صدای تیشه کوهکنهایی که عاشق نیستند
کد خبر: ۳۵۴۲۴۴
| | 4737 بازدید
روزهای گذشته اخبار مردمی رسیده از سوی اهالی شهرستان بیستون حاکی از تحرکات احتمالی تیشه به دست هایی در اطراف مجموعه فرهنگی بیستون است که اینبار پیشه آنها کوهکنی عاشقانه نیست بلکه به تاراج میراث فرهنگی در قلمرو هرکول آمده اند.
به گزارش مهر، محوطه تاریخی بیستون تنها اثر از آثار تاریخی استان کهنسال کرمانشاه است که به ثبت جهانی رسیده است و به شدت مورد توجه گردشگران و نهادهای حفاطتی آثار تاریخی و فرهنگی ایران و جهان قرار دارد.

گرچه نام بیستون با کوهکن های عاشق گره خورده است اما این بار این تیشه به دست ها نه عاشق هستند و نه دلسوز یادگارهای تاریخی کرمانشاهان، باندهای حفاری غیر مجاز و سرقت آثار تاریخی در تاریکی شب و در جاهایی که گمان می کنند دور از چشم یگان های حفاظتی میراث فرهنگی است به جان زمین های اطراف آثار باستانی می افتند.

یگانهای حفاظتی میراث فرهنگی در کمین هستند
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در همین رابطه به خبرنگار مهر گفت: در روزهای گذشته از منابع خبری مردمی اطلاعاتی را از احتمال حفاری های غیر قانونی در نزدیکی محوطه تاریخی بیستون داشتیم که به سرعت یگان های حفاظتی خود خود را به سمت مناطق مشکوک گسیل دادیم.
نصرت الله سپهر گفت: یکی از مناطقی که اخباری مبنی بر حضور باندهای حفار در آنجا به ما رسید تپه گوهره در 5 کیلومتری مجموعه بیستون بود که با همکاری نیروی انتظامی یگان های حفاظتی ما وارد عمل شدند.

وی افزود: گرچه مورد شک برانگیزی در این مناطق مشاهده نشد اما سارقان آثار فرهنگی باید بدانند که کوچکترین حرکت آنها تحت نظر است و با هرگونه تخلف در این زمینه به شدت برخورد خواهد شد و اینگونه اقدامات به هیچ عنوان قابل اغماض نیست.
خبرهای مردمی راهگشاست/ ادراک بالای مردم از ارزش آثار تاریخی
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به همکاری خوب و دلسوزانه مردم برای مقابله با حفاری های غیر مجاز، ادامه داد: اخبار واصله از سوی مردم در خصوص برخی رفت آمد های مشکوک نشان از نگرانی آنها و ادراک بالا از ارزش میراث فرهنگی استان است که خوشحال کننده و امید بخش است. مردم به خوبی می دانند که این آثار اسناد تاریخ و تمدن آنهاست و آسیب به آنها برگشت ناپذیر است.

اخبار حفاری های غیر مجاز و صدمه به آثار تاریخی همواره و در هرجایی که آثاری از تمدن وجود داشته شنیده شده است و این مختص محوطه های تاریخی مثل بیستون نیست.
حتی در دشت ها و دامنه های دور افتاده استان کرمانشاه نیز که فقط شایعات تأیید نشده ای از وجود اشیاء قیمتی بر سر زبان ها می افتد شاهد حضور سوداگران میراث فرهنگی هستیم که می خواهند تاریخ را به تاراج ببرند.
به هرحال برخورد و کنترل این گونه اقدامات غیرقانونی نیاز به جدیت خاص و تلاش شیانه روزی دارد و تحرک یگان های حفاظتی اداره کل میراث فرهنگی در ماه های اخیر امیدوار کننده است.
گزارش خطا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟


