صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
مرور روزنامه‌های صبح ۲۶ آذر ماه

پينگ پنگ مرتضوي و مجلس + صفحه نخست روزنامه‎‌ها

هرچند ماجرای سعید مرتضوی و مجلس شورای اسلامی، سابقه‌ای چندین ساله دارد، ‌در دور جدید خود که در چند هفته گذشته در فضای سیاسی کشور مطرح شده، به گونه‌ای کنش و واکنش تبدیل شده که بازی «پینگ پنگ» را به ذهن متبادر می‌کند.
کد خبر: ۳۶۵۲۲۸
| |
13601 بازدید
|
۱
پينگ پنگ مرتضوي و مجلس
حالا حالا‌ها توافقات ژنو و پیگیری آن، موضوعی است که روزنامه‌ها می‌توانند از آن تیتر یک‌هایی داغی برای خود برگزینند. حالا می‌خواهد این تیتر یک از اعتراض تاکسیران‌های تهرانی به اظهارات مشاور عالی رئیس جمهور باشد یا منتشر شدن مذاکرات محرمانه ظریف و کری! 

به گزارش «تابناک»، روزنامه‌های سیاسی بسیاری عکس یک امروز خود را به محمد جواد ظریف و جان کری اختصاص دادند که روز گذشته، خبر تماس تلفنی آن‌ها منتشر شد. 

روزنامه آرمان در حالی که از داغ شدن تنور دیپلماسی هسته‌ای خبر می‌داد، درباره «مذاکره محرمانه ظریف و کری» نوشت: «پس از آنکه وزارت خزانه‌داری آمریکا با اضافه کردن نام ۱۹شرکت و فرد به لیست تحریم‌ها، یک شوک غیرمنتظره به روند مذاکرات وارد کرد و در پی آن منتقدین تندرو داخلی که از‌‌ همان اول بر توافق‌نامه ژنو تاخته و آن را محل ایراد می‌دانستند، هجمه رسانه‌ای و سیاسی علیه ادامه مذاکرات و کلیت توافقنامه آغاز کردند، ظریف دوباره موتورش را روشن کرد؛ یک استاتوس فیسبوکی آغاز کارزار دوباره آقای دیپلمات برای بازگرداندن فضا به آرامش و طی طریق در مسیر دیپلماسی سازنده بود. او که در پیام فیسبوکی‌اش پاسخ صریحی به منتقدین داخلی داده و به انتقاد از مخالف‌خوانی‌های بی‌مورد آنان پرداخته، در دومین قسمت از اقدامات تازه و هدفمندش، معطوف به افکار عمومی بیرونی به مصاحبه با دو رسانه غربی و بین‌المللی پرداخت و به تشریح مواضع اصولی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران اقدام کرد‌». 

در ادامه این گزارش هم می‌خوانیم: «گفت‌وگوی وزیر خارجه کشورمان با روزنامه پرتیراژ واشنگتن‌پست نیز نکات جالبی دارد که مهم‌ترین بخش آن تایید رایزنی و گفت‌وگو میان وزرای خارجه ایران و ایالات متحده پس از مذاکرات ژنو است. هر چند تابوی دیدار این دو در نیویورک و سپس ژنو شکست اما این دیدار‌ها در قالب رسمی و در جریان مذاکرات با حضور دیگر نماینده‌های کشورهای حاضر بود، هر چند که بخشی از آن دوجانبه نیز بود اما حضور دیپلمات‌های دیگر وجه زیاد خصوصی و محرمانه‌ای به این دیدار‌ها نمی‌داد. ظریف در گفت‌وگو با واشنگتن‌پست به صراحت بر گفت‌وگو با جان کری پس از مذاکرات ژنو تاکید می‌کند، نکته‌ای که تاکنون و بدین شکل در طول ۳۵ سال گذشته مسبوق به سابقه نبوده است. 

وی ضمن آنکه به موضوع برقراری تماس خصوصی با مقامات ۱+۵ اشاره می‌کند و آن را بخشی از روندی طبیعی می‌داند، تصریح می‌کند: من با مقامات آمریکایی و همینطور سایر مقامات گروه ۱+۵ و نیز کا‌ترین اشتون صحبت کرده‌ام و همه دنبال احتمالاتی برای حرکت به جلو هستند. وی از افشای متن مذاکرات خصوصی سر باز می‌زند و تاکید می‌کند که مایل نیست متن گفت‌وگو‌ها را علنی کند اما اضافه می‌کند: چیزی که من از جان کری و خانم اشتون شنیده‌ام این است که آن‌ها به نهایی کردن زودهنگام پروسه ژنو با هدف رسیدن به یک توافق جامع متعهد هستند و من در این هدف شریکم‌». 

اما این تنها خبر روزنامه‌ها در خصوص توافقات ژنو نیست. روز گذشته برخی از تاکسیران‌ها‌ به اظهارات مشاور عالی رئیس جمهور اعتراض کردند. روزنامه تهران امروز که از منتقدان توافقات ژنو و سیاست خارجی دولت حسن روحانی است، تیتر یک خود را به اعتراض روز گذشته تاکسیران‌ها اختصاص داد و از برانگیخته شدن خشم تاکسیران‌های تهرانی، مشهدی و تبریزی خبر داد. 

در گزارش «دربست اعتراض» این روزنامه می‌خوانیم: «اظهارات اخیر محمود سریع‌القلم، مشاور عالی رئیس‌جمهور و کسی که گفته می‌شود برنامه‌های راهبردی حسن روحانی را تهیه و تدوین می‌کند، سبب شد روز گذشته در تهران و مشهد تاکسیرانان تجمع اعتراض‌آمیزی را برگزار کنند. چندی پیش محمود سریع‌القلم در برنامه‌ای که توسط موسسه فرهنگی امام موسی صدر تدارک دیده شده بود، به بهانه نقد پوپولیسم از اقدام صدا و سیما در نظرخواهی از مردم عادی بویژه رانندگان تاکسی درباره مسائلی مانند هسته‌ای، انتقاد کرد. 

سریع‌القلم گفت: راننده تاکسی چه دانشی دارد که یک واکنش منطقی به این سؤال بدهد؟ این انتقاد سریع‌القلم و انتشار آن در رسانه‌های حامی دولت، موجی از انتقاد و اعتراض را در افکار عمومی ایجاد کرد. افزایش دامنه اعتراضات به گونه‌ای شد که روز گذشته تاکسیرانان در اعتراض به این ادبیات توهین‌آمیز در تهران، در میدان پاستور و در مقابل نهاد ریاست‌جمهوری تجمع اعتراض‌آمیز برگزار کردند و شعارهایی سر دادند. این رانندگان که با خودروهای خود در مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کرده بودند در پایان تجمع خود نامه اعتراض‌آمیز را خطاب به حسن روحانی به دفتر رئیس‌جمهور تحویل دادند. 

در بخشی از نامه تاکسیرانان تهرانی خطاب به رئیس‌جمهور با اشاره به رأی مردم در روز ۲۴ خرداد به روحانی آمده است: ما پای صندوق‌های رأی آمدیم تا به کسی رأی بدهیم که در کنار حفظ استقلال و آزادی و اسلامیت کشور وضعیت معیشتی ما را بهبود بخشد و مشکلاتمان را حل کند اما امروز می‌بینیم که نه ‌تنها مشکلات حل نشده بلکه شاهد توهین و تحقیر از سوی اطرافیان جنابعالی هم هستیم‌». 

اگر کمی از موضوع توافقات ژنو فاصله بگیریم و نگاهی به صفحات داخلی روزنامه‌ها بیندازیم، در صفحه اجتماعی روزنامه تهران امروز به گزارشی بر‌می‌خوریم که در صفحه نخست برخی از روزنامه‌ها هم بازتاب پیدا کرده بود. در یک تصادف رانندگی در گتوند ۱۱ دانشجو و کارگر جان سپردند.

سارا غضنفری در گزارش خود برای تهران امروز چنین می‌نویسد: «تصاد‌ف جاد‌ه‌ای باز حاد‌ثه آفرید‌. بیستم شهریور ماه امسال بود‌ که تصاد‌ف د‌و اتوبوس د‌ر جاد‌ه تهران، قم جان ۴۴ نفر را گرفت. هنوز یک هفته از آن تصاد‌ف مرگبار نگذشته بود‌ که باز د‌ر محور اراک به بروجرد‌، یک اتوبوس واژگون شد‌ و ۱۶ نفر از زائران عراقی د‌ر ته د‌ره جان باختند‌. حالا ماه‌ها از آن حواد‌ث گذشته است و این بار صبح د‌یروز حوالی ساعت ۷:‌۵۰ د‌قیقه، یک د‌ستگاه می‌نی‌بوس که از د‌زفول به شوش‌تر د‌ر حال حرکت بود‌ با یک د‌ستگاه تریلی که د‌ر مسیر مقابل د‌ر حال ترد‌د‌ بود‌ د‌ر یک کیلومتری صالح شهر د‌زفول برخورد‌ کرد‌. سرهنگ همایون اسفند‌ی، رئیس اد‌اره تصاد‌فات پلیس‌راه کشور، د‌رباره این حاد‌ثه و تعد‌اد‌ کشته‌شد‌گان به تهران امروز می‌گوید‌: «کسانی که فوت کرد‌ه‌اند‌، غالبا د‌انشجو بود‌ه‌اند‌ و د‌لیل حاد‌ثه انحراف به چپ می‌نی‌بوس بود‌ه است‌». 

روزنامه ابتکار اما در گزارشی به پیامدهای گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی پرداخته که در «پینگ پنگ مرتضوی و مجلس» می‌خوانیم: «ماجرای سعید مرتضوی و مجلس شورای اسلامی اگرچه سابقه‌ای چندین ساله دارد، اما در دور جدید خود که در چند هفته گذشته در فضای سیاسی کشور مطرح شده به گونه‌ای کنش و واکنش تبدیل شده که بازی «پینگ پنگ» را به ذهن متبادر می‌کند.
 
ابتدا مجلس شورای اسلامی گزارش تحقیق و تفحص خود درباره سازمان تأمین اجتماعی را منتشر ‌و برخی از مسئولان دولتی و رسانه‌ها را به دریافت پول در قالب «کارت هدیه» متهم کرد؛ موضوعی که به طور گسترده در رسانه‌های داخلی وخارجی مطرح گردید. از آن سو سعید مرتضوی که نشان داد در جمع کردن اسناد علیه اشخاص تبحر زیادی دارد، مجلس را تهدید کرد که فهرستی از نمایندگان مجلس را در اختیار دارد که از سازمان تأمین اجتماعی هدیه گرفته‌اند. فهرستی که اگرچه ابتدا مجلس تعداد آن‌ها را ۳۵ نفر اعلام کرده بود، اما سعید مرتضوی در تهدیدی آشکار گرفته بود که تعداد این افراد ۱۵۰ نفر می‌باشد. این موضوع البته در خود مجلس نیز واکنش‌هایی را برانگیخت. برخی از نمایندگان مانند حمیدرسایی آن را امری عادی دانسته و دیگری مانند احمد توکلی آن را خلاف اعلام کرده و خواستار آن شد تا نمایندگان خود را معرفی کنند‌». 

روزنامه خراسان اما به گزارش نماینده صلیب سرخ پرداخته که در آن خبر از مفقوالاثری ۱۰ هزار ایرانی در هشت سال جنگ تحمیلی می‌دهد. در این گزارش می‌خوانیم: «طبق آمار موجود ۶۰ هزار نفر از مفقودان جنگ بین دو کشور ایران و عراق هنوز مفقودالاثر هستند که ۱۰ هزار نفر آن مربوط به ایران است. به گزارش فارس، الیویر مارتین به این نکته اشاره کرد: اگر به خاطر همکاری کمیته تحقیق و تفحص ۲ کشور نبود شاید به این سرعت نیز اجساد مفقودان جنگ به ویژه در ایران پیدا نمی‌شد و از دو سال پیش تاکنون با همکاری مشترک کمیته تحقیق و تفحص بین ایران و عراق، بقایای انسانی سربازان یافت شده در مرز شلمچه بین دو کشور مبادله می‌شود که طی سال جاری ۸۰۰ جسد که ۵۳۰ مورد آن مربوط به بقایای شهدای ایرانی و ۲۲۵ مورد آن مربوط به سربازان عراقی است مبادله شده است. 

وی ادامه داد: صلیب سرخ تنها حمایت‌های فنی و آموزش‌های لازم را ارائه می‌کند. رئیس نمایندگی صلیب سرخ در ایران در پاسخ به اینکه صلیب سرخ در مورد میادین مین در مناطق غربی ایران چه فعالیت‌هایی انجام داده گفت: وقتی در مورد مین صحبت می‌کنیم باید سایر مهمات منفجر نشده دیگر را نیز که از زمان جنگ باقی مانده‌اند در نظر بگیریم چرا که هنوز برخی مناطق از این مواد پاکسازی نشده و میلیون‌ها مهمات منفجر نشده باقی مانده که تا رقم ۱۵ میلیون قطعه نیز گزارش شده است. سالهای خیلی زیادی برای حل این مسأله نیاز است ما کارهای زیادی در این زمینه انجام داده‌ایم که با این حجم به سرعت نتیجه آن مشهود نمی‌شود. وی ادامه داد: هماهنگی‌های لازم با نهادهایی که مسئول پاکسازی منطقه هستند انجام شده و جمعیت هلال احمر ایران نیز در خصوص اطلاع رسانی خطرات ناشی از انفجار مین فعالیت‌های خوبی انجام داده است‌».

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۱
بهمن منصوری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
عالیه ممنون
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟