صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

رعایت استاندارد‌های محیط زیست باید اجباری شود

کد خبر: ۳۲۴۵۵۶
| |
3691 بازدید
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه استاندارد‌های محیط زیست باید در ایران اجباری شود، اظهار داشت: هر کسی که می‌خواهد اداره امور یک ملت را در اختیار بگیرد، باید اولین اولویت آن حفاظت از محیط زیست انسان و سایر موجودات باشد.

به گزارش ایلنا، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست درنشست خبری که روز شنبه به مناسبت هفته محیط زیست در سازمان محیط زیست برگزار شد، با اعلام اینکه مجوز بهره برداری از معادن در مناطق تحت مدیریت محیط زیست با مجوز این سازمان امکان پذیر است، ‌ تاکید کرد: تا زمانیکه محیط زیست در مورد بهره برداری از معادن اظهار نظر نکند، استخراج معادن در مناطق تحت مدیریت محیط زیست بر خلاف قانون است.

"علی محمد شاعری" با اعلام اینکه در هیچ یک از مناطق تحت مدیریت محیط زیست استخراج معدن صورت نمی‌گیرد، ‌ تاکید کرد: تا زمانیکه بهره برداری از معادن مراحل قانونی و تصویب شورای عالی محیط زیست را طی نکند، هیچ معدنی در این مناطق بهره برداری نمی‌شود.

وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست مجری مصوبات قانونی است و تا زمانیکه این مصوبات جاری است، مجوزی برای بهره برداری از معادن خلاف قوانین صادر نمی‌شود.

چرای دام در جنگل‌های شمال کشور به روش سنتی خلاف ضوابط زیست محیطی است

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ساماندهی جنگل نشینان در دستور کار قرار دارد، گفت: این طرح خروج دام از جنگل‌های شمال کشور و تغییر معیشت دامداران در برمی گیرد.

علی محمد شاعری با بیان اینکه تغییر تدریجی معیشت دامداران و جنگل نشینان و کاهش وابستگی مستقیم به چوب جنگل پیگیری می‌شود، ‌گفت: در جنگل ظرفیت‌هایی وجود دارد که می‌تواند، معیشت جنگل نشینان را تامین کند.

وی ادامه داد: باید ظرفیت‌های گردشگری، صنایع دستی و صنایع وابسته به جنگل سرمایه گذاری شود تا بخش زیادی از وابستگی به جنگل توسط جنگل نشینان قطع شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه مطالعات نشان می‌دهد، ‌هر جا روستا وجود دارد تا حد زیادی جنگل‌ها تنک و تخریب شده است، گفت: بخشی از این جنگل‌ها توسط روستائیان به روش‌های خاصی بهره برداری می‌شود و به اراضی کشاورزی تغییر کاربری پیدا کرده است.

کاندیدا‌های ریاست جمهوری برنامه مدونی در حوزه محیط زیست ارائه کنند

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه منابع آب، خاک و هوا از اولویت‌های اساسی کشور است، اظهار داشت: باید محیط زیست بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری جز ده اولویت اول کشور قرار گیرد.

علی محمد شاعری تاکید کرد: اولویت پیش روی کشور در آینده و در حال حاضر مدیریت منابع آب، خاک، ‌منایع طبیعی و مدیریت هوای کشور است.

وی خواستار برنامه ریزی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در حوزه محیط زیست همانند حوزه اقتصاد و سیاست خارجی شد
شاعری تصریح کرد: هر کسی که می‌خواهد اداره امور یک ملت را در اختیار بگیرد باید اولین اولویت آن حفاظت از محیط زیست انسان و سایر موجودات باشد.

وی ادامه داد: هر هدفی در توسعه دنبال می‌شود رفاه و سلامت مردم است و اگر سلامت مردم به خطر بیفتد، ‌توسعه به اهداف خود نمی‌رسد.

شاعری توسعه‌ای را که مبتنی بر اقتصاد سبز و مدیریت سبز است، پایدار خواند و گفت: این توسعه نه تنها محیط زیستی است بلکه وسیله مهمی برای حفاظت از محیط زیست خواهد بود.

وی از همه تصمیم سازان در امر توسعه خواست در طراحی و اجرای طرح‌های توسعه، ‌رعایت استاندارد‌های محیط زیستی را اولویت قرار دهند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست چالش پیش روی سیاست‌گران عرصه بین المللی را چالش زیست محیطی عنوان کرد و گفت: توسعه اقتصاد محور در چند دهه اخیر باعث از بین رفتن منابع طبیعی، ‌منابع استراتژیک آب و تخریب خاک و آلودگی منابع آب شده و سلامت جامعه را تهدید می‌کند.

رعایت استاندارد‌های محیط زیست در ایران باید اجباری شود

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه استاندارد‌های محیط زیستی نیاز به فرهنگ سازی و تصویب قوانین دارد، اظهار داشت: باید استاندارد‌های محیط زیست در ایران اجباری شود.

علی محمد شاعری تاکید کرد: کسانیکه استاندارد‌های زیست محیطی را رعایت نمی‌کنند باید جریمه آن را بپردازد که این موضوع‌‌ همان مالیات سبز است.

وی با اعلام اینکه در دنیا بر هر نهاده، ‌فرآیند و محصول آلاینده مالیات سبز تعلق می‌گیرد، گفت: تولید کننده آلودگی ملزم به پرداخت جریمه آن می‌شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: با هر بهایی نمی‌توان به نولید محصول آلاینده، ‌فرآیند‌های قدیمی و نهاده‌های آلاینده دست زد.

علی محمد شاعری تاکید کرد: حق نداریم در فعالیت‌های صنعتی از فرآیند‌های آلاینده و پر هزینه استفاده کنیم.

وی توضیح داد: اگر توسعه منطبق بر مدیریت سبز و نزدیک به طبیعت باشد، نه تنها میزان محصولات افزایش پیدا می‌کند بلکه پایداری توسعه را فراهم می‌کند.

پراید، پژو و سمند اگر استاندارد یور ۴ را پاس نکنند، از ابتدای تیر ماه شماره گذاری نمی‌شوند

قائم مقام سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه در حال حاضر خودروهای پژو، سمند و پراید استاندار یورو۴ را پاس نکرده‌اند، تاکید کرد: چنانچه این خودرو‌ها تا اول تیرماه به استاندارد یورو ۴ نرسند اجازه شماره گذاری آن‌ها را نمی‌دهیم.

وی با بیان اینکه از اول امسال قرار بود خودروسازان تمام محصولاتشان را با استاندارد یورو ۴ تولید کند گفت: در حال حاضر ۳۰ درصد از خودرو‌ها با این استاندارد تولید شده‌اند و ۶۰ درصد دیگر نیز تست‌های اولیه را پاس کرده‌اند و سایر خودرو‌ها نیز چنانچه تا ابتدای تیر ماه استاندارد یورو ۴ را رعایت نکنند اجازه شماره گذاری به آن‌ها داده نمی‌شود.

شاعری با بیان اینکه در حال حاضر خودروهایی مانند مگان، تندر، سوزوکی، کیانا، تیبا و تمام خودروهای وارداتی استاندارد یورو ۴ را رعایت می‌کنند اظهار داشت: از ابتدای امسال محیط زیست با هماهنگی پلیس تصمیم داشت اجازه شماره گذاری خودروهایی که یورو ۴ را رعایت نکرده‌اند را ندهد و ۴۰ روز شماره گذاری خودروهای فاقد استاندارد را متوقف کرد اما خودروسازان توانستند دو ماه مهلت بگیرند و تا ابتدای تیرماه رعایت یورو ۴ را به تعویق بیاندازند.

قائم مقام سازمان محیط زیست تصریح کرد: اگرچه خودروسازان روند ارتقای استاندارد‌ها از یورو ۲ به یورو ۴ را در ۵ سال اخیر مرتب به تعویق انداخته‌اند اما این روند در حال حاضر تسریع شده و به جز دو شرکت بزرگ خودروسازی، بقیه شرکت‌ها استاندارد یورو ۴ را رعایت می‌کنند.

وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست به هیچ عنوان در مورد تمدیدی مهلت رعایت استاندارد یورو ۴ توسط خودروسازان کوتاه نمی‌آید، افزود: البته ممکن است خودروسازان باز هم لابی کنند و با‌‌ همان روش‌هایی که بلد هستند، قانون را دور زده و با‌‌ همان قدرتی که دارند باز هم برای خود مهلت بگیرند اما این به هیچ عنوان مورد تایید سازمان محیط زیست نیست.

شاعری با بیان اینکه خودروسازان تا چه زمانی می‌توانند یک مطالبه ملی را عقب بیاندازند، تصریح کرد: در ‌‌نهایت کسی نمی‌تواند از این مطالبه فرار کند و سازمان محیط زیست تا رسیدن به نقطه مطلوب یعنی رعایت استاندارد یورو ۴ این مطالبه را پیگیری می‌کند.

عرضه سوخت یورو ۴ در تمام جایگاههای تهران تا ۲۵ خرداد

به گفته قائم مقام سازمان محیط زیست وزارت نفت متعهد شده تا ۲۵ خردادماه سال جاری در تمام جایگاه‌های تهران سوخت استاندارد یورو ۴ عرضه کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰ میلیون لیتر سوخت با استاندارد یورو ۴ تولید می‌شود و ۴۰ میلیون لیتر با استاندارد یورو ۲، اظهار داشت: به طور میانگین می‌توان گفت در حال حاضر نیز استاندارد سوختی که در تهران عرضه می‌شود یورو ۳ است.

به گفته شاعری تا پایان خردادماه تمام جایگاه‌های استان مرکزی، قم و متعاقباً البرز سوخت استاندارد یورو ۴ عرضه خواهند کرد همچنین تا پایان شهریور پالایشگاه‌های تبریز و اصفهان و تا پایان بهمن ماه پالایشگاه بندرعباس سوخت استاندارد یورو ۴ تولید می‌کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر وزارت نفت مشکلی برای تولید سوخت با استاندارد یورو ۴ ندارد افزود: مهم‌ترین مشکلی که در حال حاضر در رعایت استاندارد سوخت وجود دارد توزیع آن است که در حال حاضر به صورت نقطه‌ای توزیع می‌شود اما سیاست وزارت نفت این است که تولید خود را به صورت انبوه بالا ببرد تا زمانی که بتواند تمام شبکه را با سوخت یورو ۴ توزیع کند.

حذف کامل آزبست از چرخه صنعت کشور

علی‌محمد شاعری با اشاره به تصویب ۳۰ مصوبه در رابطه با استانداردهای زیست محیطی، اظهار داشت: طی سال‌های اخیر به دنبال تلاش‌های صورت گرفته، ۳۰ طرح و برنامه در رابطه با استانداردهای زیست محیطی در شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور مصوب شد.

قائم مقام سازمان محیط زیست افزود: طرح جامع کاهش آلودگی هوا، حذف آزبست از چرخه صنعت کشور، افزایش طرح‌های اقتصادی و عمرانی مشمول ارزیابی از ۳۲ به ۵۳ مورد، افزایش جرایم صید و شکار از ۲ به ۱۰ برابر، ملزم کردن کشتی‌های آلوده به پرداخت جرایم آلودگی زیست محیطی، بهره‌برداری از جنگل‌ها مبتنی بر توان اکولوژیک مدیریت یکپارچه زیستگاه‌ها از جمله مهم‌ترین طرح‌های مصوب در شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور بوده است.

وی افزود: حذف واردات و به کارگیری آزبست در کشور و تغییر خط تولید کارخانجاتی که با استفاده از ماده سرطان‌زای آزبست فعالیت می‌کردند، حذف گازهای آلاینده از هوای کشور (گازهای مونوکسیدکربن، اکسید گوگرد، اکسید نیتروژن و ازن)، ارتقای استاندارد آلایندگی خودرو‌ها از یورو ۲ به یورو ۴، ارتقای سوخت کشور از استاندارد یورو ۲ به یورو ۴، کاهش صنایع آلاینده کشور به میزان ۴۵ درصد، اخذ مبلغ ۹ هزار میلیارد ریال جرایم از واحدهای صنعتی آلاینده و واریز کردن آن به خزانه دولت، تدوین استاندارد آلایندگی مصارف غیرصنعتی (خانگی، تجاری و اداری) از دیگر طرح‌هایی که به تصویب شورای عالی محیط زیست رسیده است.

شاعری بیان داشت: افزایش ۳ برابری پایش لحظه‌ای صنایع آلاینده از ۴۰۵ واحد به ۱۲۰۰ واحد (حدود ۳ برابر افزایش یافته است)، افزایش پایش غیر لحظه‌ای واحدهای صنعتی از حدود ۲ هزار واحد به ۶ هزار واحد، حذف مهم‌ترین گازهای مخرب لایه ازن که در این رابطه سازمان محیط زیست ایران از سوی دبیرخانه مونترال مورد تقدیر و تشویق قرار گرفت و موفق به اخذ لوح سپاس به عنوان کشور پیشرو در میان کشورهای اقیانوسیه و آسیایی معرفی شد، از دیگر طرح‌هایی بوده است که به تصویب این شورا رسیده است.

موفق‌ترین عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست، ‌مدیریت پسماند‌های کشور است

قائم مقام سازمان محیط زیست به مدیریت ۹۰درصدی پسماندهای خانگی کشور، مدیریت ۸۵درصدی پسماندهای بیمارستانی، مدیریت ۸۰ درصدی پسماندهای ویژه کشور، انتقال تکنولوژی و توانمندسازی ۱۲ کشور منطقه آسیایی به منظور مدیریت پسماندهای ویژه در چارچوب کنوانسیون بازل، تهیه طرح جامع مقابله با ریزگرد‌ها در سطح ملی و منطقه‌ای و پیگیری آن جهت تصویب از طریق مجلس و دولت اشاره کرد.

بهبود شاخص‌های آلایندگی هوا در کلانشهر‌ها

این مقام مسئول در ادامه از بهبود شاخص آلایندگی هوا در کلانشهرهای کشور خبر داد و گفت: در رابطه با بهبود شاخص آلایندگی هوای کشور طی سال‌های اخیر می‌توان گفت که براساس پایش‌های صورت گرفته آلایندگی هوای کلان‌شهرهای کشور بین ۲۰ تا ۵۰ درصد از سال ۹۱ نسبت به سال جاری کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: اقدامات دیگری که در سال‌های اخیر در کشور صورت گرفته و در ‌‌نهایت منجر به بهبود محیط زیست شده است، شامل کاهش مصرف انرژی بر اثر سهمیه‌بندی سوخت و همچنین هدفمندسازی یارانه‌ها، از رده خارج کردن یک میلیون و ۳۲۰ هزار خودروی فرسوده کشور، بهبود حمل‌ونقل عمومی از متوسط ۳۰ درصد به حدود ۵۰ درصد در کلان‌شهرهای کشور، افزایش سرانه فضای سبز به ازای هر نفر برابر با یک مترمربع در کلان‌شهرهای کشور، تدوین ۱۵۰ استاندارد و شاخص و دستورالعمل‌های لازم به منظور کنترل منابع آلاینده آب و خاک کشور، استفاده از فن‌آوری‌های نوظهور در زمینه‌های پایشی، مقابله با ریزگرد‌ها و بارورسازی ابر‌ها می‌شود.

از سال ۲۰۱۳ طرح مقابله با ریزگرد‌ها در عراق اجرایی شد

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ریزگرد‌ها در غرب و مرکز کشور منشاء خارجی دارد و منشاء داخلی ندارد، اظهار داشت: با کمک دولت عراق طرح ملی مقابله با ریزگرد‌ها تهیه و به وزارت خانه‌های محیط زیست، منابع طبیعی و کشاورزی کشور عراق ابلاغ شده است.

علی محمد شاعری با اعلام اینکه حق آبه بسیاری از تالابهای کشور تامین شده است، گفت: طرح ملی مقابله درختکاری در کشور عراق تعریف شده و در حال انجام است.

وی از تهیه چارچوب صندوق پیشنهادی همکاری کشور‌های منطقه برای مقابله با پدیده ریزگرد‌ها خبر داد و گفت: بزودی کلیات آن با همکاری برنامه محیط زیست سازمان ملل به تصویب می‌رسد.

تصویب یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برای مقابله با پدیده ریزگرد‌ها در عراق

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست یاد آور شد: بودجه پیشنهادی سازمان حفاظت محیط زیست برای طرح مقابله با پدیده ریزگرد‌ها در کشور به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسید.

علی محمد شاعری با اعلام اینکه پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست برای اجرای طرح مقابله با پدیده ریزگرد‌ها در کشور، هزار میلیارد بوده است، ‌گفت: فقط ۵۵ میلیارد برای اجرای این طرح از سوی مجلس اختصاص یافت.

وی همچنین از تصویب یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در عراق برای مقابله با پدیده ریزگرد‌ها و خشکسالی با همکاری کشور‌های منطقه خبر داد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟