صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

طبيعت، قرباني میهمانان طبیعت در 13‏به‏در

وی با اشاره به تخریب درختان منحصر به فرد پهنه زاگرس، یادآور شد: زباله های میهمانان طبیعت این بار نیز در جویبارها، آبهای روان، مراتع و عرصه های جنگلی به وضوح به چشم می خورد و چهره زیبای طبیعت را از بین برده بود.
کد خبر: ۴۱۹۴۵
| |
7981 بازدید

طبیعت زیبای سرزمین ایران هر سال در روز طبیعت سفره رنگینی برای مهمانان خود تدارک می‌بیند، اما میهمانان نمک‌خورده جشن طبیعت، نمکدان را می‌شکنند و شاید بتوان طبیعت را تنها قربانی روز نامگذاری شده به نام خود دانست.

به گزارش مهر، روز طبیعت با فرهنگ و پیشینه مردمان متمدن و بافرهنگ ایرانی پیوندی دیرینه و ناگسستنی دارد. سیزده، روز پایان دوره جشن‌های نوروزی است و در این روز مردم بنا بر یک سنت فرهنگی از خانه‌ها بیرون و به دشت و صحرا و باغ می‌روند تا آخرین روز عید را در طبیعت و در کنار سبزه و گیاه و آب روان چشمه‌ها و جویبارها به شادی و خوشی بگذرانند.

در زمان کنونی با دگرگونی‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در جامعه ایران و تغییرات در چگونگی برگزاری مراسم سیزده بدر و پدید آمدن رفتارها و آیین‌هایی مطابق و مناسب با فرهنگ مردم جامعه کنونی، باز مردم ایران در هر جایی که هستند سیزده نوروز را با شور و گرمی و سرور در بیرون از خانه‌ها و در دشت و باغ و بوستان جشن می‌گیرند. برای گذراندن این روز در فضای باز طبیعت کوه و دشت آرزو می‌کنند که روز سیزده شان، روزی آفتابی و گرم باشد.

در هر حال هر ساله طبیعت به رغم این‌که سفره رنگارنگ خود را به نشانه پذیرایی از مهمانان خود گسترانده است ولی میهمانان این سفره الوان در بی مهری به طبیعت سنگ تمام می‌گذارند.

طبیعت جنگ زده، رهاورد روز طبیعت
مدیر کل سازمان حفاظت از محیط زیست استان لرستان در این رابطه گفت: طبیعت زیبای و بی نظیر لرستان با وجود این‌که در سال جاری برای مهمانان خود سفره بی بدیلی را از رنگ‌های مختلف آراسته بود ولی بازهم مورد تخریب این مهمانان سیزده بدری قرار گرفت.

علی رحیم کاکاوند با اشاره به صحنه قبل و بعد از حضور مهمانان روز طبیعت، افزود: به رغم زیبایی‌های موجود در طبیعت، بعد از پایان یافتن این روز دیگر از طراوت و شادابی قبل از آن خبری نبود و آثار تخریب در سراسر طبیعت بی نظیر لرستان به چشم می‌خورد.

وی با اشاره به تخریب درختان منحصر به فرد پهنه زاگرس، یادآور شد: زباله‌های میهمانان طبیعت این بار نیز در جویبارها، آبهای روان، مراتع و عرصه‌های جنگلی به وضوح به چشم می‌خورد و چهره زیبای طبیعت را از بین برده بود.

مدیر کل سازمان حفاظت از محیط زیست استان لرستان با بیان این‌که خداوند سفره رنگینی را برای ما ارزانی داشته که متأسفانه برخی از مردم با ناآگاهی خود به آن ضربه می‌زنند، بیان داشت: طبیعت پس از پایان یافتن روز طبیعت چون شهری جنگ زده می‌ماند.

کاکاوند با تشکر از مردم با فرهنگی که روز طبیعت در حراست از منابع ملی و طبیعت پیرامون خود کوشا بودند، ادامه داد: اما همان اقلیتی که دست به تخریب طبیعت زدند چنان ضربه مهلکی به طبیعت لرستان وارد کردند که شاید جبران آن ممکن نباشد.

جبران خسارات وارد شده به طبیعت، سال‌ها زمان نیاز دارد
وی با اشاره به تخریب‌های انجام شده در روز طبیعت در منابع طبیعی و زیست محیطی، عنوان کرد: متأسفانه ضربه ای که برخی از مخربان به طبیعت وارد می‌کنند در برخی موارد ماه‌ها و سال‌ها زمان نیاز دارد تا طبیعت بتواند آن را جبران کند.

مدیر کل سازمان حفاظت از محیط زیست استان لرستان ضمن تشکر از مردمی که در جشن طبیعت از زیبایی‌های آن حفاظت کردند، از تعداد معدودی از مخربان محیط زیست به شدت انتقاد و گلایه کرد و بیان داشت: موج تخریب و آلودگی که در روز سیزده بدر در کشور ما دیده می‌شود با میزان تخریب در چندین دهه و نیم قرن برخی کشورهای دیگر که حتی در زمینه تمدن و تاریخ به گرد پای ملت ایران نمی رسند برابری می‌کند.

کاکاوند میزان تخریب محیط زیست در روز طبیعت را زنگ خطری جدی قلمداد کرد و افزود: طبیعت تنها قربانی روز طبیعت است.

وی به کنایه روز دوستی با طبیعت را روز دشمنی با این موهبت دانست و گفت: متأسفانه به رغم این‌که روز سیزده بدر که در فرهنگ ایرانیان دارای مفهوم و معنای والایی است اما امروز برخی افراد در درک آن دچار سطحی نگری شده اند.

این مقام مسئول با اشاره به استفاده از برخی موجودات در سر سفره هفت سین، ادامه داد: متأسفانه امروزه برخی افراد هزاران گونه نادر از جمله ماهی، سمندر، لاک پشت و حتی در برخی موارد بعضی پستانداران را قربانی خواسته‌های زیاده طلبانه خود می‌کنند.

کاکاوند از همه مردم ملت ایران به ویژه لرستانی‌ها خواست در آستانه سال جدید با طبیعت مهربان باشند و عنوان کرد: تداوم زندگی ما در گرو طبیعت است.

وی همچنین برخی حوادث طبیعی چون خشکسالی را ناشی از عملکرد انسان‌ها دانست و گفت: متأسفانه برخی افراد با عملکرد نادرست خود رژیم طبیعی کره زمین را مخدوش کرده اند.

توزیع 100 هزار کیسه زباله در لرستان/ درصد کمی از کیسه‌های توزیعی برگشت داده شد!
مدیر کل سازمان حفاظت از محیط زیست استان لرستان با اشاره به اقدامات انجام شده توسط این سازمان در روز طبیعت، بیان داشت: در طول سه سال اخیر اقدامات گسترده ای در روز جشن طبیعت در لرستان توسط این سازمان اجرا می‌شود.

وی تأسیس ایستگاه‌های زیست محیطی، فرهنگ سازی، گشت‌های نظارتی و جلوگیری از تخریب جنگل‌ها و مراتع را از جمله اقدامات محیط زیست عنوان کرد و یادآور شد: در اولین اقدام برای حفاظت از محیط زیست از ماه‌ها پیش با تشکیل ستاد انس با طبیعت برنامه‌های گسترده ای با همکاری دستگاههای چون شهرداریها، صدا و سیما، منابع طبیعی و نیروی انتظامی در دستور کار قرار گرفت.

کاکاوند با تشریح برنامه‌های آگاه سازی و فرهنگ سازی این سازمان، یادآور شد: در مدت زمان طی شده از تعطیلات نوروز به ویژه روز طبیعت لوح‌های فشرده، بروشورها و کاتالوگ‌های آموزش‌های زیست محیطی در سطح مناطق حفاظت شده استان توزیع شد.

این مقام مسئول همچنین از توزیع بیش از 100 هزار کیسه زباله در روز طبیعت خبر داد و افزود: متأسفانه درصد پایینی از کیسه‌های توزیع شده به ایستگاه‌های زیست محیطی برگشت داده شد.

مدیر کل سازمان حفاظت از محیط زیست استان لرستان از حضور فعال تعداد زیادی از مردم در حفاظت از محیط زیست تقدیر کرد و گفت: تقریبا انتظار ما از هم استانی‌ها در حد مطلوب و ایده آل برآورده نشد.

کاکاوند با تاکید بر این‌که سال‌هاست که نیروهای محیط زیست تمام تلاش خود را در تعطیلات نوروز و روز طبیعت انجام می‌دهند و در آماده باش کامل به سر می‌برند، ادامه داد: متأسفانه در سال جاری نیز جراحت شدیدی را در محیط طبیعی شاهد بودیم.

چندین گزارش از قطع درختان/ بررسی‌ها برای تخمین خسارات ادامه دارد
مدیر کل سازمان حفاظت از محیط زیست استان لرستان در پاسخ به سوال مهر پیرامون وضعیت خسارات وارد شده به طبیعت، گفت: میزان خسارات در سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش یافته است ولی هنوز هم وضعیت در این زمینه مطلوب نیست.

کاکاوند با بیان این‌که پارسال بیش از سه هزار هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی لرستان دچار آسیب شدند، یادآور شد: هنوز آمار و اطلاعات دقیق در زمینه خسارات امسال تهیه نشده است.

وی با اشاره به ادامه بررسی‌های کارشناسان این سازمان از وضعیت خسارات، خاطر نشان کرد: همچنین در سال جاری با تعدادی از مخربان طبیعت و شکارچیان غیرمجاز نیز برخورد قانونی صورت گرفته است که آمار این افراد نیز هنوز نهایی نشده است.

این مقام مسئول با اشاره به دستگیری و تذکر جدی به 150 نفر از مخربان محیط زیست در سال گذشته، یادآور شد: هنوز گزارشی مبنی بر آتش سوزی در عرصه‌های حفاظت شده لرستان به دست نرسیده است.

وی با اشاره به رخ دادن چندین فقره آتش سوزی در سال گذشته در عرصه‌های جنگلی لرستان، مرطوب بودن اراضی جنگلی و مرتعی استان به دلیل بارندگی را از جمله دلایل عدم رخ دادن آتش سوزی در سال جاری دانست و یادآور شد: در روز طبیعت امسال گزارش‌هایی از قطع درختان به ویژه در غرب و مرکز استان به دست رسیده که آمار آن به زودی اعلام خواهد شد.

مدیر کل سازمان حفاظت از محیط زیست استان لرستان با تاکید بر ضرورت حضور فعال رسانه‌ها در زمینه فرهنگ سازی، یادآور شد: تلاش رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما و خبرگزاری مهر در انتشار اخبار زیست محیطی در ایام تعطیلات سال جاری جای تقدیر دارد.

به هر حال اگر در گذشته مادران و پدران ما، سبزه‌های نوروزی خود را در این روز به صحرا می‌برده و برای احترام به زمین و گیاه، آن را در آغوش زمین می‌کاشته اند، امروزه ما آن را به سوی یکدیگر پرتاب می‌کنیم و تکه تکه اش می‌کنیم.

سیزده بدر پیشینیان ما، روزی برای ستایش و دعا برای طلب باران فراوان در سال پیش رو، برای گرامیداشت و پاکیزگی طبیعت و مظاهر آن و زیست بوم مقدس آنان بوده است در حالیکه امروزه ما آن را تبدیل به روز ویرانی و تباهی طبیعت کرده ایم و باید در پیشگاه خدا و آیندگان برای این موضوع پاسخی بیابیم.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۴
با سلام
از تهيه كننده گزارش ميخواهم تعدادي عكس نيز از طبيعت زيباي ايران - كه با بي توجهي مردم و عدم برنامه ريزي صحيح واحد هاي اجرايي و آموزشي به زباله داني تبديل شده - به گزارش خود اضافه نمايند تا شايد كمي به فكر رفع اين مشكل باشيم. آيا كساني كه اينگونه با بي مبالاتي موجب نابودي طبيعت و زيبايي هاي آن مي شوند ، در منزل خود نيز اينگونه زندگي مي كنند؟
ناشناس
|
Canada
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۴
man sakene canada hastam.inja be soorati farhang sazi shode ke hich kasi dar shahr be khodesh in ejazaro nemide ke bekhad shahr ro kasif bokone va dar jahaye dige ham ke khalvat tar hast va afrade khati mitoonan ashghal berizan tablohaei nasb shode ke agar kasi ashghal berize 500$ jarime mishe be hamin dalil hamishe hame ja tamize.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۴ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۴
آفرین که خودتونو تصحیح کردید و از واژه صحیح " 13 به در" به جای واژه های ابداعی بی سروته استفاده کردید. این روند رو ادامه بدید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۴ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۵
من پیشنهاد می کنم هر منطقه ای در این روز دشمنی با طبیعت ( 13 به در )از افرادی که دوستدار طبیعت هستند به طور داوطلبانه استفاده کند تا این افراد با هدایت مردم عامی و بی فرهنگ مانع از تخریب این طبیعت زیبا شوند من خودم حاضرم فی سبیل اله از ابتدای صبح تا آخر شب این کار را در پارک محله مان انجام دهم (گارد محافظت فقط برای انسان ها نیست ما می ت.انیم در این روز به خصوص این گارد داوطلب را داشته باشیم . من همیشه دعا می کنم روز 13 به در باران شدید ببارد تا مردم نتوانند این طبیعت زیبا را این جور تخریب کنند. )
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۵
متاسفانه این قضیه به طور وسیع در تمام مناطق کشور صورت می گیرد و صد افسوس که هیچ کسی هم به فکر ش نیست. مشکل اصلی هم برمی گردد به نبود آموزش و فرهنگ سازی صحیح استفاده از طبیعت.
واقعا روز طبیعت را ما تبدیل به روز عزای طبیعت کرده ایم.منابع طبیعی ما خیلی مظلومانه دارد به خاطر ندانم کاری های مااز بین می رود.واقعا مساله استفاده درست از طبیعت به خصوص در ایام نوروز که شرایط طبیعت گردی بیشتری برای مردم فراهم است به اندازه مسائل فوتبال کشور یا خطرات چهارشنبه سوری اهمیت ندارد؟صدا وسیما به عنوان پرمخاطب ترین رسانه کشور می تواند نقش بسزایی در این زمینه داشته باشد.بنده معتقدم درصد بالایی از سهم کاهش آمار تلفات حوادث شب چهارشنبه سوری و رانندگی نوروز امسال متعلق به آگاهی سازی های صدا و سیماست و این تجربه مفید را می توان در مورد موضوع این مقاله نیز به کار برد.
من از مسئولین و هموطنان خواهش میکنم:"بیائید قبل از آنکه دیر شود کاری بکنیم"واینکه:"ما به اندازه کافی مناطق کویری وبیابانی داریم پس انها راتوسعه ندهیم"
یک هموطن
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟