صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

مردم در کنار گنج خوابیده‌اند و با فقر زندگی می‌کنند

کد خبر: ۳۸۰۳۲۳
| |
4077 بازدید

رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع آبخیزداری کشور در خصوص انجام قوانین بازدارنده اظهار کرد: 30 هزار پرونده تخلف در منابع طبیعی شکل گرفته است که با زمین‌خواران و متخلفان در حوزه منابع طبیعی برخورد می‌شود.

به گزارش ایسنا، خدا کرم جلالی امروز 30 بهمن ماه در مراسم چهل‌وششمین دوره آموزشی ویژه مدیران منابع طبیعی مراتع و آبخیزداری که در هتل فانوس دریا برگزار شد، عنوان کرد: پس از هدفمندی یارانه‌ها سوخت و سازی که در مراتع توسط دامداران و عشایر با تخریب محیط زیست انجام می‌شد افزایش یافت و خبر از معیشت مردم می‌داد که با دو عامل فقر و بیکاری درگیر بودند.

وی گفت: هر روز نیازمند گام و ایده جدیدی برای رفع مشکلات هستیم و در این زمینه عقب ماندگی‌های بسیاری داریم که برای رفع آنها باید تلاش بیشتری را اتخاذ کنیم.

وی خاطرنشان کرد: پیچیدگی‌های فراوانی در حوزه منابع طبیعی وجود دارد که به دلیل دخیل بودن مردم با محیط زیست است.

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار کرد: منابع طبیعی به عنوان لنگر اکوسیستم هستند که در مباحث مطرح شده باید مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین از توسعه فرهنگ منابع طبیعی در میان مردم یاد کرد و گفت: دانش و بینش در مورد مباحث منابع طبیعی در میان تمام اقشار مردم باید افزایش پیدا کند.

جلالی افزود: لازمه رسیدن به یک توسعه پایدار و متوازن در بحث منابع طبیعی مدیریت یکپارچه است اما هنوز مدل‌های موفقی متناسب با فرهنگ هر منطقه تعریف نشده است.

وی اظهار کرد: منابع انسانی مهمترین سرمایه در خدمت منابع طبیعی است که باید با انگیزه لازم آماده و نارسایی‌های آن برطرف شود.

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه برنامه توسعه، متعادل با هدف زیست‌محیطی نبوده است اشاره کرد که ما نتوانستیم برای منابع برنامه‌ریزی کنیم تا نسل‌های آینده بتوانند از این ذخایر استفاده و بهره‌وری داشته باشند.

وی با بیان اینکه در بهره‌برداری از منابع طبیعی تعادل و توازن در شاخص‌های زیست‌محیطی رعایت نشده است افزود: هر شهر و روستا متناسب با اقلیم آب‌ و هوای خود باید بوستانی در منطقه خود داشته باشند.

جلالی با بیان اینکه ناامنی زیست‌محیطی از بالاترین ناامنی‌هاست افزود: نارسائی‌ امکانات و ارتباطات بسیار است گرچه تلاش‌ها برای رفع آنها انجام شده اما سرمایه‌گذاری‌ها و اختصاص اعتبارات دولتی برای رفع این مشکل ناکافی بوده و نیازمند اعتبارات بیشتری در این زمینه هستیم.

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور یادآور شد: ایران دارای 11 اقلیم از 13 اقلیم شناخته شده در جهان است و ما از لحاظ دارا بودن گیاهان دارویی بسیار غنی هستیم.

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشورگفت: حفاظت از منابع طبیعی وظیفه همگان تلقی می‌شود و باید در راستای مصالح ملت مورد استفاده قرار گیرد و از لطمه به منابع طبیعی جلوگیری شود.

جلالی با اشاره به اینکه پوشش گیاهی لنگر محیط‌زیست و متعادل کننده اکوسیستم است، اضافه کرد: 400 برابر جذب آب‌ها در پوشش گیاهی وجود دارد و تنوع زیست‌گیاهی و جانوری در شرایط اقلیم هر منطقه‌ای متفاوت است.

وی اقدامات سازمان را حفاظت، احیا و توسعه منابع طبیعی عنوان کرد و گفت: 70 درصد بیابان‌ها را در کشور داریم و بیابان‌زدایی از اقدامات مهم است که در برنامه سازمان گنجانده شده است.

جلالی عنوان کرد: حفظ توسعه از منابع طبیعی با مشارکت مردمی امکان پذیر است و بدون فرهنگ‌سازی میان شهروندان و اجرای قوانین بازدارنده راه به جایی نخواهیم برد.

وی همچنین از ادغام سازمان محیط‌زیست و آبخیزداری اعلام نارضایتی کرد و افزود: از ادغام این دو سازمان رضایت نداشته و هر کدام از این ارگان‌ها وظایف بیشمار خود را دارند.

وی در خصوص مدیریت و احیای منابع طبیعی خاطر نشان کرد: اقدامات فوریتی و برخورد با این افراد صورت می‌گیرد اما مشارکت مردم در حوزه منابع طبیعی و قرار دادن منافعی از منابع می‌تواند در مردم ایجاد انگیزه کند.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: شناخت مردم از گونه‌های گیاهی بسیار کم است و در بسیاری از مناطق، مردم در کنار گنج خوابیده‌اند و با فقر زندگی می‌کنند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟
آخرین اخبار