صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

مصباح:70سال ركود درحوزه؛ تحول ضروريست

کد خبر: ۳۷۰۴
| |
4557 بازدید

آيت‌الله مصباح يزدي، سي‌ام آذرماه در نشست ساليانه مؤسسه ولاء منتظر(عج) قم گفت: هفتاد سال ركود و ضعف حوزه علميه، تحول در آن را ضروري مي‌كند.

به گزارش رسا، آيت‌الله محمد تقي مصباح يزدي، سي‌ام آذرماه در پنجمين نشست ساليانه مؤسسه فرهنگي ولاء منتظر(عج) قم، تغيير و تحول را يك ضرورت اجتماعي دانست و گفت: ركود و ضعف هفتاد ساله حوزه علميه پيش از انقلاب اسلامي، تحول و بازنگري در آن را ضروري مي‌كند.
وي با بيان اين‌كه تحول يك ارزش مطلق نيست و نبايد گمان كرد كه در هر حال امري مطلوب و پسنديده است، افزود: پديد آمدن نيازهاي جديد براي انسان از عوامل ايجاد تحول در جامعه است؛ چرا كه در اين صورت انديشه‌ها، ابزار و مديريت پيشين كافي نخواهد بود.

آيت‌الله مصباح يزدي برآورده نشدن نيازهاي موجود را از عوامل ديگر تحول دانست و ادامه داد: راه‌هاي جديدي كه براي پيشگيري از بيماري‌هاي گوناگون يا خطرات ناشي از سيل و زلزله ارائه مي‌شود، از اين دسته‌ است؛ چرا كه اين مشكلات همواره وجود داشته است.
وي در ادامه راه‌كارهاي نادرست براي برخي امور را عامل ديگري براي تحول معرفي كرد و بعضي از سياست‌هايي را كه در دوره هاي رياست جمهوري هاي پس از انقلاب به كار برده شد، از اين دست برشمرد.

وي در بخش ديگري از سخنانش با اذعان به اين‌كه عوامل بسياري براي تحول در حوزه وجود دارد، تأكيد كرد: مهم‌ترين عاملي كه ايجاد تحول در حوزه‌هاي علميه را ضروري مي‌كند، دوران هفتاد ساله ركود اين مراكز علمي پيش از انقلاب است، كه ميراث آن چيزي جز ضعف و ايستايي براي روحانيت نبود.

مسؤول مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) تحول در دانشگاه‌ها را نيز امري ضروري خواند و تصريح كرد: تعريف و تبيين يك مهندسي فرهنگي در همه بخش‌هاي كشور ضروري است و اين نيازمند كار كارشناسي ژرف گروه‌هاي مختلف، فراهم آوردن امكانات و ابزار مناسب و تربيت نيروي انساني كارآمد است.

وي وجود تقابل بين پاره سيستم‌ها، اجراي سليقه‌اي برنامه‌ها و اصطكاك بين نيروها را به دليل نبود مهندسي فرهنگي در كشور دانست و اظهار داشت: بر اساس فرموده رهبر معظم انقلاب، اساس فرهنگ، عقايد، اخلاق، باورها و ارزش‌هاست و ارزش‌هاي درست آن چيزي است كه ائمه(ع) ارائه كرده‌اند.

وي ادامه داد: كار در اين عرصه بر دوش روحانيت است و از اين رو در تدوين مهندسي فرهنگي، كارشناسان ديني بايد حضور فعال داشته باشند.

آيت‌الله مصباح يزدي در پايان استقرار دولت و حكومت اسلامي كنوني در كشور را مديون تلاش‌ها و از خودگذشتگي روحانيت در سده‌هاي گذشته دانست و خاطرنشان كرد: اگر دين و دولت بخواهد باقي بماند، اسلام‌شناسان واقعي بايد تقويت شوند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۹ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۳
واقعا فرمايشات ايشان بسيار بجاست شما توضيح المسائل علما را از صد سال پيش تا حالا بررسي كنيد با اينكه نيازهاي بشر و جامعه متحول شده چقدر تحول در اين رساله ها بوجود آمده؟ و بسياري از آنها براورنده نياز روز جامعه نيستند.
ناشناس
|
China
|
۰۸:۴۹ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۳
در این هفتاد سال بزرگانی چون امام از حوزه سزفراز بیرون آمدند چطور می شود به این راحتی این دوران را دوران رکود نامید؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۳
بزرگاني چون حضرت امام خميني(ره)و علامه طباطبايي وعلامه عسگري و علامه جعفري و علامه اميني و شهيد مطهري ، بهشتي و... افراد شاخص همين دوره به اصطلاح ركود ! هستند. اينگونه قضاوت منصفانه نيست. واقعيت اين است كه سرعت پيشرفت عقلي بشر در سالهاي اخير مسايل مستحدثه جديدي را مطرح نموده است كه لازم است بزرگان حوزه ويا اسلام شناسان واقعي به تعبير ايشان پاسخهاي لازم و كاربردي را در مورد آنها ارايه نمايند نه آنكه متحجرانه با هر نوع پاسخي مخالفت وهر راهكاري را نامناسب و غير شرعي اعلام نموده و صرفا صورت مسئله راپاك نمايند.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟
آخرین اخبار