انحصاري ديگر به نام انجمن صنفي روزنامهنگاران
گزارش «تابناك» از روند انتخابات انجمن صنفي روزنامهنگاران
کد خبر: ۴۰۸۳۷
| | 5663 بازدید
روز شنبه در حالي محفلي از اعضاي باشگاه خبرنگاران جوان و تعداد محدودي از خبرنگاران تحريريه روزنامههاي حمايت، رسالت، کيهان و خبرگزاريهاي ايرنا، فارس، سياست روز و غيره با سوء استفاده از نام انجمن صنفي روزنامهنگاران ايران، اعلام موجوديت کرد كه حضور گزينشي يك طيف خاص در اين محفل، ابهامات زيادي را در مستقل بودن اين انجمن به وجود آورده و به اين ترتيب در واپسين روزهاي آخرين سال دولت نهم، تنها نهاد صنفي مستقل روزنامهنگاران ايراني با موازي سازي، در خطر فروپاشي قرار گرفت.به گزارش «تابناك» محمد مهاجري يکي از اعضاي هيأت موسس در حالي در آغاز اولين مجمع عمومي اين انجمن مدعي شد: «به دليل منحل شدن انجمن روزنامهنگاران ايران بيم آن ميرفت که جامعه روزنامهنگاري ايران فاقد تشکل صنفي باشند و براي بيخانه نماندن روزنامهنگاران و نبود خلاء، تشکل جديدي را راهاندازي کرديم که بدون نگاه سياسي به دنبال حقوق تمامي روزنامهنگاران باشد» كه عدم حضور روزنامهنگاران و مطبوعاتيهاي منتقد در اين جلسه تناقض اساسي با اين ادعا دارد و وعده حمايت وي از تمامي جامعه روزنامهنگاري در حالي است که بيش از نيمي از دعوت شدگان به اولين مجمع عمومي را اعضاي باشگاه خبرنگاران جوان و تعدادي روزنامهنگار انتخاب شده از تحريريه رسانههاي اصولگرا تشکيل ميدادند.
جالب آنكه تعداد زيادي از اين افراد حتي نميدانستند براي چه به اين مجمع دعوت شدهاند و از همديگر دليل اين گردهمايي را ميپرسيدند!
عمر به چالش افتادن انجمن صنفي روزنامهنگاران ايران با وزارت کار به يک سال نرسيده است اما هيأت موسس اين انجمن يک سال پيش به فکر پرکردن اين خلاء افتاده و به گفته مهاجري؛ يک سال است که براي شکل گيري اين انجمن، تعدادي از روزنامهنگاران پرسابقه! تلاش ميکنند تا انجمني صرفاً صنفي تشکيل شود.
گزارش خبرنگار «تابناك» از روند جلسه حاكي است كه پيش از شروع به اصطلاح انتخابات، ليستي به برخي دعوت شدگان داده ميشد که تعدادي از نامزدهاي هيأت مديره را براي انتخاب پيشنهاد ميکرد و نكته آنكه حسن كربلايي معاون سردبير روزنامه رسالت، سردبير سايت حامي دولت و سردبير خبرگزاري فارس از جمله توصيه شدگان بودند.
پس از حضور نماينده وزارت کار که نقش مجري برنامه را هم با همکاري فردي از تحريريه رسالت بر عهده داشت راي گيري براي تصويب اساسنامه و انتخاب هيأت مديره آغاز شد.
قمصريان از همشهري، داوري از ايرنا، روحالله جمعهاي از ايرنا، رجبيشكيبا از سيب سبز، محمد مهاجري از خبر، زهرا عرب از روزنامه جام جم، قمري وفا از روزنامه ايران، حسن كربلايي از روزنامه رسالت، كيايي از باشگاه خبرنگاران جوان، خليل خاني از روزنامه قدس، لاسجردي از خبرگزاي مهر و عباس درويش توانگر از خبرگزاري فارس، احسان صالحي از برنا و سايت حامي دولت، احمدي از كيهان، علي اكبري از روزنامه حمايت ،سيد مصطفي فرقاني از روزنامه كيهان، سلطاني و دهنوي از روزنامه حمايت و اكبرآبادي از روزنامه جام جم، كانديداهاي انتخاب به عنوان بازرس اين انجمن دولت ساخته بودند.
اعضاي هيأت موسس اين انجمن را نيز محمد مهاجري، تقي دژاكام، روحالله جمعهاي، زهرا عرب، عباس درويش توانگر، حسن كربلايي، حميدرضا علي اكبر، حسن لاسجردي، كيايي و حميدرضا رضازاده تشکيل ميدادند.
نكته جالب ديگر آنكه خبرگزاري فارس تعداد برگههاي راي توزيع شده را 250 برگه راي اعلام کرده در حالي كه بنا به مشاهدات خبرنگار ما کمتر از 150 نفر در اين مراسم حضور داشتند و اين درحالي است که انجمن صنفي روزنامهنگاران ايران بيش 4 هزار عضو دارد.
بدرالسادات مفيدي، دبير انجمن صنفي روزنامهنگاران درباره سخنان مهاجري که تاکيد بر منحل شدن انجمن صنفي روزنامهنگاران ايران داشت به هم ميهن گفته است: انجمن صنفي منحل نشده است و تشکيل انجمني موازي انجمن صنفي بر اساس قوانين تشکلها امري غير قانوني است.
او ادامه ميدهد: مجمع عمومي انجمن صنفي روزنامهنگاران در نيمه دوم مرداد ماه امسال به حد نصاب رسيد و هيأت مديره جديد آن انتخاب و آغاز به کار کرده است.
در ديداري نيز که قبل از برگزاري مجمع عمومي با وزير کار داشتيم، وي بر برگزاري انتخابات تاکيد کرد و گفت بعداز تشکيل مجمع عمومي براي برطرف کردن مشکل اساس نامه کميتهاي حقوقي تشکيل شود.
در آخرين مصاحبهاي که جهرمي وزير کار درباره مشکل اساس نامه انجمن داشته است نيز تاکيد شده مشکل انجمن صنفي روزنامهنگاران قابل حل است و هيچ گاه صحبتي درباره انجمن صنفي نشده است و انجمن صنفي به طور قانوني به فعاليتهاي خود ادامه خواهد داد.
محمد جهرمي وزير كار و امور اجتماعي دولت نهم پيش از اين به خبرنگار ايسنا در مورد سرنوشت انجمن صنفي روزنامهنگاران گفته بود: در مجموع ما مسائلي را كه با انجمن صنفي داريم، ادامه داديم و كار هم در حال دنبال شدن براي اصلاح مسائل مختلف است. با خود دوستان صحبت كرديم كه بتوانند مسائلشان را حل كنند.
علي مزروعي، رئيس هيأت مديره انجمن صنفي روزنامهنگاران ايران نيز در گفتوگو با هم ميهن نيوز گفت: انجمن صنفي روزنامهنگاران منحل نشده است و تشکيل يک صنف ديگر به لحاظ قوانين وزارت کار غير قانوني است. تشکيل انجمنهاي صنفي متعدد روزنامهنگاري که سبب ايجاد فضاي رقابتي شود باعث خوشحالي ما است اما بر اساس قوانين موجود غير قانوني است.
نعمت احمدي نيز انجمن صنفي روزنامهنگاران ايران را با سابقه 11 ساله غير قابل مقايسه با ساير انجمنهاي صنفي در حوزه روزنامهنگاري ميداند و ميگويد: انجمن صنفي روزنامهنگاران هم در ميان روزنامهنگاران داخلي و هم در سطح بين المللي شناخته شده است.
شايد کار اين افراد از لحاظ قانوني مشکلي نداشته باشد ولي در نگاهي کلي حرکتي غير قانوني است. سوال اين است وقتي انجمن روزنامهنگاران مسلمان تشکيل شد چقدر مقبوليت داشت و چه تعداد عضو از ميان افراد حرفهاي توانست جذب کند؟ او پيشنهاد کرد به جاي اين که اين گونه خلاءهاي موجود پر شود سعي شود ايجاد خلاء صورت نگيرد.
احمدي نيز با تاکيد بر اين که انجمن منحل نشده است و مشکل اساسنامه آن در حال حل است گفت: انحلال هر انجمن روند خاص خود را دارد و بايد انحلال اعلام شود، مدير تسويه تعيين شود و اين مدير به کارهاي اداري مالي انجمن رسيدگي کند که تا به حال چنين اتفاقي نيفتاده است.
احمدي ادامه داد: تعريف روزنامهنگار حرفهاي مشخص است و بايد ديد کساني که در اين انجمن تازه عضو هستند در اين تعريف جا ميگيرند يا خير؟
او همچنين با تاکيد بر عدم موفقيت نهادهاي موازي در تاريخ ايران يادآورشد: پيش از انقلاب نيز سعي شد انجمني موازي سنديکاي روزنامهنگاران ايران تشکيل شود که با بيرغبتي و بيتوجهي روزنامهنگاران نتوانست پا بگيرد.
در هر صورت انتظار ما از دوستان هم صنف خود در ساير مطبوعات و رسانه ها، اعم از مكتوب و غير مكتوب آن است كه آينده حرفهاي اين شغل مقدس را با منافع يك گروه سياسي خاص پيوند نزده و استقلال رأي و نظر خود را قرباني سودجويي عدهاي نكنند چرا كه قطعاً هميشه در روي يك پاشنه نميچرخد.
گزارش خطا
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
لطفا اگر به حقوق صنفي اعتقادي داريد منبع را درست كنيد .
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...




