اين چپدست استثنايي
«تيم جوانان ايران با بازيكن چپدست ماهر خود، نوشاد عالميان نمايش سهمگيني در رقابتهاي بحرين داشت»! اين بخشي از گزارش فدراسيون جهاني تنيس روي ميز درخصوص پينگپنگ باز 17 ساله كشورمان است.
به نوشته جام جم، نوشاد كه اين رشته را از 4 سالگي زير نظر پدرش آغاز كرد به واسطه استعداد بينظيرش مراحل رشد و ترقي را با سرعتي عجيب طي كرد و با به نمايش گذاشتن بازيهاي زيبا و حرفهاي خيلي زود خود را در اين رشته مطرح كرد و به عضويت تيم ملي كشورمان درآمد. او در ماههاي اخير با كسب مقام پنجم در بازيهاي جهاني جوانان، قهرماني در مسابقات پروتور جهاني قطر و نيز نايبقهرماني در پروتور جهاني بحرين، چهرهاي متفاوت از تنيس روي ميز ايران را به همگان نشان داد و تحسين بسياري از كارشناسان جهاني اين رشته را برانگيخت. شايد اينها همه به اضافه صعود دوپلهاي او در رنكينگ جهاني جوانان و كسب رتبه 18 اين جدول طي هفتهاي كه گذشت، بهانه خوبي براي يك گفتگوي توپي- راكتي باشد... .
به نظر ميرسد پرونده عملكرد نوشاد عالميان در سالي كه روزهاي پاياني آن را پشتسر ميگذاريم، بسيار مثبت و قابل دفاع بود! خودت چطور فكر ميكني؟
هرچند امسال در مقايسه سال گذشته افت نامحسوسي داشتم، اما به لطف خدا و پشتيبانيهاي فدراسيون و خانوادهام موفق به كسب موفقيتهاي خوبي شدم و اين در حالي است كه من انتظار بيشتري از خودم داشتم، اما متاسفانه مسابقات متعدد برونمرزي تا حدي تمرينات منظم مرا تحتالشعاع خود قرار داده بود و به همين علت از آمادگي كمتري برخوردار بودم.
با وجود اين، درخشش تو در مسابقات پينگپنگ جوانان جهان در اسپانيا موجب شد عنوان پديده اين دوره از بازيها را به خود اختصاص دهي، پيروزي در مقابل بازيكن اول دنيا تا چه حد دشوار بود؟
فكر ميكنم برد در برابر ماتسودرباي ژاپني كار سخت و بزرگي بود؛ چراكه او بازيكن بسيار خوبي است كه هميشه در مسابقات اپن جهاني عنوان قهرماني را به خود اختصاص ميدهد، ولي بايد اعتراف كنم كه پيروزي در برابر بوتروف آلماني كه تا آن زمان موفق به شكست دادن او نشده بودم، ضمن بالا بردن اعتماد به نفسم مقدمهاي براي اين برد شيرين شد. البته در آن بازيها من به لحاظ تمرينات منظم، در سطح خوبي از آمادگي جسماني قرار داشتم و همين باعث شد تا در آن بازيها عملكرد خوبي از خودم به نمايش بگذارم.
حضور تو بدون مربي و همراه در بازيهاي جهاني جوانان در مادريد اسپانيا سر و صداي زيادي در خبرگزاريهاي خارجي ايجاد كرد. واقعا چرا اين طور شد؟ مگر اين اعزام با برنامهريزي قبلي انجام نشده بود؟
حقيقت اين است كه آنها فقط براي من دعوتنامه فرستاده بودند و اگر بنا بر اين بود كه من صبر كنم تا مربيام هم مقدمات آمدنش به اسپانيا را فراهم كند قطعا بازيها را از دست ميدادم و از سرعت پيشرفتم تا حد زيادي كاسته ميشد. بنابراين با قضيه تنها بودنم كنار آمدم و براي اعزام اعلام آمادگي كردم. باور كنيد آنقدر اشتياق حضور مثبت و درخشش در آن مسابقات را داشتم كه اصلا هيچ كمبودي را در آنجا حس نكردم. البته خانم اسكندري كه يكي از داوران بازيهاي جهاني بود به جهت تسلط به زبان انگليسي در آنجا لطف زيادي نسبت به من داشتند و موجب شدند ارتباط راحتتري برقرار كنم.
از حريفان تمرينيات بگو، فكر ميكني آنها تا چه حد در پيشرفت شما اثرگذار بودهاند؟
حريفاني كه در اين 3 سال اخير با آنها بازي ميكنيم شامل 2مربي كرهاي و 3 بازيكن تمريني هستند كه حضورشان تاثير بسيار زيادي در بالا بردن سطح كار ما و افزايش سرعت بازيهايمان داشته است. من فكر ميكنم آنها يكي از عوامل بسيار موثر در پيشرفت تيم ملي پينگپنگ ما بودهاند كه حضورشان را به هيچ وجه نبايد ناديده گرفت.
به عقيده تو، اگر همين روند كنوني پيشرفت تيم ملي ايران ادامه پيدا كند روزي برسد كه بتوانيد در برابر بازيكنان چيني هم حرفي براي گفتن داشته باشيد؟
بعيد ميدانم بتوانيم در برابر چينيها بهتر از آنها ظاهر شويم، چراكه آنها سبك خاص و منحصر به فردي براي بازي دارند كه در هيچ جاي دنيا شناخته شده نيست و مربيان درجه يك و صاحبنام آنها هم هيچ گاه در هيچ جاي دنيا كار نميكنند، اما از آنها كه بگذريم امروز بچههاي ايراني در برابر كشورهاي صاحب نامي مثل كره و ژاپن حرفهاي زيادي براي گفتن دارند. ما در سالهاي اخير به حدي پيشرفت كردهايم كه بسياري از تيمها از رويارويي با ما ميترسند و با نگراني سر ميز بازيهايي كه يك سمت آن بچههاي ايراني هستند حاضر ميشوند و اين برايمان ارزش فراواني دارد.
فكر ميكني چه عواملي در موفقيتهاي اخير تو خصوصا در اسپانيا و بحرين و قطر تاثيرگذار بوده است؟
حركتهاي بازيكنانچپدست به راحتي قابل پيشبيني نيست. يعني آنها كمي كجبازي ميكنند و توپشان بد به حريفان ميرسد . اين موضوع تاحدودي طرف مقابل را اذيت ميكند
در اين سالها فدراسيون زحمات زيادي را براي من و ساير ورزشكاران مستعد اين رشته متحمل شده است كه شايد تاسيس آكادمي ملي پينگپنگ، بهكارگيري كادر فني قوي، حريفات تمريني كرهاي، اعزامهاي پياپي برونمرزي و برگزاري اردوهاي مستمر داخلي ازجمله آنها باشد. شايد مناسب باشد همينجا از زحمات آقاي شهنازي تشكر ويژهاي داشته باشم و از مسوولان فدراسيون به جهت اينكه فرصت حضور در مسابقات جهاني بزرگسالان را به من دادند قدرداني كنم.
تو در مسابقات پروتور بحرين ودر بازي فينال نتيجه را به حريفي واگذار كردي كه پيش از اين در 4 مسابقه او را شكست داده بودي و اين براي همه بسيار عجيب بود. فكر ميكني چرا چنين اتفاقي افتاد؟
در پينگپنگ هيچ چيز قابل پيشبيني نيست و امكان دارد كه شما پس از حتي 20 برد در برابر يك حريف، نتيجه بازي بيست و يكم را به او واگذار كني. از طرفي همانطور كه ميدانيد عمر عصار به لحاظ رنكينگ در جايگاه بالاتري نسبت به من قرار دارد و بازيكن بسيار خوبي است. در ديدار فينال پروتور بحرين هم او بهتر از من بازي كرد و نتيجه را به نفع خود تغيير داد و اين تنها حكايت از برتري او در آن ديدار نسبت به من دارد.
چپ دست ماهري به نام نوشاد عالميان! اين عنواني است كه فدراسيون بينالمللي تنيس روي ميزITTF اخيرا براي تو در نظر گرفته است! خودت فكر ميكني كه چپدستي تو يا ساير پينگپنگبازان چپدست؛ چه امتياز خاصي برايتان به همراه داشته است؟
راستش را بخواهيد حركتهاي بازيكنان چپ دست به راحتي قابل پيشبيني نيست. يعني آنها كمي كجبازي ميكنند و به اصطلاح توپشان بد به حريفان ميرسد . اين موضوع تاحدودي طرف مقابل را اذيت ميكند. خوب به دليل اين كه ما هميشه با راست دستها تمرين ميكنيم، در مواجهه با آنها مشكل خاصي نداريم اما بر عكس اين قضيه صدق نميكند و آنها با حريفان تمريني چپدست بازي نميكنند و روي همين اصل بازي در برابر ما برايشان به آن شكل راحت نيست.
از درس و مدرسه برايمان بگو! اين طور كه از ظواهر امر پيداست فعلا حضور در مسابقات و اردوهاي مختلف مجالي براي تحصيل و مطالعه باقي نگذاشته است؟
بله و با توجه به دلايلي كه شما هم به آنها اشاره كرديد، امكان حضور در مدرسه را ندارم و تنها در يك ماه مانده به پايان سال تحصيلي و با تعطيلي اردو، معلمان خصوصي بسيار سخت و فشرده با ما كار ميكنند تا بتوانيم براي حضور در امتحانات پايان سال به آمادگي لازم برسيم. در حال حاضر، من دانشآموز سال سوم دبيرستان در رشته تربيتبدني هستم و اميدوارم بتوانم اين رشته را در دانشگاه و تا مقطع دكترا ادامه دهم.
تو در ارديبهشت 88 براي شركت در مسابقات جهاني بزرگسالان عازم يوكوهاماي ژاپن هستي.فكر ميكني آيا درخششهاي اخيرت را در آنجا نيز تكرار خواهي كرد؟
اميدوارم من و ساير دوستانم بتوانيم با تمرينات مستمر و جدي، در ژاپن نمايندگان شايستهاي براي پينگپنگ كشورمان باشيم. اين مسابقات يكسال به شكل تيمي و يك سال به صورت انفرادي برگزار ميشود و امسال نوبت رقابتهاي انفرادي است و با توجه به اين كه در حال حاضر من و ديگر مليپوشان تنيس روي ميز در سطح خوبي از آمادگي قرار داريم اين اميدواري وجود دارد كه در آنجا هم حرفهاي زيادي براي گفتن داشته باشيم.
و در پايان دوست داريم بدانيم كه بزرگترين آرزوي ورزشي تو به عنوان يك ورزشكار جوان و باانگيزه چيست؟
فكر ميكنم حضور در بازيهاي المپيك نهتنها براي من كه براي هر ورزشكاري نقطه اوج آرزوهاست و اميدوارم با تلاش بيشتر و برنامهريزي دقيق و منسجم بتوانم به اين مهم دست يابم و در المپيك لندن براي كشورم افتخارآفريني كنم.


