«مام جلال» به عراق باز می گردد
مدت مدیدی است که استوانه ثبات و یکپارچگی عراق در بستر بیماری است و خلا وی به شدت بر اوضاع و ثبات سیاسی عراق اثر گذاشته است. در همین حال دولت کردستان عراق و اتحادیه میهنی کردستان عراق خبر بازگشت امروز «جلال طالبانی» از آلمان پس از گذشت یک سال و ۷ ماه را تایید کرد.
به گزارش « تابناک»، دولت کردستان عراق امروز شنبه خبر بازگشت «جلال طالبانی» رئیسجمهور عراق را تایید و اعلام کرد که به دلیل بالابودن درجه حرارت هوا و همزمان شدن بازگشت او با ماه رمضان و همچنین شرایط امنیتی و سیاسی جاری عراق امروز مراسم استقبالی از رئیسجمهور عراق در کشور برگزار نخواهد شد.
«قباد طالبانی» پسر رئیسجمهور عراق و معاون نخستوزیر کردستان عراق طی یک کنفرانس خبری در استان سلیمانیه گفت: رئیسجمهور عراق امروز شنبه پس از گذشت و یک سال و 7 ماه از درمانش در آلمان، در سلامت کامل وارد سلیمانیه خواهد شد.
وی گفت: به درخواست شخص طالبانی هیچ مراسم استقبال رسمی از او به عمل نخواهد آمد.
قباد طالبانی از شهروندان کُرد خواست که در مراسم جشن بازگشت پدرش امنیت و ثبات را مدنظر قرار دهند و برای نشان دادن شادی خود از شلیک تیر هوایی خودداری کنند.
سایت رسمی اتحادیه میهنی نیز ضمن انتشار بیانیه دفتر ریاست جمهوری عراق نوشت: به دنبال بهبود اوضاع جسمانی، شنبە جلال طالبانی آلمان به کردستان عراق بازمیگردد.
رئیس جمهور عراق 20دسامبر 2012 بیمارستان بغداد را به مقصد آلمان ترک کرد تا در آنجا یک دوره درمان طولانی را طی کند.
در تاریخ معاصر عراق، جلال طالبانی معروف به «مام جلال» نخستین رئیس جمهور کرد به شمار میآید که در آوریل 2005 برای مرحله انتقالی سیاست در عراق انتخاب شد. وی مجددا در سال 2010 برای 4 سال دیگر رئیسجمهور شد.
در پی بستری شدن جلال طالبانی، وی فقط یک بار و هنگام برگزاری انتخابات پارلمانی عراق در روز 29 آوریل ٢٠١٤ در رسانەها ظاهر شد. سپس چندین بار شایعه شد که وی قصد دارد به عراق بازگردد اما هربار این خبر رد شد.


