صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

سوء مدیریت ها کمر صنایع را خم کرده است

کد خبر: ۳۴۱۱۰۴
| |
2452 بازدید

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، گفت:آثار رکود ناشی از تحریم‌ها، بی‌ثباتی در قیمت‌ها و سوء مدیریت‌های پس از خصوصی‌سازی و عدم سرمایه‌گذاری خریداران صنایع خصوصی شده کمر صنعت را خم کرده است؛ خصوصی‌سازی پول انجام شده نفس صنعت استان به خصوص صنعت اراک را به شماره انداخته است.

به گزارش خانه ملت، ‌عباس رجایی در نشست علنی امروز سه‌شنبه(5شهریور) در نطق میان دستور، با یادآوری هفته دولت، افزود: این هفته فرصتی برای یادآوری خدمات شهدای گرانقدری چون رجایی و باهنر به انقلاب اسلامی است.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی،‌ ضمن تبریک به دولت روحانی اظهار امیدواری کرد این دولت بتواند با شعار اعتدال و تدبیر تمامی ظرفیت‌های کشور را در راه خدمت به مردم تجهیز نموده و به کار گیرد، ادامه داد: در دنیای متلاطم امروزی که ناشی از سیاست‌های استکباری آمریکای جهانخوار و رژیم صهیونیستی می‌باشد کشتی جمهوری اسلامی ایران را به ساحل امنیت و آرامش هدایت کند.

این نماینده مردم در مجلس نهم در خصوص وضعیت حوزه‌های انتخابیه خودتصریح کرد: استان مرکزی همانگونه که در تولید صنعت جایگاه ویژه دارد، در کشاورزی نیز حرف‌های گفتنی بسیاری دارد. بنابراین انسجامی در این حوزه دیده نمی‌شود.

وی تاکید کرد: مهاجرت روزافزون روستاییان به سوی شهرها به امید کاریابی در مراکز صنعتی فقط یک سراب است و صنعت در استان نیز به حالت نیمه‌جانی افتاده و با ظرفیتی کمتر از 20 درصد جلو می‌رود.

رجایی یادآور شد: آثار رکود ناشی از تحریم‌ها، بی‌ثباتی در قیمت‌ها و سوء مدیریت‌های پس از خصوصی‌سازی و عدم سرمایه‌گذاری خریداران صنایع خصوصی شده کمر صنعت را خم کرده است؛ خصوصی‌سازی پول انجام شده نفس صنعت استان به خصوص صنعت اراک را به شماره انداخته است.

این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه اشتغال موجود در حال نابودی است، تصریح کرد: بیکاری در سطح استان بر اساس نظر مراجع رسمی حدود 11 درصد است و  به صورت غیررسمی تا 18 درصد هم گفته می‌شود؛ این مهم برای استانی که دارای ظرفیت‌های بالایی است نیز جای تاسف دارد.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی ضمن درخواست از دولت جدید افزود: باید با ایجاد کارگروهی ویژه از وزرای مرتبط و با اختیارات تام به بررسی وضعیت موجود پرداخته و برای رفع حل مشکلات چاره‌ای عاجل بیاندیشد؛ در سال‌های گذشته برای عمرانی استان تصمیمات بزرگ ولی بی‌پشتوانه گرفته شده است.

وی تاکید کرد: کلنگ‌های زیادی انجام شد اما همه می‌دانیم کلنگ زدن پروژه‌های متعدد هنر نیست بلکه هنر آن است که پروژه‌ای را تعریف کنیم و با سرعت آن را به نتیجه برسانیم تا آثار آن را در زندگی مردم ببینیم.

رجایی یادآور شد: پروژه‌های بیمارستانی مانند بیمارستان‌های حضرت ولیعصر (عج) و بیمارستان کمیجان و درمانگاه‌های متعددی به عنوان شاهراه‌های محاسباتی شمال و جنوب و شرق و غرب کشور یا پروژه‌های ریلی برای اصلاح شبلکه ریلی استان و کشور یا پروژه‌های انتقال آب و سرچشمه‌های دز شاهدی بر این مدعاست.

نماینده مردم اراک در مجلس نهم بیان کرد: اینکه مدام کلنگ زنیم و طرح جدیدی ایجاد کنیم مشکلی حل نمی‌شود. دولت فعلی وارث میلیاردها تومان طرح نیمه‌تمام است که روی دست استان و کشور مانده است و سال‌های سال باید طی کنیم تا تکمیل شود.

این نماینده مرم در مجلس نهم تصریح کرد: از سال‌های گذشته آلودگی هوای شهر اراک در سایه مانده و علی‌رغم گنجاندن اقدامات نامعنا در برنامه‌های سوم، چهارم و پنجم توسعه و تصویب طرح کاهش آلودگی هوای اراک مشکلاتی را به وجود آورده است.

وی بیان کرد: متاسفانه شاهد آن هستیم که دود ناشی از آلودگی‌های صنعتی همه شهر را دربرگرفته و شهر در محاصره کارخانه‌ها و صنایعی است که آلودگی‌های بالایی دارند. مهم‌ترین منابع آلوده‌کننده همان کارخانه‌ تولید آلومینیوم، پالایشگاه و پتروشیمی هستند که مهمان ناخوانده دیگری ناشی از آلودگی ریزگردها مزید بر علت شده و تعداد سرطان‌های ریه، معده و پوست شهر اراک ناشی از آلودگی را به رکورد کتاب گینتس نزدیک کرده است.

این نماینده مردم در مجلس نهم تصریح کرد: سازمان حفاظت از محیط زیست انگار به خواب رفته است و چیزی نمی‌بیند. مدعی‌العموم و دستگاه قضای استان هم لابد فرصت ندارند.

رجایی تاکید کرد: استان مرکزی از استان‌هایی است که مازاد درآمد دارند یعنی علاوه بر آنکه بودجه به خود استان تامین می‌شود و بخشی از آن هم به عنوان مازاد به خزانه وارد می‌گردد، درآمدهای استان را شکل می‌دهد. قانونی وجود دارد که مبنی بر این است که حداقل 50 درصد درآمد مازاد هر استان داده شود تا هزینه گردد اما می‌بینیم که این استان از این نظر هم محروم است و به این قانون عمل نمی‌شود.

نماینده مردم اراک در مجلس نهم یادآور شد: استان مرکزی که از سابقه تاریخی بالایی برخوردار است به دلیل ضعف در برگزاری در قبل از انقلاب و همچنین سال‌های اول پس از انقلاب اسلامی از لحاظ توسعه فاصله معناداری با استان‌های برخوردار دارد. اگر بحث بودجه مازاد در استان مطابق قانون عملیاتی شود، می‌توان امیدوار به رفع فاصله و اجرای عدالت در اختصاص بودجه بود.

این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: بیش از 2 هزار و 700 واحد صنعتی در استان مرکزی فعال است که به گفته مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی سالانه هزار و 600 تن پسماند صنعتی تولید می‌کنند و 100 واحد تولیدکننده پسماند خطرناک هستند. اشتغال کل واحدهای صنعتی استان از مرز 270 هزار نفر می‌گذرد اما در کنار این مزایا شهرهای استان مرکزی همچون اراک، شازند و دلیجان جزو شهرهای آلوده هستند.

وی یادآور شد: در سال‌های اخیر آلوده شدن منابع آبی به ویژه در اراک به واسطه پسماندهای صنعتی از خطرات جدی و تهدیدات مهم برای استان است و باید برای آن فکر جدی کنیم؛ بر اساس قانون دفع پسماند در شهرهای با جمعیت بالای دو هزار نفر باید به روش بهداشتی پسماندها به ویژه پسماندهای بیمارستانی و صنعتی را دفع کرد.

رجایی ادامه داد: واردات بی‌رویه کالاهای اساسی و کشاورزی بساطی به پا کرده که همه تجار کشور را علاقه به واردات مایحتاج خورده ریز کرده است. البته نوع واردات هم جالب است؛ کشوری که دارای تامین 95 درصدی زعفران مصرفی دنیا را دارد، به همت سیاستگزاران بی‌تدبیر به جایی رسیده است که زعفران هم وارد کنند.

این نماینده در مجلس نهم تاکید کرد: حال واردات 5/7 میلیون تنی گندم و 2 میلیون تنی برنج، 3 میلیون تنی شکر پیشکش! جالب‌تر آنکه استاندارد و نظارت وزارت بهداشت برای این موارد تعطیل است. 12 میلیارد دلار واردات سال گذشته و 14 میلیارد دلار واردات وعده شده امسال چه درآمد و چه رانتی به دنبال دارد.

وی افزود: تولید کشاورزی داخل و امنیت غذایی خودکفایی کشاورزی اهمیتی داده نمی‌شود و اگر معادل ریالی 14 میلیارد دلار یعنی بیش از 42 هزار میلیارد تومان در کشاورزی داخل خرج می‌شد، بسیاری از مشکلات رفع می‌شد اما افسوس!

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی گفت: تالاب زیبا و اثرگذار میغان به مرگ خود نزدیک می‌شود در حالی که این تالاب در نوع خود کم‌نظیر است خشکسالی‌های اخیر نیز در مرگ این تالاب تاثیر داشته است. بودجه‌های خشکسالی به درستی اختصاص داده نمی‌شود و بسیار کم است.

این نماینده مردم در مجلس نهم تاکید کرد:این روزها استانداری و استاندار تعیین کردن یکی از بحث‌های داغ کشور است و امیدوارم وزرای محترم شرایطی مهیا کنند تا مدیرانی باکفایت و دلسوز و کسانی که دلسوزانه کار می‌کنند به کار گرفته شوند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟