بازدید 10422

چرا انگلیس نقش خود در کودتای ۲۸ مرداد را نمی‌پذیرد؟

این روز‌ها، انتشار اسناد محرمانه سازمان جاسوسی آمریکا از کودتای ۲۸ مرداد، به موضوعی داغ و جنجالی در عرصه رسانه‌ای تبدیل شده است. در این میان، آنچه هنوز تا اندازه بسیاری از جنبه استنادی ناگفته مانده، میزان نقش انگلیس در کودتاست. جدید‌ترین گزارش‌ها از تلاش سازمان یافته دولت انگلیس برای انکار نقش خود در این واقعه حکایت دارد.
کد خبر: ۳۳۹۷۹۴
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۹ 21 August 2013
چرا انگلیس نقش خود در کودتای 28 مرداد را نمی‌پذیرد؟
این روز‌ها، انتشار اسناد محرمانه سازمان جاسوسی آمریکا از کودتای ۲۸ مرداد، به موضوعی داغ و جنجالی در عرصه رسانه‌ای تبدیل شده است. در این میان، آنچه هنوز تا اندازه بسیاری از جنبه استنادی ناگفته مانده، میزان نقش انگلیس در کودتاست. جدید‌ترین گزارش‌ها از تلاش سازمان یافته دولت انگلیس برای انکار نقش خود در این واقعه حکایت دارد.

به گزارش «تابناک»، روزنامه انگلیسی «تلگراف» می‌نویسد: اسناد مربوط به ۳۵ سال گذشته، حاکی از تلاش‌های فراوان سفارت انگلیس در واشنگتن برای پنهان نگه داشتن نقش این کشور در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و براندازی دولت ملی مصدق است.

بنا بر این گزارش، پژوهشگر آمریکایی ـ که مسئول اصلی انتشار اسناد اخیر CIA درباره کودتا بوده ـ به تلگراف گفته، حتی امروز نیز با گذشت شصت سال، احتمالاً هنوز انگلیس در پشت صحنه تلاش دارد، جلوی انتشار جزئیات مربوط به کودتای ‌«عملیات چکمه» را بگیرد.

همچنین «مالکوم برن»، مدیر آرشیو امنیت ملی در دانشگاه جرج واشنگتن می‌افزاید، به باور وی، دیپلمات‌های انگلیسی همچنان در تلاشند تا فعالیت‌های سرویس اطلاعاتی این کشور (MI۶) در بیش از نیم قرن گذشته را پوشیده نگه دارند.

وی می‌گوید: «شصت سال پس از کودتا، ما هنوز نمی‌توانیم تصویر کاملی از نقش سرویس‌های اطلاعاتی انگلیس و آمریکا را به دست بیاوریم؛ به نظر می‌رسد، دلیل این امر آن است که تاریخ و سیاست جاری به هم مرتبط هستند و انگلیسی‌ها هنوز مایل نیستند نقش خود را ‌مورد تصدیق قرار دهند.

روزنامه تلگراف اشاره می‌کند، در حقیقت، نگرانی انگلیسی‌ها‌ به سال ۱۹۷۸ و هنگامی بازمی‌گردد که انقلاب اسلامی ایران در آستانه پیروزی قرار گرفته بود. در آن زمان، انگلیسی‌ها به شدت نگران بودند که افشای نقش آن‌ها در بقای شاه در سال ۱۳۳۲، سبب تشدید احساسات ضدانگلیسی در میان مردم شود.

اما مهم‌ترین نگرانی آن‌ها، طرحی بود که تاریخ‌نگاران وزارت خارجه آمریکا در آن زمان در دست داشتند که بنا بر آن، قرار بود اسناد مربوط به کودتای ۲۸ مرداد منتشر شود.

در این باره، در ‌سند محرمانه مربوط به سال ۱۹۷۸، ‌دیپلماتی می‌نویسد: «اگر این اسناد منتشر شود، چیزهای بسیار شرم‌آوری درباره انگلیس در آن‌ها وجود دارد».

در ماه دسامبر‌‌ همان سال، یک دیپلمات دیگر در نامه‌ای به لندن می‌نویسد، یکی از «مقامات دوست» در وزارت خارجه آمریکا قول داده که اسناد منتشر نشود. این سند بیان می‌کند که سفارت انگلیس مستقیم‌ خود را به تاریخ‌دانان آمریکایی مذکور نزدیک کرده و در صدد تحقیق این امر برآمده که چگونه می‌توان جلوی انتشار عمومی اسناد را گرفت؛
به نظر می‌رسد این تلاش سفارت انگلیس موفقیت‌آمیز بوده، زیرا زیرا این اسناد‌ هیچ ‌گاه منتشر نشدند.

این گزارش در ادامه آورده است، در میانه دهه ۱۹۹۰ و پس از پایان جنگ سرد، هم وزارت خارجه آمریکا و هم CIA اعلام کردند که به سیاست جدیدی مبنی بر شفافیت درباره اقدامات مخفی گذشته آمریکا متعهد خواهند بود. در همین راستا، تاریخ‌نگاران وزارت خارجه آمریکا، کار ‌روی نسخه جدیدی از نشریه «روابط خارجی ایالات متحده» را آغاز کردند که به نقش سازمان‌های جاسوسی غربی در کودتای ۲۸ مرداد اختصاص داشت.

به این ترتیب، نسخه بازنگری شده این نشریه‌ در سال ۲۰۰۶ آماده شد، ولی ‌هنوز ‌‌عمومی منتشر نشده است.

برن اشاره می‌کند، این که حتی CIA نیز اکنون با انتشار اسناد مربوط به خود موافقت کرده، نشان می‌دهد که فشار برای منتشر نکردن اسناد مربوطه، از بیرون آمریکاست.

اسناد وزارت خارجه آمریکا نشان می‌دهد که تاریخ‌نگاران آمریکایی دست‌کم دو بار تلاش کردند، پروژه مشترکی را با انگلیسی‌ها درباره کودتای ۲۸ مرداد به انجام برسانند، اما هیچ کدام به نتیجه‌ای نرسید.

در سال ۲۰۰۹، «جک استرا»، وزیر خارجه وقت انگلیس در مقاله‌ای در روزنامه «تلگراف» به اقدامات MI۶ اشاره کرد و نوشت: «نقش ما، نقش زیبایی نبوده است»؛ این نخستین بار بود که یک مقام ارشد انگلیسی به عملیات جاسوسی انگلیس در واقعه مذکور اذعان کرد.

سخنگوی وزارت خارجه انگلیس گفته، سیاست این وزارتخانه آن است که نه نقش انگلیس در کودتا را بپذیرد و نه آن را انکار کند. با این حال، این وزارتخانه اعلام کرده، در صدد انتشار کتابی با نام «روابط پنهانی آمریکا با ایران از ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۴» است که در آن، اسنادی برای نخستین بار منتشر خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه انگلیس گفته، فرایند انتشار این کتاب در جریان است؛ اما برخی روندهای پیچیده بر سر راه است و همین باعث می‌شود که تاریخ دقیق انتشار آن مشخص نباشد. وی از پاسخ به این ‌که آیا انگلیس برای ‌انتشار ندادن برخی اسناد لابی کرده یا خیر، خودداری کرده است.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳۲
انتشار یافته: ۳۱
چیزی که بده چرا باید پذیرفت؟!
پست تر از انگلیسیها در دنیا وجود ندارد
لعنت بر انگلیس
ملی شدن صنعت نفت و خارج شدن نفت ایران از دست انگلیس، بیشترین ضربه را به انگلیس وارد کرد. پس چگونه میتوان قبول کرد، این روباه پیر در کودتای 28 مرداد و انتقام از دکتر مصدق نقشی نداشته است؟! انگلیس همیشه از قدرت آمریکا استفاده ابزاری می کند و خود را بیطرف نشان میدهد. در جنگ جهانی دوم نیز انگلیس توسط چرچیل پای آمریکا را به جنگ کشاند و گرنه کار متفقین یکسره شده بود.
از عنوان کتاب «روابط پنهانی آمریکا با ایران از ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۴» که قرار است توسط وزارت خارجه انگلیس منتشر گردد، مشخص است که انگلیس به روابط ایران و آمریکا حسادت می نماید.
انگليس سياستمداران كهنه هستند كه هيچوقت نميخواهند سياستشان براي عموم آشكار شود و اين مسئله در كتاب همفر بوضوع گفته شده است كه گفته چرچيل كه ما هيچوقت دوست دائم و دشمن دائم نداشتيم بلكه ما منافع دائم داشتيم و بخاطر منافع خود با ديگران رابطه برقرار ميكنيم كه اين تز براي هميشه در سياست و رفتار با كشورها توسط ابر جنايتكاران تاريخ صدق مي كند - چه انگليس چه آمريكا و چه روسيه و چه چين و چه فرانسه و كشورهاي قدرتمند كه هميشه مي خواهند كشورهاي ثروتمند خاورميانه و اسلامي را مصرف كننده كنند و تشنج بيافرينند و چوب در سوراخ زنبور كنند تا خود از تشنج نفع بيكران ببرند و برده اند و خواهند هم برد
چون بعدش باید سالها غرامت بده
این بخاطر این است که آنها هنوز هم همچین پروژه هایی را در ایران دنبال میکنند.
زهی خیال باطل !

انگلیس چه نقشی را بپذیرد ؟ نقش ضد دموکراسی ؟ نقش امپریالیستی ؟ نقش جاسوسی و تخریب بر علیه یک ملت و کشور ؟
دوست عزیز چه انتظاراتی از این پیر استعمار دارید ؟ !
دلیل این امر آن است که تاریخ و سیاست به هم مرتبط هستند....
اگر می پزیرفت که امریکا می شد ببین امریکا خودش اسناد را فاش می کنه و اعتراف هم می کنه مثل یک قلدر ولی انگلیس امان از دست انگلیس
باز اونا مي خوان يه كلاه گشاد ديگه سر ايران بزارن وگرنه چه لزومي داره اسناد كودتايي كه حدود يك قرن پيش انجام شده الان رو بشه . يا دونستنش چه دردي ازما دوا ميكنه بجز اينكه سرخوردگي مارو بيشتر مي كنه كه حكام ما از اين دو تا روباه رو دست مي خوردند.
خواهشمنداست عزيزان تابناكي بيشترروي كميته 300 وفراماسيونرهايي تمركزكنندكه آنها خودرامسئولان وصاحبان دنياميدانند حتي سران ممالك غرب بالاخص امريكا و... ازآنها دستورميگيرند
چرا پنهان کاری نکنه من هم بودم پنهان کاری می کردم
امریکا باید بداند انگلیس غیر مستقیم با بازوی رسانه ای خود BBCدارد اینگونه القا میکند که امریکا عامل اصلی کودتا بوده و انگلیس ناچارا در ان نقش کوچکی داشته . امریکا با انتشار اسناد سکرت این قضیه میتواند دوستی خود را با افشای عامل خبیث و ناپاک انگلیس در جلوگیری از انقلاب انسانی مردم{ برای چپاول هر چه بیشتر سرزمین ایران} نشان دهد مرگ بر انگلیس
به نظر شما عجیب نیست در زمانی که احتمال کم شدن تنش بین ایران و آمریکا است ناگهان اسناد فراوانی از دخمه ها و تاریک خانه بیرون می آید ، نقش آمریکا در کودتا، نقش آمریکا در جنگ هر چند هیجکدام قابل انکار نیستند اما چگونه شده که بعد از این همه سال در این زمان در دیگ ها باز شده و آش متعفن گند کاری قدرت ها بویش فراگیر شده
پس فکر می کنید برای چی بهش میگن روباه پیر ... @
آدم مکارهرجوابی درآستین داردانگلیس هاحق دارندساکت باشندچون به طومستقیم کاری انجام نمی دهنداین موضوع هم مانندضرب المثل به آهومی گویدبدوبه پلنگ پیر می گویدبگیر
بی بی سی نیز دقیقا سعی میکند نقش بریتانیا را در 28 مرداد زیر سایه امریکا، کمرنگ کند. بریتانیا نمیخواهد چهره وحشتناک گذشته خود را بیش از پیش نمایان کنند و همواره سعی میکند امریکا را یکه تاز این کودتا معرفی کند.
هولوکاست واقعی:
100سال پیش توسط انگلیس و دولت فخیمه بریتانیا!!! با یک قحطی عمدی و برنامه ریزی شده نزدیک 9 میلیون ایرانی شهید شدن.
جالب اینجاست دولت انگلیس از ارائه اسناد مربوط خودداری میکنه
حالا اونا بخاطر هولوکاست تخیلی دنیارو به آتیش کشیدن ولی ما برای این جنایت حرفی نمیزنیم
اينو پنهان كنند مرگ به روايتي 9ميليون ايراني در جريان قحطي جنگ جهاني اول كه به علت چپاول مواد غذايي توسط ارتش انگليس در ايران رخ داد رو چيكار ميكنند.هزينه جنگ جهاني اول رو كه انگلستان از نفت ايران تامين كرد رو چيكار ميكنند
احتیاجی به پذیرش نقش انگلیس در کودتای مذکور نیست. آمریکا فرزند خلف انگلیسه و نقش پدر یعنی نقش انگلیس را تا بحال بخوبی ایفا کرده.
بخدا ما داریم وارد قرن پانزده شمسی ( 1400 ) میشیم. دیگه دست از سر این تاریخ بردارید و کمی هم به آینده فکر کنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۱
تاریخ گذشته چراغ راه آینده است
قرآن مجید بیشتر از نیمی از آیاتش در مورد تاریخ گذشتگان است
یعنی از تاریخ باید درس گرفت
حاکمان الان انگلیس و آمریکا فرزندان حاکمان گذشته هستند!!!!
28 مرداد بي شك روز تلخكامي هاست كه تمامي امال و اميد از جامعه سياسي و اجتماعي ايران رخت بربست و دگر بار ايادي استعمار استيلاي سياه خود را گستردند. مصدق سقوط كرد و تلاش ها و كوششهاي ملت و دولت يكسره به تباهي گراييد و بي حاصل ماند.
یک مقایسه ساده ایندورا اشکار میکند در زمان شرکت نفت ایران وانگلیس میگفتند ایرانیها توان یادگیری ورزش گلف ندارندو اجازه بازی نمیدادن اما پس از ملی شدن نفت بوسیله پیشوای بزرگ ملت ایران امریکائیها برای عضوییت ارانیها به انها فشار اوردند ومعلوم شد انگلیسیها از همه ضعیفترند خباثت انگلیسیها را مسجدسلیمیها با تمام وجود حس کرده و هرگز ان دناعتها را فراموش نخواهند کرد
کی قبول کردن که حالا بار دومشون باشه
انگلیس دشمن بشریت و هرانچه بگویی کم است وروسیه
من معتقدم انگلیس هیچ وقت دوست نداره رابطه ما با آمریکا حسنه بشود باید به تاریخ بعد جنگ جهانی اول مراجعه کنید تا دلایل آن را درک کنید شعارمرگ برانگلیس بر ایرانیان واجبتر از مرگ بر آمریکاست عزیزان
اينروزها بي بي سي با بزرگنمايي نقش امريكا در كودتا زمينه سازي انگليس در كودتا و همكاري خود را پنهان ميكند شايد بوي ايجاد رابطه ميان امريكا و ايران مشام روباه پير را ميازرد!
چرا از نظر حقوقی این قضیه پیگیری نمی شود تا شکایتی از این دو کشور تنظیم و مبلغ خسارت کشور گرفته شود؟
مردم ایران حقیقتا نسبت به انگلیس عقده های نهفته دارند.

هیچ منطقی در بین مردم استعمار خبیث را بر نمی تابد.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار