نرخ تورم می تواند 11 درصد شود

کد خبر: ۵۰۷۴۶۰
|
۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۱ 09 June 2015
|
2111 بازدید
نرخ تورم کشور از 40 درصد به حدود 15 درصد رسیده است، نرخی که برخی‌ها آن را در حد معجزه و برخی دیگر به دلایل شرایط رکود طبیعی می دانند.اما گفته شده است ادامه کاهش نرخ تورم بسیار سخت است و دولت برای رسیدن به نرخ تورم پایین تر باید برنامه دقیق تری داشته باشد.

خبرگزاری خانه ملت -گروه اقتصادی؛وزارت اقتصاد و دارایی اعلام کرده که تا پایان سال جاری نرخ تورم حداقل به 14 درصد خواهد رسید.اما  نمایندگان خانه ملت معتقدند که دولت توانایی آن را دارد که با برنامه ریزی درمسیر تک رقمی شدن نرخ تورم گام بردارد.

طی  2 سال گذشته با  مدیریت انضباط پولی، بودجه‌ای و مثبت شدن نرخ رشد اقتصادی و کنترل نقدینگی، تورم کاهش پیدا کرد.از آنجا که دولت کارنامه خوبی در این بخش دارد نمایندگان مجلس از دولت انتظار نرخ تورم به میزان 11 درصد را دارند و حتی برای رسیدن به چنین عددی خود را همراه دولت می دانند.

دراین خصوص با چندتن از نمایندگان مجلس گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه می آید:

4راهکار برای کاهش مجدد نرخ تورم

غلامحسین شیری عضوکمیسیون اقتصادی مجلس  شورای اسلامی درباره اینکه دولت اعلام کرده است که کاهش نرخ تورم به هسته سخت خودرسیده است و از این پس روند کاهشی آن بسیار مشکل است به خبرنگار اقتصادی خانه ملت گفت:نرخ تورم و رکود دومقوله ای که باید با هم حل شوند.دولت باید درکاهش نرخ تورم جدیت داشته باشد،درغیر اینصورت مجددا این نرخ افزایش خواهد یافت.

وی افزود:اقتصاد تا زمانی که در رکود به سر می برد نمی تواند نشان‌دهنده رقم دقیق نرخ تورم باشد.اگر دولت بتواند در زمان رونق اقتصادی نرخ تورم را کنترل کند، در حقیقت کار بزرگی انجام داده است .یکی از کارهای که دولت یازدهم باید انجام دهد برگشت و فعال سازی واحدهای صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل است.طبق گزارش های رسیده بیش از هزار و 400 واحد صنعتی تعطیل شده به زنجیره تولید بازگشتند.

 

دولت با احیای واحدهای صنعتی درکاهش نرخ تورم کارنامه بهتری را به جای بگذارد

وی افزود:دولت با احیا واحدهای صنعتی می تواند درکاهش نرخ تورم کارنامه بهتری را به جای بگذارد.از سال گذشته با رشد تولیدات صنعتی و رسیدن به شاخص 6/3 درصد اقتصاد کشور وضعیت خوبی دارد لذا این امر نشان می دهد افزایش تولید به صورت مستقیم باعث کاهش نرخ تورم می شود.

وی تاکید کرد:برای کاهش نرخ تورم دولت باید به 4 نکته توجه کند.یک آنکه به تولیدکنندگان واقعی و به خصوص واحدهای صنعتی که وضعیت بحرانی دارند کمک کند و اجازه ندهد سرمایه‌های آن بیش ازاین بخوابد.دوم آنکه از واردات بی رویه جلوگیری شود.سومین راهکار جلوگیری از قاچاق است.

وی چهارمین راه برای کاهش نرخ تورم را در آسان سازی صدورمجوزهای صنعتی دانست و تصریح کرد:نرخ تورم باید با برنامه کاهش پیدا کند نه آنکه دولت به صورت کوتاه مدت چنین امری را دنبال کند. دولت باید برای رونق تولید و اقتصاد برنامه ریزی کند.

 

 

دولت در مهار نرخ تورم موفقیت‌هایی داشته است

محمدعلی مددی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره اینکه دولت برای کاهش نرخ تورم باید چه برنامه ای داشته باشد به خبرنگاراقتصادی خانه ملت گفت:اگر دولت از بخش تولید حمایت کند،می تواند نرخ تورم را پایین بیاورد درغیر این صورت با کوچک ترین اتفاق نرخ تورم جهشی افزایش خواهد یافت.همچنین اگر قیمت دلار افزایش پیدا کند و یا مردم برای خرید انگیزه پیدا کنند نرخ تورم رشد خواهد یافت.

وی افزود:دومین موضوعی که دولت برای کاهش نرخ تورم می‌تواند انجام دهد توجه به صادرات است.زمانی که صادرات کشور افزایش پیدا کند درآمدهای ارزی کشور بهبود خواهد یافت ودر پی آن با کمبود ارز روبرو نخواهیم بود.سال های گذشته به علت کاهش صادرات درآمد ارزی کشور تنزل یافت و در مقطعی بازار با رشد تقاضای خرید ارز مواجه  شد،ازاین روبرای آن که تجربه سال‌های گذشته تکرار نشود،باید  برای رونق صادرات و عملیاتی شدن کاهش اتکا به درآمد های نفتی،اقدام کرد.

مددی اذعان داشت:دولت در مهار تورم موفقیت هایی داشته،اما برای اینکه این امر استمرار داشته باشد باید مانند سال گذشته در کنترل نقدینگی و انظباط پولی و مالی اقدام کند.خوشبختانه دولت با مهار قیمت ها در سال جاری توانست نرخ تورم را کنترل کند؛لذا توقع نمایندگان این است که دولت نرخ تورم را به کمتر از 11 درصد و یا حتی تک رقمی کند.

وی با بیان اینکه دولت باید راهکارهای علمی وعملی برای ثابت نگه داشتن نرخ تورم داشته باشد،ادامه داد:دولت بسته های را برای کاهش نرخ تورم تدوین کرده که امیدواریم در سال جاری اجرایی شود.

 

 

دولت با کنترل واردات و حمایت از تولید نرخ تورم را در اعداد پایین نگه دارد

محمودشکری عضوکمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره کاهش نرخ تورم به خبرنگار اقتصادی خانه ملت گفت:ماموریت اصلی دولت کاهش نرخ تورم است.اگر این نرخ تک رقمی نشود وضعیت اقتصادی کشور بهبود نخواهد یافت.نرخ تورم قرار است تا پایان سال جاری به عدد 14 برسد اما تصور ما بر این بود که با توجه به ادامه رکود  این نرخ به 11 درصد برسد.

وی افزود:درست است که کاهش نرخ تورم از عدد 15 خیلی سخت است،اما شدنی است،دولت با کنترل واردات و حمایت از تولید می تواند نرخ تورم را در اعداد پایین نگه دارد و اجازه ندهد این نرخ مجددا رشد کند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی،تاکید کرد:سیاست‌گذاران اقتصادی باید به نحوی برنامه‌های خود را جلو ببرند که شوک‌های اقتصادی و سیاسی عامل افزایش نرخ تورم نشود.دراین خصوص نیز مجلس دولت را همراهی خواهد کرد.

وی اذعان داشت:مردم از دولت آرامش و ثبات قیمت کالاها در بازار را می خواهند،اگر این خواسته مردم در مدت طولانی مرتفع شود مشکلات اقتصادی موجود به مرور زمان حل خواهد شد.

 

بانک ها بر بانک مرکزی سلطه دارند

کامران ندری عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق درباره اینکه دولت برای کاهش نرخ تورم چه کارهای می تواند انجام دهد به خبرنگار اقتصادی خانه ملت گفت:کاهش نرخ تورم به علت رکود بازار قابل پیش بینی بود،وقتی تقاضا برای خرید کالاها به پایین ترین حد خود می رسد به مرور از رشد قیمت ها کاسته می شود،لذا دولت توانست نرخ تورم 40 درصدی را به حدود 15 درصد برساند.

دولت مجبور است برای رسیدن به نرخ تورم پایین‌تر برخی از بخش‌ها را فدا کند

وی افزود:دولت برای آنکه نرخ تورم را در شرایط فعلی کاهش دوباره دهد با معضلاتی روبرو است .درحقیقت مجبور است برای رسیدن به نرخ تورم پایین تر برخی از بخش ها را فدا کند.افت نرخ تورم با ادامه رکود و صدمه دیدن به بخش تولید است .بر این اساس سیاستگذاران باید موضع خود را مشخص کنند.

ندری اذعان داشت:اگر بخواهیم  نرخ تورم را در کوتاه مدت به سمت تک رقمی شدن هدایت کنیم مجبور هستیم تبعات آن را بپذیریم .لذا دولت باید این موضوع را اطلاع رسانی کند.سیاست‌گذاران باید اولویت خود را در کاهش نرخ تورم ببینند.

وی با بیان اینکه اراده لازم برای کاهش نرخ تورم در دولت شکل نگرفته است،تصریح کرد:درصورتی که قرار باشد برای تک رقمی شدن نرخ تورم برنامه ریزی کنیم،ضروری است بانک مرکزی سیاست‌های خود را تغییر دهد.یکی از مشکلاتی که دراین بخش وجود دارد سلطه بانک ها بر بانک مرکزی است.این امر نرخ پایه پولی را با مشکل روبرو می کند.

 

استقلال بانک مرکزی نیازمند ایجاد بازارهای پولی قوی است

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد:یکی ازرویه‌های اشتباه درزمینه مسایل بانکی دستوری بودن برخی از تصمیمات است.به عنوان مثال درنرخ سود بانکی به جای آنکه بانک مرکزی از طریق بازارهای پولی نرخ سود را کنترل کند و درپی آن بانک ها مجبور به منطقی کردن نرخ سود باشند،تکلیفی نرخ سود تعیین شد.

وی توصیه کرد:استقلال بانک مرکزی نیازمند ایجاد بازارهای پولی قوی است،بازارهایی که بتوانند جریان ساز شده و در راستای اهداف دولت یعنی کاهش نرخ تورم، رشد اقتصادی و توجه به تولید حرکت کند.

ندری گفت:دولت برنامه‌های خوبی برای کنترل نرخ تورم دارد،اما هنوز به یک تصمیم واحد نرسیدند،برای تحقق برنامه ها وزرات اقتصاد و بانک مرکزی باید خود را از روزمرگی جدا کنند.
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟