صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

ديدگاه كانديداها درباره اقتصاد ايران و جهان

با توجه به گرمتر شدن بازار رقابت‌هاي انتخاباتي، كانديداهاي احتمالي اين دوره در مصاحبه‌ها، نشست‌ها و سخنراني‌هاي خود، درباره حوزه‌هاي گوناگون به اظهار نظر پرداخته و با رويكردهاي ايجابي و سلبي، علاوه بر بيان برنامه‌هاي خود، به انتقاد از وضعيت كنوني نيز مي‌پردازند.
کد خبر: ۴۶۶۲۶
| |
15201 بازدید

با توجه به گرمتر شدن بازار رقابت‌های انتخاباتی، كاندیداهای احتمالی این دوره در مصاحبه‌ها، نشست‌ها و سخنرانی‌های خود، درباره حوزه‌های گوناگون به اظهار نظر پرداخته و با رویكردهای ایجابی و سلبی، علاوه بر بیان برنامه‌های خود، به انتقاد از وضعیت كنونی نیز می‌پردازند.
در همین راستا، روزنامه دنیای اقتصاد در آخرین شماره از ماهنامه تحلیلی خود، در گزارش به بررسی نظارت چهار كاندیدای احتمالی دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حوزه اقتصاد ایران و جهان پرداخته است.

مهدی كروبی، دبیركل حزب اعتماد ملی در دومین بیانیه انتخاباتی خود، «گام برداشتن در راستای مردمی کردن اداره، تولید و توزیع درآمدهای نفتی» را راهبرد اقتصادی حزب متبوعش دانست.
از سوی دیگر، محمد علی نجفی، مشاور اقتصادی مهدی کروبی با اشاره به این که یكی از عوامل تشدید‌کننده عدم تعادل در اقتصاد ایران در سه سال و نیم گذشته، سیاست‌های خارجی دولت بوده، تصریح کرد: ایران پیش از آغاز کار دولت احمدی‌نژاد نیز با یک نوع تحریم روبه‌رو بود، اما آن تحریم به صورت یک جانبه و غیر‌قانونی از سوی آمریکا اعمال می‌شد؛ کاری که دولت نهم انجام داد، این بود که آن تحریم یک جانبه غیر‌قانونی را به یک تحریم همه جانبه قانونی کرد.

محمود احمدی‌نژاد، چهارم اردیبهشت در جمع مردم اسلامشهر گفت: هنوز ما در بخش اقتصادی با مشكلاتی روبه رو هستیم كه باید آنها را برطرف كنیم ... بخش عمده‌ای از ثروت ملت (به علت یارانه‌های ناعادلانه) هدر می‌رود و بخش مهمی هم توسط عده کمی مصرف می‌شود، از اینكه عده کمی از بخش زیادی از انرژی استفاده كنند، ناراحت نیستیم، آنها مردم خود ما هستند، اما وقتی یك خانواده در یك منطقه شهری، ده، بیست، سی برابر یك خانواده دیگر از بنزین ارزان استفاده می‌كند، معنایش این است كه او بیست برابر این خانواده از یارانه دولت بهره می‌برد...
امسال بیش از چهار میلیارد تومان یارانه نان پرداختیم و تنها توجیه و دلیل پرداخت آن این بوده كه برخی اقشار جامعه توسط دولت مورد حمایت قرار می‌گیرند... بیش از یك سوم یارانه‌ای كه دولت برای نان می‌پردازد، در مرحله نخست تلف می‌شود. این در حالی است كه اگر دولت یارانه را مستقیم به مردم می‌پرداخت، هم كیفیت نان افزایش پیدا می‌كرد و هم كمك به هزینه مردم می‌شد.

میرحسین موسوی با انتقاد از وضعیت ارایه آمارهای دولتی در سه سال اخیر، گفت: چیزی که امروز کم داریم و همه کشور چوب آن را می‌خورد، بی‌ثباتی در سیاست‌گذاری‌هاست. همه نقاطی که در جهان پیشرفت‌های بزرگ داشتند از ثبات در مدیریت و سیاست‌گذاری برخوردار بوده‌اند و گاهی عمر و داوم مدیرانشان به بیش از بیست سال می‌رسد. حال آنکه ما درست عکس این رفتار کرده‌ایم... ملت با داشتن آگاهی به خوبی تشخیص خواهند داد که اقتصاد مبتنی بر صدقه نمی‌تواند طرح‌های مهم اشتغال‌زا ایجاد کند.

موسوی با تأکید بر اینکه دولت یا نباید قول بدهد یا به آن عمل کند، خاطر نشان کرد: خدا کارهایش را از طریق وسایل خود انجام می‌دهد؛ اگر دولت وعده‌هایی که داده عملی نکند، نتیجه‌اش این خواهد شد که مثلا از راه‌آهن برای کرمانشاه صحبت می‌کنیم، ولی اقدامی صورت نمی‌گیرد و نتیجه‌ای ندارد.

رضایی آبان سال گذشته در سخنانی انتقادی راجع به برنامه‌های اقتصادی دولت گفت: طرح تحول اقتصادی یك ضرورت است و باید عملی شود، اما دو تا سه محور دیگر باید به محورهای هفت‌گانه پیشنهادی دولت اضافه و در اجرا نیز دقت بیشتری شود. رضایی در توضیح این وضع گفت: طرح تحول اقتصادی پیش از بحران بوده و بر پایه نفت بالای صد دلار بسته شده است كه اگر اوضاع به همین شكل باشد دولت در اجرای آن با مشكل روبه‌رو می‌شود و مسئولان باید سریع برای مقابله با تأثیرات این بحران بر اقتصاد چاره‌ای بیندیشند.

هفته گذشته، داود دانش‌جعفری، مشاور اقتصادی رضایی با بررسی عملکرد دولت در اجرای برنامه چهارم گفت: متوسط رشد اقتصادی كشور در دو سال نخست برنامه چهارم، 2/5درصد بوده و این در حالی است كه بر پایه برآوردهای اهداف چشم‌انداز بیست ساله نظام، اقتصاد كشور باید تا این زمان به رشد هشت تا 5/8 درصدی دست می‌یافت.
دانش جعفری تصریح کرد: اگر نتوانیم به اهداف مندرج در برنامه چهارم از جمله رشد اقتصادی 8‌درصدی برسیم، چگونه می‌توانیم در افق چشم‌انداز بیست ساله به جایگاه نخست اقتصادی در منطقه برسیم؟

متن كامل را در ستون گزارش بخوانيد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟