طرح صلح نتانياهو، دنيا را به حيرت خواهد انداخت
سرويس بينالملل «تابناک» ـ «ايوب کارا»، از نمايندگان کنست اسرائيل، گفته است که بنيامين نتانياهو به محض تصدي پست نخستوزيري، از ساکنان دو منطقه شبعا و قجر-که اکنون در اختیار اسرائیل است- خواهد خواست که خود انتخاب کنند جزيي از سرزمين لبنان باشند يا به سوريه بپيوندند.
به گزارش «ديلي استار»، وي با بيان اينکه طرح نتانياهو دنيا را به حيرت خواهد انداخت، افزود: موضوع «مزارع شبعا»، «قجر» و بلنديهاي جولان، از عناصر اساسي فرآيند صلح نتانياهو به شمار ميروند.
در همين حال، روزنامه «الحيات» در اين زمينه مينويسد: پس از تصدي پست نخستوزيري توسط نتانياهو، يک کميته ويژه براي حل اين مسأله شکل ميگيرد.
کارا همچنين مدعي است که اين کميته تخصصي از ساکنان خواهد پرسيد، به کدام مليت تمايل دارند.
وي همچنين اين پرسش را طرح ميکند که اگر ساکنان قجر، خواهان مليتي سوري شوند و مليت لبناني را نپذيرند، چگونه بايد با لبنانيها در اين باره گفتوگو کرد؟
اين نماينده کنست در اين باره ميگويد که هر گونه مذاکره درباره سرزمينهاي تحت اشغال به ارزيابي امنيتي حزبالله بستگي دارد.
به گفته وي، حزب ليکود به دنبال جلوگيري از حضور حزبالله در مرزهاي اسرائيل هستند.
وي همچنين اضافه کرد: همکاري با يونيفل براي اجراي اين کار لازم است، اما اجراي اين طرح به موضع دولت آمريکا نسبت به ايران و سوريه نيز بستگي دارد.
گفتني است، اسرائيل ادعا دارد که مزارع شبعا در بلنديهاي جولان، متعلق به سوريه بوده که اسرائيل از زمان جنگ 1967 آن را اشغال کرده است، در صورتي که سوريه آن را متعلق به لبنان ميداند؛ هرچند مدرکي براي اثبات آن ندارد.
قجر نيز در مرز لبنان و بلنديهاي جولان است که پس از سالها اشغال توسط اسرائيل، در سال 2000، پس از بيرون رفتن نيروهاي اسرائيلي از آنجا، بخشهاي شمالي آن در اختيار لبنان قرار گرفت.




