صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

تهران در تولید گرد و خاک خودکفا شد!

کد خبر: ۵۱۰۶۹۵
| |
5348 بازدید
|
۸

منشأ گرد و غبار هفته گذشته بیابان‌های جنوب‌شرق تهران بوده است.

به گزارش خبرآنلاین؛ تداوم وزش باد با سرعت نسبتا شدید در تهران، در هفته‌های اخیر تاثیر محسوسی بر کیفت هوای تهران داشته است. اگرچه بادهایی که در تهران می‌وزند اغلب عاملی موثر برای کاستن از غلظت آلاینده‌ها هستند اما بررسی ها نشان می‌دهد در هفته‌های اخیر، این بادهای شدید ریزگردها را از بیابان های اطراف تهران، به آسمان پایتخت آورده‌اند. با توجه به سرعت و جهت باد به نظر می‌رسد منشأ گردوخاک در تهران، به ویژه در روزهای میانی هفته گذشته بیابانهای جنوبشرق استان تهران بوده است.

بررسی شاخص کیفیت هوای تهران در هفته گذشته (روزهای 23 تا29 خرداد) حاکی از آن است که وزش بادهای نسبتاً شدید، 5 روز شرایط ناسالم برای گروههای حساس (یکشنبه تا پنجشنبه) و 2 روز سالم (شنبه و جمعه) را به همراه داشته است.

مریم نادری، مدیر واحد پایش و پیش بینی شرکت کنترل کیفیت هوا از نتایج بررسی‌های این واحد درباره شاخص کیفیت هوا در هفته گذشته در تهران گفت و اعلام کرد که همچنان بادهای نسبتا شدید گرد و غبار و ریزگردها را از اطراف تهران جمع می کنند و به تهران می‌آورند.

او گفت: بررسی میانگین تغییرات ساعتی غلظت ذرات معلق کمتر از 10 و 2.5 میکرون ( PM1وPM2.5) اندازه‌گیری شده در ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای تهران و پارامترهای هواشناسی مربوط به روزهای 23 تا 29 خرداد نشان می‌دهد همانند هفته‌های پیشین وزش بادهای نسبتاً شدید (بیش از 5 متر بر ثانیه)، باعث ورود ریزگردها از چشمه‌های گردوغبار اطراف تهران به پایتخت شده و شرایط ناسالم برای گروه های حساس را به وجود آورده است.

در گزارش هفتگی کیفیت هوای تهران، با توجه به موقعیت جغرافیایی و وضعیت توپوگرافی تهران و تأثیرپذیری بالای چگونگی روند توزیع و تجمع آلایندهها در سطح شهر از پارامتر جوی باد، گلبادهای هفته گذشته ترسیم و تحلیل شده است. آنطور که نادری، توضیح می دهد، وضعیت گلباد روز شنبه (23 خرداد) نشان میدهد جهت باد بین غرب تا جنوب غرب متغیر بوده و تا بعدازظهر سرعتی متغیر بین 0.5 تا 6 متر بر ثانیه داشته است. اما در بعد ازظهر همان روز با افزایش لحظه‌ای سرعت باد به حدود 8 تا 9 متر بر ثانیه، باعث بروز پدیده گرد و خاک شده که به‌دنبال آن میدان دید به 4 کیلومتر کاهش یافته است و پدیده گردوغبار اواخر روز شنبه، افزایش شاخص کیفیت هوای روز یکشنبه را به‌دنبال داشته است.

بر اساس گزارش وحد پایش و پیش بینی شرکت کنترل کیفیت هوا، جهت وزش باد روز دوشنبه بین غرب تا جنوب‌شرق متغیر بوده است اما در ساعات بعدازظهر جهت غالب عمدتاً جنوب‌شرقی بوده و افزایش سرعتی حدود 4 تا 7 متر بر ثانیه داشته است. افزایش سرعت باد تشدید پدیده گردوخاک و کاهش میدان دید از 10 به 5 کیلومتر را به دنبال داشته است. با توجه به سرعت و جهت باد به نظر می‌رسد منشأ گرد و خاک این روز بیابان‌های جنوب‌شرق استان تهران بوده است.

در روزهای سه شنبه تا پنجشنبه جهت باد عمدتاً غربی تا جنوب‌غربی بوده است. در ساعات اولیه روز وزش باد آرامتر (سرعت کمتر از 4 متر بر ثانیه)، اما در در برخی ساعات به ویژه در بعدازظهر و اوایل شب سرعت باد افزایش یافته است. افزایش سرعت باد (5 تا 11 متر بر ثانیه)، بلند شدن گرد وخاک و ایجاد شرایط ناسالم از نظر شاخص کیفیت هوا برای گروه‌های حساس را به دنبال داشته است. روز جمعه گذر امواج کم و بیش ناپایدار از سطوح فوقانی جو سبب خروج آلاینده‌ها از سطح شهر و بهبود شرایط کیفی هوا شده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۸
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۱
ماهم فهمیدیم حضرات تازه متوجه موضوع شده اند، زمانی که 14 و 15 خرداد در غرب کشور بودم هیچ گونه گرده خاکی نبود ، اما همینکه در 15 خرداد به تهران بازگشتیم سیل عظیم گرده و خاک
مهدی م
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۱
خانم ابتکار برای اینکه مشکل رو از سر خودش باز کنه همه چیز رو به عراق وصل می کنه و بعد بهانه می کنه که از قدرت ما خارج است در حالیکه همه می دانند منشا خاک در هوای تهران تا 90% داخلی است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۱
کارخانه های بتن و شن و ماسه اطراف جاده قدیم هم بسیارآلاینده هستن و اصلا هم کسی توجه نمی کنه
فیروز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۱
دقیقا در انتهای هفته پیش از سفر مرکز کشور بر می گشتم درست بعد از عبور از شهر قم هوایی پر غبار شروع شد. بالاخره هر شخص هوشیاری در مسیر جاده های که حرکت می کند یک نگاهی به اطراف بندازد، می بیند که چقدر محیط را تخریب کردیم!
در ضمن این را به تهران نشین های عزیز می گویم که در ساختمان های نو ساز بنا شده در بافت های فرسوده می نشینند! بدانید همه زباله های ساختمانی این بناهای فرسود در اطراف تهران پخش شده است و با کوچکترین باد به چشم خودتون می رود! از من گفتن بود! اگر دوست دارید یه چشمه از این منشاء گرد و غبار را ببینید یک سفری به شهر جدید اندیشه داشته باشید و بعد از سه راهی شهریار هر سمت جاده را ببینید همه چیز دست تان می آید. لطفا گوشی هوشمند به همراه داشته باشید و در این شبکه های اجتماعی یک کمپین (پویش) با عنوان منشاء گرد غبار تشکیل دهید. شاید از طریق این خیل عظیم تلگرامی ها، و سایرین دردی از جامعه ما حل شود. انشا الله
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۱
چه عجب اینبار نگفتند تقصیر داعش و عراق است؟..
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۱
باز بگید پیشرفت نداشتیم.
پژمان خان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۱
به سلامتی دیگه خود کفا شدیم ... دیگه روی پای خودمون ایستادیم ...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۱
حالا ديگه مونديم دعا كنيم باد بوزد يا نه.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟