کارشناس تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: مصرف زیاد قند و شکر و کافئین و همچنین مصرف غذاهای چرب در محیطهای کاری، سطح هورمونهای مولد استرس را در خون افزایش میدهد که این استرس همراه با تغذیه نامناسب و کمتحرکی، زمینه را برای ابتلا به بیماریهای مزمن فراهم میکند بنابراین افراد شاغل برای حفظ سلامت و افزایش بازده کاری به تغذیه مناسب نیاز دارند.
سیده معصومه تقیزاده در گفتگو با وب دا خوزستان با بيان اينكه افراد شاغل که بخش قابل توجهی از جمعیت فعال جامعه را تشکیل میدهند، به طور معمول حداقل یک میان وعده خود را در محیط کار مصرف میکنند، اظهار کرد: با تغییرات جزئی از جمله کاهش مصرف قند و کافئین در محیط کار و استفاده از سبزی و صیفیجات مانند خیار، گوجهفرنگی، کاهو، هویج و میوهها به جای مواد قندی و شیرینی و بیسکویت، میتوان به حفظ تعادل قند خون و همچنین افزایش دریافت ریزمغذیها کمک کرد که نتیجه آن علاوه بر حفظ سلامت و کاهش عوامل خطر بیماریهای مزمن، افزایش کارآیی و بازده کاری کارکنان در محیطهای کار است.
وی افزود: کارکنانی که حداقل یکسوم و یا حتی نصف روز خود را در محیط کار میگذرانند و معمولا یک وعده غذایی را در محل كار مصرف میکنند باید به منظور حفظ سلامت خود نکاتی مانند کاهش مصرف غذاهای آماده و کنسروی و غذاهای حاوی نیترات و محدود کردن مصرف نمک و غذاهای شور را رعایت کنند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: به جای نوشابه گازدار که مقدار زیادی مواد قندی و کافئین وارد بدن کرده و جذب کلسیم را هم مختل ميكند، از نوشیدنیهای سالم مانند آب یا دوغ کمنمک و بدون گاز استفاده كنند.
تقیزاده با تاكيد بر استفاده از غذاهای غنی از فیبر، عنوان کرد: سبزی و صیفیجات مانند گوجه فرنگی، کدو، گلکلم، بادنجان ، فلفل دلمه ای و هویج را بیشتر وارد برنامه غذایی خود کنيد.
وي ادامه داد: مصرف قند و شکر و تنقلات شیرین را محدود کرده و شیر و لبنیات مصرفی را از نوع کمچرب انتخاب کنيد و نانهای تهیه شده از آرد سبوسدار را جایگزین نانهای فانتزی مانند انواع نانهای ساندویچی و باگت كنيد .
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت خوزستان تصريح كرد: غذاهایی که با حبوبات تهیه شدهاند، نه تنها منبع خوب پروتئین هستند بلکه به علت دارا بودن فیبر، به سلامت بدن کمک میکنند. فیبر علاوه بر تنظیم حرکات دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست، جذب چربیها و مواد قندی را کاهش میدهد.