صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

غروب سيمه‌ئونه

کد خبر: ۳۲۴۰۵
| |
1537 بازدید

در سال‌هاي اخير، فوتبال اروپا بيش از گذشته در ديد و توجه همگان است. اين موضوع موجب شده افرادي كه در متن فوتبال اروپا هستند، خيلي به چشم بيايند و به شهرت برسند، حال آن‌كه كساني كه در ديگر قاره‌ها مشغول فعاليت هستند، كاملا دور از چشم رسانه‌ها باشند.

به نوشته جام جم، اين وضعيت حتي در آمريكاي جنوبي كه قطب دوم فوتبال دنياست هم صدق مي‌كند. بازيكناني نظير سانتياگو سولاري، خوان سباستين ورون و حتي آدريانو زماني كه به آمريكاي جنوبي برگشتند، كاملا محو شدند.

نمونه ديگر اين موضوع، ديگو سيمه‌ئونه، هافبك سابق تيم ملي آرژانتين است. اين بازيكن سابق اتلتيكومادريد، اينتر و لاتزيو از 3 سال پيش كه از فوتبال اروپا رفت، كاملا از ديد رسانه‌هاي جهان دور شده است؛ اما او اكنون چه كار مي‌كند؟

38 سال پيش در بوئنوس آيرس پسري چشم به جهان گشود كه در تاريخ جام جهاني تاثيرگذار بود. او در 14 سالگي توسط مربي‌اش با لقب چولو شناخته مي‌شد. دليل اين لقب، شباهت بازي ديگو سيمه‌ئونه با بازيكن سال‌هاي دور بوكاجونيورز، كارملو سيمه‌ئونه بود كه البته هيچ نسبتي هم با هم ندارند در واقع تنها وجه تشابه بازي اين دو، جنگندگي بي‌امان تا آخرين نفس بود.

ديگو سيمه‌ئونه در ولز سارسفيلد كارش را شروع كرد و آنقدر بااستعداد بود كه در 20 سالگي راهي اروپا شد، حال آن‌كه در آن سال‌ها كمتر بازيكني در آن سن و سال به تيم‌هاي اروپايي منتقل مي‌شد. پيزا نخستين تيم اروپايي سيمه‌ئونه بود كه در 18 سالگي پيراهن تيم ملي آرژانتين را به تن كرده بود. او سپس به تيم‌هاي اسپانيايي سويا و اتلتيكومادريد پيوست و در سال 1997 به ايتاليا بازگشت تا براي اينتر بازي كند. لاتزيو و اتلتيكومادريد تيم‌هاي بعدي او بودند و سرانجام در سال 2005 در 35 سالگي، سيمه‌ئونه به كشورش بازگشت و در تيم راسينگ كلاب بازي كرد و از همانجا وارد عرصه مربيگري شد.

نسخه قديمي ماتراتزي

اگر كمي به عقب برگرديم، به ياد مي‌آوريم كه سيمه‌ئونه چگونه در جام‌جهاني 1998 همچون ماتراتزي 2006 تاثيرگذار بود. سيمه‌ئونه كه استاد انجام بازي‌هاي خشن و راه‌رفتن روي اعصاب بازيكنان سرشناس و ستاره تيم‌هاي مقابل بود، در بازي حساس مرحله يك هشتم نهايي برابر انگليس در درگيري با ديويد بكام او را وادار به انجام واكنش كرد و در پي اين حركت كيم ميلتون نيلسن، داور سرشناس آن مسابقه ديويد بكام را از زمين اخراج كرد و در نهايت آرژانتين توانست در ضربات پنالتي انگليس را شكست دهد و به مرحله بعدي راه يابد. البته اين تنها حركت تحريك‌آميز سيمه‌ئونه نبود؛ اما مهم‌ترين آنها بود.

دوران شيرين

سيمه‌ئونه را روزنامه‌نگاران آمريكاي جنوبي به تيغه چاقو بين دندان‌ها تشبيه كرده‌اند. كاپيتان سابق آرژانتين كه 106 بازي ملي انجام داده است، در دوران مربيگري هم شخصيتي مشابه داشته است. البته رقباي او خيلي خوشحال مي‌شدند كه او به جاي اين كه در زمين باشد، روي نيمكت نشسته است!

وي پس از دوران كوتاهي كه در راسينگ كلاب داشت، به استوديانتس رفت و بعد از 23‌‌سال اين تيم را قهرمان ليگ آپرتورا كرد. نقطه اوج كار استوديانتس پيروزي 2 بر يك برابر بوكاجونيورز بود.

در شروع سال 2007 سيمه‌ئونه براي اولين بار در تاريخ زندگي‌ ورزشي‌اش به يكي از دو قدرت بزرگ فوتبال آرژانتين پيوست و مربيگري ريورپلاته را پذيرفت. او در ريور هم موفق بود و در رقابت‌هاي كلاسوراي فصل 2008 2007 همراه با ريورپلاته قهرمان شد. اين قهرماني بعد از 8 تلاش ناموفق ريورپلاته در 4 سال گذشته، طعمي بسيار شيرين براي هواداران اين تيم داشت.

شروع مصائب

براي ريورپلاته، اوضاع در رقابت‌هاي آپرتوراي فصل 2008 2007 برخلاف گذشته اصلا خوب پيش نرفت. آنها چند بازيكن كليدي خود را در شروع رقابت‌ها، تابستان گذشته از دست دادند. پابلو كاريزو، دروازه‌بان اين تيم به لاتزيو رفت و از‌ آنجا ملي‌پوش شد. آريل اورتگا، ستاره سابق تيم ملي آرژانتين به دليل رعايت نكردن نظم تيمي به تيم دوم ريورپلاته فرستاده شد. آلكسيس سانچز، گلزن شيليايي به اودنيزه پيوست و... ريور تقاص آن را داد.

در مقطعي از فصل، ريورپلاته در 12 بازي بدون پيروزي ماند و از همه بدتر سوپركلاسيكوي بوئنوس آيرس را در حالي كه در اغلب لحظات نيمه دوم 10 نفره بود، يك بر صفر به بوكاجونيورز باخت.

بعد از تساوي نااميدكننده يك يك برابر نيوولز اولدبويز، سيمه‌ئونه از كوره در رفت و نيمكت ذخيره‌ها را مورد حمله قرار داد و دستش را شكست! تنها خاصيت اين ماجرا اين بود كه او مجبور نبود در كنفرانس خبري بعد از بازي شركت كند و به صورت تكراري بگويد: ما خيلي خوب بازي كرديم، فقط از موقعيت‌هاي گلزني خود استفاده نكرديم. بايد با اين شرايط بجنگيم و دوباره به روزهاي خوبمان برگرديم. من تنها شخصي‌ام كه مسوول اين قضيه هستم. رسانه‌هاي آرژانتين مشابه چنين صحبت‌هايي را بارها از قول سيمه‌ئونه مخابره كرده بودند.

آخرين نااميدي وقتي فرا رسيد كه ريور در مرحله يك‌چهارم نهايي جام سود آمريكانا مجبور بود براي صعود به نيمه نهايي در خانه تيم مكزيكي گوادالاخارا به پيروزي برسد، اما آنها در حالي كه با 2 گل از حريف پيش بودند، تن به تساوي 2 - 2 دادند و از دور مسابقات كنار رفتند. در پي اين بازي سيمه‌ئونه از سمت خود استعفا كرد و در فاصله 6 هفته به پايان مسابقات ليگ تيمش را تنها گذاشت. در آن زمان بود كه او را ازجمله كانديداهاي جانشيني آلفيو باسيله در تيم ملي آرژانتين مي‌دانستند، ولي با انتصاب ديه‌گو مارادونا، سيمه‌ئونه بدون تيم ماند.

هم‌اكنون سيمه‌ئونه بايد شانس‌اش را روي نيمكت تيم‌هاي متوسطي چون اينديپندنته، سن لورنزو يا ولز سارسفيلد جستجو كند؛ البته روياي واقعي او اين است كه در يك تيم اروپايي مربيگري كند، شايد در آن صورت مثل اسوالدو آرديلس، بيشتر به چشم بيايد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟