صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
پس از توقف ساخت کلاه قرمزی، کمپین اعتراض تازه گروهی به پایتخت ۲

توهین به مازنی‌ها یا تلاش برای تنگ کردن دایره خط قرمز‌ها؟

این رخداد، منجر به ساخت آثاری می‌شود که باورپذیری‌اش به شدت کاهش می‌یابد و قطعاً ریزش شدید مخاطب را در پی خواهد داشت.مازندرانی‌ها، لر‌ها، کرد‌ها، شیرازی‌ها، آذری‌ها و... همه جزوی از ملت بزرگ ایران هستند و حفظ حرمتشان ضروری است؛ اما اینکه شخصی با لهجه در مجموعه طنز حضور داشته باشد، به معنای تمسخر یک قومیت نیست
کد خبر: ۳۰۵۴۶۸
| |
48824 بازدید
|

تنها بیست‌و‌دو روز دیگر نوروز فرا می‌رسد و طبیعتاً حجم انبوهی از تولیدات ـ که باید در ماه‌های اخیر به مرور تولید شده باشد ـ در نیمه نخست فروردین ماه به یکباره از شبکه‌های متعدد تلویزیون کشورمان به نمایش درآید، ولی در این مقطع کوتاه، افزون بر مشکلاتی چون کسر اعتبارات این نهاد ـ که طبیعتاً قدرت مانور این مجموعه را کاهش می‌دهد‌ ـ برخی دست‌انداز‌ها برای تقللیل برنامه‌های جذاب از خارج از صداوسیما مشهود شده که منطق محکمی در پی آن‌ها نیست.

به گزارش «تابناک»، کمتر از یک چشم بر هم زدن تا نوروز هزار و سیصد و نود دوی هجری شمسی مانده و مردم این هفته‌های پایانی سال را به شدت مشغول فعالیت هستند تا با خیالی آسوده و آرامشی نسبی، آماده تجربه تعطیلاتی پنج تا پانزده روزه باشند. برخی از مردم به سفرهای کوتاه یا بلند بین شهری و گروه بسیار کوچک‌تری به سفرهای برون مرزی رفته و از این فرصت، بهترین بهره را می‌برند، ولی گروه بسیاری نیز از خانه بیرون نمی‌روند و این روز‌ها را پای تلویزیون می‌گذرانند.

این گروه که در میانه راه بسیاری از مسافران نیز به آن‌ها می‌پیوندند و در روزهای پایانی تعطیلات نوروزی، تقریباً بخش عمده مردم، وقتشان را مقابل تلویزیون‌ها می‌گذارند، انتظار دارند به رسم معمول جذاب‌ترین برنامه‌های تولیدی این رسانه در روزهای سال نو به شکلی وسیع و پیاپی از شبکه‌های گوناگون پخش شود، به شکلی که حداقل در این ایام شاهد برنامه‌های کسالت‌آور در این رویداد نبود و با تغییر کانال فراوان تلویزیون بتوان به گزینه ایده آل و البته غیرتکراری دست یافت.

این رویکرد صرفاً به جهت جلب نظر مخاطب اهمیت ندارد و به جز تأمین رضایت میلیون‌ها ایرانی بیننده تلویزیون، چنین اتفاقی برای حفظ مخاطبی ضروری است که یک سال طولانی را پیش روی دارد و به واقع ۳۶۵ روز سال ۹۲ را باید با انواع برنامه‌های صداوسیما بگذراند؛ مخاطبی که سال خوبی را با رادیو و تلویزیون تجربه نکند، شاید انگیزه کافی برای ادامه دادن نداشته باشد و به تعبیر بهتر، عید نوروز، به نوعی حکم قلاب ماهیگیری را دارد که می‌توان مخاطب را با آن شکار و حفظ کرد یا فراری داد و راهی بخشی دیگری از فضای وسیعی کرد که عمده‌اش نیز ظرفیت داخلی نیست.

به عبارت دیگر، مخاطبی که نتواند گزینه ایده آلش را در نوروز در تلویزیون بیابد و برنامه‌ای جز ماندن در خانه و تلویزیون دیدن نداشته باشد، خیلی سریع سراغ رسانه دیگری می‌رود و شاید در همین روزها به مشتری کانال ماهواره‌ای تبدیل شد. با این اوصاف باید به شدت برای چنین مخاطبی که امکان انتخاب دارد و تغییر گزینه‌ها برایش به قدر ثانیه‌ای و فشردن یک دکمه است، سخت‌گیر بود و بهترین‌ها را در بهترین زمان‌ها پخش کرد.

در مختصات اقتصادی کنونی کشور، طبیعتاً اعتبارات صداوسیما نیز با افتی نسبت به برآورد‌ها مواجه شده و این گونه است که بسیاری از برنامه‌های تولیدی، یا به مرحله تولید نرسیده یا با روند کندتری مراحل تولید را می‌گذرانند و برنامه‌های آرشیوی، به ویژه آنهایی که با اقبال بیشتری نزد مخاطب در زمان پخش نخست روبه‌رو شده، دوباره روی آنتن رفته اما قطعاً نوروز یک استثناست و انتظار می‌رود در چنین روزهای حساسی، به هیچ وجه سراغ پخش آرشیو‌ها یا برنامه‌های با کیفیت متوسط نرفت و تلویزیون آکنده از تولید در سطوح موسوم به الف و الف ویژه باشد.

این تولیدات گرانبها طبیعتاً در سال نیز قابل بازپخش است و به عنوان سرمایه صداوسیما باید تولید می‌شده و بعید است در این مدت کوتاه نیز بتوان به تولیدات در این بخش افزود. با این حال، تولیدکنندگان مجموعه کمیک کلاه قرمزی که در چند سال اخیر گل کرده بود و حتی به زعم بسیاری از منتقدان، بهترین برنامه نوروزی بود، از عدم توقف این مجموعه برای عید سال ۹۲ سخن می‌گویند و دلیل مگویش نیز احتمالاً هزینه‌های بالا و میلیاردی این مجموعه بوده است. با این اوصاف، انتظار می‌رفت و می‌رود که برای عید، شاهد دیدن این مجموعه باشیم و مخاطب را پای تلویزیون نگه دارد.

با این حال، همه چالش‌ها در بودجه خلاصه نمی‌شود و دست‌اندازهای بزرگتر و تاریخی تری نیز هست که این بار نیز دردساز شده است؛ مهم‌ترین این چالش‌ها، به میان کشیدن پای اتهام حساس توهین به قومیت‌ها و لهجه‌ها درباره یکی از پرمخاطب‌ترین برنامه‌های نوروزی در چند سال اخیر است. این اتهام به اندازه کافی فلج کننده می‌تواند باشد که تولید یا حتی پخش یک مجموعه را در نیمه متوقف کرده و سوابق چنین واکنش‌هایی را نشان داده و بنابراین، طرح چنین موضوعاتی در بحبوحه آماده سازی برنامه‌های نوروزی، اندکی نگران کننده بوده و شاید دست رسانه ملی را از یکی از برنامه‌های پرمخاطبش خالی کند.

پس از آن که مجموعه کمیک «پایتخت» که توسط محسن طنابنده نوشته شد و سیروس مقدم به تصویرش کشید، در نوروز ۹۰ ساخته شد، این اتفاق با واکنش‌هایی نزد مخاطبان همراه شد. منتقدان سینمایی و تلویزیونی، این مجموعه را یک اثر قابل توجه تلقی کردند و در میان چند برنامه خوش ساخت عید دو سال پیش گذاردند و مدیران ارشد تلویزیون نیز از این مجموعه تقدیر کردند و البته برخی از مسئولان مازندرانی نیز این مجموعه را توهینی به مازنی‌ها خواندند و هجمه‌ای بی‌سابقه‌ای متوجه این مجموعه کردند.

با این حال، چنین انتقادات تندی دیگر فایده‌ای نداشت و پخش مجموعه تمام شده بود؛ اما یک سال و اندی که گذشت، سخن از ساخت «پایتخت ۲» به میان آمد. مجموعه طبیعتاً با‌‌ همان تیم قبلی به مرحله تولید رسید، اما حالا که وقت پخشش نزدیک شده و از چند هفته دیگر قرار است روی آنتن برود و طبیعتاً صداوسیما متقبل هزینه‌هایش شده، گروهی با راه اندازی جریانی، درصدد احیای اعتراضات دو سال پش برآمده و با شکل‌دهی کمپینی، این سریال را دوباره توهینی به مازندرانی‌ها تلقی کرده و خواستار پخش نشدن آن در ایام نوروز شده‌اند.



آنچه مسلم است و از صداوسیما انتظار می‌رود، ‌همراهی نکردن و تسلیم نشدن برابر چنین جریاناتی است، چرا که چنین رویکردهایی به شدت به حوزه فیلم و سریال در سال‌های اخیر ضربه وارد کرده است. متأسفانه در کشورمان هنوز بخش عمده‌ای از مخاطبان خط ممیزی میان فیلم «مستند» و «داستانی» و همین طور «داستانی ملودرام» و «کمدی» قائل نمی‌شوند و هر آنچه را ساخته و پخش می‌شود،‌ مستند تلقی می‌کنند و اگر ذره‌ای با واقعیت‌ها اختلاف داشته باشد، توهین و تحریف می‌نامند، حال آن که اصولاً دلیلی ندارد فیلم داستانی بر مبنای واقعیت باشد.

چنین فضایی باعث شده پس از ساخت برخی سریال‌ها، پزشکان، پرستاران، روان‌شناسان و مشاوران و... به فیلم‌ها معترض شوند و تنها سارقان و مشاغل اینچنینی، جرأت اعتراض به محتواهای آثار سینما و سیما را نداشته‌‌ و به وجه داستانی این آثار وارد نشده‌اند. با این اوصاف هم فیلم‌ها و هم سریال‌ها بیش از اندازه به موقعیتی بی‌زمان و بی‌مکان مبدل می‌شوند که کاراکترهای منفی یا کمیک مشخص نیست اهل کجا هستند یا چه شغلی دارند.

این اتفاق منجر به ساخت آثاری می‌شود که باورپذیری‌اش به شدت کاهش می‌یابد و قطعاً ریزش شدید مخاطب را در پی خواهد داشت؛ افزون بر اینکه ساخت برخی مجموعه‌های تلویزیونی را منتفی یا برخی شخصیت‌ها را به کل از این مجموعه‌ها حذف می‌کند و کوتاه آمدن در قبال چنین درخواست‌هایی، صرفاً منجر به تنگ‌تر شدن خط قرمزهایی می‌شود که برنامه سازان تلویزیون باید آن را رعایت کنند؛ خط قرمزهایی که ربطی به سیاست‌های کشور یا سازمان صداوسیما ندارد و تنها فشارهای اینچنینی، منجر به طرحش می‌شود و انتظار می‌رود، مدیران ارشد سیما با شجاعت جلوی آن بایستند و آزادی عملشان را حفظ کنند تا به نوعی آزادی عمل سینماگران نیز نگه داشته شود.

افزون بر این می‌توان با طرح مباحث مفصلی در برنامه‌های تلویزیون و تکرار این موضوعات برای مخاطب عام و خاص، تفاوت «مستند» و «داستان» را مشخص کرد تا بیننده هیچ ‌گاه داستان را با قیاس مستند ارزیابی نکرده و واکنشی مشابه نشان ندهد. مازندرانی‌ها، لر‌ها، کرد‌ها، شیرازی‌ها، آذری‌ها و... همه جزوی از ملت بزرگ ایران هستند و حفظ حرمتشان ضروری است؛ اما این که شخصی با لهجه در مجموعه طنز حضور داشته باشد، به معنای تمسخر یک قومیت نیست و باید میان طنزِ داستانی و تمسخر تفاوت قائل شد و دست و پای برنامه سازان را با قومیت گرایی افراطی بیش از این نبست.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۷
در انتظار بررسی: ۱۷۷
انتشار یافته: ۲۳۱
علي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
«پایتخت 2» را بايد كساني بسازند كه مازندراني اصيل باشند هنوز مردماني در مازندران داريم كه زبان مازني را خوب صحبت نمي كنند صدا و سيماي كشور اين مجموعه را بصورت طنز و توسط يك عده غير كار بلد انجام دادند كه تمامي مردم مازندران با ساختن اين سريال آن را بيشتر شبيه يك زبان من درآوردي مي دانند كه ريشه در فرهنگ مازني ندارد .
پاسخ ها
مهدي
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
لطفاً از طرف تمام مردم مازندران نظر نده.
كي گفته تمام مردم مازندران همنظر با شما هستن؟؟
اتفاقاً ساخت اين سريال بسيار كار قشنگي بوده.اين انتقادهاي مخرب هم نشون دهنده غيرت و عرق به وطن نيست.
masoud
| United Kingdom |
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
من وقتی این سریالا دیدم ، حس علاقه شدیدی نسبت به مردم شمال کشور پیدا کردم در اصل باید نیمه پر لیوان را ببینیم که مازنی ها را ادامای پاک دل و باصفایی نشان میداد من خودم اصفهانی هستم سریال در مسیر زاینده رود از لحاظ محتوا را با این سریال مقایسه کنید اونوقت متوجه میشیم توهین یعنی چه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
حافظه هاتون خیلی ضعیفه وقتی این سریال رو پخش میکردن از مردم شمال در مورد سریال وقتی وال مید در مورد سوال با چه شوق و ذوقی همه جواب میدادن.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
من یه مازندرانی هستم . این سریال رو هم دوست دارم. یه ضعف هایی داره اما شماهام دارید خیلی بزرگش می کنید. اونهایی که این سریال رو باعث تمسخر مازندرانی ها می دونند یا مازندرانی نیستند یا با فرهنگ مازندرانی آشنا نیستند. مازندرانی و فرهنگ مازندرانی خیلی غنی تر از این حرف هاست.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
من مازندرانی هستم و از این سریال خیلی هم خوشم میاد. بیخودی جو گیر نشو .
اگر زبانش من دراوردی هست که دیگه چرا به تو برمی خوره ؟
مطلع
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
کل این مقاله یک طرف این یکی حرف دل همه رو می زنه
"چنین فضایی باعث شده پس از ساخت برخی سریال ها، پزشکان، پرستاران، روانشناسان و مشاوران و... به فیلم ها معترض شوند و تنها سارقان و مشاغل اینچنینی جرات اعتراض به محتواهای آثار سینما و سیما را نداشته اند و به وجه داستانی این آثار وارد نشده اند. "
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
گفتید :این که شخصی با لهجه در مجموعه طنز حضور داشته باشد، به معنای تمسخر یک قومیت نیست و باید میان طنزِ داستانی و تمسخر تفاوت قائل شد و دست و پای برنامه سازان را با قومیت گرایی افراطی بیش از این نبست. اما مسئله این هستش که چرا همیشه آدمای با کلاس و فهمیده با لهجه تهرانی صحبت می کنن مگه تو همین فیلم اون دختر دانشجو مازنی نبود؟ پس چرا تهرانی حرف می زد؟ چون دانشجو و فهمیده بود؟!! پس هرکی تهرانیه فهمیده است و شهرستانی ها همه کشک!!؟!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
من مازندرانیم و خودم و خانواده ام با علاقه این سریال رو میدیدیم و لحظات شادی هم داشتیم.
خواننده
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
اگه قرار بر توهین باشه سریال در مسیر زاینده رود لهجه اصفهانی را به سخره گرفت (ولی خوب سریال طنز یعنی همین) مثل سریال روزی و روزگاری که لهجه من درآوردی شیرازی داشت (در پایان درود بر مردم ایران چه مازندرانی - اصفهانی - شیرازی - لر - ترک - کرد - بلوچ و .... همه ی ایران سرای من است)
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
جناب مسعود حالا شما هم از آب گل‌آلود ماهی نگیر. محتوای در مسیر زاینده رود کجاش توهین بود؟ همه سنگ خودشون رو به سینه می‌زنن و توقع دارن بقیه کوتاه بیان. نه پایتخت و نه در مسیر زاینده رود هیچکدوم توهین نبود.
امین اسبوئی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
آقا مسعود من مازنی هستم، نه پایتخت رو توهین به مازنی ها دیدم (برعکس حس علاقه رو بیشتر میکرد) نه حتی در مسر زاینده رود توهین به شخص یا گروه خاصی بود به نظر من! همه ی ما باید توجه داشته باشیم که ((خوب و بد)) تو هر مکان و گروه و ناحیه ای هست. با یه استقرای ناقص، بد بودن رو تعمیم به جمع کثیری از هموطنانمون یا سایر مردم جهان ندیم.
آرش-مازندران
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
چهره ی مثبت و زلالی که این سریال از مردم مازندران نشان داد با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست. ممنون از سیروس مقدم
ناشناس
| United States |
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
این قدر سخت نگیرید.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
به نظر من این سریالها باید ساخته شود. مردیم از بس تو صداوسیما همه تهرانی حرف می زنند اینطوری بخش اعظم فرهنگ مردم ایران که بخشی از آن در گویشهای مختلف نهفته است احیا می شود.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
حق با شماست. این سریال ها فقط شان مردم مازندران را پایین می آورد. متاسفم از اینکه برخی مازنی ها این نکته را نادیده می گیرند
جواد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
من مازندرانی هستم و دست سازندگان پایتخت را می بوسم.چون هیچ وقت از تماشای یک برنامه این قدر لذت نبرده بودم.شما به جای ما نظر نده.متاسفانه ظرفیت خیلی پایینه.خیلی
چالوسی
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۵۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
من بخاطر نظرات خوب بعضی از دوستان مثبت دادم . و با این نظر مخالفم
morteza
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
من به عنوان یک مازنی مراتب اعتراض خود را نسبت به این سریال توهین آمیز اعلام می کنم.
ساخت چنین سریال هایی تنها باعث تفرقه بین قومیت ها خواهد شد.
پاسخ ها
مهدي
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
همشهري عزيز، لطفاً مطالب بالا رو با دقت بخون و يه مقدار هم تفكر كن. شايد متوجه تعصب بيجاي خودت بشي.
overactive
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
منفی چرا؟!!
آقای میم
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
من هم به عنوان یک تهرانی مراتب اعتراض خود را بابت چند صد هزار نقش منفی، دزد، بی دین و... که از ابتدای پیدایش صدا و سیما در این مملکت، در فیلم ها و سریال های گوناگون با لهجه تهرانی صحبت کرده اند را اعلام می دارم!
محمد
| Netherlands |
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
برادر من، من هم مازنی هستم اما وقتی قسمت اول این رو دیدم فقط خندیدم. هیچ حس برخوردن هم نداشتم. شما از اینکه یکی شبیه خودت رو ببینی ناراحت میشی؟
ناشناس
| United States |
۱۱:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
یه نظر سنجی بزارید از مردم غیر شمالی ببینید چند درصد می گن لهجه شمالی رو مورد تمسخر قرار دادند. مطمئن باش همه نظرشون اینه که لهجه ی شمالی خیلی هم شیرین و دوست داشتنی هستش
محمد.محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
من هم به عنوان يك ايراني به تو مي گم برو بابا!!!!!!!!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
منم میگم برو بابا چون این سریال بسیاری ازمازندرانی ها رو ناراحت میکنه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
یعنی انقدر پتانسیل تفرق با سایر اقوام رو داری... ماشالا
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
من هم به عنوان یک مشهدی اعلام می کنم از ساخت سریالی با لهجه مشهدی استقبال می کنم
بختیاری
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
آقای میم نظر خوبی دادند اگر قراره که کسی با لهجه صحبت نکنه بهتره پانتومیم بازی کنند. کنار بگذارید این تفکرات وتعصبات کورکورانه رو
مازندراني مقيم تهران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
من نمي‌دونم چرا ما براي اينكه كمي بخنديم بايد قوميت‌ها را مورد تمسخر قرار بديم يا لهجه افراد را به صورت كاملا مسخره درآوريم. واقعا راه‌هاي شادي تو جامعه ما اينقدر محدود شده كه براي لحظه‌ايي شادي مي‌بايست متوسل به هر روشي بشيم!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
همه سریال ها پس توی تران باشند و با لهجه معیار؟ کی لهجه و فرهنگ شمالی ها را مسخره کرده؟شما با این کامنتها دارید مردم مازندران را زیر سوال می برید.
اصلیتم مازندانیست
| United States |
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
کجاش تمسخر بود آقای متعصب! اتفاقا خیلی هم شیرین و دوست داشتنی بود.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
چطور وقتی با لهجه‌ی تهران فیلم کمدی می‌سازن و می‌شینید پاش می‌خندید توهین به شخص و قومیت محسوب نمی‌شه. خب یه کم جنبه‌تون رو بالا ببرید. کسی قومی رو مسخره نمی‌کنه.
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
کی مسخره میکنه؟پس با زبون کجا حرف بزنن که به کسی برنخوره؟؟؟خارجی صحبت کنن راضی میشی؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۵۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
با لهجه صبحت کردن معناش توهین کردن نیست . من منفی میدم
123
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
بخداراست ميگي تابناك. مسخره كجا بود. بذارين يكم شادباشيم.
پاسخ ها
غریبه
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
یاد بگیرید بهم نخندیم بلکه باهم بخندیم شاید جمله ای تکراری باشه ولی تامل تو این مسئله خیلی از کدورت ها رو از بین می بره
ناشناس
| Sweden |
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
با مسخره کردن مازندرانی ها شما بخندین؟!!!!
مازندرانی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۱
واقعا برای بعضی افراد متاسفم
علي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
آخه من نمي‌دونم چرا هر كي اسمش نقي و پنجعلي،... شهرستانيه و داراي شغل‌هاي مزخرف و فرهنگ پايينه اما تهرانيه باكلاس، پردرآمد با فرهنگ...! بابا جمع كنيد بساطتون رو با اين فيلم ساختنتون.
پاسخ ها
overactive
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
دقیقا!!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
یکی از اقوام ما اهل گلستان هست ( و نه مازندران!) تمام ژست ها و صحبت کردن های طنابنده مثل او هست. ضمنا اسم های گرگانی ها هم (قدیمی ها) توی همین مایه هاست و اسم نقی رو هم زیاد استفاده می کنند. ضمنا محسن طنابنده خودش چند سالی رو توی گرگان زندگی کرده بوده و کلا صحبت کردن بازیگران هجویات نیست.
امید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
واقعا چرا ؟؟؟
مجتبی
| United States |
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
اقاجون درست صحبت کن از کی تاحالا رانندگی و گچ کاری شده شغل مزخرف . بعدشم عرف جامعه همینه آدمای ساده شغلای ساده دارند. این سریال هم ماجرای چند آدم بی غل و غش و ساده بود می خواستی این آدم ها رو جردن بیارن هر کدومشون هم شغلای آنچنانی و پردرآمد!!!
مازنی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
خواهشمند است نظرات خود را برای خود نگهدارید . من و بسیاری از هم استانی هایم شدیدا با این موضوع مخالفیم . کما اینکه 2 سال قبل نیز بسیاری از مسولین استانی نیز این موضوع را بیان کردند ولی متاسفانه پس از پخش فیلم با گزارش های ساختگی به مردم چیز دیگری را نشان دادند . شما اگر دنبال موضوع خنده می گردید از خودتان مایه بگذارید . بعد از خراب کردن وجهه آذری زبانان و لرهای غیور و گیلانی های محترم متاسفانه برخی افراد کم سواد برای خندان مردم رو به سست کندن فرهنگ هاو زبان ها بیاورند البته از شما بیشتر از این هم انتظار نمی رود ..... .اگر چه می دانم نظرم را منتشر نمی کنید مانند بقیه .
پاسخ ها
اصفهان بی آب
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
بابا مثلا فیلم زیر آسمان شهر توهین به تهرانی ها بود؟؟؟؟ بابا یه کم جنبه داشته باشید .
amir
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۱
گويش هاي محلي لطافتهايي داره که مي تواند باعث شادي بشود. گويش اصفهاني همداني و ... که پيشتر هم استفاده مي شد اين دليل مسخره کردن گويش خاصي نيست بلکه ضرافت و ذوق صاحبان آن گويش را مي رساند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
متاسفانه نگارنده به موضوع " با هم بخنديم نه به هم بخنديم" باور نداشته و درعجبم چگونه موضوع را براي بچه هاي كوچك خود در صورت وجود و اهميت! توضيح خواهد داد كه به هم نخنديم.
نگارنده محترم آيا مسخره كردن قوم و ملتي كه نقش بي بديل آنها در زمان جنگ در حفظ اعتلاي سرزمين مان غير قابل انكار است از ديد شما كميك و طنز و مورد استقبال است ؟
ناشناس
|
-
|
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
باز صد رحمت به تهراني ها . هرچي هم طنز ازشون بسازند باز تحمل دارند.
پاسخ ها
ناشناس
| United States |
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
والا
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۱
هرچی امکانات و پول تو این مملکت هست مال تهرانیا هرچی تمسخر و بدبختی مال شهرستانیا
پارسا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
کسی حق بازی با لهجه هیچ قومی را در ایران ندارد ایران فقط تهران نیست که چند فرد تهرانی برای سرگرمی خود هر لهجه ای را مورد تمسخر قرار دهند
پاسخ ها
ناشناس
| United States |
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
اگه ایرانیا همه مثل تو اینجوری متعصب باشن وای به حالمون به هیچ جا نمی رسیم.
محمد.محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
پس اين همه طنز مي سازند كه تهراني حرف ميزنند توهين به تهراني هاست ؟؟؟؟؟
جواب بدين . شما ها نژاد پرست هستيد كه اينجوري حرف ميزنيد .
مثل اون كاريكاتوريكه اذري ها گفتند چرا سوسكه به تركي حرف زده . خوب اين همه كاريكاتور كه توش فارسي نوشته پس فارسها هم تظاهرات كنند ؟؟؟؟
چرا شماها اينجوري هستين ؟
تابناك نامردي اگر نظرم رو نذاري
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
جناب محمد.محمد
شما دیدی که یک فیلم جدی به لهجه یا زبان دیگر قومیتها پخش بشه؟
وقتی زبان های دیگر فقط یرای کاریکاتور و فیلمهای طنز استفاده میشه باید به مردم حق بدین که اعتراض کنند
ناشناس
| Sweden |
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
محمد واسه خودت از این صحبت های به اصطلاح اندیشمندانه و روشنفکرانه بزن
اینقدر هم تهران تهران نکن ، تهران مگه توش کیا هستن همش شهرستانی های مهاجر هستن ، شما برو تحقیق کن اصالتا کجایی هستی
هیچ احدی حق نداره به مازنداران و مازندرانی توهین کنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
نه تنها توهین نیست اتفاقا من به خاطر این سریال از لهجه ی مازنی خیلی خوشم اومده.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
این یه لهجه کاملا من درآوردیه. کافیه یه مدت بین مردم زندگی کنین تا بفهمین عمرا اینجوری حرف بزنن
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟