صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

پرونده فیلم‌های توقیفی دست تیم تازه‌ای افتاد

اگر اعضای جدید‌ قصد داشته باشند به سمت برآورده‌ کردن درخواست برخی کارگردانان برای صدور پروانه نمایش برخی فیلم‌های توقیفی به ویژه فیلم‌های توقیفی در چهار سال اخیر بروند، روزهای سختی در پیش روی دارند.
کد خبر: ۳۴۸۴۴۱
| |
15926 بازدید
|
۷
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به پیشنهاد رئیس سازمان سینمایی، ترکیب جدید شورای بازبینی فیلم‌ها (شورای پروانه نمایش) را معرفی کرد؛ ترکیبی که از برخی چهره‌های حامی رئیس سازمان سینمایی و برخی اعضای پیشین تشکیل شده و فضای متفاوتی ‌در حوزه صدور پروانه تولید و نمایش فیلم‌ها به وجود آورد.

به گزارش «تابناک»، حوزه زیرمجموعه رئیس سازمان سینمایی که عملاً تصمیم گیرندگان سینمای ایران به شمار می‌روند و گردنه‌های این حوزه قابل تلقی هستند، یک به یک در حال تغییر بوده و هرچند هنوز گردنه حیاتی همچون شورای صنفی نمایش تغییر نیافته و بعید است تغییرش نیز به همین سادگی صورت پذیرد، در عین حال، دیگر حوزه‌ها شرایط نسبت منطقی یافته و آهسته آهسته مسئولیت تصمیمات‌ گرفته شده در حوزه سینما به تیم تازه مدیریت سینمای ایران منتقل می‌شود.

هرچند نقدهای جدی نیز ‌به انتصاب برخی اشخاص ـ که توان اجرایی بالایی دارند ـ  هست، در حوزه سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری برای سینما توان چندانی دارند که ش اید در آینده برای تیم ایوبی هزینه‌زا باشد؛ اما در عین حال دست‌‌کم در اوضاع کنونی، کلیت تغییرات قالب مثبتی دارد و تغییرات تازه‌ای که در حوزه صدور پروانه نمایش و اکران شده، با همین رویکرد مثبت قابل ارزیابی است، به ویژه که در یک ارزیابی کلی، فضای معتدل‌تر و بی‌طرفانه‌تری را نسبت به دوره گذشته می‌بینیم.

بنابر حکم علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنا به پیشنهاد رئیس سازمان سینمایی، سیدحسن خامنه‌ای، دکتر حسین کرمی، دکتر محمدباقر قهرمانی، سیدرضا میرکریمی، سید احمدرضا دستغیب، حجت الاسلام و المسلمین شهاب مرادی، مجید رضابالا، سید ضیاءالدین دری و محمد حسین لطیفی به عنوان اعضای جدید شورای بازبینی فیلم‌های سینمایی منصوب شدند تا بدین ترتیب چهره‌هایی چون حمید رسایی، مهدی عظیمی میرآبادی، جلیل عرفان منش، محمدحسین نیرومند، حسن عباسی و هاشم میرزاخانی اعضای شورای بازبینی فیلم‌های سینمایی بودند با حوزه جذاب سینما بدرود کنند.

این تغییرات می‌تواند نخستین گام برای صدور مجوز پروانه ساخت برای سناریوهای کارگردان‌هایی باشد که در چهار و یا هشت سال اخیر، دشواری‌های فراوانی برای تولید فیلم تجربه کردند و برخی‌شان قید ساخت فیلم را زدند و گروهی دیگر از آنها که در این زمینه فعال بودند نیز، یا فیلم‌هایشان پروانه نمایش دریافت نکرد و یا اگر از این خان ‌گذشتند، در گردنه بعدی و در زمان صدور حواله نمایش برای سینما‌ها، فیلم‌هایشان در صف ‌ماند و به اکران نرسید.

اما نگاهی داشته باشید به سوابق این اعضای جدید که اگر بخواهند به سمت اجابت درخواست برخی کارگردانان برای صدور پروانه نمایش برخی فیلم‌های توقیفی به ویژه توقیفی در چهار سال اخیر بروند، روزهای سختی ‌پیش روی دارند و نگاهی داشته باشید به سوابق این اعضای جدید که دامنه تصمیمشان در چهار سال پیش رو مشخص نیست.

پرونده فیلم‌های توقیفی دست تیم تازه‌ای افتاد
آیا تیم جدید فیلم های این کارگردانان را رفع توقیف خواهد کرد؟

رضا میرکریمی

هم‌اکنون رضا میرکریمی، کارگردان سینمای ایران، متولد ۱۳۴۵ در زنجان، در حال ساخت فیلم سینمایی «امروز» است. مدیرعاملی و ریاست هیأت مدیره خانه سینما طی یک‌ دوره از جمله مسئولیت‌های وی در ‌سال‌های گذشته بوده است.

میرکریمی تاکنون کارگردانی فیلم‌های سینمایی «کودک و سرباز»، «زیر نور ماه»، «اینجا چراغی روشن است»، «خیلی ‌دور خیلی نزدیک»، «به همین سادگی»، «یه حبه قند»، سریال «آفتاب و عزیز خانم»، «بچه‌های مدرسه همت» و فیلم‌های کوتاهی چون «برای او»، «یک روز بارانی»، «خروس» را بر عهده داشته و توانسته ‌جوایز مختلفی را از جشنواره فیلم فجر بگیرد. او مشاور مجید مجیدی در پروژه «محمد (ص)» نیز بوده است.

محمدحسین لطیفی

این روز‌ها، بیشتر کارگردان فیلم سینمایی «روز سوم» را با سریال «دودکش» به ‌یاد می‌آورند که «ساخت ایران» وی هم چند شبی است ‌روی آنتن شبکه آی فیلم رفته است. لطیفی متولد ۱۳۴۱ در تهران است و به ‌عنوان یکی از کارگردانان شناخته شده سینما و تلویزیون، سال‌هاست ‌در این عرصه فعالیت می‌کند.

از جمله آثار محمدحسین لطیفی، می‌توان به کارگردانی فیلم‌های سینمایی «سرعت»، «دختر ایرونی»، «عینک دودی»، «خوابگاه دختران»، «روز سوم»، «توفیق اجباری»، «پاریس تا پاریس» و سریال‌های «کت جادویی»، «همسایه‌ها»، «سفر سبز»، «فرار بزرگ»، «وفا»، «صاحبدلان»، «نردبانی بر آسمان»، «قلب یخی»، «ساخت ایران» و «دودکش» اشاره کرد.

مجید رضابالا

رضابالا از جمله اعضای جدید شورای بازبینی فیلم‌های سینمایی است که از قبل با این حوزه آشنا بوده است، چرا که او علاوه بر مسئولیت‌های مختلفش، در مقطعی در شورا‌های پروانه ساخت و نمایش معاونت سینمایی عضو بوده است.

او متولد ۱۳۴۷ در یزد است و تاکنون افزون بر معاون فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی، مدیرکل امور برنامه‌های مرکز سیما فیلم، معاون فرهنگی سیما فیلم، مدیر طرح و برنامه شبکه اول سیما، مشاور معاون سینمایی، مشاور مدیرعامل بنیاد فارابی، مشاور مدیر شبکه اول سیما، کار‌شناس و عضو شورای طرح و برنامه اداره کل سیما، عضو شورای پروانه ساخت و پروانه نمایش معاونت سینمایی، مسئولیت‌های فرهنگی در صدای جمهوری اسلامی بوده است.

ضیاء‌الدین دری

کارگردان سریال «کلاه پهلوی» در دوره گذشته نیز یکی از اعضای شورای پروانه نمایش بود. هرچند او ‌در کارنامه کاری‌اش چندین و چند فیلم سینمایی ساخته، بیشتر با کارگردانی سریال‌ «کیف انگلیسی» شناخته می‌شود. دری این روز‌ها «کلاه پهلوی» را از شبکه اول سیما در حال پخش دارد.

آخرین فیلم سینمایی سیدضیاءالدین دری به سال ۸۵ مربوط بوده و در هفت سال گذشته در تلویزیون به ساخت سریال‌ مشغول بوده است. کارگردانی شش فیلم‌ «من و دبورا»، «عشق ممنوع»،‌ «لژیون»، «سینما سینماست» و...، نویسندگی هفت فیلم و تهیه‌کنندگی چهار فیلم از جمله فعالیت‌های ۳۲ ساله او در سینمای ایران است.

دری پیشتر درباره شورای پروانه نمایش به ایسنا گفته بود: «این شورا بر دیدگاه‌ها و نظرات آن بخش نگران جامعه در حوزه فرهنگ اهمیت می‌دهد، اما انتظار داریم آن‌ها هم اجازه دهند شورا‌ها در مواجهه با زحمات و تجربه‌اندوزی‌های این حرفهٔ گران‌قیمت برای رسیدن به آن سینمایی که نیاز جامعه اسلامی ماست و کشمکش‌هایی جذاب برای مخاطب دارد، تلاش کند... باید این را بپرسیم که آیا شورای پروانه نمایش با افراد شناخته شده‌ای که در آن هستند (و حجت‌الاسلام رسایی یکی از آن‌هاست)، مگر می‌شود هدف نهایی‌اش به سمت صلاح جامعه نباشد... دلسوزی شورای پروانه نمایش برای نکاتی که برادران حزب اللهی ما دارند در سطح بسیار بالایی است».

اما فیلم‌های «لژیون»، «عشق ممنوع» و «من و دبورا»ی سید‌ضیاء‌الدین دری هیچ گاه اکران نشدند.

پرونده فیلم‌های توقیفی دست تیم تازه‌ای افتاد

سیداحمدرضا دستغیب

دکتر سیداحمدرضا دستغیب، نماینده دو دوره اخیر مجلس شورای اسلامی است. او سال ۸۷ به عنوان برگزیده اول مردم شیراز وارد مجلس شورای اسلامی شد و به ‌رغم آن که جوان‌ترین نماینده مجلس در آن دوره به شمار می‌آمد، دبیر هیأت رئیسه مجلس شد.

دستغیب اکنون ۳۷ سال دارد و تاکنون عضو هیأت‌رئیسه دوره هشتم مجلس، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، نایب رئیس کمیسیون تدوین آیین‌نامه مجلس، عضو کمیسیون تدوین برنامه پنجم توسعه کشور، عضو کمیسیون تلفیق بودجه، عضو کمیسیون اصل نود قانون اساسی، عضو شورای مرکزی اصولگرایان مجلس هشتم، عضو شورای فرهنگ عمومی کشور، رئیس کمیته فرهنگ و گردشگری مجلس، عضو کمیته حقوق بشر، عضو کمیته مطالبات ملی رییس فراکسیون جوانان، نایب رئیس گروه دوستی ایران و مالزی، مشاور بین‌الملل مجمع تقریب، مدیر سازمان ملی جوانان، مشاور استاندار و رئیس گروه مشاورین جوان وزارت کشور (حوزه سیاسی اجتماعی استانداری) و... بوده است.

دستغیب در دوره گذشته هم عضو شورای پروانه نمایش (بازبینی فیلم‌های سینمایی) بوده و طبیعتا با این حوزه آشناست.

محمدباقر قهرمانی

دکتر محمدباقر قهرمانی متولد ۱۳۳۹ شیراز و فارغ‌التحصیل کار‌شناسی ارشد سینما از دانشگاه سانفرانسیسکو است و دکترای تئا‌تر و فیلم از دانشگاه بیریگام‌یانگ آمریکا را دارد.

او مدرس دانشگاه، نویسنده و مؤلف تئا‌تر و سینما، رئیس دانشکدهٔ هنرهای نمایشی و موسیقی دانشگاه تهران، عضو هیأت علمی گروه هنرهای نمایشی دانشکدهٔ هنرهای نمایشی و موسیقی دانشگاه تهران از سال ۱۳۷۳ تاکنون، معاون مؤسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا، عضو شورای هنرهای نمایشی فرهنگستان هنر و گروه واژه‌گزینی تخصصی سینما و تلویزیون، عضو گروه واژه‌گزینی هنرهای نمایشی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، داور چندین دورهٔ جشنوارهٔ تئا‌تر دانشگاهی و تئا‌تر فجر بوده است.

قهرمانی همچنین کارگردانی نمایش «منظری از پل»، نویسندگی کتاب‌های «اصول کارگردانی نمایش»، «بازیگری‌ سینما»، «گام به گام تا اجرای یک نمایش»، مقالهٔ «نمایش و اعتیاد» و... بوده است.

بر پایه آنچه از سوابق وی در فضای مجازی منتشر شده است، قهرمانی تاکنون مسئولیت‌هایی چون معاون مؤسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا، مدیر گروه ادب و هنر شبکه چهار سیما، معاون اداری و مالی دانشکده هنرهای زیبا، معاون آموزشی دانشکده هنرهای زیبا، معاون پشتیبانی پردیس هنرهای زیبا، مدیر گروه آموزشی هنرهای نمایشی، دبیر نهمین جشنواره تئا‌تر تجربه، داور جشنواره تئا‌تر دانشجویی جهاد دانشگاهی، داور جشنواره تئا‌تر تجربه و کوتاه، داور جشنواره فیلم و ورزش، عضو شورای هنرهای نمایشی فرهنگستان هنر، بازبین جشنواره بین‌المللی تئا‌تر فجر و... بر عهده داشته است.

حسین کرمی

دکتر حسین کرمی اکنون مدیر شبکه «نمایش» سیماست. نام او پیش از این به عنوان یکی از گزینه‌های پذیرش مسئولیت معاونت آثار سازمان سینمایی شنیده می‌شد.

کرمی سوابقی مانند مدیریت شبکه چهار سیما و قائم‌مقامی معاونت سیمای جمهوری اسلامی ایران را در کارنامه داشته و اکنون نیز افزون بر مدیریت شبکه نمایش، مشاور معاون سیماست.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسن خامنه‌ای

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسن خامنه‌ای، برادر مقام معظم رهبری، عهده‌دار یک مسئولیت نظارتی در وزارت نفت دوره‌های سازندگی و اصلاحات بوده است.

او همچنین در دوران مدیریت رستم قاسمی در وزارت نفت (دولت دهم) به عضویت اصلی هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان این وزارت‌خانه منصوب شد.

سید حسن خامنه‌ای در دوره گذشته هم عضو شورای پروانه نمایش (بازبینی فیلم‌های سینمایی) بوده و طبیعتا با این حوزه آشناست.

حجت‌الاسلام و المسلمین شهاب مرادی

حجت‌الاسلام و المسلمین شهاب مرادی از جمله روحانیون تهران است که توانسته در سال‌های گذشته با سخنرانی‌های متفاوتش در تلویزیون و محافل گوناگون، علاقه‌مندان بسیاری را به ویژه ‌در میان ‌جوانان جذب کند. برنامه‌های تلویزیونی و همچنین کلاس‌های آموزشی همراه با گپ و گفت این روحانی جوان درباره خانواده، ازدواج، جوانان و... جزو پرمخاطب‌ترین برنامه‌های فرهنگی اینچنینی است.

او تاکنون درباره مسائل روز فرهنگی به ویژه در حوزه سینما و تلویزیون اظهارنظرهای گوناگونی داشته ‌که شاید معروف‌ترین آنها ‌در این زمینه، به اهدای جایزه اسکار به «جدایی نادر از سیمین» در برنامه «پارک ملت» و برنامه نوروز ۹۱ باز‌‌گردد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۷
ahmad
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۹
خدا رو شکر. رفقای شمقدری از اینجا هم رفتند
محمّد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۹
خداییش دهنم صاف شد! این‌ها کجا و امثالِ رسایی‌ها کجا!
بخظشن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۹
سلام
در مورد حاج آقای مرادی میتونین به سایت ایشون سری بزنید و مروری بر یادداشتهایشان داشته باشید. همین الان هم سمت راست صفحه اصلی تابناک قسمت کوتاهی از یادداشت ایشان به عنوان "دین مهربانی" (البته عنوان تابناک) را گذاشته که متوانید بخوانید
کارگاه های آموزشی ایشان در مورد روابط زوجین و همکاری و همراهی شان بایکدیگر،نوع رفتار و تعامل با خانواده همسر و ....زبانزد است.
آنچه تابناک با عنوان "گپ و گفت" از آن یاد کرده است در واقع شیوه ی آموزشی است که به مخاطب کمک می کند خودش درون ذهنش جستجو کرده و به جواب که همان مطلب آموزشی است برسد. در این شیوه چون مطلب مورد درس از درون خود ذهن جوشیده است به سختی و یا هرگز پاک یا مورد شک قرار نخواهد گرفت
بعید میدانم چنین روشی در کلاسی در کشور به کار برده شود آنهم با مخاطب متفاوت و تحصیلکرده و البته در سنین جوانی

برنامه "مردم ایران سلام" سال 86 و "پارک ملت" خدا بیامرز و "آییینه خانه" امروزی از پرمخاطب ترین برنامه های ایشان است.
3 دوره(70 جلسه) کارگاه آموزشی "کلاس مجردها" با مخاطب حدود 600 در هر جلسه و 4 دوره کارگاه آموزشی "خانواده نوپا" از جمله فعالیت های ایشان هست که نشاندهنده تعداد افرادی است که با مشکلات گوناگون به ایشان مراجعه می کنند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۰
يعني شهاب مرادي يكي دو روز اومد تلوزيون و رفت الان برا خودش كارشناس شده و بازبيـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــن!
خوب منهم در نزديكي ها صدا و سيما زندگي ميكنم،پس بازبين خوبي خواهم بود.منظر امر به ابلاغ هستم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۰
"حجت‌الاسلام و المسلمین شهاب مرادی از جمله روحانیون تهران است که توانسته در سال‌های گذشته با سخنرانی‌های متفاوتش در تلویزیون و محافل گوناگون، علاقه‌مندان بسیاری را به ویژه ‌در میان ‌جوانان جذب کند."!!؟؟؟
ببخشيد نظر ايشون در مورد اسكار فرهادي اصلا عادلانه نبود و فقط بدليل مسلمان نبودن داوران و بر گزار كنندگان اينگونه اظهار نظر كردند!!! در واقع تمام مجموعه را حتي هموطن خود را با اين اظهار نظر تحقير كردند!!!!!!
جلب تر اينكه ايشان در اظهار نظري جديد به جوانان توصيه فرمودند كه "در مورد اعتقادات خود!!( توحيد و نبوت و عدل و معاد و امامت) با كسي بحث نكنيد چرا كه طرف دزد است امده تا اعتقاد شما را از بين ببرد" حا شا و كلا از اين همه فلسفه و عرفان و تدين !!!!!!! نه عزيز دل ما بايد بحث كنيم تا نقاط ضعف اعتقادي خودمون رو بشناسيم و انرا بر طرف كنيم والا خود ما بعد از مدتي ممكن است به سوالي برسيم كه نتوانيم پاسخي برايش بيابيم و انگاه حاجق اقا سلام عليكم!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZSP
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۰
این شهاب مرادی چه ربطی به سینما داره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۰
واقعا خدا رو شكر عقل و انصاف و تدين به سينما بازگشت آقاي جنتي تشكر
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟