صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
صادق زیباکلام در گفت‌و‌گو با «تابناک»؛

روحانی صورت مسأله نارضایتی مردم را بپذیرد

مسأله تنها این نیست که دیگر بابک زنجانی و سعید مرتضوی و...‌ وجود نخواهند داشت، مسأله‌ این نیست. ایشان می‌توانست یکسری گام‌های ساده‌تری‌ بردارد. این‌هاست که باعث بی‌اعتمادی مردم نسبت به دولت آقای روحانی می‌شود.
کد خبر: ۳۹۷۶۶۷
| |
39648 بازدید
|
روحانی صورت مسأله نارضایتی مردم را بپذیرد
با اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها و ‌نام‌نویسی دوباره از مردم برای گرفتن یارانه نقدی، فشار‌ها به دولت افزایش پیدا کرده است. از آغاز روی کارآمدن دولت، حاشیه‌سازی‌هایی برای دولت روحانی در ابعادی چون توافق هسته‌ای، هدفمندی یارانه‌ها، برگزاری جشن و ... به وجود آورده اند.

البته در این میان کار‌شناسان دلایل گوناگون و ارزیابی‌های متفاوتی از عملکرد دولت به ویژه در زمینه اجرای دور دوم هدفمندی ارائه می‌کنند. برخی بر این باورند که دولت چاره‌ای جز اجرای مرحله دوم به این شکل نداشته ‌و در صورتی که روند گذشته ادامه پیدا می‌کرد، تورم و رکود اقتصادی به شدت گسترده‌تر می‌شد.

این در حالی است که شماری از مخالفان عملکرد دولت بر این باورند، هرچند اجرای مرحله دوم ضروری است، شیوه عملکرد دولت اشتباه بوده‌ و ‌می‌توانست بسیار بهتر عمل کند.

به هر حال جدای از اینکه آیا دولت می‌توانست بهتر عمل کند یا خیر، موضوع مهم‌تر اینجاست که بی‌گمان انتظار دولت از مردم برای انصراف مردم از یارانه نقدی بسیار بیش‌ از این‌ها بوده و به نوعی دولت در برنامه‌های اقتصادی خود با رفتار مردم با شوک روبه‌رو شد.

در همین ارتباط، «تابناک» در گفت‌و‌گو با صادق زیبا کلام، تحلیلگر مسائل سیاسی عملکرد دولت و علل فشارهای روزهای اخیر به دولت را ‌بررسی کرده است.

* آقای دکتر عده‌ای بر این باورند که بی‌‌اعتمادی به دولت، عامل این بود که مردم نسبت به انصراف داوطلبانه استقبال نشان ندادند؛ نظر شما چیست؟

ــ آنهایی که تعمدا یا سهوا می‌گویند این موضوع به آقای روحانی مربوط بوده است، فرقی نمی‌کند. چون متأسفانه‌ انصراف ندادن تنها‌ به مربوط روحانی نبود. در طرح ‌نام‌نویسی یارانه همه مسئولین شکست خوردند.

* پس چرا ۷۳ میلیون ‌‌نام‌نویسی کرده‌اند؟

ــ  ‌چرا ما بگوییم مردم فقط به روحانی اعتماد نکردند و به او نه گفتند. آیا اگر این داستان به جای اینکه در اردیبهشت و فروردین سال ۹۳ اتفاق بیفتد، در اردیبهشت ۹۲، ۹۱ و یا ۹۰ اتفاق افتاده بود، ‌فکر می‌کنیم‌ نتیجه عکس این بود. چرا شما فکر می‌کنید نتیجه خیلی متفاوت از اردیبهشت ۹۳ می‌شد؟

‌من اتفاقا معتقدم که اگر ‌نام‌نویسی و اعلام ‌نام‌نویسی ‌در هر مقطعی دیگری شده بود، همین نتیجه را به باور می‌آورد. چرا ما سر خودمان را گول بزنیم، اگر در یک زمانی دیگر شده بود، نتیجه دیگری به بار می‌اورد.

* چرا شما فکر می‌کنید، ‌نتیجه یکسان می‌شد؟


ــ  مردم بی‌اعتماد شده‌اند. تنها آقای روحانی از مردم نخواست که ‌نام‌نویسی نکنید. مگر مراجع نگفتند ‌اگر کسی مستحق ‌نام‌نویسی نیست، ‌نام‌نویسی نکند و حرام است. مگر سایر نمایندگان مجلس، چهره‌ها و شخصیت‌های اصولگرا از مردم نخواستند ‌‌نام‌نویسی نکنند؟ ‌این اشتباه خیلی بزرگی است. ما نباید مثل خرگوش در خواب غفلت فرو رویم؛ اگر فکر کنیم که مردم فقط به روحانی نه گفتند و آمدند ‌نام‌نویسی کردند.

* به نظر شما، دولت نمی‌توانست مکانیزم بهتری برای انصراف از یارانه‌ها ایجاد کند که این مشکلات پدید نیاید؟


ــ  بنده بر این باورم از‌‌ همان آغاز کار ستون و پایه یارانه‌ها کج بنا شد. دیوار یارانه از‌‌ همان ابتدا در سال ۸۹ کج بالا رفت و دولت آقای احمدی‌نژاد به جای اینکه یارانه‌ها را به کسانی که مستحق گرفتن یارانه هستند، بدهد، میان تمام مردم پخش کرد. ایشان در ‌اقدامی حساب شده برای افزایش محبوبیت، دست به یک مانور و اقدام پوپولیستی زد و گفت،‌این پول مال خود مردم است.

بعد در تلویزیون گفت این پول با برکت است، این پول امام زمان است و این پول را قاتی پول‌های دیگرتان نکنید. تمام مدت هدف دولت قبلی، بهر‌ه‌برداری تبلیغاتی و پوپولیستی از مسأله یارانه‌ها بود. البته متأسفانه من فقط دولت آقای احمدی‌نژاد را مقصر نمی‌دانم. من مجلس، رادیو تلویزیون و تمام ارکان‌های اجرایی نظام در سال ۸۹ را مقصر می‌دانم که ‌‌سکوت کردند، بلکه حتی به‌‌به گفتند. چرا همه چیز را گردن احمدی‌نژاد بیندازیم. اصولگرایان همین قدر مقصرند که آقای احمدی‌نژاد‌.

* پس در دوره جدید چه قصوری متوجه دولت روحانی است؟


ــ  قصوری که من متوجه روحانی می‌بینیم مماشات است. ایشان وقتی که رئیس جمهور شدند، باید قرص و محکم می‌ایستاد و از همان آغاز کار می‌گفت پرداخت پول نقدی یارانه‌ها نادرست بوده‌ و این کار را ادامه نمی‌داد. ایشان گفت که مجلس اینکار را به گونه‌ای درست کند و مجلس از دولت خواست این کار را درست کند. دولت لایحه هدفمندی را فرستاد برای مجلس و دولت برای مجلس پس فرستاد.

* چرا دولت قبل از درخواست ‌مردم برای انصراف از یارانه‌ها، اقدامات اعتماد‌ساز انجام نداد. مثلا تورم را کاهش می‌داد یا با دانه درشت‌های اختلاسگر برخورد می‌شد، تا مردم بتوانند به دولت اعتماد کنند؟


ــ  مردم برای اینکه چرا داریم ‌نام‌نویسی می‌کنیم، انگیزه‌های ‌و توجیهات مختلف داشتند. مخالفان دولت خیلی‌هاشان گفتند که موضوع ‌نام‌نویسی یارانه‌ها، رفراندوم برای محبوبیت دولت بود. خیلی از کسانی که آمدند ‌نام‌نویسی کردند، می‌گفتند ما انگیزه سیاسی نداشتیم و همینطوری ‌نام‌نویسی کردیم. قطعا انگیزه سیاسی برای شماری از این ۷۳ میلیون بوده است. کسی نمی‌تواند بگوید همه انگیزه سیاسی داشته‌اند و برای اینکه نه گفته باشند، آمده‌اند ‌نام‌نویسی کرده‌اند. البته کسی هم نمی‌تواند بگوید همه این ۷۳ میلیون نیازمند بوده‌اند.

به نظر شما عملکر دولت در این زمینه مناسب بود؟


ــ  رفتار روحانی خیلی محافظه کارانه بوده است. ایشان به شدت نگران بوده است که یک وقت اصولگرایان دلخور و ناراحت نشوند و مشکلی بین ایشان و اصولگرایان پدید نیاید. در نتیجه ایشان در بسیاری از مسائل مماشات و سکوت می‌کند.

مسأله تنها این نیست که دیگر بابک زنجانی و سعید مرتضوی و...‌ وجود نخواهند داشت، مسأله‌ این نیست. ایشان می‌توانست یکسری گام‌های ساده‌تری‌ بردارد. این‌هاست که باعث بی‌اعتمادی مردم نسبت به دولت آقای روحانی می‌شود.

* همینطور که فرمودید همه باختند اما دولت باید چه کاری انجام دهد تا اجماع سازی پیرامون مسائل ملی ایجاد کند؟


ــ  نخستین کار‌ پذیرش صورت مسأله است. او باید بگوید ما با یک بحران روبه‌رو بودیم و مردم به نوعی نارضایتی خود را نشان دادند. فقط روحانی نیست که باید گام‌هایی را در راستای به وجود آوردن اعتماد ملی بردارد، بلکه باید همه ارگان‌ها از جمله مجلس، خبرگان، صدا و سیما و... ‌این اعتماد‌سازی را انجام دهند.

عده‌ای از تحلیلگران بر این باورند که اصولگرایان و اصلاح طلبان منتظرند ‌ببینند، ‌دولت روحانی به سمت کدام یک از آن‌ها بیشتر متمایل می‌شوند تا از وی حمایت کنند. ارزیابی شما چیست؟

ــ  آنچه مسلم است، عقبه اجتماعی دولت آقای روحانی جریان اصلاحات و اصلاح طلبی است. اگر آقای روحانی در یک دست ماه و در یک دست خورشید بگیرد و بگوید من اصولگرا هستم، اصولگرایان ایشان را قبول نمی‌کنند. اصلا نباید این تصور را کرد که اگر ایشان چراغ سبزی به اصولگرایان نشان بدهد‌، آن‌ها می‌گویند آقای روحانی با ماست. اصولگرایان روحانی را قبول ندارند.

متن کامل گفت و گو را اینجا بخوانید.



مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۸
در انتظار بررسی: ۱۱۵
انتشار یافته: ۱۹۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
همه تون شعار می دهید بس است فوتبال در دست ؛ نفت ؛ بازار ؛ سیاست و غیره و غیره همه در دست رانتخواران است پس شما کجائید و ناضران و بازرسان کجائید وای بحال این مردم
پاسخ ها
م.ج
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
دقیقا. آقایون خودشونو به خواب زدن یه جوری وانمود میکنن انگار مشکل فساد تو کشور فقط به یه بابک زنجانی و دو سه نفری امثال اون ختم میشه که حتی تو حرف های زیباکلام هم چنین چیزی رو میبینید. آقایونی که خودتونو به خواب زدین, مشکل مردم بابک زنجانی نیست چون همه ما میدونیم اون پولها رو اگه بابک زنجانی هم نمیخورد به هر حال تو جیب مردم نمیرفت چون خیلی ها ازقبل تو صف وایسادن, هیچوقت نوبت به مردم نمیرسه. درد مردم و همه رنجی که میکشن از سیستمیه که توش همه چیز تو مشت رانته. همه جا این ارتباطات هست که نتیجه امور رو مشخص میکنه, اینجا همه سهم دارن جز مردم. اینجا هرچی هم لیاقت داشته باشی تا وصل به جایی نباشی به هیچ جا نمیرسی. اینجا هر کس هر کاری کرد کرد, هیچ نظارتی نیست. درد ما اینه.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
ناظران
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
ناشناس و (م.ج) هر دو درست میگویند.
فرشاد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
حتمامنظورش نازران بوده !
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
منظور ناظران بوده
منتظر الظهور
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
همه چيز اول از شعار شروع ميشه،چه جوري بگه چيكار ميخواد بكنه پس؟همه كه مثل احمدينژاد دروغ پرداز از آب در نميان،پس حداقل به اندازه يك چهارم احمدي نژاد به حسن روحاني فرصت بديم،هنوز يكسال نشده پامون رو روي همه چيز و حتي رأي خودمون نگذاريم كه خاصيتي نداره،بد نيست يكبار اتفاقات زمان مصدق را مرور كنيم و از تاريخ درس بگيريم
احمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
تا وقتي رانت خواري وويژه خواري هست وبايد به يك جا وصل باشي تا كارت پيش بره همين وضعيت هست تا وقتي سيستم باند بازي وپارتي بازي هست وضعيت همينطوره همين الان كه مسيولين مشغول بابك زنجاني و ديگران هستند يك عده اي ديگر از اين غفلت استفاده ميكنند و پول ها برميدارند وميروند و چند ماه ديگه داد سر ميدهند كه اختلاس شده بايد جلو زد وبند گرفته شود وقانون بگونه اي باشد كه راههاي سوء استفاده بسته شود
بيكار
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
م ج در ست گفتي وكاملش اين است كه هيچكس در ادارات بدون دادن رشوه وحق وحساب ويا پارتي واحتمالا كارمند دل سوزي كه در اقليت ومورد تمسخر همكارانش مي باشد ، كارش راه نمي افتد . بدبختي هم اين است كه بازرسي ونظارت راهم مي دهند به همين سيستم فاسد .
محسن
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
این صادق زیباکلام هم که چقدر تکیه به اصطلاحات حزبی داره، اصولگرایان و اصلاح طلبان!
بیخیال عمو، واکاوی مسئله، خیلی ربطی به این جناح و اون جناح نداره... به هر نامی بایستی جوابگوی مردم بود.
نه به نام مردم، هر کاری دلشون خواست بکنند.
حمید کیانی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
فساد های کلان را ما نمی بینیم و فقط می خوانیم اما توی جامعه و زندگی روزمره به وفور می بینیم شامل پارتی بازی؛ رشوه, رفیق بارتی بازی،بی توجهی با حق و حقوق مردم؛بی توجهی به قانون و انظباط اجتمایی از جانب نهاد های دولتی که به توده مردم هم سرایت می کنه و و و و متاسفانه نظارتی نیست و اگر هست تو دست همین سیستم فاسد است.ومتاسفانه هممون علم کلام خوندیم خیلی خوشگل و اتو کرده حرف می زنیم و علم عمل نه خوندیم و نه بلدیم.در حرف مکارم اخلاقیم و در عمل آخر بی اخلاقی. تعمیم به همه نیست ولی وضعیت غالب است ومتاسفانه!!! وباز متاسفانه آب از سر چشمه گل آلوده است ووو
حمید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
این یک فریبکاری بود طبق قوانین که برای هدفمندی وضع کردن در هر فاز باید مبلغی از آن به صورت نقدی به مردم تخصیص داده می شد دولتی ها بحث انصراف و ثبت نام را پیش کشیدند تا مردم را گمراه کنند و مبلغی را که در فاز دوم شامل مردم می شد را ندهند. وگرنه اظهر من الشمس بود که همه ثبت نام می کنند.
متاسفانه چوب این دغل کاری را مردم و مملکت در نهایت می خورند!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
دوباره آقای همه چیزدان آمد. سیاست، اقتصاد، جنگ، فوتبال، الکترونیک و ... . دانش دیگه ای هم هست؟!
پاسخ ها
امير
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
همه چيز دان آقاي احمدي نژاد بود كه در مناظره انتخاباتي گفت كه آدم بايد در تمام زمينه ها كارشناس باشه .
پرهام
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
تازه امیر آقا کارشناسم نه کارشناس ارشد
سامان
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
کارشناس ارشد هم نه دکتر
محسن
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
آقای امیر خان، دقیقا یک رئیس جمهور باید در تمامی زمینه های صاحب نظر باشه تا بتونه تصمیم نهایی رو بگیره. مشکل روحانی هم همینه که هر کدام از اعضای تیم اقتصادیش یه حرفی میزنه، ولی خود آقای روحانی باید تصمیم نهایی رو بگیره که متاسفانه....
دانشجو
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
دکتر روحانی اذعان کردند که من حقوق دان و سیاست مدارم ونه همه چیز دان. لازم نیست که در همه جنبه ها صاحب نظر باشه باید افراد لایق و کاردان را انتخاب و مدیریت کنه نه اینکه در حوزه مدیریت افراد زیردستش مداخله کنه. مشکل ما توی این مملکت اینه که همه کس خودش را همه کاره می دونه و متخصص نداریم
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
احمدی نژاد معتقد بود آدم باید تو همه زمینه ها کارشناش ارشد باشه. نمیگیم ممکن نیستا، میگیم از احمدی نزاد
ناشناس
| - |
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
آقای روحانی چون اقتصاد نمیداند نمیتواند تصمیم بگیرد که مثلا نظر وزیر اقتصاد را عملی کند یا رییس بانک مرکزی یا معاون اول یا ... چون هر کدام یک نظری میدهند. آنوقت نتیجه آن این میشود که بورس 4ماه و نیم است که در کما بسر میبرد.
سعید از بوشهر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
هر روز بد تر از دیروز
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
کمرون شکست با حرف که چیزی درست نمیشه.
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
ما عادت کردیه ایم به اینکه هر کاری خواستند با زندگیمان بکنند. مردم دیگه بسمت بی تفاوتی سوق داده می شند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
ادم خوب فقط يك معنى دارد كه از پول بگذرد بنا بر اين ما ادم هاى خوبى نيستيم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
يا افراط يا تفريط يعني چي ازپول بگذريم بدون پول فرزندت ميتونه درس بخونه . اصلا نانوا محل حاضر هست يك هفته نان به تو بدهد. درست اينست كه بگوييم براي پول بيشتر پا روي شرافتمان نگذاريم . اين اشتباه اب و برق مجاني مردم را دچار سقوط كرد اصلا پول يك وسيله براي بهتر شدن روابط اقتصادي بود اب و برق مجاني مبناي علمي ندارد بايد گفته ميشد توانمند كردن مردم براي امور اقتصادي مثل مايحتاج اوليه و ثانيه . سيستم گداپروري از يك مغز مريض بيرون ميايد. در ضمن شهادت انسان كبير امام هادي تسليت باد.
علی
|
India
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
رکود تورمی به وجود همزمان تورم و رکود اقتصادی گفته می‌شود.

رکود در تعریف اقتصادی به دو دوره سه ماهه پیاپی رشد منفی در اقتصاد یک کشور اطلاق می‌شود.

«دوره‌ای که کاهش معنی دار در چهار عامل تولید، درآمد، اشتغال و تجارت ایجاد شود.» این دوره معمولاً حداقل بین ۶ ماه تا یکسال است. به این ترتیب می‌توان رکود بر این اساس به معنای کاهنده بودن رشد تولید ناخالص داخلی واقعی است.
کاهش تورم به معنای کاهش قیمت ها نیست بلکه به معنای کاهش سرعت رشد قیمت ها است اما اگر تورم منفی شود به معنای کاهش متوسط قیمت ها است اگرچه ممکن است حتی قیمت برخی از کالاها هم افزایش پیدا کند.
اما سرچشمه تورم کجاست؟ آیا تورم توسط عده‌ای دلال و واسطه یا وابستگان به مافیای پنهان بی نام ایجاد می‌شود؟ جواب این سوال از دید اقتصادی آسان است. اگر تورم مزمن و رقم تورم بالا است در آن صورت منشا تورم چیزی جز سیاست پولی انبساطی نیست. به عبارت دیگر کسی در بانک مرکزی انگشتش را روی ماشین چاپ پول گذاشته و یادش رفته انگشتش را بردارد.
در اینکه طرح هدفمندی یارانه‌ها در تشدید تورم موثر بوده شکی نیست؛
از نظر اقتصادی اصلا قابل درک نیست که چرا دولت باید قیمت‌گذاری کند. ایجاد سقف قیمت قطعا باعث کاهش عرضه می‌شود، قطعا تقاضا را تحریک می‌کند،
مجوعه خلصه ای از این مفاهیم علمی نتیاه ه را به ارمغان داره متوقف کن.ست و بیاد متوقف میشدو
اقای روحانی از شکست نترس این طرح که گدا پروری و تنبلی و تنپرورییست . متوقف کنید. حتا اگر نیازمندان اذیت بشن
پاسخ ها
amin
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
علی آقا ی سوال مگه قبل از هدفمندی بدون همین 45 تومن ناقابل، ما جهان اول با تورم زیر 5 درصد بودیم که حالا این 45 تومن 45 درصد تورم آورده باشه؟!
قضیه 45 تومن خیلی ساده س. با گرون کردن بنزین و گاز و آب و برق و ... 56 تومن گیر دولت اومده حالا محمود 45 تومنشو به مردم داد. در حالی که بقیه سیاسیون و مجلسی ها میگفتن باید 18 تومن 28 تومن بیشتر به مردم ندیم.
ناشناس
|
-
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
هرکدام از این سیاستمدان را نگاه کنیم باز صد رحمت بر پدر ومادر دکتر روحانی .
reza
|
Germany
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
تا کی سرمان را مثل کبک در برف فرو کنیم اصلاحاتی که اکثر مردم به آن قائل هستند با اصلاحاتی که چه جناح راست و چه چپ به آن معتقد میباشند بسیار متفاوت است . امیدوارم قبل از آنکه منافع ملی بیش از این آسیب ببیند از خواب بیدار شویم .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
دیگر نمی خواهم حق خود و فرزندم به جیب آقا زاده ها سرازیر شود ؟؟
مگر کم می خورند و می برند که این را هم دو دستی تقدیم کنیم؟!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
عزير نميخورن غارت و چپاول ميكنند اي كاش با خوزدن سير ميشدند.
رضا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
یعنی الآن تو با ماهی 45 تومن حقتو گرفتی؟؟؟وای بر ما که این طرز فکرمونه
ناشناس
| Canada |
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
اون پولی که توی جیب آقازاده ها میره دخلی بی این نداره، اون سر موقع اش میره؛ این پول و من و شماست که با هم سرش دعوا داریم.
ناشناس
| Germany |
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
نه آقا رضا شاید این 45 هزار تومانها درد بزرگی رو از مردم دوا نکنه اما باید گرفت تا چند نفر نتونن این 45 تومان هارو که مردم نگرفتن همه را یکجا بکنن تو جیبشون
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟