صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

اصولگرایان ساکت، پديده انتخابات دهم

رسول جعفريان
کد خبر: ۴۷۳۵۵
| |
13460 بازدید
اخیرا در خبرها از قول آقای دکتر حداد عادل آمده بود که جزو دسته اصولگرایان ساکت است. اعلام این مطلب پس از آنی بود که برخی چرخش سیاسی ایشان را از موضع منتقد نسبت به دولت در مجلس هفتم در جهت تمایل به دولت تفسیر کردند. طبعا اعلام ایشان، به معنای آن بود که آن انتقاد درست نبوده و ایشان در صحنه عمومی بی طرف خواهد ماند.

از سوی دیگر دکتر لاریجانی نیز در این زمینه ساکت مانده و به هیچ روی مایل نیست از شخص خاصی در انتخابات دفاع کند. وی معتقد است که وی به عنوان رئیس مجلس باید از حیثیت عمومی مجلس دفاع کند و صلاح مجلس نیست که در این قبیل مسائل ورود یابد. وی در این زمینه از این که فراکسیون اکثریت نیز در این باره اظهار نظر کند، مخالف است. این علاوه بر آن است که بسیاری از افراد حاضر در این فراکسیون نیز با ایشان موافق هستند گرچه فشار بر همه آنان سنگین است. گفته می شود بسیاری از نمایندگان از ناحیه استانداران و فرمانداران شهرهای خود در این باره تحت فشار هستند تا موضعگیری کنند.

آقای لاریجانی علاوه بر این که عدم موضعگیری از کاندیدای خاص را به مصلحت مجلس می داند شخصا نیز از هیچ کدام از کاندیداها حمایتی نکرده و در عمل جزو اصولگرایان ساکت است.
احمد توکلی چهره شاخص اصولگرای دیگر است که پس از انتشار خبری در خبرگزاری فارس در روز یکشنبه 20 اردیبهشت دایر بر این که قطعا به احمدی نژاد رای می دهد اعلام کرد که از هیچ کدام از کاندیداها دفاع نخواهد کرد. معنای این سخن نیز همین است که ایشان در شمار اصولگرایان ساکت است.

به احتمال زیاد جامعه روحانیت مبارز تهران و جامعه مدرسین نیز در این باره ساکت خواهند بود مگر این که شرایط ویژه ای پدید آید.

در اینجا یک نکته اساسی وجود دارد و آن این که این روال، نشان از آن دارد که مسیر انتخابات، جبری را پدید آورده است که چهره ها و تشکلهای شاخص اصولگرایی نتوانسته اند در آن به جمع بندی برسند. به طوری که آنان از میان این چند کاندیدا هیچ کس را واجد شرایط خود نمی دانند و این یعنی نوعی بن بست سیاسی در انتخابات.
آقای محسن رضایی برای شکستن این بن بست وارد میدان شد. روشن است که اگر او هم نیامده بود، باید وی را در شمار اصولگرایان ساکت بر می شمردیم.
در حال حاضر شماری از کسانی که به هیچ یک از دو کاندیدای اصلاح طلب و کاندیدای منسوب به اصولگرایی تمایل ندارند، ممکن است رأی به آقای رضایی داده یا رای سفید بدهند.

نتیجه آن است که هر کس رآی بیاورد رأی بالایی نخواهد داشت.

پیامدهای داخلی و خارجی برای چنین انتخابی روشن است و بیم آن می رود که فرد منتخب با آراء پیروز اما محدود، با موجی از مخالفتها در طول چهار سال روبرو شود و به دلیل آن که فاقد یک رأی قاطع است نتواند رفتار طبیعی داشته باشد.

این افزون بر آن است که بن بست موجود بسیاری از آرای خفته جامعه را همچنان خفته نگاه خواهد داشت و با عدم مشارکت آنان شور و نشاط انتخاباتی محدود خواهد شد.
این شرایط مورد رضایت هیچ کس از جمله مقام معظم رهبری نیست، اما مع الاسف اوضاع به این سوی سوق داده شده است.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۹ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۱
اینکه به جمع بندی نرسیده اند درست نیست. به جمع بندی رسیده اند اما جرات اعلام صریحش را ندارند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۹ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۱
عدم موضعگیری روشن افرادسایه معنا دار است دردوره قبل که محسن رضایی صرفا بواسطه جناح راست ازخود گذشت و تن به انصراف داد خوب در این دوره از حمایت انها بیشتر برخوردار شود واین جناح از عنصرکارامد خود حمایت بیشتر می نمود مضافا اینکه لیاقت وصداقت او بر کسی پوشیده نیست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۱
انتخابات سردی خواهیم داشت و بی اعتمادی در جامعه ادامه خواهد یافت. کاندیداها و تبلیغات باید طوری باشد که دسته ای به کسی اعتماد کنند اما متاسفانه در شرایط فعلی اعتماد جدی در کار نیست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۱
آقایان اگر از هیچکدام از کاندید ها حمایت نمی کنند ، باید این موضوع را مشخص سازند که آیا از دولت فعلی و سیاستهای وی حمایت می کنند یا خیر ؟ به عبارتی باید مشخص نمایند که طرفدار وضع موجود هستند یا خواهان تغییر در آن ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۴ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۱
شايد سكوتشان علامت رضايت باشد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۱
مشکل اینه که احمدی نژاد مستقل اومده و نمی خواهد به آقایان باج بده. دور قبل هم هیچکدوم از آقایان از احمدی نزاد طرفداری نکردند. آقای نویسنده شما هم نگران حضور مردم نباشید چرا که در هیچ دوره ای مردم منتظر اعلام اسامی از طرف احزاب نبودند.
بابا تو کشور ما حزب کیلوئی چنده. مردم خودشون تصمیم می گیرند بعد احزاب می گن مردم به ما رای دادند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۱
من واقعا نمیفهمم چرا آقایان اصولگرای مصلحت طلب و آقایان اصلاح طلب مصلحت طلب اینقدر اصرار دارند که فقط خودشان باید به ماها خدمت کنند. . واقعا دستشان درد نکند که اینقدر به فکر ما هستند! ولی فکر میکنم توی این موقعیت بهترین نفر کسیه که بتونه اعتماد رو به مردم برگردونه و قدرت فراجناحی عمل کردن رو داشته باشه. اگر بتونه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۱
سلام اگر واقعا اصولگرا هستند بايد نظر خود را ابراز كنند ولي افسوس !
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۷ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۱
از این که استاد جعفریان همیشه بر نکته ها و دقایق پیچیده دست میگذارند و با توجه خاص آنها را مطرح می کنند از ایشان سپاسگزارم. این واقعیت تلخ ذهن بسیاری از بجه های حزب اللهی را مشغول کرده خصوصا مساله مشکوک نزدیک شدن به امریکا در دولت به ظاهر اصولگرا که باعث شکسته شدن تابوی مذاکره و رابطه شده و مثل سیل همه کاندیداها را هم با خود برده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۴ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۱
انشاالله مناظره های تلویزیونی انتخابات را داغ میکند.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟