پولادگر:كد وادا ديگر چيست!
سال ميلادى نو شده و به تبع آن تغييرات زيادى هم در بخش هاى مختلف صورت گرفته. مثل اينكه كد وادا كاملا چهره جديدى به خود گرفته و حالا تمامى كشورهايى كه كنفدراسيون مبارزه با دوپينگ را امضا كرده اند موظف هستند اين كد را از ابتداى ۲۰۰۹ اجرا كنند.
به نوشته ايران ورزشي، وادا نشين ها هم براى اينكه هيچ نادويى از قافله عقب نماند، ۳ ماه پيش نسخه جديد خود را براى همه فرستادند تا در اين فاصله ترجمه شوند و به فدراسيون ها بروند اما مثل اينكه ستاد ملى مبارزه با دوپينگ خيلى عجله ندارد. بالاخره ما در زمينه مبارزه با دوپينگ پيشرفت هاى خوبى داشتيم و شايد حالا خيلى نيازى به عجله نيست. چيزى كه زياد است وقت است!
كد قبلى وادا سال ۲۰۰۳ اعلام شد و ۵ سال اعتبار داشت. حالا پنج سال اش تمام شده و نادوها و فدراسيونى ها بايدكتاب ۲۰۰۹ را در دست بگيرند و طبق آن پيش بروند. البته طبق قانون، وادا مى تواند در مواردى استثنايى اگر لازم باشد موردى را تغيير دهد اما برنامه اصلى و كلى كار همين كدى است كه ۵ سال يك بار اعلام شود.
علاوه بر نسخه جديد، ليست مواد ممنوعه هم است كه هنوز به دست فدراسيون ها نرسيده يعنى ترجمه نشده. يكى از اعضاى ستاد ملى مبارزه با دوپينگ دراين باره مى گويد: «وظيفه ستاد است تا اطلاعاتى كه از وادا مى آيد را به سرعت ترجمه و در اختيار فدراسيون ها قرار دهد اما هنوز اين اتفاق نيفتاده. ما از ابتداى سال نو ميلادى موظف به اجراى كد جديد هستيم اما هنوز اقدامى در اين مورد انجام نشده.كريمى رييس فدراسيون دو و ميدانى هم اين مسأله را تأييد مى كند و مى گويد: «متأسفانه كد جديد وادا در اختيار ما قرار نگرفته.»
او با اشاره به آخرين بارى كه ستاد ملى مبارزه با دوپينگ اطلاعيه اى براى آنها فرستاده مى گويد: فكر مى كنم پارسال همين موقع بود يعنى حدود دى ماه بود كه ستاد ملى مبارزه با دوپينگ ليست مواد ممنوعه را براى فدراسيون ارسال كرد اما بعد از آن ما هيچ اطلاعيه يا ابلاغى دريافت نكرده ايم.محمد پولادگر رييس فدراسيون تكواندو هم از اين موضوع بى اطلاع است، او مى گويد: «كد وادا ديگر چيست»
او درباره ليست مواد ممنوعه هم مى گويد: «من كه چيزى نديدم. به تازگى چيزى ارسال نشده، حداقل من كه نديده ام.»
چند بارى هم با مسؤولان ستاد تماس گرفتيم تا در اين باره بپرسيم. بپرسيم كه چرا پروسه انتقال مواد مهم از وادا تا رسيدن آنها به فدراسيون ها اين قدر طولانى مى شود اما گويا مسؤولان سرشان شلوغ تر از اين حرف هاست كه بتوانند جواب تلفن هايشان را بدهند.
به هر حال از آنجايى كه بعد از بسيارى از موارد مثبت دوپينگ ورزشكاران اظهار بى اطلاعى از قوانين يا بعضا داروهاى ممنوعه مى كنند، به نظر مى رسد ستاد بايد در امر اطلاع رسانى قوى تر عمل كند.


