عوامل تعیینکننده نرخ ارز
عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ،گفت: نرخی که دولت برای ارزها مشخص کرده باعث شده که بازار آزاد هم مجبور به تبعیت شود.
اسماعیل جلیلی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت در رابطه با زمان مناسب برای تک نرخی شدن ارز در کشور اظهار داشت: نرخی که دولت برای ارز مشخص کرده باعث می شود تا بازار آزاد هم مجبور به تبعیت شود و به نوعی می توان هم اینک هم اعلام کرد که ارز تک نرخی است، چرا که مبنا ارزهای رسمی بوده که اکنون یک نرخ بیشتر ندارد.
نماینده مردم مسجد سلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل در مجلس شورای اسلامی در رابطه با ضرورت تک نرخی کردن ارزبیان داشت: هرچه فاصله ارز دولتی و آزاد کمتر باشد شفافیت و تعادل در بازار برای واردات و صادرات بیشتر شده و از سودجویی ها نیز پیشگیری می شود، چرا که فاصله نرخ میان ارز دولتی و آزاد راه را برای سودجویان باز می گذارد.
وی افزود: همچنین باید توجه داشت که هرچه قیمت ارز واقعی تر باشد به نفع کشور و اقتصاد است و برای به دست آوردن نرخ واقعی نیز باید منتظر تعیین وضعیت تورم در ابتدای امسال و انتهای سال گذشته و مابه التفاوت آن نسبت به تورم بین المللی بود تا نرخ واقعی مشخص شود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: البته بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار نیز مرجع رسیدگی به این موضوع هستند که قطعا می توانند نرخ واقعی ارز را در بازار داخلی مشخص کنند.
نماینده مردم مسجد سلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل در مجلس همچنین در رابطه با نقش نقدینگی در تعیین نرخ ارز نیز گفت: هر موضوعی که ارزش پول ملی را تحت الشعاع قرار دهد در نرخ ارز تاثیر گذار است که قطعا حجم نقدینگی نیز نقش مهمی را در این بخش ایفا می کند.


