صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
نظریه اداره حقوقی قوه قضائیه صادر شد

توقف خودرو تنها با مشاهده تخلف امکان‌پذیر است

کد خبر: ۳۰۰۹۱۴
| |
3703 بازدید
|
۱

براساس نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه، مأموران راهنمایی و رانندگی بدون مشاهده تخلف اجازه متوقف ساختن وسایط نقلیه و مطالبه مدارک رانندگان را ندارند.

به گزارش روابط عمومی سازمان قضایی نیروهای مسلح، این نظریه به دنبال سؤالات و اختلاف نظرهای به وجود آمده در اجرای ماده 9 قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی صادر شده است.

ماده فوق مقرر کرده که مأموران در صورتی می‌توانند مدارک رانندگان را مطالبه‏ کنند که شاهد تخلف از سوی راننده بوده یا وی تحت تعقیب قضایی یا انتظامی باشد.

از ظاهر این ماده چنین استنباط می‏‌شود که در صورت عدم مشاهده تخلف، مأموران اجازه متوقف ساختن وسایل نقلیه را ندارند، در حالی‌ که احراز برخی از تخلفات از قبیل داشتن گواهینامه مجاز، کنترل بیمه نامه و غیره مستلزم توقف وسیله نقلیه است؛ همین امر اختلافاتی را در اجرای قانون به وجود آورده است.

نظریه اداره حقوقی قوه قضاییه در این خصوص چنین است: ماده 9 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب 1389/12/24 به صراحت بیان داشته است که: مأموران در صورتی مدارک رانندگان را مطالبه می‏ کنند که شاهد وقوع تخلف از سوی راننده بوده و یا تحت تعقیب قضایی و یا انتظامی باشند. بنابراین، چون مطالبه مدارک رانندگان از سوی مأموران منوط به صراحت قانون یا وقوع تخلف گردیده است، مأموران بدون مشاهده تخلف اجازه متوقف ساختن وسایط نقلیه و مطالبه مدارک مربوطه را ندارند، زیرا تحدید آزادی شهروندان محتاج به تصریح مقنن و نصوص قانونی است و با توجه به تفسیر مضیق در امور جزایی، صرفاً باید به نص اکتفا کرد و از تفسیر موسع قانون جداً اجتناب کرد».

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
mkhd
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۷
وقتي شما رو نگه ميدارن بعد ميگن يك لامپ چراغ خطر عقب ماشين كار نميكنه موندم چجوري با علم غيب طرف تونسته از روبرو بفهمه چراغ خطر عقب ماشينم خرابه!
جل الخالق
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟