صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

مرتضی احمدی هنوز زنده است!

به بهانه‌ی مطلع شدن از جزییات مراسم چهلم مرتضی احمدی به خانه‌اش زنگ می‌زنیم که در کمال تعجب این جملات همراه با صدای او به گوشمان می‌رسد.
کد خبر: ۴۶۸۴۳۱
| |
23773 بازدید
|
۵

«سلام، لطفا پیام خود را همراه با شماره‌ی تلفن بفرمایید، مچکرم»

به گزارش ایسنا، به بهانه‌ی مطلع شدن از جزییات مراسم چهلم مرتضی احمدی به خانه‌اش زنگ می‌زنیم که در کمال تعجب این جملات همراه با صدای او به گوشمان می‌رسد.

پس از سه بوق پشت سرهم، صدای گرم مرتضی احمدی را می‌شنویم که همچنان با صلابت و نشاط از ما می‌خواهد تا برایش پیغام بگذاریم.

برای شنیدن این صدای گرم و دلنشین بارها و بارها به خانه‌اش زنگ می‌زنیم و در یکی از همین تماس‌ها صدایش را ضبط می‌کنیم.

با شنیدن این صدا دلمان می‌گیرد و خاطرات پدربزرگ طهرون برایمان تداعی می‌شود. هنوز چهل روز نشده است که پدربزرگ دوست داشتنی قصه‌ها از بین ما پر کشیده است.

زنده‌یاد مرتضی احمدی 30 آذر ماه امسال به علت کهولت سن و مشکلات ریوی در منزلش درگذشت.

وقتی برای جویا شدن مراسم چهلم این هنرمند فقید سراغی از بهرنگ بقایی - نوه مرتضی احمدی - می‌گیرم، می‌گوید: بنا به وصیت پدربزرگ قرار نیست مراسم چهلم برای ایشان بگیریم؛ چراکه پدربزرگ پیش از مرگش از ما خواسته بود تا هزینه مراسم چهلمش را به موسسه حمایت از کودکان اهدا کنیم که همین کار را هم خواهیم کرد.

وی سپس یادآور می‌شود که چهلمین روز درگذشت مرتضی احمدی 12 بهمن ماه است.

از نوه‌ی زنده‌یاد مرتضی احمدی درباره برقرار بودن صدای پدربزرگش روی پیغام‌گیر تلفن منزلش می‌پرسیم که می‌گوید: همچنان در منزل پدربزرگ سکونت داریم و خطی که شما با آن تماس گرفتید متعلق به اتاق پدربزرگ می‌شود که همچنان صدای خودش بر روی پیغام‌گیر برقرار است.

بهرنگ بقایی در پایان گفت‌و‌گوی خود با خبرنگار ایسنا بار دیگر از اهالی هنر و تمام کسانی که با غم از دست دادن پدربزرگش همدردی کردند تشکر می‌کند و می گوید: گفتنی‌ها درباره پدربزرگ گفته شد. بازهم از تمام دوستان غریبه و آشنایی که با ما همدردی کردند و جای خالی پدربزرگ را برایمان پُر کردند تشکر می‌کنم و برایشان آرزوی موفقیت می‌کنم. پدربزرگ همیشه از اینکه مردم دوستش داشتند خوشحال می‌شد.

به گزارش ایسنا، زنده‌یاد مرتضی احمدی در سال ۱۳۰۳ در جنوب تهران به دنیا آمد. احمدی در شانزده‌ سالگی ورزش باستانی و فوتبال را شروع کرد و به همراه تیم فوتبال دبیرستانش در مسابقات آموزشگاه‌های تهران رتبه‌هایی به دست‌ آورد. بعدها در تیم فوتبال راه‌آهن تهران و پس از آن در باشگاه راه‌آهن بازیکن و مربی (تا سال ۱۳۲۵) شد.

او پس از چند تلاش آماتوری در تئاتر در ۱۳۲۱ با کمک عده‌ای از دوستانش «تماشاخانه ماه» را روبه‌روی باغ فردوس دایر کرد اما پس از چند هفته مجبور به ترک آنجا شد. در اوایل پاییز ۱۳۲۲ در تئاتر فرهنگ برای اولین بار پیش پرده‌خوانی کرد. زنده‌ یاد احمدی پس از مدتی همزمان با هنرپیشگی در راه‌آهن تهران به‌عنوان تعمیرکار استخدام شد.

مرتضی احمدی در سال ۱۳۲۶ گوینده فیلم‌های خارجی شد و از اعضای اولیه انجمن گویندگان و سرپرستان گفتار فیلم (تأسیس در ۱۳۴۲) بود.

او پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ بازیگری را کنار گذاشت و به مدت هفت سال به اهواز رفت اما پس از بازگشت به تهران کار بازیگری را در سریال تلویزیونی به نام «تک‌مضراب» از سر گرفت.

از سریال‌های تلویزیونی که احمدی در آنها ایفای نقش داشته است می‌توان به «سلطان صاحبقران»، «هفت شهر عشق» (۱۳۵۶)، «آئینه» و «زیر بازارچه» اشاره کرد. همچنین «آرایشگاه زیبا»، «کت‌و‌شلوار خواستگاری»، «دانی‌و‌من» و... از دیگر کارهای تلویزیونی مرتضی احمدی است.

از ماندگارترین آثار مرتضی احمدی می‌توان به کار صدایی (نوعی دوبله) وی در مجموعه «پینوکیو» اشاره کرد که در آن به جای «روباه مکار» صداپیشگی کرده است. احمدی در انیمیشن «شکرستان» هم صداپیشگی کرده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
روحش شاد
حمید کلباسی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
زنده یاد مرتضی احمدی سمبل یک پدر فداکار ، یک
هنرمند مردمی و دوست داشتنی و یک انسان مفید
و نوعدوست بود . یادش گرامی و بهشت گوارایش باد
باران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
روحش ارام.
محمد از مشهد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۱۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
خدا بیامرزتش! دیروز همین طور یک دفعه یادش افتادم و دلم خیلی هواشو کرد. همونجا دست به دعا برداشتم و گفتم خدایا این مرد یک عمر برای ما زحمت کشید و خیلی مدیونشیم. محبت اونو تو توی دلهای ما گذاشتی پس به همین محبت قسمت می دم که اونو بیامرزی و از رحمت و مغفرتت سرشارش کنی!
تاجیک
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
با سلام
خدا رحمتش کند
ایکاش فایل صوتی مربوط به پیغام گیر را داخل این خبر میگذاشتید تا می شنیدیم.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟