تصميم فيفا بعد از حادثه ساحل عاج
فدراسيون بين المللي فوتبال (فيفا) به دنبال کشته شدن 19 تماشاگر در ورزشگاهي در ساحل عاج اعلام کرد؛ داوران حاضر در جام جهاني مي توانند شروع مسابقات را به دلايل امنيتي به تاخير بيندازند.فيفا همچنين از 52 فدراسيون آفريقايي خواست ماه آينده تعدادي از کارشناسان امنيتي خود را به نشستي در قاهره اعزام کنند.
به نوشته اعتماد، «سپ بلاتر» رئيس اين فدراسيون در گفت وگو با اعضاي کميته ورزشگاه ها و امنيتي فيفا اظهار داشت؛ زندگي هيچ انساني نبايد معادل با فوتبال گرفته شود.اين کميته همچنين از پيشنهاد اجازه به داوران و نمايندگان فيفا در مسابقات جام جهاني براي تاخير در شروع مسابقات حمايت کرد.فيفا در بيانيه يي اعلام کرد؛ داوران تا زمان اطمينان از امنيت حاکم بر خارج و درون ورزشگاه ، نبايد دستور به شروع مسابقه بدهند.
يکشنبه گذشته در جريان پيروزي 5 بر صفر ساحل عاج مقابل مالاوي، 19 نفر از هواداراني که منتظر ورود به ورزشگاه بودند، به دليل فرو ريختن ديوار ورزشگاه کشته شدند. در اين حادثه تعداد زيادي از علاقه مندان فوتبال که بليت نداشتند به در ورودي ورزشگاه فشار آوردند و آن را شکستند، بخشي از ديوار فرو ريخت و شادي و هيجان تبديل به تشنج و اضطراب شد. اين تراژدي زماني رخ داد که بازي هنوز آغاز نشده بود و هواداران در حال ورود به ورزشگاه بودند.
به نقل از منابع محلي با توجه به نامنظم بودن سيستم فروش بليت که امکان پيش فروش صندلي براي هواداران را نداشت، صف طويلي براي خريد بليت تشکيل شده بود چراکه اختصاص بليت با توجه به شماره صندلي در اين ورزشگاه کاربردي نيست، به همين دليل هواداران براي در اختيار گرفتن يکي از صندلي هاي ورزشگاه، از ساعت ها قبل مقابل در ورزشگاه صف کشيده بودند.حدود 134 نفر نيز در جريان اين سانحه مصدوم شدند.
پس از اين اتفاق، ديدار ساحل عاج مقابل مالاوي با حضور 50 هزار تماشاگر که براي ديدن بازي «ديديه دروگبا» ستاره چلسي به اين ورزشگاه 35 هزار نفري رفته بودند، برگزار شد.فيفا از فدراسيون فوتبال ساحل عاج و مقامات محلي خواست چگونگي اين اتفاق را توضيح دهند اما به گفته شاهدان عيني، نيروهاي پليس با پرتاب گاز اشک آور به طرف جمعيت اوضاع را متشنج تر کرده و ترس بيشتري را بر فضا حاکم کردند.
به دليل استفاده از گاز اشک آور طي چند سال اخير اتفاقات مشابهي که منجر به مرگ تماشاگران شده در کشورهاي زيمبابوه، غنا و کنگو روي داده است.ساحل عاج قرار است مسابقه بعدي خانگي خود را در مقدماتي جام جهاني روز 5 سپتامبر مقابل بورکينافاسو برگزار کند.
کميته ورزشگاه هاي فيفا که هفته گذشته تشکيل جلسه داد، تاکيد کرده است تمامي شش کنفدراسيون بايد سال آينده نشستي را براي افسران امنيتي برگزار کنند.قرار است با دو کشور آفريقايي هم که ورزشگاه هاي ملي آنها استانداردهاي لازم براي برگزاري مسابقات را ندارند، برخورد شود.
کنيا بايد براي مسابقات باقي مانده خانگي خود در مقدماتي جام جهاني، فقط از 60 درصد ظرفيت ورزشگاه 30 هزار نفري خود در نايروبي استفاده کند.اين کشور روزهاي 20 ژوئن و 14 نوامبر ميزبان موزامبيک و نيجريه است. مالاوي نيز در صورتي که نتواند تا روز 15 مه استانداردهاي امنيتي را در ورزشگاه کاموزو در بلاتاير برقرار کند بايد سه مسابقه آتي خود را خارج از اين ورزشگاه برگزار کند.


