صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

وقی خصوصی‏سازی چهارماهه خوب شد!

کد خبر: ۴۸۸۱۲
| |
2665 بازدید

کمتر از یک ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری، محمود احمدی نژاد با دستوری کتبی، محمد علی‏آبادی، رئیس سازمان تربیت بدنی را موظف کرد سهام دو باشگاه دولتی پیروزی (پرسپولیس) و استقلال را به مردم واگذار کند.

به گزارش جمهوریت، در دستور احمدی نژاد هدف از این تصمیم "ارج نهادن به علاقه و احساسات پرشور و ارزشمند مردم و توسعه و پيشرفت هرچه بيشتر اين باشگاه ها"عنوان شده و این در حالی است که با وجود پیگیریها و تاکیدات مکرر رسانه ها و کارشناسان برای واگذاری این دو باشگاه به بخش خصوصی، دولت نهم هیچ گاهی اقدامی عملی انجام نداده بود.

در نامه احمدی نژاد به علی آبادی که به نظر می رسد تعمدا در اختیار رسانه ها قرار گرفته، اشاره ای به راههای درنظرگرفته شده برای این واگذاری نشده است و این در حالی است که به گواه کارشناسان پرسپولیس و استقلال با بدهی های فراوانی که دارند امکان ورود به بورس را نخواهند داشت.

از طرفی طبق مقررات سازمان خصوصی سازی، یک بنگاه دولتی تنها از یکی از سه مسیر مزایده، مناقصه و بورس امکان واگذاری به بخش خصوصی را پیدا می کند. پروسه واگذاری پرسپولیس به بخش خصوصی در دولت نهم متوقف شد

کلید واگذاری دو باشگاه پرتماشاگر تهرانی به طرفدرانشان اواخر دولت دوم محمد خاتمی زده شد. محسن مهرعلیزاده، رئیس وقت سازمان تربیت بدنی تصمیم گرفته بود در قدم اول پرسپولیس را وارد بورس کند. حجت الله خطیب، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در آن مقطع در گفت وگو با جمهوریت جزییات این تصمیم را توضیح می دهد:«پرونده واگذاری پرسپولیس تقریبا کامل شده بود. ابتدا از طریق سازمان ثبت باشگاه را تبدیل به شرکت کردیم. کار را از مجرای وزارت اقتصاد ودارایی پیگیری کردیم. ساعتها وقت صرف کار کارشناسی شد. پرونده حتی در کمیسیون های مربوطه در هیات دولت هم بررسی شد و در نهایت تایید هیات دولت را گرفت. کارشناسان قوه قضاییه قیمت گذاری اولیه را هم انجام دادند که بر اساس آن پرسپولیس رقمی حدود ١٨ میلیارد تومان ارزش گذاری شده بود. باید آقای مهرعلیزاده این قیمت را تایید می کردند تا همه چیز نهایی شود اما متاسفانه عمر دولت وقت قد نداد.»

خطیب مدعی است که همه این اسناد و مدارک در سازمان خصوصی سازی و نیز در هیات دولت موجود است:« ما حتی پیش بینی کرده بودیم چنانچه مردم از سهام پرسپولیس استقبال نکردند با تشکیل کنسرسیومی این مشکل را هم برطرف کنیم. به نظر بنده دولت نهم چنانچه اعتقادی به واگذاری داشت می توانست با توجه به این مقدمات به سرعت این کار را انجام دهد. حتی اگر قرار بود به مصوبات هیات دولت هم عمل شود این اتفاق باید می افتاد. تصور می کنم دستور جدیدی باعث شد، پروسه واگذاری سهام پرسپولیس با تغییر دولت متوقف شود.»

علی آبادی: خصوصي سازي فقط با جمله‌ي خصوصي سازي را انجام دهيم انجام نمي‌شود !

شواهد دیگری هم وجود دارد که برخلاف ادعای احمدی نژاد، دولت نهم علاقه ای به از دست دادن فرصت اداره پرسپولیس و استقلال ندارد و اگر امروز دستوری در این راستا صادر می شود ملاحضات انتخاباتی در میان است. یکی از این اسناد گفت وگویی از محمد علی آبادی، رئیس سازمان تربیت بدنی است که کمتر از پنج ماه پیش منتشر شد. درآن گفت وگو که ایسنا به تاریخ ٢٨ دی ماه ١٣٨٧ مخابره کرد به نقل از علی آبادی آمده است:« با گفتن اين جمله كه "خصوصي سازي را انجام دهيم" باشگاه‌ها خصوصي نمي‌شوند بلكه بايد شرايط مساعد روند خصوصي‌سازي ايجاد شود.»

این جمله درست در تعارض با حرفهای امروز رئیس سازمان تربیت بدنی است که دستور احمدی نژاد را "طليعه اي مبارك براي پيشرفت همه جانبه دو باشگاه پرطرفدار و مورد توجه مردم" می داند.

علی آبادی امروز در شرایطی ادعا می کند که" نوع نگاه و حمايت دكتر احمدي ن‍ژاد، ضامن موفقيت طرح واگذاري استقلال و پيروزي به مردم خواهد بود و نتايج مثبت و تاثيرگذاري را براي مجموعه اين دو باشگاه به همراه خواهد داشت."

که دی ماه گذشته در حاشيه‌ي كنفرانس توسعه‌ بازي هاي بومي محلي در پاسخ به سوالي مبني بر چگونگي روند خصوصي شدن دو باشگاه پيروزي و استقلال گفته بود: در واگذاري باشگاه به بخش خصوصي بايد به عوامل مختلف درآمدزايي مانند حق پخش تلويزيوني توجه شود. دادن وام ها با بهره‌ ناچيز و كمك هاي بلاعوض دولت مي‌تواند به بخش خصوصي كمك كند. اين نكته نيز بايد در ايران به زودي مورد توجه قرار بگيرد، يكي ديگر از منابع مالي باشگاه ها در كشورهاي خارجي بحث شرط‌بندي است كه ما از لحاظ شرعي نمي توانيم به آن توجه داشته باشيم. موضوع فروش اجناس باشگاه با مارك باشگاه نيز چندان در ايران مورد توجه قرار نگرفته است. خصوصي سازي فقط با جمله‌ خصوصي سازي را انجام دهيم انجام نمي‌شود.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟