تأكيد آيتالله وحيد بر تعظيم شعاير حسيني
به گزارش خبرنگار شيعه نيوز، آيتالله وحيد خراساني، صبح روز سهشنبه در درس خارج اصول در مسجد اعظم قم، بر اهميت تعظيم شعاير حسيني و گسترش عزاداريها تأکيد کردند.
ايشان با بيان اين مطلب که برخي افراد، پر رونق شدن مجالس عزاي حضرت سيدالشهدا ـ عليهالسلام ـ را افراط و موجب وهن ميدانند، فرمودند: کساني که اين شعاير را مورد وهن قرار ميدهند يا از وابستگان به اسلام يا از منحرفان از اسلام هستند. سپس با اشاره به اينکه در ميان هر دو گروه، عقايد خرافي و موهومي نسبت به خداي متعال وجود دارد، افزودند: کساني که درباره خداوند متعال چنين افکار موهوم و خلاف عقلي دارند تا چه رسد به امور ديگر، در حدي نيستند که به شعاير حسيني و عزاداري آن خدشه وارد کنند و بدتر از آن اين که به خاطر اينکه چنين افرادي عزاداري را موجب وهن قرار ندهند، دامنه عزاداريها را محدود کنيم.
ايشان با اشاره به روايتي از امام رضا ـ عليهالسلام ـ که مي فرمايند: «يابن شبيب ان کنت باکيا علي شيء فابک علي الحسين؛ اگر خواستي بر چيزي گريه کني، بر حسين گريه کن، تصريح کردند: مصيبت همه انبيا و اوليا در مصيبت سيدالشهدا ـ عليهالسلام ـ است و هر چه عزاداري شود، در برابر بزرگي مصيبت آن حضرت ناچيز است.
سپس به نقل سخن ابن جوزي، يکي از علماي اهل سنت درباره عظمت مصيبت امام حسين ـ عليهالسلام ـ پرداختند و اقامه عزا براي امام حسين ـ عليهالسلام ـ را وظيفه همه مسلمانان دانستند.
اين مرجع تقليد با يادآوري اين نکته که همه علماي شيعه در طول تاريخ، ارزش يک نفس امام هشتم را ندارند، افزودند:حضرت علي بن موسي الرضا ـ عليهالسلام ـ آن قدر بر مصيبت سيدالشهدا گريستند که فرمودند: «ان يوم الحسين اقرح جفوننا»: همانا مصيبت حسين ـ عليهالسلام ـ پلک چشمان ما را مجروح کرد.
در حالي که امام هشتم (ع) اين گونه بر اين مصيبت ميگريند، چگونه ميتوان عزاداريهارا افراط دانست؟ ايشان در ادامه افزودند: هر سال بايد شور و رونق سينهزنيها و زنجيرزنيها بيشتر از سالهاي پيش باشد.
ايشان با بيان گوشهاي از مظلوميت و مصيبت آن حضرت از هيأتهاي مذهبي و عموم مؤمنان خواستند تا عزاداري روزهاي عاشورا را هر چه باشکوهتر برگزار کنند.


