صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
برداشتی که می‌توان از سخنان وزیر بهداشت نمود؛

۳۵۰۰ پزشک‌ هر کدام سالی دو، سه میلیارد تومان رشوه می‌گیرند!؟

سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت این روز‌ها بیشتر به دلیل درگیر شدن با بخشی از جامعه پزشکی که به حق خود قانع نیستند، مورد توجه رسانه‌هاست. آقای وزیر امروز از زیرمیزی سالانه هفت تا ده هزار میلیاردی در نظام سلامت خبر داده است. با توجه به آمار پزشکان کشور، این اعداد به معنای این است که چیزی حدود ۳۵۰۰ پزشک، هر کدام سالی دو سه میلیارد تومان رشوه می‌گیرند!
کد خبر: ۴۵۸۴۷۹
| |
25006 بازدید
|
هر ساله جمع به نسبت کوچکی از پزشکانی که در آغاز طبابت، سوگند بقراط بر زبان می‌آورند تا به اصول و اخلاق پزشکی اعلام تعهد کنند و جان و سلامتی بیمار خود را بر هر چیزی مقدام دارند، ‌تقریبا دو تا سه برابر اختلاس مشهور سه‌هزار میلیارد تومانی از مردم زیر می‌زی می‌گیرند.

به گزارش «تابناک»، وزیر بهداشت در حالی بر نظارت بیشتر بر بخش درمان و جلوگیری از دریافت زیرمیزی از بیماران تأکید دارد که به گفته وی، مردم پیش از اجرای طرح تحول سلامت سالانه ۷ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان زیرمیزی پرداخت می‌کردند.

هاشمی در حالی بر مبارزه با زیرمیزی تأکید کرده ‌که سوابق موضوع، اجازه خوش‌بینی چندانی ‌نمی‌دهد. سال‌هاست ‌مسئولان وزارت بهداشت بر عزم خود برای مبارزه با زیرمیزی تأکید می‌کنند و مجلس برای اصلاح و یا تصویب قوانین مناسب اعلام آمادگی می‌کند، ولی پولی که در این وسط وجود دارد بزرگ‌تر از آن است که بتوان با هشدار و اندرز برای آن کاری کرد.

با فرض جمعیت هشتاد میلیونی ایران، هر ایرانی به طور متوسط سالی حدود صدهزار تومان به جمع محدود پزشکان زیرمیزی بگیر، زیرمیزی می‌دهد و اگر آمار بانک جهانی را در نظر بگیریم که تعداد پزشکان ایرانی را یک پزشک به ازای هر هزار نفر می‌داند، با توجه به ادعای شیوع ۲ تا ۵ درصدی زیرمیزی بین پزشکان و به ویژه جراحان، می‌توان فرض کرد که ۳۵۰۰ پزشک، هر کدام سالی دو سه میلیارد تومان رشوه می‌گیرند!

موضوع زیرمیزی و وضعیت مالی این بخش خاص از نظام سلامت کشور در چند سال اخیر بار‌ها و بار‌ها خبرساز شده است. سال گذشته، علیرضا زالی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی در حاشیه تشریح عملکرد ۱۰۰روزه سازمان نظام پزشکی درباره چگونگی وجود ۳۰۰ پزشک که ماهانه یک میلیارد تومان درآمد دارند و مالیات نمی‌دهند و درصدی از این درآمدهای خود را از طریق زیرمیزی کسب می‌کنند، اظهار داشته بود: بنده‌ از سال‌های دور در زمینه قوانین مالیاتی در حرف پزشکی اطلاعات دارم، بنابراین به هیچ وجه این آمار را قبول ندارم.

محمد جهانگیری، معاون برنامه‌ریزی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور نیز با این ادعا که یک فرار مالیاتی برخی صنوف به ‌اندازه کل درآمد جامعه پزشکی است، گفته است: درآمد یک میلیارد تومانی ۳۰۰ پزشک در هر ماه، در قبال ۲۳۰ هزار عضو گروه پزشکی رقمی نیست.

آمار جدید وزیر بهداشت نشان می‌دهد، ‌فاصله واقعیت زیرمیزی با ان چه نظام پزشکی از آن دفاع می‌کرده است، چقدر عمیق است. از این بیشتر، فاصله حجم زیرمیزی‌ها با مجازات زیرمیزی‌بگیران است.

سجاد رضوی، مدیر کل وقت دفتر نظارت بر درمان وزارت بهداشت در اردیبهشت ماه ۱۳۹۲در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری اظهار داشته بود که «برخی اسناد قطعی نیست و بر این اساس در قانون تعریف جرم با تنبیه به صورت شفاف تبیین نشده است. مثلا از برخی دانه‌درشت‌هایی که زیرمیزی پزشکی گرفته‌اند فقط آن‌ها را ‌حدود ۲۰۰ هزار تومان جریمه کرده‌اند‌». به گفته وی در مجموع ۲ تا ۵ درصد پزشکان به خصوص جراحان زیرمیزی‌بگیر هستند.

ادامه آمارهای ارائه شده توسط رضوی و مقایسه آن با عددی که امروز وزیر بهداشت اعلام کرده است، عمق فاجعه مبارزه با زیرمیزی را نشان می‌دهد. رضوی اعتراف کرده بود ‌ «در گذشته عواملی در داخل کشور و حتی در سطح وزارت بهداشت به ما فشار می‌آوردند که در مورد معضل زیرمیزی کوتاه بیاییم، ولی ما بجد مقابل این معضل ایستاده‌ایم و در سال ۹۰ بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان و در سال ۹۱ ‌حدود یک و نیم میلیارد تومان پول زیرمیزی پزشکی را گرفته و به بیماران برگرداندیم، ولی این مقدار شامل درصد کمی از افرادی است که زیرمیزی‌ها را گزارش می‌دهند‌».

آمار حضور یک پزشک به ازای هر هزار ایرانی و به عبارت دیگر، آمار تقریبا هشتادهزار نفری جمعیت پزشکان یا ۲۳۰ هزار نفری گروه پزشکی، شیوع ۲ تا ۵ درصدی زیرمیزی گرفتن بین پزشکان و عدد اعلامی ۷ تا ده هزار میلیاردی زیرمیزی اعلام شده توسط وزیر بهداشت، یکی از حالت‌های جدول زیر را به واقعیت نزدیک‌تر می‌سازد.


مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۲۶۹
انتشار یافته: ۷۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
صحبت کردن در باره زیر میزی پزشکان می تواند افکار عمومی را از توجه به مسایل حیاتی تر جامعه منحرف کند . روش خوبی است .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
تفاوت درآمد پزشکان با دیگر شغلها بسیار نا معقول هست. الان باز یه عده میان میگن خوب درس خوندن! آیا یک متخصص به اندازه یک دهم هم مرتبه خودش در رشته های مهندسی درس خونده؟؟؟؟ از نظر هوش و استعداد که بماند!
دفاع دوره تخصص یکی از پزشکان رو که دیده بودم بیشتر شبیه شوخی بود! اصلا نمیدونن ریسرچ یعنی چی! تعطیل.
رزیدنت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
سلام
والا ما رزیدنتهای بیچاره که همان دانشجویان تخصص هستیم در سال 1 با 330 ساعت کشیک و 12 شب بیداری! متاهل در تهران ماهیانه 816 هزار تومان دریافتی داریم!!! همه کار بیمار هم با ماست........
آقای وزیر فکری به حال ما بفرمایند. سال دوم هم با 200 ساعت کشیک مبلغ همین است.....بدون بیمه ه ه ه هستیمممممم
زینال بندری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
وزیر بهداشت کاملا درست و بجا میگن چندمثال میزنم تا آمار دستتون بیاد 1-جهت عمل جراحی پیوند 3 رگ قلب(بای پس عروق کرونر) قبل از طرح تحول در یکی از بیمارستانهای خصوصی تهران باید 150 میلیون تومان به خود جراح میدادی و حدود 85 میلیون تومان هزینه بیمارستان میشد 2-برای یک عمل جراحی دسک کمر باید 15 میلیون تومان به جراح زیرمیزی میدادی و 15 میلیون تومان به بیمارستان 3- برای یک عمل جراحی بینی 20 میلیون تومان به جراح و 7 میلیون تومان هزینه بیمارستان 4- برای عمل یک عدد کیست تخمدان 10 میلیون تومان جراح 10 میلیون تومان پرداختی به بیمارستان 5- جراحی یک عدد تومور مغزی 60 میلیون زیرمیزی جراح 48 میلیون هزینه بیمارستان توجه داشته باشید که بعضی از عمل های فوق در بیمارستان جان هاپکینز آمریکا بسیار کم هزینه تر از ایران انجام میشود!!!!!!زینال به شخصه پزشکان زیادی میشناسد که ماهی 5 تا 10 میلیارد تومان درامد بادآورده از این راه دارند در کل کار دکتر هاشمی و تیم او اگر با جدیت دنبال شود کار بی نظیری در تاریخ پزشکی ایران است
فدوی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
چشم تنگ دنیا دوست را
یا قناعت پر کند یا خاک گور
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
تقریبا دو سه سال پیش رفته بودم پیش یکی از متخصصان پوست (تهران). شاید خندتون بگیره ولی مدت زمانی که صرف معاینه کرد کمتر از دو دقیقه بود!! و البته 50 تومن (اون زمان) ویزیت گرفت و بعد گفت برم درمانگاهش برای لیزر. قبل از لیزر بهش گفتم آیا این کار جواب میده؟ گفت آره! کاری که کلا انجام داد این بود که فقط دکمه دستگاه رو فشار داد!!!! و آخرش هم که خوب هم نشد بلکه اثر لیزر هنوز هست!!!!
در واقع طراح دستگاه لیزر (که از مهندسی ها هستند) خودشون همه تحقیقات رو انجام دادن و کاری که اینها میکنن فقط فشار دادن دکمه هست!!! البته اگر زحمت خوندن نحوه استفاده از اون رو به خودشون بدن.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
وای بر مردم کشوری که پزشکانش فاسد باشند.بدبخت مردم.بیچاره مردم....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
به نظر می رسد ادعای وزیر بهداشت درمورد رقم زیر میزی اغراق آمیز وبرای توجیه افزایش 400 درصدی تعرفه های پزشکی است .زیرا حدود 80 درصد مردم به بیمارستانهای دولتی وتامین اجتماعی مراجعه می نمایند وامکان اینکه 20 درصد مراجعین به بیمارستانهای خصوصی که عمدتا ازاقشار متوسط جامعه بوده ودارای بیمه تکمیلی بوده اند امکان پرداخت چنین مبالغی را ندارند .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
دو یا سه در صد پزشکان دزد زیر میزی بگیر
بودن که وزیر میلیاردر فرمودند زیر میزی نگیرید تعرفه ها را بعنوان پاداش افزایش میدهیم شما را بخدا با کدام منطق و عقل جور در میاید که بدزد رشوه دهند بگویند زیر میزی نگیرید تعرفه ها و در امدهای نجومی اتان را نجومی تر می کنیم به این دولت باید تاسف خورد که یارانه های مردم را به جیب متخصصان بنام طرح سلامت ریخت دو یا سه سال اینده وزیر میلیاردر می رود و وزیر دیگری میاید و می گوید افزایش تعرفه ها را من نکرده ام وزیر میلیاردر قبلی کرده و تاوان این را مثل همیشه مردم همیشه در صحنه پرداخت خواهد کرد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
بر پدرش رحمت
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟