صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

نمایشنامه روز واقعه بهرام بیضایی

اولین قسمت از نمایش روز واقعه، اقتباس از نوشته بهرام بیضایی که داستان عاشقی نصرانی است كه دل به دختری مسلمان می‌بندد و سرنوشتش به جستجو به دنبال حضرت سیدالشهدا گره می‌خورد .
کد خبر: ۴۴۳۴۲۸
| |
10850 بازدید
روز واقعه را بیضایی درست 30 سال پیش نوشت. این داستان، داستان عاشقی نصرانی است كه دل به دختری مسلمان می‌بندد و سرنوشتش به جستجو به دنبال حضرت سیدالشهدا گره می‌خورد .در برخی متون دیگر هم این داستان آمده است كه شاخص‌ترین‌شان داستان عشق مقدس است ،منتها ماجرا این جور پایان می‌یابد كه جوان نصرانی بعد از درك ماجرای عاشورا دوباره نزد محبوبش برمی‌گردد و با برادران او درگیر می‌شود و در نهایت همراه با خود دختر كشته می‌شود.

عشق مقدس رمانی عاشقانه است كه با برخی ارائه‌های مذهبی و تاریخی هم همراه شده است. اما رویكرد بیضایی در فیلم نامه روز واقعه سمت و سویی متفاوت دارد و بیش از آن كه جلوه‌های عاشقانه‌اش در مفاهیم مادی ماجرا به نظر مخاطب رخ بنمایاند، مفاهیم انسانی و جستجوگرانه‌اش برای كشف حقیقت اسباب لذت و تأمل را فراهم می‌كند.
ایران صدا

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟