صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
پشت پرده تراژدی برای ورزش ایران

کشتی، پرمدال‌ترین ورزش ایران، از المپیک حذف شد

تراژدی که این اعضا برای ایران و دیگر کشورهای مقتدر و سرمایه گذار در کشتی جهان رقم زدند، در صورت تصویب نهایی و اجرایی شدن، جایگاه ایران را از دو دوره المپیک آتی به شدت تضعیف خواهد کرد و بر همین مبنا انتظار می رود ایران فراتر از ارتباطات ورزشی و حتی با رایزنی های دیپلماتیک درصدد ایجاد یک اجماع برای عدم تصویب نهایی این اتفاق باشند
کد خبر: ۳۰۲۲۷۹
| |
32030 بازدید
|
هیأت اجرایی کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) امروز با نام ۲۵ رشته‌ای که قرار است در صد و بیست و پنجمین جلسه مجمع عمومی کمیته بین المللی المپیک به عنوان رشته‌های اصلی بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ پیشنهاد شوند، موافقت کرد که بدین ترتیب عملاً کشتی فرنگی و آزاد از بازیهای المپیک حذف شد و المپیک 2016 آخرین رویدادی خواهد بود که دوبنده پوشان ایرانی فرصت افتخارآفرینی برای ایران را خواهند داشت.

به گزارش «تابناک»، امروز، روزی تلخ ورزش ایران خواهد بود؛ روزی که یکی از پایه های مدال آوری ایران و برخی از قدرت های جهان از جمله روسیه از بازیهای المپیک عملاً حذف شد و با تصویب هیات اجرایی کمیته بین المللی المپیک به عنوان متولی بازیها، از المپیک 2020 تشک های کشتی گسترده نمی شود و یکی از هفت رشته ای که قدرت های سیاسی بزرگ دنیا در پی راه یابی اش به المپیک هستند وارد این رویداد خواهد شد؛ اتفاقی که برای بیس بال و ووشو محتمل به نظر می رسد و چین و آمریکا به شدت در پی جایگزینی رشته شان به جای کشتی هستند.

بر اساس مصوبه کمیته بین المللی المپیک، دو و میدانی، روئینگ، بدمینتون، بسکتبال، بوکس، کانو، دوچرخه سواری، سوارکاری، شمشیربازی، فوتبال، ژیمناستیک، وزنه برداری، هندبال، هاکی، جودو، شنا، پنج گانه مدرن، تکواندو، تنیس روی میز، تنیس، تیراندازی، تیر و کمان، سه گانه، قایقرانی و والیبال رشته هایی هستند که مجموعه بازیهای حاضر در المپیک 2022 را تشکیل خواهد داد؛ المپیکی که هنوز میزبانش مشخص نشده و بعید نیست آمریکا این بار موفق به کسب میزبانی شود.

بنابر این گزارش، هیأت اجرایی پیشنهاد کرده کشتی که زیر نظر فدراسیون بین‌المللی کشتی (فیلا) است، در فهرست رشته‌های اصلی قرار نداشته باشد و کشتی اکنون به فهرست هفت رشته‌ای افزوده می‌شود که به عنوان رشته‌های اضافی در لیست انتظار شمار نهایی ورزش‌های المپیک ۲۰۲۰ است که بدین ترتیب کشتی از المپیک حذف شده و از این پس باید برای حضور در بازیهای المپیک رقابت کند.

بیس بال/ سافت بال، کاراته، اسکیت، صخره نوردی، اسکواش، اسکی روی آب و ووشو رشته هایی هستند که برای حضور در المپیک 2020 رقابت می کنند و با توجه به افزایش نفوذ چین در سطح هیات اجرایی IOC، ووشو حتی از بیس بال نیز شانس بیشتری برای حضور در المپیک دارد و توجیه این مسئله نیز بیش از یک میلیارد مخاطب برای ورزش ملی چین است و چینی ها نیز بارها در اظهارنظرهایشان نسبت به عدم حضور این رشته که به هر صورت یک ششم جمعیت جهان را در میان مخاطبان بالقوه اش دارد، گلایه کرده اند.

قرار است، مجموع این هشت رشته اجلاس هیأت اجرایی در سن پترزبورگ روسیه در ماه مه سال جاری بررسی شوند و در این نشست، هیأت مذکور نسبت به انتخاب یکی از این رشته‌ها اقدام خواهد کرد. در این میان با توجه به دامنه نفوذ اعضای هیات اجرایی، باید منتظر اظهارنظرهای این اشخاص درباره رشته مطلوب بود؛ اشخاصی که می توانستند ضمن حفظ کشتی در المپیک، یک رشته دیگر را نیز بیافزایند و به شعار ورزش برای همه بیش از پیش جامه عمل بپوشانند.



کمیته بین‌المللی المپیک اعلام کرده، در تلاش برای مربوط نگه داشتن ورزش‌ها با میزان طرفداران آن‌ها، به طور منظم رشته‌های المپیک را مورد بازنگری قرار می‌دهد؛ برای نمونه، در سال ۲۰۰۹ ورزش‌های گلف و راگبی رشته‌های اضافی المپیک ۲۰۱۶ تصویب شدند و کشتی نیز به واسطه کاهش مخاطبانش در ادوار پیشین المپیک و همچنین تمایل پایین خریداران حق پخش تلویزیونی بازیهای المپیک نسبت به پخش المپیک به وسعت قلت مخاطبان، علی الظاهر با سیاست های اقتصادی IOC در تضاد بوده و از این رویداد حذف شده است.

صد و بیست و پنجمین نشست مجمع عمومی کمیته بین‌المللی المپیک در روزهای هفتم تا دهم سپتامبر در بوینس آیرس آرژانتین برگزار خواهد شد تا هیات اجرایی بر اساس رایزنی هایی که از هم اکنون آغاز شده، نسبت به جریان سازی و اخذ مصوبه از اعضای مجمع عمومی دست یابد. هیات اجرایی کمیته ملی المپیک به جز ژاگ روگ رئیس IOC، مشتمل بر سر میانگ از سنگاپور، توماس باخ از آلمان، نوال المتوکل از مراکش، کریک ریدی نواب رئیس و سام رام سامی از آفریقای جنوبی، جان دی کوئیتس از استرالیا، چینگ کو وو از تایوان، گونیلا لیندبرگ، رنه فاسل، پاتریک ژوزف هیکی، کلودیا بوکل، خوان آنتونیو سامارانشِ پسر، سرگئی بوبکا، ویلی کالچمیت لوجان می شود.

تراژدی که این اعضا برای ایران و دیگر کشورهای مقتدر و سرمایه گذار در کشتی جهان رقم زدند، در صورت تصویب نهایی و اجرایی شدن، جایگاه ایران را از دو دوره المپیک آتی به شدت تضعیف خواهد کرد و بر همین مبنا انتظار می رود ایران فراتر از ارتباطات ورزشی و حتی با رایزنی های دیپلماتیک درصدد ایجاد یک اجماع برای عدم تصویب نهایی این اتفاق باشند؛ هرچند با توجه به سوابق، بعید است اتفاق مهمی در این بخش رخ دهد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۸۳
انتشار یافته: ۷۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
شک نکن به خاطر ایران اینکار را کردند.
پاسخ ها
ناشناس
| United States |
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
واقعا این آدم هایی که منفی میزنند بی انصاف هستند. من خودم آدم بدبینی نیستم، و بدتر از هر چیز از این آدم هایی که به طور ناجوری توهم توطئه در سر دارند خوشم نمیاید. ولی با شنیدن این خبر واقعا حیرت کردم. به نظر میرسد یک لابی بزرگ در دنیا شکل گرفته تا ایران را یک بار برای همیشه عبرت تاریخ کنند. اون از تحریم ها، و اون هم از غربی ها که فکر می کنند ایران ها همه تروریست هستند. به نظر میرسد که پیشبینی رشد مدال آوری ایرانیان در سال های آینده که نمونه کوچکی از آن در بازی های آسیایی رخ داد باعث شده که در این موضوع هم بخواهند ایران را قلع و قم کنند. به نظرم نه فقط در ورزش بلکه در مورد سایر مسائل نباید بگذاریم این اتفاق بیافتند. باید یک راه کاملا خلاقانه برای بیرون آمدن از این مصیبت اقتصادی و سیاسی و دیپلماسی و فرهنگی پیدا کنیم. وگرنه خودمان ضرر می کنیم. زیرا تمام ابزار در دست غربی هاست.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
روسا نمگذارند
فاضل
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
پسر خوب روسیه قزاقستان و چندتا کشور دیگه تو کشتی از ایران بیشتر مدال گرفتن که!تازه شما یادت نمیاد چند دورست که میخوان اینکارو کنن.
danial
| Switzerland |
۲۲:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
آخه توهم تا چه حد
مرد حسابی یه امسال ما تو المپیک 4 تا مدال کشتی آوردیم، در کل کشتی برا روسیه اهمیت بیشتری داره تا ما(از نظر مدال آوری)
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
بنده خداامریکا که همیشه توکشتی بیشترین مدال رو میاره واوله
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
این هم از اثرات عملکرد ضعیف فیلا با مدیریتش که جذابیت رو کاملا از کشتی گرفته بود!
محمد جعفر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
رگ حیات ما وصل به کشتی بود؟ این همه رشته ورزشی، سرمایه گذاری و تلاش رو تو رشته های دیگه شروع کنیم، نه اینکه بشینیم آه و افسوس بخوریم که پنیر من را چه کسی جابجا کرد.
پاسخ ها
قوی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
عزیزم اینقد ناراحت نباش بزار ببین آخرش چی میشه، مطمئن باش بر خواهد گشت زیاد به تابی جون اعتمادی نیست. ببخشید ها ولی بشین و نگاه کن .
مهران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
ما رکورد زدیم
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
واقعا مسخره است که ورزشهایی مثل تنیس روی میز و بدمینتون جزو رشته های اصلی باشند و کشتی حذف شود! علتش ریشه و منشأ ورزش کشتی است. این غربیهای کثیف با هر نشانی از شرق مبارزه می کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Norway |
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
اولا کشتی فرنگی کاملا غربی است. ثانیا در دنیا کشتی چندان بیننده نداره. فقط در ایران و نواحی ای از روسیه و ترکیه بیننده داره. شما فقط ایران رو دیدی فکر کردی دنیا باید ببینه شما چی دوست دارید.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
تازه اینا که گفتی خوبه. المپیک قبلی از این رشته هایی که آدم بزرگ ها سوار دوچرخه های کوچیک میشن رو هم آورده بودن تو بازی های المپیک
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
کشتی نیز به واسطه کاهش مخاطبانش در ادوار پیشین المپیک و همچنین تمایل پایین خریداران حق پخش تلویزیونی بازیهای المپیک نسبت به پخش المپیک به وسعت قلت مخاطبان، علی الظاهر با سیاست های اقتصادی IOC در تضاد بوده و از این رویداد حذف شده است.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
اتفاقا در امریکا و اروپا کشتی بسیار مشهور هست کلی فیلم هم درباره کشتی ساخته شده

همینطور در شرق آسیا.....
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
صرفا جهت اطلاع آقای ناشناس:
روسیه, آذربایجان,ترکیه,ایران,کره,ژاپن,کوبا,کانادا,تا حدودی آمریکا,قزاقستان,ترکمنستان,گرجستان,بلاروس و یک تعداد دیگری که اسامی شان از خاطرم رفته....از طرفداران کشتی هستند.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
به هر حال هر كسي كه به يه رشته‌اي علاقه داره، حتي اگه مسابقه پرتاب موبايل يا تف كردن تخمه طالبي (واقعا وجود داره‌ها) باشه، فكر مي‌كنه پر طرفدارترين و جذاب ترين مسابقه دنياست. اگه منصف باشيد مي‌بينيد بسياري از ورزشهاي المپيك ريشه شرقي دارند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
فکر نکنم روسیه بزاره کشتی از المپیک خذف بشه۰
احمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
به نظر من خوب شد چون میتونه باعث پیشرفت سایر رشته ها بشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
مثلا فوتبال ؟!! فک می کنی چقدر تو کشتی خرج می کردیم ؟
ایمان
|
Canada
|
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
بنظر من که باید فوتبال رو حذف می کردند...چون جام جهانی فوتبال به تنهایی اعتبار بسیاری دارد و بازیهای فوتبال المپیک معمولا کیفیتی پایین دارند!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
اشکالی ندارد در ورزشهای دیگر باید خودمان را تقویت کنیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
حالا چه كمكي از دست ما ساخته است؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۰۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
شما فقط خودشو ناراحت نكن
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟