صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

درخواست1+5: مذاكره نهايي سولانا با لاریجانی

کد خبر: ۵
| |
5644 بازدید
«کریستینا گالاچ» درباره دیدار «علی لاریجانی» و «خاویر سولانا» خاطر نشان کرد: من به بیانیه وزیران امور خارجه چین، فرانسه، آلمان، روسیه، انگلیس و آمریکا با حمایت «خاویر سولانا» نماینده عالی‌رتبه اتحادیه اروپا مورخ 28 سپتامبر(6 مهرماه) سال 2007 درباره ایران اشاره می‌کنم.
وی در گفت‌وگو با مهر افزود: وزیران امورخارجه این کشورها می‌گویند که آنها از سولانا خواسته‌اند تا با لاریجانی برای ایجاد زمینه و اساسی برای مذاکرات آینده دیدار کند.سولانا امیدوار است تا با لاریجانی هر چه زودتر دیدار کند وسپس، پیش از گزارش آژانس در ماه نوامبر به شورای امنیت، در صورت لزوم دیدارهای زیادی داشته باشد.
وی درباره هدف این گفت‌وگوها خاطر نشان کرد:هدف از این گفت‌وگوها ایجاد شرایطی برای ورود به مذاکرات واقعی با ایران با هدف پیدا کردن یک راه‌حل دیپلماتیک برای بحث و تبادل نظر درباره برنامه هسته‌ای ایران است؛ بحثی که به نگرانی‌های جامعه بین‌المللی درباره خطرات گسترش سلاح‌های هسته‌ای در این برنامه‌ می‌پردازد.
گالاچ در پاسخ به این پرسش که آیا اتحادیه اروپا از توافق اخیر ایران و آژانس استقبال کرده است، تصریح کرد: اتحادیه اروپا از توافق ایران و آژانس برای حل همه مسائل باقیمانده درباره فعالیت‌های هسته ای گذشته ایران استقبال کرد. طرح کاری که بر سر آن بین ایران و آژانس توافق شد، یک گام اولیه و جزئی در جهت درست است، اما اقدام زود و موثر ایران و اجرای کامل این طرح، امری مهم است.
سخنگوی سولانا در ادامه افزود: در بیانیه 28 سپتامبر که در بالا به آن اشاره شد، جامعه بین‌المللی ـ که البته اتحادیه اروپا هم شامل آن می‌شود ـ از ایران می‌خواهد تا با سرعت و به شکلی موثر با روشن کردن همه مسائل باقی مانده و نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای خود نتایج ملموسی را ایجاد کند و همچنین می‌گوید که شفاف‌سازی و همکاری کامل از سوی ایران با آژانس برای پرداختن به نگرانی‌های باقیمانده امری ضروری است.
گالاچ اظهار داشت: در واقع ما همچنان با مسیر دیپلماتیک برای حل مناقشه بر سر برنامه هسته‌ای ایران موافقیم. جامعه بین‌المللی در بیانیه خود در نیویورک می‌گوید که به دنبال یک راه از طریق مذاکره است. ما آماده ورود به مذاکرات با ایران بر اساس یک توافق جامع طولانی‌مدت و بر اساس پیشنهادهای ژوئن سال 2006 در صورتی هستیم که ایران فعالیت‌های مربوط به غنی‌سازی و بازفرآوری خود را به طور کامل و قابل تأیید آنگونه که در قطعنامه‌های 1737 و 1747 شورای امنیت سازمان ملل متحد آمده، تعلیق کند. ما به ایران احتمال «تعلیق در برابر تعلیق» را پیشنهاد کردیم که به معنای تعلیق در اجرای اقدام‌ها در صورتی و تا زمانی است که ایران همه فعالیت‌های مربوط به غنی‌سازی و با فراوری را به شکل قابل تاییدی از سوی آژانس تعلیق کند.
گالاچ در ادامه بدون توجه به حق مسلم ایران در غنی‌سازی اورانیوم بر اساس قوانین بین‌المللی و با توجه به عضویت آن در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: متاسفانه ایران هیچ گونه آمادگی را برای پایبندی به این الزام نشان نداده است. ما به رویکرد «دو مسیر» خود که در بیانیه نیویورک بار دیگر بر آن تایید شده، ادامه می‌دهیم . این رویکرد شامل فشار و از جمله اقدام‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد از یک سو و همراه با آمادگی برای ورود به مذاکرات بر مبنای پیشنهاد گسترده که در ژوئن 2006 مطرح شده، از سوی دیگر است.
سخنگوی سولانا در پایان اظهار داشت: جامعه بین‌المللی در 28 سپتامبر در نیویورک توافق کرد تا برای قطعنامه تحریم‌های سوم شورای امنیت که به رأی گذاشته خواهد شد، آماده شود، مگر آن‌که گزارش‌ها در ماه نوامبر از سوی سولانا و محمد البرادعی، مدیرکل آژانس، از تلاش‌های آنها نتیجه مثبتی ارائه دهند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟