صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
با پيش‏راه‌اندازي نيروگاه بوشهر، در کنفرانس خبري اعلام شد:

آقازاده: 6 هزار سانتريفيوژ فعال را به 50 هزار مي‌رسانيم + فیلم

در حالی که کرینکو سعی کرد هرگونه تاخیر احتمالی در زمان راه‌اندازی نیروگاه بوشهر را متوجه طرف ایرانی کرده و توپ تعویق راه‌اندازی را در زمین ایران بیندازد، آقازاده اعلام کرد: تجهیزاتی که قرار بوده ارسال شود، مربوط به چیلرها بوده که با توجه به استفاده از چیلرهای ایرانی، هیچ تاخیری صورت نخواهد گرفت. اکنون 6 هزار سانترفیوژ فعال داریم و طی 5 سال به 50 هزار عدد خواهد رسید.
کد خبر: ۳۸۴۳۸
| |
12624 بازدید
پس از ورود هيات 19 نفره شرکت «روس اتم» به بوشهر و پيش راه‌اندازي نيروگاه اتمي بوشهر در کنفرانس خبري مشترک آقازاده و کرينکو مباحث حساس و مهمي مطرح شد.
 
به گزارش خبرنگار «تابناک»، به دنبال گفت‌وگوهاي محرمانه آقازاده و کرينکو پشت در‌هاي بسته، اين دو مقام عالي‏رتبه اتمي ايران و روسيه پاسخگوي پرسش‌هاي خبرنگاران در کنفرانس خبري مشترک که در نيروگاه اتمي بوشهر برگزار شد، بودند.
 
آقازاده در پاسخ به خبرنگاران درباره وضعيت نيروگاه بوشهر گفت: پيش راه‌اندازي به طور کامل انجام شده و پس از پايان پيش راه‌اندازي، ان‌شاءالله راه‌اندازي کامل صورت خواهد پذيرفت.
آقازاده ادامه داد: متاسفانه به دليل عدم ارسال تجهيزاتي که از آلمان و ايتاليا خريداري شده و ماندن اين محموله‌ها در بنادر آلمان و ايتاليا، فعلا برخي قسمت‌هاي اين نيروگاه به طور کامل تکميل نشده است.
 
آقازاده در پاسخ به اين سوال که شرايط و عوامل سياسي چه تاثيري در روند ادامه ساخت و يهره‌برداري نهايي اين نيروگاه دارد، گفت: قطعنامه‌ها و گزارش‌هاي آژانس انرژي اتمي خللي در برنامه صلح آميز ايران ندارد و ايران طبق برنامه به طور کامل برنامه خود را ادامه داده و نيروگاه به صورت کامل راه‌اندازي خواهد شد.
 
وي ادامه داد: دنيا بايد ايران را به عنوان کشوري که توانسته به اين فن‌آوري دست پيدا کند، پذيرفته و بحث اطمينان خاطر آنها از اينکه ايران دست به ساخت سلاح اتمي نزند نيز با چندين توافقنامه و عهدنامه قابل تامين است.
آقازاده در ادامه اعلام کرد: هم اکنون 6 هزار سانتريفيوژ در حال کار داريم و طي برنامه 5 ساله آينده، اين تعداد به 50 هزار عدد خواهد رسيد.
وي درباره نيروگاه بوشهر نيز خاطرنشان كرد: طبق قرارداد، راه‌اندازي و بهره‌برداري از آن به مدت يك سال با مسئوليت طرف روس خواهد بود و پس از آن به نيروهاي ايراني منتقل مي‌شود.
 
کريکو نيز در پاسخ به پرسشي درباره زمان راه‌اندازي کامل نيروگاه بوشهر گفت: اعلام قطعي اين زمان منوط به پايان همه آزمايش‌ها و تست تمامي قطعات و تجهيزات نيروگاه بوشهر است و فعلا نمي‌توان زمان قطعي براي راه‌اندازي کامل اين نيروگاه اعلام کرد.
 
در ادامه اين کنفرانس خبري، در حالي که کرينکو که سعي کرد، هرگونه تأخير احتمالي در زمان راه‌اندازي نيروگاه بوشهر را به بهانه عدم ارسال تجهيزات از کشورهاي ثالث، متوجه طرف ايراني کرده و توپ تعويق راه‌اندازي را در زمين ايران بيندازد، آقازاده اعلام کرد تجهيزاتي که قرار بوده ارسال شود، مربوط به چيلرها بوده که با توجه به استفاده از چيلرهاي ايراني و فعاليت رضايت‌بخش آنها، تاخير در راه‌اندازي به هيچ وجه منوط به ارسال آن تجهيزات ارسال نشده نيست و هيچ تاخيري صورت نخواهد گرفت.
 
کرينکو در پاسخ به خبرنگاري مبني بر اينکه سخنگوي روس اتم روز گذشته اعلام کرده بود که امروز شما در اين کنفرانس خبري زمان دقيق راه‌اندازي کامل را اعلام خواهيد کرد، گفت كه اين سوال پاسخ داده و ديگر درباره زمان راه‌اندازي بوشهر پاسخي نخواهد داد.
اين پاسخ رئيس روس اتم، با واکنش آقازاده روبه‌رو شد. آقازاده اظهار داشت: اعلام زمان دقيق راه‌اندازي نيروگاه بوشهر منوط به طي آزمايش‌هاي مراحل پيش راه‌اندازي است و ان شاء الله طي 4 الي 7 ماه آينده نتيجه اين آزمايشات مشخص و زمان قطعي راه‌اندازي کامل مشخص خواهد شد.
 
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران ادامه داد: قطعا اگر روسيه نيز بخواهد تعجيل کند، ايران مانع آن خواهد شد؛ چراکه فن‌آوري برخي تجهيزات به کار رفته در نيروگاه بوشهر مربوط به 30 سال پيش است و پايان نتيجه آزمايش تک‌تک قطعات و تجهيزات مستلزم گذشت زمان است و تا هنگامي که اطمينان از درستي آنها حاصل نشده، راه‌اندازي کامل صورت نمي‌گيرد. زيرا نمي‌توان کار نيروگاه هسته‌اي را با خطر شروع کرد و فعاليت آن بايد در امنيت و سلامتي کامل آن آغاز شود.
 
در ادامه اين کنفرانس، خبرنگار AP از کرينکو پرسيد: با توجه به اينکه ايران تا اين حد پيشرفت کرده و بر پايه گزارش‌ها تاکنون به سلاح اتمي دست پيدا نکرده، روسيه چه تضميني مي‌دهد که اين روند ادامه پيدا کرده و ايران به سلاح اتمي دست پيدا نکند؟

پس از طرح اين پرسش، آقازاده اعلام کرد: فکر می‌کنم سوال را من باید پاسخ دهم؛ چرا که طبعا مقامات روسیه نمی‌توانند درباره این مسأله اظهار نظرکنند.

رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: ما بارها گفته‌ایم که برنامه‌ای برای تولید سلاح هسته‌ای و سیاستی در این زمینه نداریم.

آقازاده خطاب به کشورهای غربی که جوسازی در این باره را در دستور کار خود قرار داده اند گفت: چرا برخی تلاش می‌کنند ضمن بازی با این الفاظ، خلأ فعالیت خود در حوزه‌های دیگر را پر کنند؟ اگر این کشورها در پی اطمینان یافتن از فعالیت‌های هسته‌ای ایران هستند، این اطمینان در چارچوب مذاکرات چندجانبه و به طور طبیعی قابل وصول خواهد بود.

وی یادآور شد: البته اگر برای برخی از این کشورها این مسئله که کشوری همچون ایران به تمام قابلیت‌های فنی هسته‌ای از جمله مراحل کامل تولید سوخت دست یابد غیر مترقبه است، مشکل خود آنهاست و باید آن را رفع كنند.
 
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۷
کرینکو در پاسخ به خبرنگاری مبنی بر اینکه سخنگوی روس اتم روز گذشته اعلام کرده بود که امروز شما در این کنفرانس خبری زمان دقیق راه اندازی کامل را اعلام خواهید کرد، اعلام کرد که به این سوال پاسخ داده و دیگر درباره زمان راه اندازی بوشهر پاسخی نخواهد داد.
این پاسخ رئیس روس اتمی با واکنش آقازاده مواجه شد و آقازاده اعلام کرد: اعلام زمان دقیق راه اندازی نیروگاه بوشهر منوط به طی آزمایشات مراحل پیش راه اندازی است و ان شاء الله طی 4 الی 7 ماه آینده نتیجه این آزمایشات مشخص و زمان قطعی راه اندازی کامل مشخص خواهد شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: قطعا اگر روسیه نیز بخواهد تعجیل کند ایران مانع آن خواهد شد چرا که فن آوری برخی تجهیزات به کار رفته در نیروگاه بوشهر و مربوط به 30 سال پیش است و پایان نتیجه آزمایش تک تک قطعات و تجهیزات مستلزم گذشت زمان است وتا زمانی که اطمینان از درستی آن ها حاصل نشده راه اندازی کامل صورت نگرفته و نمی توان کار نیروگاه هسته ای را با خطر شروع کرده و فعالیت آن باید در امنیت و سلامتی کامل آن آغاز شود.
ناشناس
|
United States
|
۱۷:۴۷ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۷
بابا جون روس‌ها دارن به بازی سیاسی خود در برابر آمریکا با هزینه ایران ادامه میدهند. ایران باید با کمک دنشمندان ایرانی‌ داخل و خارج کمر همت بسته و به روس‌ها و غربی‌ها نشان دهد که واقعا به هیچ یک نیازی ندارد.
ناشناس
|
Malaysia
|
۱۸:۱۶ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۷
4-7 ماه آینده!!!!بین 4 ماه تا 7 ماه 3 ماه فاصله است یعنی حدود 100% کم و زیاد. این مه برنامه ریزی و دقت باعث شده که الان باید تجهیزات 30 سال پیش تست شوند و بعد با تجهیزات و تکنولوژی امروز به کار بیفتند و احتمالا بعد از نیم ماه (اگر بگویم نیم روز، شاید خیلی بی ربط نباشد) سیستم از کار بیفتد و دوباره التماس به شرکت روس اتم و ....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۵ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۷
درپاسخ به پیام دهنده محترمی که پیام دادن که باید ایران به روسها و غربی ها نشان دهد که به هیچ یک نیازی ندارد ... میخواستم عرض کنم نیروگاه هسته ای شوخی بردار نیست که بشه با لج ولجبازی راهش انداخت... اگه مشکلی پیش بیاد همه آسیب میبینن.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۲ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۷
این است نتیجه ایستادگی دولت و ملت دربرابر زیاده خواهی های آمریکا و1+5
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...