صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

نگراني مدير عامل گاز از افت مجدد فشار گاز

کد خبر: ۴۳۱۹
| |
3192 بازدید

به منظور از سرگيري انتقال گاز تركمنستان به ايران، روز چهارشنبه - 12 دي - مکاتباتي با طرف تركمني انجام شده که هنوز پاسخي نگرفته‌ايم.

به گزارش ايسنا، سيد رضا کسايي‌زاده - مديرعامل شرکت ملي گاز ايران- با بيان اين مطلب اظهار کرد: يك هيات ايراني شامل نمايندگان وزارت نفت و وزارت امور خارجه دو هفته پيش مذاکراتي با هيات تركمنستان راجع به مسائل مختلف فني و همچنين بحث قيمتي که در نشست‌هاي پيشين هم مطرح بوده، انجام دادند.

وي افزود: در اين زمينه سال گذشته نيز موضوع افزايش قيمت مطرح و در الحاقيه نهايي مقرر شد تا گاز وارداتي ايران از ترکمنستان از ابتداي سال 2008، از هشت به 14 ميليارد متر مکعب در سال افزايش يابد و تا سه سال ديگر بحث افزايش قيمت وجود نداشته باشد.

مديرعامل شرکت ملي گاز ايران با ابراز نگراني از کاهش بيشتر دماي هوا در هفته پيش رو و افزايش مصرف گاز خاطرنشان کرد: تصور مي‌شود اگر شهروندان کل کشور در مصرف گاز صرفه جويي نکنند، با افت فشار گاز به ويژه در نقاط انتهايي و سرشاخه‌ها مواجه شويم، زيرا درحال حاضر با حداکثر ظرفيت به توليد گاز پرداخته‌ايم.

وي با بيان اين‌که تاکنون 331 جايگاه سي.ان.جي به بهره‌برداري رسيده است، گفت: نکته اصلي در اين بخش، خريد تجهيزاتي است که بايد از خارج کشور تهيه شود و درمورد ساير امور مانند ساخت و مونتاژ اقلام مشکلي در کشور وجود ندارد. همچنين اين شرکت در نظر دارد پس از اين، ساخت جايگاه‌هاي گاز طبيعي را روي ايستگاه‌هاي پرفشار تعبيه کند تا با افت فشارهاي احتمالي، از چرخه فعاليت خارج نشوند. درحال حاضر مصرف سي.ان.جي در کشور نسبت به سال گذشته 100 درصد افزايش يافته است.

معاون وزير نفت با اشاره به وضعيت ايده‌آل توزيع گاز در سراسر کشور تشريح کرد: با قطع واردات گاز از ترکمنستان، برنامه‌ريزي‌هاي لازم براي جايگزيني گاز با موفقيت انجام شد که با وارد مدار توليد شدن پالايشگاه ايلام و افزايش توليد پالايشگاه‌هاي گازي کنگان، خانگيران و مجتمع گازي پارس جنوبي افزايش توليد به روزانه 15 ميليون متر مکعب رسيد.

به گفته او با توجه به اين‌كه زمان انتقال گاز از پالايشگاه‌هاي عسلويه به شمال کشور حدود 48 ساعت است، در اين خصوص برخي مسيرهاي انتقال گاز با هدف هدايت گاز بيشتر به سمت استان‌هاي مازندران، گلستان و سمنان که بخش زيادي از گاز آنها وارداتي بود، تغيير يافت.

کسايي زاده با اشاره به نصب خط لوله 200 کيلومتري نيزار قم به شرق تهران توضيح داد: اين خط در نهايت به سمت سمنان منتقل مي‌شود. فشار گاز ارسالي به سمنان از سه‌شنبه شب - 11 دي - و سايرشهرهاي اين استان در روز چهارشنبه - 12 دي - افزايش يافت و در نهايت شاهرود که در فاصله دورتري است، به حالت ايده‌آل بازگشت. در اين راستا مشکل همه شهرها به جز قائم‌شهر به طور کامل حل شده و توزيع گاز در اين شهر نيز قرار بود از پايان روز پنج‌شنبه - 13 دي - عادي شود.

او كه در يك برنامه تلويزيوني سخن مي‌گفت، در ادامه تصريح كرد: بخشنامه‌اي به مديران شرکت‌هاي گاز استاني ابلاغ شده که بر اساس آن، ادارات دولتي سراسر کشور خارج از ساعات اداري و روزهاي پنج شنبه و جمعه، حق استفاده از گاز طبيعي را ندارند.

مديرعامل شركت ملي گاز درباره نصب دو انشعاب گرم در ساوه و قزوين براي اتصال خط لوله 60 کيلومتري از ساوه به رشت اظهار کرد: در اين عمليات درحالي انشعاب از خط دوم سراسري گرفته شد که گاز در خط انتقال پرفشار جريان داشت و به همين دليل به صورت کنترل شده فشار گاز از هزار به 750 پوند بر اينچ مربع کاهش داده شد که موجب کاهش موقت افت فشار در برخي شهرهاي آذربايجان غربي، شرقي و شمال کردستان شد و در حال حاضر هيچ‌گونه افت فشار گاز در کشور وجود ندارد.

به گزارش ايسنا، عبدالهي - استاندار سمنان - نيز با تاکيد بر اين‌که در بخش خانگي محدوديت نداريم، افزود: کاهش فشار گاز شهرهاي سمنان و دامغان همزمان با قطع گاز وارداتي ترکمنستان از روز شنبه - 8 دي - آغاز شد. به جز 92 واحد صنعتي بزرگ، از 300 واحد موجود در استان سمنان که گاز آنها قطع شده، باقي درحال حاضر از گاز طبيعي برخوردار هستند.

وي به ذخيره سازي گاز در 100 کيلومتر از خط 48 اينچ سمنان - دامغان اشاره و يادآور شد: هم اکنون همه هفت شهري که با افت فشار روبه رو شده بودند، از گاز برخوردارند.

به گفته او به دليل کاهش فشار گاز در اين استان از هفت جايگاه CNG تنها يک جايگاه فعال است و باقي از چرخه فعاليت خارج شده‌اند. همچنين پس از افزايش فشار گاز در شاهرود تعدادي از رگلاتورهاي منازل دچار اشکال شد که توسط مسولان شرکت گاز استان تعويض شدند؛ همچنين برخي کنتورهاي منازل با مشکل مواجه شدند.

استاندار سمنان همچنين تاکيد کرد: استان سمنان از دو جهت در انتهاي خطوط لوله قرار دارد؛ به طوري که شهر سمنان در انتهاي خطوط شرق کشور و دامغان در انتهاي خطوط غرب قرار دارد.

براساس اين گزارش، محمد زاده - استاندار گلستان - نيز ضمن تشکر از اقدام انجام شده مبني بر کاهش گاز ارسالي به برخي صنايع خراسان شمالي و انتقال آن به گلستان تاکيد کرد: هم اکنون حدود يک ميليون متر مکعب از گاز مورد نياز واحد پتروشيمي و همچنين گاز کارخانه سيمان خراسان شمالي کاهش يافته است.

به گفته او مجموع مصرف گاز استان گلستان روزانه حدود 15 ميليون متر مکعب است كه درحال حاضر اين گاز از سمت فاروج تهيه مي‌شود که درخواست مي کنيم با هدف رفع مشکل افت فشار در آينده، در اين مسير کمپرسوري براي تقويت فشار نصب شود.

همچنين شفقت - استاندار مازندران - با بيان اين‌که نصب دو انشعاب گرم ساوه و قزوين موجب افزايش فشار گاز اين استان در روز سه‌شنبه - 11دي - شد، گفت: از عصر دو روز بعد آن يعني پنج‌شنبه 14.5 ميليون متر مکعب گاز با فشار 650 پوند بر اينچ مربع وارد قائم‌شهر شده که نياز است فشار آن افزايش پيدا کند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟