صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

فشار نوبخت بر مجلس با تهدید معیشت مردم!

امروز نوبخت در مجلس سخنانی ‌بر زبان آورد که دقیقا بر خلاف رویکردی است که پیش از این از دولت حسن روحانی و وزیر اقتصاد وی سراغ داشتیم. وی تلاش کرد با تهدیدی که با زیرکی متوجه زندگی مردم نمود، نمایندگان مجلس را به شدت در فشار گذارد.
کد خبر: ۳۴۲۷۱۰
| |
66798 بازدید
|
فشار نوبخت بر مجلس با تهدید معیشت مردم!امروز نوبخت در مجلس سخنانی ‌بر زبان آورد که دقیقا بر خلاف رویکردی است که پیش از این از دولت حسن روحانی و وزیر اقتصاد وی سراغ داشتیم. وی تلاش کرد ‌با تهدیدی که با زیرکی متوجه زندگی مردم نمود، نمایندگان مجلس را به شدت در فشار گذارد.

به گزارش «تابناک»، این روز‌ها دولت به شدت به دنبال اصلاح قانون بودجه سال جاری است‌ تا آن گونه که مطرح شده‌، درآمدهایی را که از بودجه محقق نمی‌شود، به گونه‌ای پوشش دهد. البته این امر منجر به آن شد که سرانجام امروز لایحه اصلاح بودجه از سوی دولت با قید فوریت به مجلس ارائه شود که البته نمایندگان مجلس با فوریت آن مخالفت کردند.

سر و صداهای اصلاح قانون بودجه و طبل پر صدایی که دولت بر آن می‌کوبد، البته می‌تواند از زوایایی ‌بررسی شود؛ زوایایی که یکی از آن‌ها‌‌ همان نکته است که پیش از این دولت گذشته نیز بر آن تأکید ‌و نمایندگان با آن مخالفت داشتند.

اما امروز و با تقدیم لایحه اصلاح بودجه به مجلس توسط نوبخت، یک روی دیگر ‌این قضیه نمایش داده شد و آن تهدیدی بود که نوبخت صراحتا آن را در مجلس بر زبان آورد.

وی امروز رو‌ به نمایندگان مجلس گفت: شرایط اقتصادی کشور ـ که از نگاه نمایندگان هم مغفول نیست ـ به گونه‌ای است که امکان تأمین این منابع تا پایان سال متصور نیست. البته دولت می‌تواند در این زمینه دو کار انجام دهد و بدون اعتنا به این نشانه‌های قرمز که در مسیر ‌به چشم می‌خورند، به همین شکل ادامه دهد.

نوبخت ادامه داد: البته با این روش در ماه‌های پایانی سال که همه دستگاه‌ها بر اساس تصور وقوع ۲۱۰ هزار میلیارد دلار تعهدات خود را ایجاد کرده‌اند، مجلس با ‌تعهدی روبه‌رو می‌شود که اجرا شدنی نیست و برای این که به این تعهدات پاسخ داده شود، باید از بانک مرکزی استقراض ‌یا از شیوه‌های دیگر پول پرفشاری را وارد اقتصاد کنیم و به تورم دامن بزنیم که قطعا مجلس محترم خواهان چنین عمل و روشی نیست.

وی تأکید کرد‌: اگر به این لایحه به فوریت رسیدگی نشود، این اطمینان می‌رود که با توجه به سوابق گذشته، دستگاه‌های اجرایی ‌بر پایه همان رقم واهی و غیر وصول، تعهدات هزینه‌ای خود را ایجاد می‌کنند و آن خسارتی که گفتم، مبنی بر این که مجبور به تأمین منابع با ‌استقراض می‌شویم، به بار می‌آید که این مقدار تورم سنگینی ‌به همراه خواهد داشت.

هرچند سخنان نوبخت، معاون برنامه‌ریز روحانی در خصوص احتمال استقراض از بانک مرکزی در صورت عدم اصلاح لایحه بودجه در ظاهر سخنانی منطقی به نظر می‌رسد اما، نکته‌ای که در پس سخنان وی وجود دارد از نگاهی به رفتار و سخنان قبلی سایر اعضای کابینه دولت روحانی در خصوص کسری بودجه قابل واکاوی است.

پیش از این هم اسحاق جهانگیری، هم نوبخت و هم علی طیب نیا وزیر اقتصاد، بارها درباره کسری بودجه سال ۹۲ و ‌تحقق نیافتن درآمدهای بودجه در این سال ‌‌سخن گفته‌اند. اما نکته ‌اینجاست که همواره گویا تأکید بر مدیریت این کسری منابع و عدم استقراض از بانک مرکزی برای جبران آن بوده است.

پیش از این علی طیب نیا به صراحت اعلام کرده بود که: با مواردی که در قانون بودجه سال ۹۲ دیده شده، می‌توان منابع لازم برای اجرای هدفمندی یارانه‌ها بدون استقراض از بانک مرکزی تأمین کرد که یکی از این راهکار‌ها، اصلاح قیمت حامل‌های انرژی است.

همچنین وزیر نفت با فاصله اندکی از سخنان طیب نیا، سخن از مناسب بودن نرخ ۳ هزار تومانی برای بنزین گفته ‌و بر لزوم رساندن نرخ سوخت در ‌کشور به قیمت‌های خلیج فارس تأکید کرده بود؛ نکته‌ای که به باور محمد چگینی، رئیس کمیته انرژی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام برای دولت درآمدی ۹ هزار میلیاردی ‌‌خواهد داشت.

این‌ها همه به معنای آن بود که دولت روحانی می‌خواهد در بخشی منابع بودجه را ‌با اصلاح قیمت سوخت و حامل‌های انرژی جبران و از استقراض از بانک مرکزی و پذیرش پیامدهای تورمی آن برای جامعه خودداری کند؛ یک امتیاز مثبت برای دولت روحانی در آغاز کار است!

حال چگونه است که به یکباره نوبخت امروز در مجلس، از استقراض از بانک مرکزی در خصوص عدم اصلاح قانون بودجه سخن می‌گوید؟

بی گمان، هدف نوبخت از ‌چنین کاری می‌تواند یک نقطه باشد و لاغیر: در فشار قرار دادن مجلس و نمایندگان برای اصلاح هر چه زودتر قانون بودجه با تهدید اقتصاد کشور و مردم به تورم.

قطعا و طبیعتا نوبخت به خوبی می‌داند که فشارهای تورمی سال‌های اخیر، منجر به آن شده ‌که مردم در بد‌ترین وضعیت زندگی ممکن قرار بگیرند و ترسی که اکنون از افزایش نرخ تورم در کشور وجود دارد به آن حدی هست که حتی بیان احتمال آن بتواند یک واکنش اساسی ‌در پی داشته باشد.

در نتیجه نوبخت با زیرکی سعی بر آن داشته که با نشان دادن «لولوی» تورم و احتمال حمله وی به مردم و اقتصاد کشور، مجلس و نمایندگان آن را به شدت تحت تأثیر ـ اگر نگوییم در فشار ـ گذارد.

حال این ‌که چرا نوبخت بر خلاف آنچه رویکرد وزیر اقتصاد و حتی شخص حسن روحانی را تشکیل می‌دهد ـ عدم استقراض از بانک مرکزی ـ سخن گفته ‌و دلیل عجله دولت برای اصلاح قانون بودجه با فوریت، موضوعی است که می‌توان آن را با یک علامت سؤال بزرگ مطرح کرد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۹۸
انتشار یافته: ۴۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
اقا جان بالاخره سیاسته دیگه ؛ قرار نیست که همه بشینن دور هم گل بگن و گل بشنون ؛ اصولا مدیران باید از این ابزارها برای تحقق ایده هاشون استفاده کنن ؛ نماینده های مجلس هم همینطور ؛ پویایی سیاسی اینطوری محقق میشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
دولت تدبير!! و اميده ديگه.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
ای کاش نویسنده محترم مقاله مسئله رو کمی بیشتر توضیح می داد که اصلاح بودجه چیه و قرار افزایش حامل ها برای چی بوده.
lحمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
نوبخت به جای حرف زدن در لفافه، مشکل و راهکار را شفاف بیان کرده است. می گوید پول تا آخر سال نداریم و اگر به موقع و از روش درست اقدام نشود تورم شدید خواهیم داشت. حالا بفرمائید فشار این کار کجاست؟
پاسخ ها
فرهاد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
درست شدنی نیست خوش خیال نباشید چرا که در هر 2 صورت توروم ایجاد میشود اگر سوخت گران شود توروم پیدا میشود اگر از بانک مرکزی قرض کنند باز هم توروم میشود علاج واقعه اینها نیست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
دروغ نگفته
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
ببینید واقعیت این است که وضعیت کشور نباید به اینجا میرسید و این امکان هم وجود داشت که مسیر خیلی پیشتر از اینها اصلاح شود .اما حال به نظر نمی رسد بین افزایش حامل های انرژی و رسیدن قیمت بنزین به 3000 تومان و استقراض از بانک مرکزی از نظر اثرات تورمی تفاوتی باشد .راه حل بحران فقط و فقط از رشد اقتصادی است و آن هم از طریق تجارت آزاد و برقراری شرایط عادی در اقتصاد مقدور است .که غیر از این اذیت کردن خود است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۳
والبته روابط خوب بین المللی و کاهش تحریمها
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
فشار چیه واقعیت رو گفته.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
بیان هشدار درباره وقوع یکاتفاق بد قابل پیش بینی ، تهدید نیست برادر . علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
به نظر صحيح گفته است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
بالاخره یا باید بودجه اصلاح شود انهم به سرعت یا اینکه در بر همان پاشنه چند سال اخیر بچرخد و با استقراض از بانک مرکزی ارزش پول را پایین اورد.
اگر لایحه اصلاح بررسی نشود معلوم نخواهد شد چگونه قرار است اقتصاد اداره شود پس بهتر است بجای این حرفها و جو سازی به فوریت بودجه بررسی شود.
پاسخ ها
امیر
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
یا اینکه قیمت حامل های انرژی تغییر کند وقیمت واقعی خود را پیدا کند آیا می دانستید شدت مصرف انرژی در ایران چند برابر ژاپن و دو برابر چین هست. این قسمت را شما فراموش کردید بگوئید و برای نجات اقتصاد ایران یکی از کارهای ضروری اصلاح قیمت حامل های انرژیاست که اگر این کار صورن نگیرد به خاطر مصرف داخلی تا 10 سال دیگر وارد کننده ی نفت خام می شود.آقای نوبخت برای این امر باید چاره کنند.باید به فکر حل ریشه ای مشکلات باشیم.
محمدمهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
سخنان آقای نوبخت شاید مثل اظهارات همان اقتصاددانانی باشد که هشدار دادند ولی به آن عمل نشد و نتیجه اش روزگار امروز شد.
عبدالله
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
حرف با حساب زده نباید این طوری بر خورد شود
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟