صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

انتقال خون ایران در آستانه 40 سالگی

کد خبر: ۴۲۱۳۰۰
| |
3841 بازدید

مدیرعامل سازمان انتقال ایران ضمن اشاره به دستاوردهای طب انتقال خون گفت: اکنون در آستانه چهلمین سالگرد تاسیس سیستم انتقال خون متمرکز در کشور هستیم، دغدغه‌ای برای تامین خون و فرآورده‌های سالم نیست.

به گزارش ایسنا، دکتر علی اکبر پورفتح‌الله همزمان با نهم مرداد ماه روز ملی انتقال خون با اشاره به قطعنامه مجمع سازمان جهانی بهداشت در سال 1974 درباره نقش حیاتی خون در سیستم سلامت، گفت: در این قطعنامه نیز بر حق همه افراد به دسترسی به خون و فرآورده‌های خونی سالم تاکید شده است. این در حالیست که امروز با گذشت 40 سال از تصویب این قطعنامه، هنوز دسترسی به خون و فرآورده‌های خونی سالم و استفاده منطقی از آن، یکی از چالش‌های عمده نظام سلامت در بسیاری از کشورهاست.

وی افزود: خوشبختانه در کشور ما به دلیل برخورداری از یک سیستم انتقال خون متمرکز که امسال در آستانه چهلمین سالگرد پایه‌گذاری و تاسیس آن هستیم، دغدغه‌ای برای تامین خون و فرآورده‌های سالم نیست.

پورفتح‌الله حذف خون جایگزین و اهدای سالانه دو میلیون و 100هزار واحد خون به صورت صددرصد داوطلبانه را مورد اشاره قرار داد و گفت: همچنین دستیابی به شاخص‌های 27 اهدای خون به ازای هر هزار نفر جمعیت و 52 درصد اهدای مستمر، گستردگی پایگاه‌های انتقال خون در اقصی نقاط کشور و تامین خون مورد نیاز بیماران از طریق ساماندهی شبکه خونرسانی کشوری، همگی از دستاوردهای ارزشمندی هستند که ایران را به عنوان پیشتاز منطقه در عرصه طب انتقال خون مطرح کرده‌اند.

وی افزود: علاوه بر آن از منظر استانداردهای سلامت خون نیز ایران به گواه سازمان‌های معتبر جهانی، سالم‌ترین خون را از نظر آلودگی به HIV، HCV و HBV فراهم می‌کند. اما نکته بسیار مهمی که باید مدنظر داشت این است که دستیابی و مهم‌تر از آن تداوم این افتخارات امکان‌پذیر نبوده و نخواهد بود مگر در سایه همراهی اهداکنندگان خون.

پورفتح‌الله گفت: اگر امروز با افتخار از دستاوردهای کشور در عرصه طب انتقال خون صحبت کنیم، اگر امروز دسترسی به خون و فرآورده‌های خونی مورد نیاز بیماران در دورترین و محروم‌ترین نقاط کشور به عنوان یک حق انسانی و شهروندی محترم شمرده شده و اجابت می‌شود، اگر امروز اعمال جراحی پیچیده و پیشرفته‌ای مانند پیوند اعضا در کشور موجب نجات ده‌ها زندگی می‌شود و ... همه و همه به دلیل حضور صمیمانه و همراهی همیشگی انسان‌های والایی است که خون خود را بدون کوچک‌ترین چشمداشت و با نیت نجات زندگی هم‌نوع اهدا می‌کنند.

وی 9 مرداد، سالروز تاسیس سازمان انتقال خون ایران را روز تقدیر از افرادی دانست که واژه بخشندگی و ایثار را در متعالی‌ترین شکل ممکن، عینیت می‌بخشند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟