صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
دستغیب در گفت و گو با تابناک پاسخ داد

چرا پروتکل الحاقی خط قرمز مجلس است؟

نتیجه حاصله از توافق ایران با کشورهای عضو 5+ 1 همراه با واکنش‌های مثبت و گاهی منفی برخی از تحلیل گران و سیاسیون کشور همراه شد، به طوری که در مجلس شورای اسلامی علی رغم رضایت اکثر نمایندگان از امضا توافق نامه، شماری از نمایندگان در مقابل این موضوع موضع مخالف اتخاذ کردند.
کد خبر: ۳۵۹۸۷۶
| |
30432 بازدید
|
۶
ضعف نظارت عامل رانت‌خواری در ایرانبالاخره بعد از ده سال مذاکره، قفل هسته ای ایران  در ژنو گشوده شد. همان گونه که پیش بینی می شد تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران پس از چهار روز دیدار و گفتگوی نفس گیر با مسئولان و وزرای خارجه  کشورهای عضو 1+5  خبر توافق را در ساعات اولیه صبح امروز به مردم اعلام کردند.

به گزارش تابناک، نتیجه حاصله از توافق ایران با کشورهای عضو 5+ 1 همراه با واکنش‌های مثبت و گاهی منفی برخی از تحلیل گران و سیاسیون کشور همراه شد، به طوری که در مجلس شورای اسلامی علی رغم رضایت اکثر نمایندگان از امضا توافق نامه، شماری از نمایندگان در مقابل این موضوع موضع مخالف اتخاذ کردند.

دکتر احمدرضا دستغیب در این رابطه به خبرنگار تابناک گفت: این مورد باید از لحاظ حقوقی مورد بررسی قرار گیرد ولی طبق همین قانون اساسی تعریفی مشخص برای شورای عالی امنیت ملی داریم و این پرونده نیز در حیطه وظایف شورای عالی امنیت ملی قرار دارد من فکر می کنم که اقدام خلاف قانونی صورت نگرفته است.

وی افزود، البته این خوب هست که اگر توافقی صورت گرفته است در مجلس شورای اسلامی نیز مورد بحث و بررسی  قرار گیرد ولی این  یک پیش‌نویس و یک توافق ابتدایی است که تمهیدات آن در شورای عالی امنیت ملی صورت می گیرد، و شورای عالی امنیت ملی کارکردش بر اساس قانون اساسی است.

این نماینده همچنین در باره پروتکل الحاقی که در سال 2003 مطرح شده بود و بار دیگر امروز توسط وزیر خارجه کشور مطرح شد، گفت: این پروتکل در حال حاضر جزء خطوط قرمز ما محسوب می شود چون پروتکل الحاقی ناظر بر چند موضوع است و یکی از موضوعات آن تشدید تدابیر حفاظتی توسط آژانس و بحث مانیتورینگ تأسیسات ماست.

این نماینده افزود، همچنین بخشی از آن نیز شامل صدور روادید تا دو ساعت بعد از اعلام توسط بازرسان و مواردی از این دست را شامل می‌شود، که همه حکایت از تشدید دارد، البته با توجه به حسن نیت ایران معمولاً به بازرسان آژانس این اختیار داده می‌شود.

دستغیب گفت: دلیل اینکه پرتکل الحاقی تا کنون جز خطوط قرمز جامعه باقی مانده این است که تا امروز حسن نیت جامع و کاملی از سوی جوامع غربی نشان داده نشده است. ما حتی فراتر از ان پی تی به طور داوطلبانه اجازه مانیتورینگ و اجازه بازدید را هم به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی داده‌ایم.

وی افزود حتی بازدید از آب سنگین اراک در ان پی تی یا پروتکل‌ها و حتی در پادمان هم نیست ولی ما اجازه بازدید از آن را به این‌ها داده‌ایم. من فکر می‌کنم فراتر از پروتکل الحاقی حسن نیت جمهوری اسلامی اثبات شده است ولی طرف غربی قدری در اعمال حسن نیت  تعلل دارد و  تمایل به حرکت پایاپای ندارد.

نایب رئیس کمیسیون امیت ملی در پایان یادآور شد: مذاکره کننده ها باید طبق مفاد این توافقنامه عمل کند و اطمینان جمهوری اسلامی ایران را جلب نماید. ایران به هیچ وجه از حق خود کوتاه نخواهد آمد و شکستن تحریم‌ها نباید فریب دهنده باشد. به رسمیت شناختن حقوق ایران به نوعی یک پیروزی بزرگ برای ایران تلقی می شود.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱۵۹
انتشار یافته: ۶
آشنا
|
-
|
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
امیدوارم با همکاری و اتحاد مجلس با دولت شیرینی نتیجه مذاکرات هسته ای همچنان شیرین بماند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
کاش چیزهای دیگر هم خط قرمز مجلس بود!
رضا نظري
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
سلام ****************************

پروتوكل الحاقي يعني كاپيتولاسيون ديگري
پروتوكل الحاقي يعني باز ديد از هرجا كه بخواهند و بازجوئي از هر كس كه بخواهند
رامین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
بهتره که خط قرمز مجلس ، فقرزدایی از کشور، و جلوگیری از فساد های اقتصادی باشه...
به قول روحانی:
هم باید چرخه سانترفیوژها بچرخه
و هم

***چرخه اقتصادی کشور***
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
اميدوارم مجلس نظر اكثريت موكلينش را مد نظر قرار دهد نه تسويه حسابهاي سياسي
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
ملت ايران مي توانست مقاومت كند كوتاه آمدن لازم نبود
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟