صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

ایتا، سازمانی برای گسترش و تقویت زبان فارسی

کد خبر: ۴۰۸۰۵۴
| |
1938 بازدید

عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با بیان اینکه در لایحه اساسنامه سازمان فرهنگی-هنری فارسی زبانان تلاش شده تا زبان فارسی تقویت شود،‌ گفت: بر این اساس قرار است اشتراکات فرهنگی ایران، ‌افغانستان و تاجیکستان نیز مورد جمع‌بندی قرار گیرد.

قاسم احمدی لاشکی درگفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری خانه ملت،‌ در تشریح جزئیات لایحه اساسنامه سازمان فرهنگی-هنری فارسی زبانان (ایتا)، افزود: این لایحه در دوره فعالیت سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس ارایه شد و بر اساس آن نشست‌های مختلفی در این‌باره برگزار شد.

نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی،‌ با بیان اینکه واژه ایتا مخفف سه کشور ایران تاجیکستان و افغانستان است،‌ ادامه داد: ایتا علامت اختصاری این سه کشور است که قرار است اشتراکات فرهنگی مختلف در حوزه این سه کشور جمع شود.

این نماینده مردم در مجلس نهم،‌ با بیان اینکه در این لایحه تلاش شده تا با بهره گیری از اشتراک فرهنگی و آیینی ایران تاجیکستان و افغانستان موجبات تقویت زبان فارسی فراهم شود، تصریح کرد: این لایحه ابتدا در کمیسیون اصلی خود یعنی کمیسیون فرهنگی مجلس بررسی و سپس در دستور کار کمیسیون آموزش و تحقیقات قرار گرفت؛ اکنون کلیات آن در کمیسیون به تصویب رسید که جزئیات آن در دستور کار است.

احمدی لاشکی برخی نمایندگان بر این باور بودند که شاید برخی آیین‌ها با دین و شریعت ما مطابقت نداشته باشد که بر این اساس اعلام شد که تنها فصل‌های مشترک در لایحه مذکور مدنظر قرار خواهد گرفت.

نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس نهم، با یادآوری اینکه اگر لایحه اساسنامه سازمان فرهنگی-هنری فارسی‌زبانان تبدیل به قانون شود مقر تشکل سه‌ کشور در تهران خواهد بود، افزود: این تشکل دارای دبیر کل بوده که وی اعضا را ابلاغ و بر اساس آن ارکان مشخص می‌شود، از سویی دیگر ارکانی که برای مجموعه ایتا در نظر گرفته می‌شود دارای شورای اجرایی و هیات مرکزی خواهد بود.

عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی‌ با یادآوری فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت زبان فارسی،‌ گفت: ایشان فرمودند علم باید به گونه‌ای پیش رود تا زبان فارسی زبان مرجعی باشد تا دیگران از این زبان استفاده کنند؛ بر این اساس دراین لایحه تلاش شده تا اشتراکات فرهنگی زبان فارسی را تقویت کنیم.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟