بازدید 7958

حریفان ظریف در مذاکرات هسته ای

کد خبر: ۳۵۶۳۳۳
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۸ 07 November 2013
 ترکیب مذاکره کنندگان در ژنو چیده شد، صندلی معاونان وزارت خارجه هفت کشور و در کنارشان صندلی کارشناسان قرار گرفته تا دوباره در مورد پرونده هسته ای ایران، مذاکره جدیدی را از سر بگیرند. امروز و فردا در ژنو، شهر باران های بی قرار و آفتاب های زودگذر.
حریفان ظریف در مذاکرات هسته ای

شرق در گزارش روز پنجشنبه خود افزوده است: قرار شده از این پس، محل همه مذاکرات در مورد برنامه هسته ای ایران در ژنو و مقر اروپایی سازمان ملل باشد. آنها در این مذاکره بر سر پیشنهادی که ایران در مذاکره اکتبر ارایه کرد، سخن خواهند گفت. اما مذاکره کنندگان ایرانی چه کسانی هستند و چه کسانی از سوی کشورهای 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) روی میز مذاکره در مقابل آنها خواهند نشست.

**تیم مذاکره کننده هسته ای ایران

اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران با 1+5 از وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی انتخاب شده اند. «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه، مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران است و در نشست افتتاحیه مذاکره ژنو حضور خواهد داشت، «مجید تخت روانچی» معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه، «سیدعباس عراقچی»، معاون بین الملل وزارت خارجه، «حمید بعیدی نژاد» مدیرکل امور اقتصادی و تخصصی بین المللی وزارت امور خارجه، «داوود محمدنیا» مشاور حقوقی وزیر امور خارجه و «محمد امیری» مدیرکل امور پادمان های سازمان انرژی اتمی. در این دور مذاکره ریاست هیات ایرانی را «محمدجواد ظریف»، وزیر خارجه ایران و ریاست گروه 1+5 را «کاترین اشتون» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برعهده دارد.

**تیم مذاکره کننده 1+5

علاوه بر کاترین اشتون، «هلگا اشمید» معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، «وندی شرمن» به نمایندگی از دولت آمریکا، «سرگئی ریابکوف» به نمایندگی از دولت روسیه، «سایمون گس» به نمایندگی از دولت انگلیس، «ژاک اودیبر» به نمایندگی از فرانسه، «وانگ مین» به نمایندگی از دولت چین و «هانس دیتر لوکاس» به نمایندگی از آلمان در مذاکرات ایران و گروه 1+5 حضور دارند. 

«کاترین مارگارت اشتون»، متولد 20 مارس 1956 است. او عضو حزب کارگر بریتانیاست و در سال 1999 لقب بارونس گرفته و در خانواده ای از طبقه کارگر در لانکشایر بریتانیا به دنیا آمد. او اولین عضو خانواده اش است که توانسته به دانشگاه راه پیدا کند. قبل از فعالیت سیاسی در سازمان خلع سلاح هسته ای فعالیت می کرد و تا مقام معاونت این سازمان پیش رفت. او به دلیل عضویت در حزب کارگر، در زمان نخست وزیری تونی بلر معاون نخست وزیر شد و در سال 2009 به عنوان مسوول سیاست خارجی و امور امنیتی اتحادیه اروپا انتخاب شد. اشتون پیش از این کمیسرعالی اتحادیه اروپا در امور تجارت و بازرگانی بود.

هلگا اشمید، مشاور ارشد یوشکا فیشر وزیر امورخارجه اسبق آلمان بوده و رسانه ها از او به عنوان «قدرت در سایه» گروه 1+5 نام می برند. وی در مقام معاونت کاترین اشتون، توانسته سیاست خارجی و امنیتی 27 کشور عضو اتحادیه اروپا را هماهنگ تر و مستحکم تر کند. او در زمان مذاکرات سعدآباد همراه یوشکا فیشر به ایران سفر کرده و مطالعات عمیقی روی پرونده هسته ای ایران دارد اما همواره از مقام مافوق خود کسب اطلاع می کند.

**ایالات متحده آمریکا

رییس هیات: وندی شرمن؛ معاون سیاسی وزارت امور خارجه آمریکا

سوابق: دستیار وزیر امورخارجه در امور حقوقی (1993 تا 1996)، رییس مذاکرات هسته ای بین آمریکا و کره شمالی (1997 تا 2001)، عضو کمیسیون جلوگیری از تسلیحات کشتار و انهدام جمعی و تروریسم کنگره آمریکا (2008 تا 2011)، معاون سیاسی وزارت امور خارجه آمریکا (2011 تاکنون).

شرمن پس از دور اول مذاکره در ژنو در اولین اظهارنظر گفت: ظریف، وزیر امور خارجه ایران و هیات همراه او برای بحثی دقیق و اساسی با صداقت آماده بودند که من قطعا در دو سال اخیر در ملاقات با ایرانیان ندیده بودم. البته او در هفته های گذشته با طرح سخنانی در مورد وجود فریبکاری در دی ان ای ایرانیان، حس منفی در کشور ایجاد کرد.

اعضای هیات: آدام زوبین: رییس دفتر کنترل دارایی های خارجی (OFAC) در وزارت خزانه داری آمریکا (که مسوول اجرای تحریم ها علیه ایران است).

جیم تیمبی: مشاور ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور خلع سلاح.

ریچارد نفیو: مشاور وزارت خارجه آمریکا در امور تحریم های ایران و معاون دفتر هماهنگی تحریم ها در وزارت خارجه آمریکا.

پونیت تالوار: مدیر ارشد امور ایران، عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس در شورای امنیت ملی کاخ سفید.

**انگلیس

رییس هیات: سایمون گس؛ مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه بریتانیا

سوابق: آخرین سفیر انگلیس در تهران (2009 تا 2011)، مدیرکل سیاسی و نماینده ویژه وزارت خارجه انگلیس در افغانستان و پاکستان (2013 تاکنون)، سفیر انگلیس در یونان و ایتالیا، معاونت و ریاست دپارتمان اتحادیه اروپا و معاونت کمیسیونر ویژه در «پرتوریا».

اعضای هیات: هوگ پاول؛ مدیر دفاع راهبردی و بازنگری امنیتی وزارت خارجه بریتانیا

**روسیه

رییس هیات: سرگئی ریابکوف؛ معاون وزیر خارجه روسیه

سوابق: رییس سازمان امنیت و همکاری اروپا (1995 تا 1999)، معاون وزارت خارجه روسیه (2008 تاکنون).

**فرانسه

رییس هیات: ژاک اودیبر؛ مدیرکل امور سیاسی و امنیتی وزارت خارجه فرانسه

سوابق: مدیرکل امور سیاسی و امنیتی وزارت خارجه فرانسه (2009 تاکنون)، سرکنسول فرانسه در شهر کبک کانادا (2001)، وزیر مشاور (2004) او یکی از رادیکال ترین مذاکره کنندگان عضو گروه 1+5 علیه ایران است.

**آلمان

رییس هیات: هانس دیتر لوکاس؛ نماینده آلمان در کمیته سیاسی و امنیتی اتحادیه اروپا و نماینده ویژه وزارت امور خارجه آلمان در مذاکرات با ایران.

سوابق: سفیر آلمان در روسیه و آمریکا، رییس بخش اروپای شرقی و مرکزی، قفقاز و آسیای میانه در بخش امنیت و سیاست خارجی دفتر صدراعظم آلمان (2003 تا 2006)، مسوول حوزه اروپای شرقی، قفقاز و آسیای مرکزی وزارت خارجه آلمان (2006 تا 2008)، نماینده آلمان در کمیته سیاسی و امنیتی اتحادیه اروپا و نیز نماینده دایمی آلمان در بروکسل (2010 تاکنون).
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر