صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
خطر متداول شدن یک اتفاق پرهزینه؛

خانواده شهدا در کشمکش‌های سیاسی ابزار نشوند

انتظار می‌رود، برخی رسانه‌ها نیز نگاه ابزاری به نوشتار یا گفتار فرزندان شهدا نداشته باشند و در کشاکش‌ درگیری‌های سیاسی، استفاده ابزاری از پدران، مادران، همسران و فرزندان شهدا و بزرگان درگذشته انقلاب اسلامی ایران نشود و اگر چنین رویکردی نیز در پیش گرفته شده، افکار عمومی در تقبیح به‌کارگیری چنین روشی واکنش نشان دهد
کد خبر: ۴۶۶۲۶۴
| |
8048 بازدید
|
یکی از رویکردهای خطایی که در سال‌های اخیر پررنگ‌تر شده، استفاده ابزاری از دیدگاه خانواده شهدای شاخص انقلاب برای بهره‌برداری‌های کوتاه‌مدت سیاسی و برتری در دعواهای سیاسی، بدون در نظر گرفتن هزینه‌هایی است که در بلندمدت در پی دارد؛ رویکردی که باید در آن تجدیدنظر کرد تا سرمایه‌‎های انقلاب در این مسیر به سادگی هزینه نشود.

به گزارش «تابناک»، فضای کشور گاه‌ به سمت‌و‌سویی می‌رفت که برخی ترجیح می‌دهند از تمامی ظرفیت‌های کشور برای برتری در یک مناقشه بهره ببرند و در این زمینه حتی سراغ گروه‌هایی می‌روند که جزو سرمایه‌های غیرقابل بهره برداری کشور محسوب می‌شوند و باید از ایشان به عنوان پشتوانه نظام بهره برد و با نگاه چندبار مصرف به آن‌ها ننگریست.

یکی از این سرمایه‌ها، خانواده‌های شهدا به ویژه شهدای شاخص انقلاب اسلامی ایران هستند که متناسب با گرایش بستگان این شهدا، در مقاطع مختلف زمانی سراغشان گرفته می‌شود و هر طیفی بهره‌برداری سیاسی خود را از این خانواده‌ها می‌برند و آنچه در این بهره‌برداری بیش از هر چیزی مورد توجه قرار می‌گیرد، هزینه شدن از مقام شامخ یک شهید و خانواده معظم شهید برای یک موضوع روز سیاسی، اجتماعی یا فرهنگی است.

برای نمونه از کوچک‌ترین نوشته‌ها یا گفته‌های اعضای خانواده‌ شهید همت و شهید باکری یک طیف سیاسی بهره‌برداری می‌کند و از کوچک‌ترین گفته‌های اعضای خانواده شهید اندرزگو طیف سیاسی دیگری بهره برداری می‌کند و گاهی حتی تلاش می‌شود تقابل میان فرزندان شهدا ایجاد شود که آخرین مصداق این رویه را می‌توان گفت‌و‌گوی فرزند شهید اندرزگو در پاسخ به گفته‌های اخیر علی مطهری دانست که البته او در مقام فرزند شهید مطهری این سخنان را مطرح نکرده بود.

جای هیچ تردیدی وجود ندارد که خانواده شهدا و ایثارگران ـ از پدران تا فرزندان ایشان ـ که برای این کشور، جان عزیزترینشان را در طبق اخلاص قرار داده‌اند، بیش از هر طیفی محق در بیان و موضع‌گیری در موضوعات مختلف ـ مگر در مواردی که به ‌شأن خانواده شهید لطمه وارد می‌سازد ـ هستند و طبیعتاً در مواردی که ممکن است به‌ شأن شهیدی که نامش در یک خاندان مایه مباهات و افتخار است، خدشه‌ای وارد شود، اظهارنظر بدون انتصاب به شهید بدون اشکال است.

در این راستا، اگر چهره‌ای چون علی مطهری در مقام فرزند شهید مرتضی مطهری به نقد سیاسی بپردازد که منجر به ایجاد ثلمه از سوی برخی اشخاص ناآگاه به مقام پدربزرگوارش شود، این نقد به علی مطهری وارد است؛ اما اگر در مقام نماینده مجلس و بدون هزینه کردن از پدر، چنین اقدامی انجام دهد، نقدی به او وارد نیست و از این منظر اگر قرار است رسانه‌ها نیز به گفته‌های چهره‌ای چون علی مطهری در پشت تریبون مجلس بپردازند، لازم است ‌از جایگاه علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به ماجرا بپردازند و نه با عنوان فرزند شهید مطهری.

در همین ارتباط، بهره‌برداری جناحی از یادداشت اخیر فرزند شهید همت نیز قابل نقد است. در درجه نخست این خانواده شهدا و بزرگان انقلاب هستند که باید در قبال سوءاستفاده از سخنانشان به نفع یک جریان سیاسی حساس باشند و در این زمینه تذکر لازم را بدهند تا برخی از گفتار یا نوشتارشان به عنوان سلاح بهره‌برداری نکنند و حرمت خانواده شهدا‌ از هر آسیبی در امان بماند و اگر قرار است آسیبی برسد، به گونه‌ای سخن گفت که این ثلمه متوجه مقام معنوی شهدای انقلاب و یادگارانشان نشود.

همچنین اگر چهره‌ای چون پدر شهید احمدی روشن نیز نقدی وارد داشته باشد که در نهایت به شان بالای این شهید ثلمه‌ای وارد نماید، از جانب این شهید پذیرفتنی است و باید پذیرفت نباید از این سرمایه ارزشمند در مسائل روزمره سیاسی هزینه کرد و حرمت این مسئله در درجه اول توسط خانواده‌ این شهدای گرانقدر حفظ شود.

انتظار می‌رود، برخی رسانه‌ها نیز نگاه ابزاری به نوشتار یا گفتار فرزندان شهدا نداشته باشند و در کشاکش‌ درگیری‌های سیاسی، استفاده ابزاری از پدران، مادران، همسران و فرزندان شهدا و بزرگان درگذشته انقلاب اسلامی ایران نشود و اگر چنین رویکردی نیز در پیش گرفته شده، افکار عمومی در تقبیح به‌کارگیری چنین روشی واکنش نشان دهد و این راهی که توسط برخی رسانه‌ها در پیش گرفته شده، استمرار و گسترش نیابد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۷
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۳
علي مطهري .........يك مرد به معناي تمام.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۳
اتفاقا فردريش نيچه در همين راستا ميگه : سياستمداران انسان‌ها را به دو دسته تقسيم مي‌كنند . ابزار و دشمن.
يعني فقط يك طبقه را مي‌شناسند و آن هم دشمن است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۳
اينها يي كه من ميبينم از خدا هم استفاده ابزاري ميكنند تا چه رسد به شهدا و خانواده هاشون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۳
تابناك جان در دولت قبل كه به همسر و فرزند شهيدان توهين كردند كجا تشريف داشتيد؟!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۳
1- منظور شما واقعا در مورد همه خانواد شهدا و رفتارهایشان است یا فقط از صحبتهای فرزند شهید اندرزگو دلخور شده اید؟
2- مگر می شود شخصی سخنان و اعمال اشخاص را از خانواده آنها جداد کرد و آیا مثلا رسانه های بیگانه از این موضوعات بهره برداری نمی کنند؟ اساسا یکی از دلایل رأی آوری (حداقل) اولیه این اشخاص انتساب آنان به خانواده شهدا و بزرگان است.
متقي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۳
سلام ظاهرا" همه حق اظهار نظر و موضع گيري دارند بجز خانواده عزيزان شهيد ! زيرا ممكن است مواضع انها از ديد گاه برخي مناسب نباشد ولي اگر خود شهدا با ما حرف ميزدند اين حق را از خانواده خود سلب ميكردندچقدر مواضع مارا تاييد مي كردند
ناشناس
|
United States
|
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۳
البته اگر این خانواده ها همسو با ما باشند اظها راتشان اشکالی ندارد در غیر اینصورت جنبه ابزاری داشته باید محکوم شود .
یک فرزند شهید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۳
درود بر شهیدان همت و باکری و همسر و فرزندانشان.
هادي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۳
اين متن يك خروجي داشت واون هم حمايت ازمطهري والبته نه خودش بلكه مواضعش!
سعي كنيد بي طرف باشيد نه اينكه اداي بي طرفي دربياوريد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۳
متاسفانه ظرفیت برخی از شخصیتهای ماکه در پشت تریبون قرارمیگیرند درحدی نیست که به عواقب کلام خود بیندیشند وفقط از روی احساسات صحبت میکنند.خانواده افرارد چه خانواده محترم شهدا وایثارگران ویادیگران باید مصون از موضوعات اینچنینی بوده وحرمت آنها حفظ شود
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟