صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

تخريب، مغاير شرع و قانون ايران است

با توجه به نزديك شدن به انتخابات يازدهم رياست جمهوري، برخي از نمايندگان بر ضرورت حضور مردم در انتخابات و رعايت اخلاق انتخاباتي تأكيد كردند. آنچه در ادامه مي‌آيد، ديدگاه اين نمايندگان است.
کد خبر: ۳۲۲۰۷۰
| |
3735 بازدید
تخريب، مغاير شرع و قانون ايران استبا توجه به نزديك شدن به انتخابات يازدهم رياست جمهوري، برخي از نمايندگان بر ضرورت حضور مردم در انتخابات و رعايت اخلاق انتخاباتي تأكيد كردند. آنچه در ادامه مي‌آيد، ديدگاه اين نمايندگان است.

نامزدها بايد هم به شرع و هم به قانون احترام بگذارند

مقداد نجف‌نژاد گفت: موضوعی كه نامزدهای انتخاباتی باید به آن توجه ویژه داشته باشند، حركت بر اساس شرع و قانون است. ما در ایران هم قانون داریم و هم شرع مقدس اسلام و همین ‌باید از سوی نامزدها مورد ‌توجه قرار گیرد. با این دو  اصل مهم، هر گونه حركت خلاف این مسأله ‌پذیرفته نیست. در واقع نامزدهای انتخاباتی باید با صداقت تمام، وارد ‌رقابت شوند و قضاوت نهایی را به مردم بسپارند.

همان گونه كه بارها و بارها نیز مطرح شده است، انتخابات آزاد، نشانه دمكراسی در یك كشور است و ‌ایران در این زمینه از جمله كشورهایی است كه همواره شاهد برگزاری انتخاباتی با شكوه و با اقبال عمومی است. این مسأله در سال جاری با وجود مسائلی كه برای كشور ایران در زمینه بین‌المللی ایجاد كرده‌اند، ‌اهمیت بیشتری دارد.

نماینده بابلسر گفت: مردم ما نیز با ذهن بیدار به بررسی نامزدها می‌پردازند و با دقت نظر به نامزدهای مورد انتخاب خود رأی می‌دهند؛ پس باید توجه داشت كه نباید فضا را به سمتی برد كه موجب نارضایتی مردم شود. موفقیت در این عرصه نیز در این است كه نامزد انتخابات، فردی سالم و درست باشد و با همین صداقت با مردم رو‌به‌رو شود. وعده‌های باطل، تخریب دیگر نامزدها و عدم صداقت از مسائلی است كه می‌تواند زمینه‌ساز دلسردی مردم از شركت در انتخابات شود. به‌ همین دلیل، نامزدها باید در هر شرایطی از تخریب هم خود‌داری كنند و با صداقت و عمل به قانون وارد فضای رقابت شوند.

نامزد اجرای قانون باید به قانون احترام بگذارد

علی‌اكبر ناصری گفت: نخستین توقعی كه از همه نامزدهای ریاست جمهوری می‌رود، این است كه باید همه نامزدها قانونمند باشند. هر ‌كسی كه برای تصدی ریاست جمهوری نام‌نویسی كرد، می‌خواهد بر اساس قانون اساسی كشور را اداره كند. این نكته ظریفی است كه نامزدها نباید آن را فراموش كنند. پس از چنین فردی انتظار می‌رود كه خود نیز در برابر قانون مسئول باشد.

نمی‌توانیم خود را برای اجرای قانون در كشور نامزد كنیم، اما از سوی دیگر خود عامل به قانون نباشیم. این تناقضی است كه هیچ عقل سلیمی آن را نمی‌پذیرد. بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، حكم شورای نگهبان فصل‌الخطاب است و هر‌ كسی كه آن را نپذیرد، در واقع قانون را نپذیرفته و نمی‌تواند مجری قانون در كشور باشد. در مرحله دوم ما با رقابت در انتخابات رو‌به‌رو هستیم. دوره پیش دیدیم كه برخی به ‌دلیل بی‌احترامی به قانون و رأی مردم چه فتنه ای به پا كردند و نظام به ‌واسطه آنها چه مسائلی از پشت ‌سر گذاشت. وقتی در كشور انتخابات برگزار می‌شود و همه مردم پای صندوق‌های رأی می‌آیند، انتظار این است كه نامزدها به انتخاب مردم احترام بگذارند و سر تعظیم در برابر خواست مردم فرود آورند، نه این‌كه مردم و مسئولان را به تقلب متهم كنند.

نماینده بابل افزود: این مسائل موضوعی نیست كه مردم آزادی‌خواه جهان از ایرانی‌ها انتظار داشته باشند. انتظار مردم احترام همه مسئولان و نامزدها به قانون است.

تخریب، مغایر شرع مقدس و قانون ایران اسلامی است

عزت‌الله یوسفیان‌ملا گفت: یكی از افتخارات ایران اسلامی برگزاری انتخابات باشكوه و حداكثری است كه نشان دهنده مشاركت مردم در سرنوشتشان است. به بیان دیگر، مردم همواره در این مسأله به معنای واقعی كلمه، مشاركت و همراهی خود را به اثبات رسانده‌اند و هیچ ‌گاه تحت تأثیر تبلیغات بیگانگان نبوده‌اند. اما دو مسأله مهم وجود دارد كه نامزدها باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

موضوع نخست پایبندی به نگاه قانونی و مصلحت‌اندیش شورای محترم نگهبان است. وقتی شورای نگهبان نامزدی را بنا به مصالحی رد صلاحیت می‌كند، آن نامزد باید بداند كه نگاه شورای نگهبان از روی خیر و قانون بوده و نباید نسبت به این نگاه اعتراض كرد.

اما موضوع دوم، اخلاق مداری و پایبندی به قانون جمهوری اسلامی ایران است. تخریب چه در صحنه انتخابات و چه غیر آن کاری ناپسند و نادرست است و بنا به قانون و موازین شرعی عملی ‌توجیه‌ناشدنی. تمام دنیا در این زمینه پایبند قانون است و كشور ایران جدا از قانون پایبند شرع هم هست و به همین دلیل این تخریب اصلا پذیرفته نیست.

نامزدها باید بدانند اخلاق انتخاباتی باید حفظ شود. اخلاق اسلامی و قانونی حكم می‌كند كه همه نامزدها با برنامه درست و جامع وارد میدان شوند و به جای تخریب دیگر رقبا، برنامه‌های خود را به روشنی ارائه دهند. در این صورت است كه مردم هم بدون دل‌زدگی وارد فضای انتخابات می‌شوند و به بهترین نامزد از نگاه خود رأی می‌دهند تا عهده‌دار اجرای قانون در كشور شود.

رعایت اخلاق انتخاباتی توقع نظام و مردم است

سید رمضان شجاعی‌كیاسری، نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی گفت: رعایت اخلاق انتخاباتی از مسائل مهم در این عرصه و توقع مردم و نظام از نامزدهاست.

این نماینده مجلس نهم شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با دیار سبز با بیان این مطلب افزود: در جمهوری اسلامی ایران آنچه توقع است، این كه افرادی كه ادعای خدمت در عرصه‌های گوناگون را دارند، این خدمت را مقدم بر هر چیز دیگر بدانند.

نایب رئیس كمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: توقع مردم و نظام نیز همین است و آنها می‌خواهند نامزدها در مسائل و موضوعات انتخابات رعایت اخلاق انتخاباتی را بكنند.

نماینده مردم ساری و میاندرود با بیان این مطلب كه فضای سالم انتخابات و دوری از تخریب نامزدها دو دستاورد مهم برای كشور دارد، افزود: دستاورد اول، انضباطی است كه باعث می‌شود انتخابات با حضور حداكثری مردم برگزار شود.

وی در ادامه گفت: از سوی دیگر، فضای رقابتی مفهومی واقعی‌تر و ملموس‌تر می‌یابد و رقابت‌ها بر اساس توانمندی‌های هر نامزد شكل می‌گیرد.

شجاعی‌كیاسری در ادامه با اشاره به این‌كه همه باید پیرو قانون باشند، گفت: قانون برای همه برابر است و به ‌همین دلیل باید همه ما و به ویژه مسئولان و در اوضاع کنونی، نامزدهای ریاست جمهوری پیرو محض قانون باشند. نتیجه انتخابات هر ‌چه باشد، باید تن به نتیجه داد و از بلوا و مخالفت پرهیز كرد.

وی در پایان گفت: اكنون شرایط بین‌المللی به ‌گونه‌ای است كه چشم جهان به انتخابات ایران، میزان مشاركت مردم و حواشی آن است كه امیدوارم در این زمینه دچار اشتباه نشویم.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟