صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
عضو هیأت رئیسه مجلس در گفت‌وگو با «تابناک»

مذاکره با آمریکا راه‌کار همه مشکلات نیست

شرایط خصوصی‌سازی باید به گونه‌ای باشد که خودمانی‌سازی نشود. خصوصی‌سازی واقعی یعنی این که سرمایه‌های بخش خصوصی را وارد چرخه اقتصادی کشور کنیم و دولت تنها نظارت کند... با مردم کاری کردند که باورشان شود، تنها راهکار نجات از این وضعیت مذاکره است، در حالی که اصلا این گونه نیست... اما این طور هم نباشد که همه در‌ها را هم ببندیم و بگوییم با ‌کسی مذاکره نمی‌کنیم.
کد خبر: ۳۴۸۸۴۷
| |
12585 بازدید
|

اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ یکی از دغدغه‌هایی است که همواره فکر مسئولین نظام را در تمام دوره‌ها به خود مشغول کرده است. اصل ۴۴ به واسطه حساسیتی که دارد، می‌تواند در صورت درست اجرا نشدن، باعث سوء‌استفاده‌های مالی کلان در سطح ملی شود. در واقع این‌‌ همان معضلی است که به باور بسیاری از منتقدین در دولت‌های گذشته بود و در دولت‌های نهم و دهم نیز به دلیل برداشت نادرست دولت از این اصل، زمینه سوء‌استفاده برخی فراهم شد و بسیاری از واگذاری‌ها درست انجام نشد.

سید شریف حسینی در این باره به «تابناک» گفت: اساس اصل ۴۴ قانون اساسی این است که بخش خصوصی وارد کار ‌و از ظرفیت آن استفاده ‌و اشتغال فراهم شود و دولت ضمن حمایت از صنعت، تنها نظارت کند، ولی متأسفانه این ‌رخ نداده است. انتقادات بسیاری به شیوه خصوصی‌سازی در سالیان گذشته وجود دارد و افراد غیرمرتبط مسئولیت امور را به دست گرفتند.

این عضو هیأت رئیسه مجلس افزود: باید هر فردی وارد کار تخصصی خود شود. وقتی فولاد خوزستان را به صندوق نفت واگذار می‌کنند، سؤال ایجاد می‌کند. صندوق نفت مربوط به وزارت نفت است و با دادن سهام شرکت فولاد به صنعت نفت در تخصص‌گرایی خدشه وارد می‌شود؛ هر چند دوستان صنعت نفت نیز از متخصصین استفاده می‌کنند، وقتی صندوق فولادی هست، چه توجیهی برای واگذاری فولاد خوزستان به صندوق نفت وجود دارد؟ اگر هم می‌خواهیم به بخش شبه دولتی بدهیم، باید هر کسی در تخصص خود وارد شود.

نماینده مردم اهواز در مورد ‌توجه نشدن ناکافی به بخش خصوصی و در پاسخ به این ‌که آیا اراده‌ای برای رفع مشکل صنعت در این دولت وجود دارد، گفت: در حال حاضر افراد متخصصی را می‌بینیم که در بخش صنعت بر سر کار آمده‌اند؛ بر خلاف دولت گذشته که افراد غیرمتخصص و ناآشنا با صنعت متصدی امور شده بودند و انتقادات بسیاری را نیز برانگیخته بود. اکنون به قولی «برند صنعت» وزیر صنعت شده است. خواسته امروز ما نیز به مراتب بیشتر از دولت گذشته است.

این نماینده تأکید کرد: شرایط خصوصی‌سازی باید به گونه‌ای باشد که خودمانی سازی نشود. خصوصی‌سازی واقعی یعنی اینکه سرمایه‌های بخش خصوصی را وارد چرخه اقتصادی کشور کنیم و دولت تنها نظارت کند. این که امور را به یک تعاونی و صندوق بازنشستگی وگذار کنیم، خصوصی‌سازی نیست.

عضو کمیسیون صنایع مجلس در مورد واگذاری‌هایی مانند واگذاری گل گهر سیرجان که به افراد خاص به افراد خاص صورت گرفت، اظهار داشت: برخی از تصمیمات قابل برگشت است، اما جنگ مزیت‌ها را باید در نظر بگیریم. ما جنگ مزیت‌ها را در منطقه باخته‌ایم. امروز در کشورهای همسایه، مزیت‌هایی ‌برای بخش خصوصی در نظر می‌گیرند، در حالی که ما سرمایه‌گذار بخش خصوصی را فراری می‌دهیم. برخی از کشور‌ها با پول سرمایه‌گذاران ایرانی رونق گرفته‌اند. چرا باید کشوری پنج سال معافیت مالی به یک سرمایه‌گذار بدهد و به اندازه آورده‌اش تسهیلات در اختیارش قرار دهند؛ اما ما تنها برای سرمایه‌گذاران سنگ‌اندازی کنیم و به دنبال این باشیم که کارش انجام نشود. با این روند مشخص است که سرمایه‌گذار سرمایه‌اش را در جای دیگری به کار خواهد انداخت. الان زمان جنگ مزیت‌ها در سرمایه‌گذاری است. مزیت‌ها باید افزایش یابد.

وی در پاسخ به این ‌که آیا مذاکره با امریکا را راهکار تمام مشکلات اقتصادی دانستن کار درست و معقولانه‌ای است، گفت: متأسفانه اتفاقی افتاد که مردم ما را شرطی کرد. با بحث مذاکره قیمت دلار پایین می‌رفت و زمانی که درهای مذاکره بسته شد، دلار و قیمت‌ها افزایش پیدا کرد. با مردم کاری کردند که باورشان شود تنها راهکار نجات از این وضعیت مذاکره است. در حالی که اصلا این گونه نیست. کشورهایی در جهان هستند که با وجود گذشت چندین سال، تحریم‌هایشان همچنان پابرجاست؛ برای نمونه‌ عراق.‌ در نتیجه اینکه فکر کنیم اگر مذاکره انجام شود، تمام مشکلات اقتصادی و معیشتی و بیکاری حل خواهد شد.

وی افزود: اما این طور هم نباشد که تمام در‌ها را هم ببندیم و بگوییم با هیچ کس مذاکره نمی‌کنیم. دولت آقای روحانی اعلام کرده ‌بدون عدول از اصول، مذاکره را با کشورهای همسایه و کشورهای غربی انجام می‌دهد. اصول ما این است که عزت نظام با مذاکره نباید خدشه دار شود، استقلال نظام نباید دست بخورد و مذاکره باید بر اساس حکمت باشد. مذاکره از بالا به پایین را قبول نداریم. گرگ و میش بازی را قبول نداریم. مذاکره باید در شرایط مساوی باشد. ما در گذشته مشکلی با اروپا نداشتیم خودشان به امریکا چسبیدند و تحریم‌ها را اضافه کردند. در بحث امریکا نیز تصمیم گیرنده فقط رهبر انقلاب است و هر چه ایشان صلاح بدانند‌‌ همان خواهد شد و حتما رئیس جمهور و دولت و مجلس باید از رهبری تبعیت کنند.

حسینی در توضیح این که برخی چنین عنوان می‌کنند که دولت جدید مشکلات اقتصادی را در پناه مسائل سیاسی مخفی می‌کند، گفت: کشورهایی که اقتصادشان وضعیت خوبی دارد و امریکا و کسانی که با آن‌ها متحدند به آن‌ها کمک می‌کنند، هیچ چیزی از خودشان ندارند. اگر مردم ما دنبال این هستند پس ما ۳۴ سال اشتباه می‌کردیم. با این رویکرد به جای این که برای تولید خودرو در کشور چهل سال تلاش کردیم، می‌توانستیم مانند تمام کشورهای خلیج فارس مصرف کننده باشیم.

نماینده مردم اهواز اضافه کرد: ما به دنبال چنین چیزی نیستیم و مردم ما نیز چنین هدفی ندارند. مردم ما اگر مشکلات اقتصادی‌شان به گونه‌ای حل شود که در زندگی‌شان با مشکل مواجه نشوند و بیکار نباشند، حتی در مورد مذاکره با امریکا، بهتر از مسئولین خواهند گفت که مذاکره نکنیم، ولی زمینه‌ای را به گونه‌ای کرده‌ایم که مشکلات زیاد شده و باید این مشکلات را حل کنیم. فشار اقتصادی باعث شده ‌که برخی مذاکره کنند، چرا که گمان می‌کنند با مذاکرات سیاسی مشکلات اقتصادی حل می‌شود.

این نماینده در پایان اظهار داشت: امریکا می‌خواهد برای هر کارش توجیه داشته باشد. برای حمله به عراق گفتند که سلاح‌های شیمیایی دارد و بعد همه دیدند که چیزی وجود نداشت. برای تحریم جمهوری اسلامی بحث هسته‌ای را مطرح کردند و برای سوریه بحث سلاح‌های شیمیایی را به پیش کشیدند؛ در صورتی که این بهانه‌ها به هیچ عنوان ثابت نشده‌اند. آن‌ها به دنبال بهانه هستند تا با تبلیغات رسانه‌ای، وجهه خود را نگه دارند ‌و بگویند منجی جهان هستند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۰
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
بله حل تمام مشکل نیست ولی باید قبول کرد که سیاستهای قبلی مشکلات عدیده ای ایجاد کرده است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۲
پس شما که را حل مشکلات را بلد هستید بفرمایید راه حل بديد
امین س
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۲
عزیز جان...همین که در صدد آسیب مستقیم به ما نیایند و تحریم های براندازانه را لغو کنند یعنی بهبود و پیشرفت چشمگیر...ان شالله با تدبیر روحانی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۲
پس چی راه حل مشکلات خواهد بود ؟؟؟؟؟؟؟
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۲
اگر باتمام دنیا رابطه ی حسنه داشته باشیم ولی مدیریت علمی روز را بلد نباشیم ، هیچگاه پیشرفتی نداریم که هیچ ، پس رفت هم خواهم داشت.
امیر
|
United States
|
۲۱:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۲
دوستان محترم، به هرحال در تمامی دنیا ، با یک خبر مثبت یا منفی ، اقتصاد و بازار دستخوش نوسانات میگردد.
در هر شکل در تمامی دنیا ، دولتها بر اساس منافع ملی رفتار میکنند و وارد تعاملات می گردند بر این اساس ما نیز باید تابعی از این معادله باشیم.
به امید روزی که بهترینها نصیب ایرانیان باشد.
داریوش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
سلام بنده با نظر این عضو محترم هیئت رئیسه موافقم . باید کار را دست کاردان داد و از همان کاردان انتظار ترقی و پیشرفت ملی داشته باشیم . و عمده مشکلات موجود درکشور به خاطر رعایت نکردن همین موضوع است و به دولت تدبیر و امید هم امیدهمین کار را داریم
لبخند
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
احسنت. حرفاشون عالیه. موافقم
حامد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
خصوصي سازي بدون کمک بانکها ممکن نيست بانکها هم با سود سپرده پايين نمي توانند جذب نقدينگي کنند تا به سرمايه گذار واقعي وام بدهند پس تا بالا رفتن سود سپرده ها اين چرخه ادامه دارد.
معبر سايبري فندرسك
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
هه خود دولت آمريكا الان به گل نشسته تعطيل شده. اگه مذاكره با آمريكا راه حل بود الان كشورهايي مثل يونان اين همه مشكل نداشتن.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟