صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

روحانيت مبارز به حمايت از کانديداي خاصي نرسيده

گفت‌وگو با حجت الاسلام ناطق نوري
کد خبر: ۴۹۳۱۸
| |
8595 بازدید

رئيس دفتر بازرسي رهبر معظم انقلاب با گلايه از انتساب مواضع شخصي برخي افراد به اکثريت اعضاي اين جامعه گفت: با صراحت عرض مي‌کنم که جامعه روحانيت هيچ مصوبه‌اي در حمايت از هر يک از کانديداها نداشته و موضع ما در اين زمينه سکوت و دعوت به مشارکت حداکثري است.

حجت الاسلام و المسلمين علي اکبر ناطق نوري رئيس دفتر بازرسي رهبر معظم انقلاب در گفت‌وگو با مهر، نقل مباحث داخلي تشکل متبوعش در فضاي خارجي را خلاف اخلاق جمعي و تشکيلاتي توصيف کرد و گفت: طبعا طرح مسائل داخلي در فضاي خارجي يا تلاش براي کشف آراي مخفي ديگران حرکتي بر خلاف اخلاق تشکيلاتي است.

اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: اتفاقا در اين خصوص سوالي مطرح شده بود که قرار شد در پاسخ به آن جامعه اعلام کند که ما نظري در اين باره نداريم و در واقع در اين عرصه نيز همان نقش پدري خود را حفظ بکنيم و مردم را آزاد بگذاريم تا با بررسي معيارها و ملاک‌هاي اعلامي فرد مورد نظر خود را آزادانه انتخاب کنند.

وي با تاکيد بر اينکه بنا شد جامعه روحانيت مبارز براي انتخابات رياست جمهوري اين دوره از هيچ کانديدايي حمايت نکند، گفت: در حال حاضر من با صراحت خدمت شما عرض مي‌کنم که جامعه هيچ مصوبه‌اي در اين خصوص نداشته و لذا موضع ما در اين زمينه سکوت است.

حجت الاسلام والمسلمين علي اکبر ناطق نوري، از شخصيت‌هاي بارز دهه نخست انقلاب اسلامي و رئيس بازرسي ويژه دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامي همچنين به بيان خاطره‌اي از جريان فتح خرمشهر نيز پرداخت.

وي در اين باره گفت: من شب سوم خرداد را در محل قرارگاه عملياتي بيت المقدس بودم و با سرداران شهيد صياد شيرازي، حسن باقري و تعداد ديگري از دوستان که امروز هم هستند و انشاالله خدا توفيق شان دهد، مشغول گفتگو درباره ابعاد مختلف عمليات آزادي خرمشهر بوديم. خاطرات زيبايي از آن ايام به ياد دارم که هيچ گاه فراموش نخواهم کرد.



ناطق نوري با اشاره به ويژگي‌هاي ظاهري و اعتقادي سردار حسن باقري افزود: شهيد حسن باقري که در آن زمان به عنوان يکي از فرماندهان مهم دفاع مقدس مطرح بود، نوجواني دلنشين و فرمانده‌اي به معناي واقعي کلمه عارف مسلک بود. خاطره جالبي که در مدت حضورم بين دوستان مرور مي‌شد ماجراي گفتگوي بي‌سيمي شهيد صياد شيرازي با شهيد حسن باقري بود.

رئيس بازرسي ويژه دفتر مقام معظم رهبري ادامه داد: ماجرا از اين قرار بود که در پي پيشروي چشمگير رزمندگان اسلام براي بازپس گيري اراضي اشغال شده کشورمان، شهيد صياد خبر عبور نيروهاي ايراني از پلي مهم را به اطلاع شهيد باقري مي‌رسانند و از اين فرمانده جوان مجوز منفجر کردن پل را درخواست مي‌کنند که شهيد باقري به رغم کمي سن و سال شان با وقاري مثال زدني خطاب به ايشان مي‌گويند: جناب سرهنگ! انگار خيلي از پيشروي تان خوشحال هستيد ولي اگر دقيق تر نگاه کنيد ما فردا براي عبور به همان پل احتياج خواهيم داشت.

اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين گفت: در نتيجه گفتگوي شهيد باقري با شهيد صياد، شهيد صياد که در آن زمان سرهنگ بوده‌اند، پشت بيسيم خنده‌اي مي‌کنند و با تائيد سخن فرمانده جوان بلافاصله حرف خود را اصلاح کرده و به نيروهايشان اعلام کردند که به پل هيچ آسيبي نرسد چون فردا به آن احتياج خواهيم داشت.

وي در ادامه با اشاره به روايت شهيد باقري از جريان فتح خرمشهر اظهار داشت: شهيد باقري براي بنده نقل مي‌کردند که استارت اصلي پيروزي نيروهاي ايراني بر متجاوزان عراقي به گونه‌اي قابل توجه و با امدادهاي غيبي صورت گرفته است. ايشان نقل مي‌کردند که با اشاره به وضعيت جغرافيايي دشت‌هاي آبادان نسبت به جاده خرمشهر، نيروهاي مظلوم ايراني زير شديدترين هجم حملات دشمن بعثي قرار داشته و يکي پس از ديگري پرپر مي‌شده‌اند.

ناطق نوري افزود: نکته قابل توجه اينکه نيروهاي ايراني در آن وضعيت با دشواري و هر مشقتي که بوده، خود را تا نزديکي خطوط دشمن مي‌رسانند و با هجم گسترده ادوات سنگين دشمن با آرايش ويژه دفاعي مواجه مي‌شوند؛ به گفته اين شهيد بزرگوار نيروهاي عراقي با ايجاد خطي از تانک‌هاي T72 و توپ‌هاي سنگين که فواصل آنها هم با تيربارها و موشک اندازهاي کاتيوشا پر شده بوده تلاش داشتند تا به هر ترتيب سرزمين‌هاي اشغال شده را حفظ کنند.

اين عضو برجسته جامعه روحانيت مبارز ادامه داد: به گفته شهيد باقري با نزديک شدن نيروهاي ايراني به خط آتش دشمن شدت تيرباران از سوي نيروهاي عراقي نيز افزايش يافته و به واسطه مسطح بودن دشت‌هاي آن منطقه، عزيزان ايراني يک پس از ديگري به مقام شهادت نائل مي‌آمده اما نيروهاي فداکار ايراني همچنين راه برادران شان را به سمت خطوط اصلي دشمن ادامه مي‌دادند.

وي همچنين گفت: شهيد باقري به بنده گفت که به رغم هجم سنگين آتش دشمن، تعداد نيروهاي باقيمانده ايراني موفق شدند خود را به نزديکترين مکان ممکن به تجهيزات عراقي برسانند و در اين لحظه فاصله رزمندگان با تجهيزات دشمن به قدري نزديک بوده که آنها سايه لوله توپ‌هاي عراقي را بر سر يا در کنار خود مشاهده مي‌کرده‌اند!

رئيس بازرسي ويژه دفتر مقام معظم رهبري همچنين اظهار داشت: با رسيدن نيروهاي ايراني به خطوط دشمن و با توجه به تعداد بسيار اندک رزمندگان ايراني و مجروح بودن تعداد قابل توجهي از آنان در برابر گروه‌هاي زرهي دشمن بعثي، قطعيت شهادت براي تمام اين عزيزان مسجل شده و لذا تصميم مي‌گيرند در آخرين حرکت با سردادن تکبير و با دست خالي به سمت تانک‌ها و توپ‌هاي دشمن حمله ور شوند.

ناطق نوري به مهر افزود: به گفته شهيد باقري، رزمندگان اسلام در آخرين حرکت خود با سر دادن شعار «الله اکبر» به سمت ادوات دشمن حمله ور مي‌شوند که ساکنان در تانک‌ها و ادوات زرهي دشمن با مشاهده اين حرکت، به گونه‌اي تعجب آور ناگهان از سنگرهاي خود خارج شده و تسليم نيروهاي ايراني مي‌شوند. جالب اينکه ورق از همين جا بر مي‌گردد و استارت فتح خرمشهر از همين مرحله مي‌خورد.

اين عضو برجسته جامعه روحانيت مبارز يادآوري کرد که فرداي آن روز و با حضور مهندس ميرحسين موسوي، نخست وزير وقت کشور در ميان رزمندگان اسلام، خبر آزادي خرمشهر به اطلاع عموم مردم ايران رسيد.

رئيس دفتر بازرسي رهبر معظم انقلاب با تاکيد بر حضور هاشمي رفسنجاني در اين تشکل روحاني، گفت: با صراحت مي‌گويم که در جلسه جامعه هيچ يک از آقايان کانديداها موفق به کسب دو سوم آرا نشدند و لذا مصوبه و موضع رسمي جامعه در اين زمينه سکوت و دعوت به مشارکت حداکثري است.
حجت الاسلام والمسلمين علي اکبر ناطق نوري رئيس دفتر بازرسي رهبر معظم انقلاب در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار مهر، درباره اظهارات مطرح شده اخير در خصوص مواضع انتخاباتي جامعه روحانيت مبارز افزود: جامعه روحانيت مبارز اين تصميم را گرفته بود که آنچه قرار است جامعه درباره آن اظهار نظر کند توسط سخنگوي ما اعلام گردد.

وي افزود: همانگونه که مي‌دانيم ما پيش از اين سخنگو داشتيم اما در مقطعي به اين نتيجه رسيديم که سخنگو لازم نيست و دوستان گفتند که با توجه به سايتي که براي جامعه در فضاي اينترنت ايجاد شده، اخبار توسط دفتر سياسي و رسما از همان طريق منتشر شود.

رئيس دفتر بازرسي رهبر معظم انقلاب ادامه داد: اخيرا با توجه به مسائلي که پيش آمده به اين نتيجه رسيده ايم که سايت کافي نيست و براي اعلام مواضع به سخنگو نياز داريم و علت اين امر نيز اظهار نظر اخير برخي اعضاي جامعه از قول خود و با سليقه شخصي است.

ناطق نوري با اشاره به بازتاب نامناسب اظهارات اخير در مطبوعات و روزنامه ها، گفت: همانگونه که مشاهده کرده ايد برخي روزنامه‌ها به نقل از برخي افراد عضو در جامعه به عنوان عضوي برجسته چنين و چنان مي‌نويسند و ما با توجه به اين مسائل تصميم گرفتيم که براي مجموعه سخنگويي انتخاب کنيم تا هيچ کس از ناحيه خود چيزي نگويد و ديدگاه‌ها تنها از جانب سخنگو مطرح شود.

اين عضو جامعه روحانيت مبارز با ابراز تاسف از ابراز عقيده برخي اعضاي تشکل متبوعش اظهار داشت: متاسفانه برخي اعضاي ما به اين مسائل توجه نکرده ونمي کنند و صرفا به بيان تحليل ها، نقطه نظرات شخصي خود به عنوان موضع جامعه روحانيت مبارز درباره مسائل مهم مي‌پردازند.

وي با اشاره به مواضع جامعه روحانيت مبارز درباره موضوع انتخابات رياست جمهوري، افزود: ما در جامعه در رابطه با موضوع انتخابات رياست جمهوري جلسه‌اي تشکيل داديم و بنا بر آن شد که مباحث مربوط به اين جلسات به بيرون درز نکند؛ چرا که مجموع اين صحبت ها، حرفهاي درون سازماني است و با توجه به ضرورت امنيت فضاي بحث، افراد بايد بتوانند به راحتي حرفشان را در جلسات مطرح کنند.

اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه سخنانش با تاکيد بر اينکه طرح مسائل داخلي جلسات جامعه روحانيت مبارز در فضاي بيروني به مصلحت نيست، خاطر نشان کرد: بدون شک اين قبيل مسائل موجب دلسردي و برخي مسائل ديگر مي‌شود که به واسطه آنها تصويب شد که مباحث انتخاباتي از سوي هيچ کس به بيرون از جلسات منتقل نشود.

ناطق نوري با اشاره به فرآيند راي گيري داخلي در جامعه روحانيت مبارز ادامه داد: نکته ديگري که در اين خصوص بايد مورد توجه قرار گيرد اينکه راي گيري در جامعه روحانيت مخفي است.

وي نقل مباحث داخلي تشکل متبوعش در فضاي خارجي را خلاف اخلاق جمعي و تشکيلاتي توصيف کرد و گفت: طبعا طرح مسائل داخلي در فضاي خارجي يا تلاش براي کشف آراي مخفي ديگران حرکتي بر خلاف اخلاق تشکيلاتي است.

اين عضو ارشد جامعه روحانيت مبارز در ادامه اظهار داشت: نکته‌اي ديگر که بايد در اين خصوص مورد توجه قرار گيرد اينکه در اساسنامه ما که به تازگي هم اصلاح شده اشاره شده که شرط تصويب و اعلام نتيجه راي گيري دو سوم آراي حاضرين در جلسات است و اگر چنين مسئله‌اي محقق نشود، طبعا موضوع ديگر مصوب نيست و اعتبار ندارد و اعلام هم نبايد بشود.

ناطق نوري همچنين گفت: طبعا اگر بنا باشد جامعه روحانيت مبارز رسما موضوعي را اعلام کند شرط آن کسب دوسوم آراي حاضرين است اما در بحث انتخابات آنچه که مطرح شد دو سوم آرا را کسب نکرد و لذا از سوي ما هيچ کانديدايي معرفي نشد.

اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: اتفاقا در اين خصوص سوالي مطرح شده بود که قرار شد در پاسخ به آن جامعه اعلام کند که ما نظري در اين باره نداريم و در واقع در اين عرصه نيز همان نقش پدري خود را حفظ بکنيم و مردم را آزاد بگذاريم تا با بررسي معيارها و ملاک‌هاي اعلامي فرد مورد نظر خود را آزادانه انتخاب کنند.



وي با تاکيد بر اينکه بنا شد جامعه روحانيت مبارز براي انتخابات رياست جمهوري اين دوره از هيچ کانديدايي حمايت نکند، گفت: در حال حاضر من با صراحت خدمت شما عرض مي‌کنم که جامعه هيچ مصوبه‌اي در اين خصوص نداشته و لذا موضع ما در اين زمينه سکوت و دعوت به مشارکت حداکثري است.

ناطق نوري در ادامه با گلايه و انتقاد از سخنان اخير يکي از اعضاي جامعه روحانيت مبارز در خصوص مسائل انتخاباتي اظهار داشت: يکي از اعضاي جامعه اخيرا مصاحبه‌اي کرده و مباحثي را درباره اکثريت مطلق آرا مطرح کرده است که هر چند ما سخنگو داريم، اما با توجه به بازتاب‌هاي خاص اين موضوع بنده شخصا پاسخ آن را مي‌دهم.

عضو ارشد جامعه روحانيت مبارز افزود: بر مبناي اساسنامه مصوب طرح مسائلي چون "اکثريت مطلق" معنايي ندارد، چرا که آنچه در جامعه مد نظر ماست دو سوم آراست و طرح اين قبيل مباحث باعث ايجاد تلقي‌هاي اشتباه در جامعه مي‌شود.

وي با تاکيد مجدد بر اينکه جامعه روحانيت مبارز از هيچ کانديداي رياست جمهوري حمايت نکرده است، موضع اخير يکي از اعضاي جامعه روحانيت مبارز را خلاف توصيف کرد و گفت: با توجه به آنچه که گفته شد اولا آراي ما مخفي بوده و کسي حق نداشته درباره آن سخني بگويد و ثانيا با توجه به مخفي بودن آرا دوستان چطور متوجه راي افراد شده‌اند؟!

ناطق نوري در ادامه اظهار داشت: نکته ديگري که لازم مي‌دانم بگويم اينکه مسائلي که در خصوص جناب آقاي هاشمي رفسنجاني مطرح شده نيز اشتباه بوده است. اين برادري که در اين خصوص مصاحبه کرده تنها يک سال است که به عضويت شوراي مرکزي جامعه در آمده و لذا اطلاع ندارد که آقاي هاشمي از موسسين جامعه روحانيت مبارز و از اعضاي شوراي مرکزي آن بوده‌اند.

وي با اشاره به جلسات جامعه روحانيت مبارز با آيت الله هاشمي رفسنجاني در گفت‌وگو با مهر افزود: متاسفانه اين برادر ما از بسياري از مسائل اطلاعي نداشته که اعلام کرده آقاي هاشمي بيش از 20 سال است که در جلسات جامعه حضور نيافته‌اند؛ حقيقت اين است که ايشان از ابتدا بيان کرده‌اند که اگر قرار باشد در جلسات شما حضور يابم به لحاظ حفاظتي مشکلاتي براي شما پيش مي‌آيد که نمي‌خواهم زحمت آن به گردن شما بيفتد و لذا ايشان اعلام کرده‌اند که هر گاه نوبت من بود جلسه را در دفتر من بيندازيد تا من هم در آن حاضر باشم.

اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام يادآور شد: خواستم به اين برادرمان توضيح بدهم که شما اشتباه کرده ايد و طرح اين مسائل خلاف اخلاق تشکيلاتي و جفا به مجموعه است.

منبع: خبرگزاری مهر

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۳ - ۱۳۸۸/۰۳/۰۴
آقايان تابناتکي نظر آقايمهدوي را هم منعکس کنيد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۸ - ۱۳۸۸/۰۳/۰۴
با سلام،
در 30 سال گذشته در هر مرحله 1 شخص و یا گروهی در غربال انقلاب قرار گرفته اند و این بار بنا به تصمیمی که جامع روحانیت گرفته است از نظر بنده در این غربال قرار گرفته و در شرف افتادن می باشد. به دلیل اینکه با این همه مجتهد هنوز نتوانسته ایم اصلح را تشخیص بدهیم و دخالت شما در 8 دوره قبلی هم بی مورد بوده است و اعتبار خود را از دست داده اید و این ملت پدرخوانده نمی خواهد زیرا که 30 سال از عمر آن گذشته و خود یک پدر است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۸۸/۰۳/۰۵
جناب ناطق نوري شما كه شخصا بااينكه رييس دفتر بازرسي بيت هستيد بسيار مراقب باشيد گاها صحبتهاي خصوصي شما در موضع گيريبها پخش ميشود....شما كه خودتان بيطرف نيستيد...همه مي دانند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۷ - ۱۳۸۸/۰۳/۰۵
شناخت كانديداي برتر از همراهان ايشان به راحتي ميسر است ، واقعا همراهان موسوي چه كساني هستند ؟ آيا بسياري از اينها همانهايي نيستند كه كمر به براندازي اين نظام بسته بودند ؟ آيا اقدامات مشاركتي ها و مجاهدين انقلابي ها را در 8 سال تسلطشان فراموش كرده ايم ؟ چگونه گروهي خود را اصولگرا مي نامند و تنها به صرف كينه هاي شخصي عليه احمدي ن‍ژاد مي خواهند دوباره دشمنان امام و رهبري و اصولگرايي را بر اين مردم مسلط نمايند
مردم فريب عقده گشايي هاي طلحه و زبيري را نخوريد و نگذاريد كشور به دست نااهلان بيفتد .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۸ - ۱۳۸۸/۰۳/۰۶
سلام بر ناطق وتمامي شهداي خرمشهر
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۵۱ - ۱۳۸۸/۰۳/۰۶
امر بر ايشان مشتبه نشود. حمايت و عدم حمايت از طرف ايشان تاثيري در ارائ ندارد. مرد مكلف هستند.پس نه قيم نياز دارند و نه پدري
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۱۹ - ۱۳۸۸/۰۳/۰۶
اقای ناطق ازاقای میر حسین موسوی کاندید مورد علاقه خودتان هیچ چیز نگفته اید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۹ - ۱۳۸۸/۰۳/۰۷
به نظر می اید که اقای ناطق نوری در
این موضوع بیش از ان که نظر جامع ی
روحانیت رامطرح کرده باشد نظر خودرا
طرح نموده وچون ازابتدا خود مایل به حمایت از رئیس جمهور نبود حالا هم درتلاش است تا مانع حمایت جامعه ی روحانیت از رئیس جمهور شود و در
این مساحبه بیشتر به دنبال این مطلب بوده است.ما از ایشان انتظار و توقع
سراحت و شفافیت اصولگرانه ی بیشتری داشتیم
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟