صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

ظریف معنای عزت و احترام را به پنج زبان از دنیا پرسید+ ویدئو

«عزت چیست؟ احترام چیست؟ آیا باید برای اینها مذاکره کرد؟ آیا می‌توان روی آن‌ها قیمت گذاشت؟ تصور کنید شما نباید کاری را که همه انجام می‌دهند، انجام دهید؛ کاری را که همه مجاز به انجام آن هستند. آیا شما کوتاه می‌آیید‌ یا بر موضع خود پافشاری می‌کنید؟
کد خبر: ۳۵۸۸۷۶
| |
47752 بازدید
|
ظریف معنای عزت و احترام را به پنج زبان از دنیا پرسید+ ویدئووزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با انتشار پیامی ویدئویی در صفحه توئیتر خود، اهداف ایران در پیگیری برنامه هسته‌ای را تشریح کرد و گفت: هیچ قدرتی در جهان نمی‌تواند سرنوشت دیگران را تعیین کند.

به گزارش «تابناک»، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با انتشار پیامی ویدئویی در صفحه توئیتر خود، هدف ایران از پیشبرد برنامه هسته‌ای را تشریح کرد. در این پیام که به پنج زبان (فارسی، انگلیسی، ترکی، فرانسه و عربی) منتشر شده، آمده است:

‌«عزت چیست؟ احترام چیست؟ آیا باید برای اینها مذاکره کرد؟ آیا می‌توان روی آن‌ها قیمت گذاشت؟ تصور کنید شما نباید کاری را که همه انجام می‌دهند، انجام دهید، کاری را که همه مجاز به انجام آن هستند. آیا شما کوتاه می‌آیید‌ یا بر موضع خود پافشاری می‌کنید؟ ما همه در اراده خود آزاد هستیم و توان تعیین سرنوشت خود را داریم؛ این به معنای لجبازی یا در نظر نگرفتن نقطه نظرات دیگران نیست. اراده آزاد در وجود همه ماست، در ذات ماست. این ماهیتِ مطالبات جمعی ما ایرانیان در قرن اخیر بوده است. ما پی در پی دست در دست یکدیگر نهاده‌ایم، تا در برابر استبداد بایستیم و برای آزادی اراده، احترام مطالبه کنیم.

ایرانی‌ها تفاوتی با دیگر مردم این کره خاکی که با هم در آن سهیم هستیم، ندارند. ما نیز خواهان احترام به عزت خویش هستیم. برای ما ایرانی‌ها، انرژی هسته‌ای، پیوستن به یک باشگاه یا تهدیدآفرینی برای دیگران نیست. انرژی هسته‌ای، یک جهش، یک حرکت به سوی تعیین سرنوشت خویش است، به جای اینکه به دیگران اجازه دهیم برای ما تصمیم بگیرند.

برای ما، انرژی هسته‌ای به معنای تامین آینده فرزندانمان است؛ برای ایجاد تنوع در اقتصادمان؛ برای جلوگیری از هدر رفتن نفتمان و پیرامون تولید انرژی پاک. این حرکتی است رو به جلو برای ملت ایران همانند دیگران، در یک عرصه نوین که با صلح، پیشرفت و کامیابی تعریف شده است.

حال اگر به شما بگویند که چنین انتخابی ندارید چه می‌کنید؟ آیا کوتاه می‌آیید؟ حقوق اعطا کردنی نیست‌ و چون اعطا نشده، پس مصادره نیز نخواهد شد. این به معنای رسیدن به بن‌بست نیست. راهی به جلو وجود دارد. مسیری سازنده در جهت تعیین سرنوشت خودمان، حرکتی به سوی پیشرفت، برای حفاظت از صلح. حرکتی رو به جلو. تنها انتخاب بین تسلیم یا رو در رو شدن نیست.

تابستان گذشته مردم ما تعامل سازنده را به وسیله صندوق‌های رأی انتخاب کردند و از این راه آن‌ها به دنیا یک فرصت تاریخی برای تغییر مسیر دادند. استفاده از این فرصت یگانه، نیازمند یک موضع برابر و انتخاب یک مسیر بر پایه احترام متقابل و به رسمیت شناختن عزت همه انسان‌ها و بیش از آن به رسمیت شناختن این واقعیت است که هیچ قدرتی، هرچند مقتدر، نمی‌تواند سرنوشت دیگران را تعیین کند. این دیگر یک گزینه نیست. ما همه باید سرنوشت مشترکمان، چالش‌های مشترکمان و فرصت‌های مشترکمان را هشیارانه درک کنیم. ما همچنین باید باور داشته باشیم که تحمیل، پایدار نیست و باور داشته باشیم که با هزینه دیگران نمی‌توان پیشرفت کرد و باور داشته باشیم که یا با همدیگر می‌بریم یا با همدیگر می‌بازیم. تعادل رمز موفقیت است.

گفت‌و‌گوی صادقانه و اعتماد واقعی همه منوط به موضع برابر، احترام متقابل و منافع مشترک است و بیش از هر چیز، عزت برای همه. ما این را به مردم خود و به دنیا قول دادیم و همیشه به قول خود پایبندیم. مردم ایران مصمم به کاوش در این مسیر هستند. بیایید در پایان دادن به یک بحران غیرضروری و آغاز افق‌های جدید با هم همراه شویم. من «جواد ظریف» هستم‌ و این پیام مردم ایران است».



مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۲۶
انتشار یافته: ۱۴۱
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
جواد جان دعای خیر ملت پشت سرتونه...
پاسخ ها
مرتضی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
خیلی جالب بود.افرین به دکتر .روش های نوین دیپلماسی به این میگن.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
انشاء الله در دفاع از حقوق کشورمان موفق باشید.
چه غربی ها این گفتمان عقلانی و حق ما را بپذیرند یا نپذیرند ما مردانه کنارتان ایستاده ایم.
جواد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
ممنون وظیفه بود
مهدی
| United States |
۲۲:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
صفحه فیس بوک دکتر رو لایک کنین
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۹
واقعا رفتارش و کارهایش مانند فامیلیش ظریف است
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۹
آفرین به ظریف و بیشتر از ایشان به آقای روحانی به خاطر به گیری از این افراد نابغه در انجام وظیفه ای که ملت بر دوششان نهاده
کارگر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
واقعا زیبابود آرزوی ما موفقیت شما و شادی مردم ایران است پیروز باشید
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
درود بر دکتر ظریف. مرد علم، مرد حقوقدان، مرد متانت و ادب. دلاور جبهه دیپلماسی. مایه افتخار هر ایرانی. مورد احترام دوست و دشمن در جهان
واقعاً قدر این مردان کم نظیر بایستی دانسته شود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
درود بر شما ای ظریف
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
حرفاش، عملش همه شون به دل آدم میشینه. موفق باشید دکتر ظریف عزیز
امیر حسین
|
-
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
دکتر حرف دل ملت را گفته
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
زنده باد
علیرضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
امیدواریم گوشی شنوا در بیرون و درون مرزها باشد که صادقانه گوش کند و بفهمد احترام و عزت حق همه مردم است و هیچکس اجازه ندارد با زور از کسی سلب نماید.
پاسخ ها
yashar
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۹
آفرين واقعا پر مفهوم و عالي
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
بسیار متن وزینی است و حاوی ادبیاتی است که ما برای تعامل به دنیا سالهاست که به آن نیازمندیم.
مستوفی
|
-
|
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
ایول دکتر جان . از دل مردم گفتید
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟