نظارت اروپا بر انتخابات پاكستان
اتحاديه اروپا قصد دارد براي انتخابات پارلماني هجدهم فوريه در پاكستان حدود صد ناظر انتخاباتي را به پاكستان بفرستد.
به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري فرانسه، بنا بر اظهارات رئيس اين كميته، فرستادگان اتحاديه اروپا قرار است كه در روز برگزاري انتخابات از همه مراكز انتخاباتي در پاكستان ديدار كنند و از جريان درست اين انتخابات مطمئن شوند.
تيمي از اسكاتلنديارد هم كار رسيدگي و بررسي پرونده مربوط به قتل بينظير بوتو، رهبر حزب مخالف در پاكستان را بر عهده گرفته است.
با اين حال، «حزب مردم» بوتو شك دارد كه اسكاتلنديارد هم بتواند در اين زمينه به موفقيت دست يابد. آنها عقيده دارند تا زماني كه اسكاتلنديارد با دولت در زمينه پرونده بوتو كار ميكند، اميد به هر موفقيت در مورد پرونده بوتو منتفي است.
پس از آنكه يك گروه يازده نفره از متخصصان براي بررسي علل مرگ بوتو به رهبري گالرز در محل حضور يافتند، «بنينا فررو والدنر»، كمسير خارجي اتحاديه اروپا تصميم گرفت كه هيأتها را براي بررسي پرونده بوتو افزايش دهد.
بنا بر اظهارات سخنگوي «فررو والدنر»، وظيفه ناظران اتحاديه اروپا آن است كه درباره روند كلي انتخابات در پاكستان داوري كنند.
انتخابات پاكستان كه نخست قرار بود در سهشنبه برگزار شود، به دليل مرگ رهبر حزب مخالف در اين كشور و در پي ناآراميهاي پس از آن به هجدهم فوريه موكول شد. با اين حال، متخصصان اسكاتلنديارد هم وارد پاكستان شدند و كار خود را با همكاري مسئول پاكستاني آغاز كردهاند.
بنا بر اظهارات نيروهاي امنيتي، قرار است كه اين تيم انگليسي شش نفره به بررسي ماشيني كه در آن بوتو ترور شده و همين طور محل واقعه بپردازند.
پرويز مشرف، رئيسجمهور پاكستان نيز اظهار كرد كه او از اسكاتلنديارد دعوت كرده، چرا كه از جريان رسيدگيها و بررسي علل مرگ بوتو در كشورش ناراضي بوده است.
گفتني است، كمي پس از حمله انتحاري كه به مرگ بوتو منجر شد، محل حادثه تميز شد كه همين موجب از دست رفتن ردپاهاي مهم احتمالي براي روشن شدن حادثه شده است.
«فاروق ناايك» كه وكيل و از مشاوران سابق بوتو است، نيز در واكنش به حضور اسكاتلنديارد در پاكستان اظهار كرد: اين تيم در پاكستان چه كاري انجام خواهد داد؟ اين تيم زير نظر دولت كار خواهد كرد، اين يك امتحان بدون معني و نتيجه خواهد بود.
حزب بينظير بوتو اين توصيف دولت مبني بر اينكه بوتو پس از ضربه سرش به سقف ماشين فوت كرده، نميپذيرند.


