صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

حداد: مجلس مقابل دولت منفعل نيست

وي با اشاره به بعد آگاهي مردمي در تبليغات انتخاباتي، اظهار كرد: فردي كه چند صد روستا در حوزه انتخابيه‌اش وجود دارد اگر بخواهد يك كاغذ كوچك براي اطلاع‌رساني از حضورش در انتخابات تهيه كرده و به همه مردم آن حوزه بدهد چقدر خرج دارد.
کد خبر: ۲۹۶۱
| |
3579 بازدید

رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: جريان دانشجويي پرچم 16 آذر را دست به دست كرد تا انقلاب به پيروزي رسيد.

به گزارش ايسنا، دكتر غلامعلي حدادعادل با حضور در جمع دانشجويان دانشگاه صنعتي شريف با گراميداشت شهداي 16 آذر و همه شهداي انقلاب اسلامي در راه استقلال كشور و دفاع مقدس، خود را به دليل سابقه كاري‌اش در اين دانشگاه، دلبسته و وابسته به اين دانشگاه دانست و افزود: دانشگاه صنعتي شريف را يكي از سرمايه‌هاي اين كشور مي‌دانم. اين دانشگاه را يك خزانه نيرو براي انقلاب مي‌دانسته و مي‌دانم.

وي با اشاره به سخنان نمايندگان جريانات دانشجويي در اين دانشگاه كه پيش از سخنان وي ايراد شد، گفت: وقتي اين سخنان را گوش مي‌كردم خدا را شكر كردم كه در كشور و جامعه‌اي زندگي مي‌كنم كه دانشجويان دانشگاه راحت و

بي‌رودربايستي حرف‌شان را مي‌زنند؛ اعتراض، انتقاد و مطالبه مي‌كنند. اين يك ارزش است و بايد قدردان آن باشيم. به هيچ‌وجه از اين موضوع ناراحت نيستم كه كسي اين‌گونه حرف خود را بزند. اين همان چيزي است كه ما در انقلاب مي‌خواستيم.

وي با اشاره به اتفاقي كه در 16 آذر 32 افتاد، فضاي حاكم بر آن دوران را يادآور شد و بر لزوم مطالعه تاريخ به ويژه تاريخ معاصر را توسط دانشجويان تأكيد كرد و افزود: جريان دانشجويي پرچم 16 آذر را دست به دست كرد تا انقلاب به پيروزي رسيد.

رييس مجلس شوراي اسلامي با يادآوري خاطره سفر نيكسون به ايران و واكنش دانشجويان نسبت به اين سفر، تصريح كرد: نكته مهم در 16 آذر اين است كه انگيزه دانشجويان در آن استقلال‌طلبي، مخالفت با آمريكا و با سلطه بيگانه به عنوان صدر آرمان‌هاي دانشجويي بود.

به گفته او در آن زمان دانشجويان درست تشخيص داده بودند كه سر بيچارگي و عقب‌ماندگي اين ملت آن است كه حكومتش مزدور بيگانه بوده و استقلال ندارد. مردم به طور طبيعي مي‌دانستند كه حكومت پهلوي به دست انگليسي‌ها روي كار آمده و اين نااميدي در قلب هر دانشجويي بود كه تا وقتي حكومتي كه اختيارش به دست بيگانه باشد حاكميت دارد هيچ راه‌حلي به نتيجه نمي‌رسد.

حدادعادل با بيان اين‌كه 16 آذر يك نماد است، اظهار كرد: دانشجويان اين مبارزه را براي قطع حاكميت بيگانه ادامه دادند و 16 آذر به عنوان پاك‌ترين روزي كه نماد بقيه آن شهادت‌ها شد، ادامه يافت.

وي افزود: دانشجويان مي‌خواستند روزي برسد كه مردم حكومتي از خودشان را بر سر كار آورند. ملت آغوش گشود و مردي را كه به پاكي و عظمت شناخته بود به قدرت رساند و امام (ره) در عين ناباوري همه بيگانگان رهبر اين كشور شد و آرزويي كه مردم 2500 سال چشم به انتظار آن بودند، محقق شد.

به گفته‌ نماينده مردم تهران در مجلس دانشجويان هم در پيروزي انقلاب و هم در دفاع از آن سنگ تمام گذاشتند و امروز نيز دانشجويان پشتوانه اين نظام هستند.

رييس مجلس با بيان اين‌كه جريان دانشجويي امروز بايد خدا را شكر كند كه اين كشور به دست مردمي از خود اين كشور اداره مي‌شود، گفت: امروز جنبش دانشجويي به بزرگ‌ترين آرزوي خود يعني تأمين حاكميت ملي رسيده است.

او با طرح اين پرسش كه امروز كدام كشور در منطقه جز ايران است كه خود در داخل سرنوشت خود را رقم مي‌زند، اين امر را بزرگ‌ترين افتخار، دستاورد و آرمان مقدسي دانست كه شهداي 16 آذر در راه آن به شهادت رسيدند و با بيان اين‌كه آمريكا مظهر استكبار است، اظهار كرد: آمريكايي‌ها از اول انقلاب با اين انقلاب سر ستيزه داشتند و اول انقلاب كه هنوز بحث تروريسم، هسته‌اي و جنگ تحميلي مطرح نبود دشمني بي‌دليل خود را با اين انقلاب آغاز كردند. البته به يك معنا اين دشمني با دليل بود چون رژيم قبل چندين ميليارد دلار براي اين‌كه از آمريكا سلاح بخرد به اين كشور پرداخت كرده بود. آمريكايي‌ها پس از پيروزي انقلاب گفتند به شما سلاح نمي‌فروشيم اما پول‌هاي ما را پس ندادند.

وي با بيان اين‌كه هر جاي دنيا اين موضوع را مطرح كنيم، آمريكا محكوم است، اين موضوع را مربوط به پيش از موضوع تسخير لانه جاسوسي عنوان كرد و با تأكيد بر اين‌كه اگر آمريكايي‌ها در اين كشور مي‌ماندند بسيار توطئه مي‌كردند، افزود: شعار استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي از عمق وجدان تاريخي ملت برخواست و اين كليد همه مشكلات و پيروزي‌ها است.

حدادعادل تأكيد كرد: در اين راستا اصلا شخص مطرح نيست، مسأله اين است كه كشور نجات پيدا كرده و اختيارش به دست خودش است.

به گفته‌ وي در سال‌هايي كه گذشته بعضي‌ها از روي جهالت يا غرض سعي كردند كه اين 16 آذر و جنبش دانشجويي را در مقابل نظام اسلامي قرار دهند اما محاسبه آن‌ها غلط بود.

رييس مجلس افزود: سال‌ها قبل يك عده به فكر شبيه‌سازي افتاده بودند و مي‌گفتند چون دانشجوها در مقابل رژيم گذشته ايستادند و مردم از آن‌ها در مقابل رژيم پشتيباني كردند دانشجوها را تحريك مي‌كنيم تا در مقابل حكومت اسلامي بايستند و ملت از آن‌ها حمايت مي‌كند.

وي افزود: اين عده دانشجو، ملت و جمهوري اسلامي را نشناخته بودند؛ چطور ممكن است جنبش دانشجويي كه براي استقلال اين كشور مبارزه كرده در برابر نظامي بايستد كه آمريكا را بيرون كرده و آمريكا بزرگ‌ترين دشمن اوست.

حدادعادل گفت: انتظار امروز از دانشجو و دانشگاه مشاركت در اداره امور كشور است نه ايستادگي در مقابل انقلاب.

رييس مجلس به عنوان كسي كه هنوز در دانشگاه است و با آن ارتباط دارد، گفت: گواهي مي‌دهم كه خوشبختانه در ايران لطف الهي، قاطبه دانشجويان اين‌گونه نيستند كه در برابر نظام ايستاده باشند. دانشجو همراه انقلاب است اما به اقتضاي شرايط و سنش مطالباتي دارد كه بايد به آن توجه كنيم.

او با بيان اين‌كه انتظار ما از دانشجو اين است كه سياسي باشد، در بيان علت اين امر گفت: اين كشور بايد به دست كساني اداره شود كه امروز در دانشگاه‌ها، دانشجو هستند. آيا مي‌توان گفت كه امروز اين دانشجويان به مسائل سياسي، كار نداشته باشند و فردا اين كشور را اداره كنند.

به گفته رييس قوه مقننه، دانشجو بايد چشم بيدار اين ملت باشد، تجربه كند، دانش كسب كند و درك درستي از مسائل داشته باشد و در نتيجه خود را براي مديريت اين كشور آماده كند.

وي خطاب به دانشجويان گفت: اين كشور مال شماست و قرار است به دست شما سپرده شود. بنابراين دانشجو بايد روشن، آگاه، حساس و دقيق باشد.

حدادعادل با بيان اين‌كه عده‌اي اين سياسي بودن دانشجو را براي مقاصد خاصي مي‌خواستند، به دو ويژگي آرمان‌گرا و احساساتي بودن دانشجويان اشاره و خاطرنشان كرد: يك عده مي‌خواستند اين دو ويژگي را وسيله‌اي كنند كه دانشجو فقط اعتراض كند. البته مشت گره كردن چيز خوبي است ولي دانشجو نبايد فقط مشت گره كرده باشد و دانشجو بايد چشم بيدار، مغز انديشمند و گوش شنوا هم داشته و درباره آن‌چه مي‌خواهد بگويد، اطلاعات كسب كند.

وي افزود: يكي از آقايان سياسي، سياسي كار مي‌گفت دانشجو هميشه يك فرياد اعتراض در مقابل حكومت بوده است اما من مي‌گويم اين‌گونه حرف‌ها مال اين نظام نيست. در برابر اين نظام كه شهدا و جانبازان بسياري به عنوان نماد ايستادگي در برابر ابرقدرت‌ها داده نبايد اين حرف‌ها را گفت.

به گزارش ايسنا، رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه سخنان خود در جمع دانشجويان دانشگاه صنعتي شريف با بيان اين‌كه دانشجويي مي‌خواهيم كه از دستاورد استقلال انقلاب حمايت كند، نتيجه استفاده ابزاري از دانشجو را زده شدن او از سياست دانست و گفت: نتيجه از سياست زده شدن دانشجو اين مي‌شود كه جنبش دانشجويي به دنبال لوكوموتيوي كه اختيارش به دست خودش نيست يدك كشيده شود.

وي بر لزوم تداوم حساسيت دانشجو نسبت به استقلال كشور تأكيد و در اين راستا به پشتيباني دانشجويان در مسأله هسته‌اي اشاره كرد و گفت: آمريكايي‌ها و اروپايي‌ها و . . . بايد بدانند كه اين انقلاب براي استقلال كشور با هيچ كسي وارد معامله نمي‌شود؛ بنابراين تأكيد ما در همين راستاست و حرف ما اين است كه اگر تسليم شويم به معناي عقب‌نشيني از موضع استقلال اين انقلاب است كه اولين حرف اين ملت در اولين شعارش بوده است.

نماينده مردم تهران در مجلس خطاب به دانشجويان با بيان اين‌كه نسبت به عدالت اجتماعي حساس باشيد، گفت: كشوري كه عدالت اجتماعي نداشته باشد پيشرفت نمي‌كند.

رييس قوه مقننه بر لزوم توجه دانشجويان به مقوله علم تأكيد كرد و افزود: مراقب باشيد كه به اين شأن اصلي دانشگاه يعني تقويت علم لطمه نخورد.

به گفته حدادعادل بايد از طريق معرفت ديني، احياي ارزش‌هاي ديني، خرافه‌زدايي از چهره پاك اسلام، مبارزه با تحجر، رسيدن به اصل معرفت قرآني و معارف علوي، دين و علم را در كشور احياء و تقويت كنيم و به سوي تمدن اسلامي حركت كنيم.

او فرهنگ را نرم‌افزار تمدن اسلامي و اين تمدن را سخت‌افزار آن دانست و با بيان اين‌كه بايد همزمان سخت‌افزار و نرم‌افزار را فراهم كنيم، دين و علم را دو ابزار مهم در اين حركت دانست.

حدادعادل در ادامه به سوالات دانشجوياني كه به عنوان نمايندگان جريان‌هاي مختلف دانشجويي در اين مراسم حضور داشتند پاسخ داد.

وي با اشاره به سوالي درباره اعلام اسامي مفسدان اقتصادي و اقدامات مجلس در اين باره، گفت: با اصلاحاتي كه در قانون مدني به عمل آورديم، اعلام اسامي تحت شرايطي ممكن شد و مقداري فضا را براي اطلاع‌رساني با حفظ حقوق مردم بازتر كرديم.

اين نماينده مجلس در اين راستا به بررسي لايحه پولشويي در مجلس و نيز لايحه اجراي سياست‌هاي كلي اصل 44 اشاره كرد و افزود: در لايحه اجراي سياست‌هاي كلي اصل 44، مجلس بخش مبارزه با انحصار و ايجاد رقابت را به اين لايحه افزود چراكه معتقد بود انحصار در اقتصاد فساد اقتصادي مي‌آورد.

رييس مجلس در عين‌حال نتيجه واگذاري كار از دولت به مردم در عرصه اقتصاد را كه مورد تأكيد سياست‌هاي اصل 44 است جنبه‌اي از مبارزه با مفاسد اقتصادي دانست و به رسيدگي به پرونده‌ها در كميسيون اصل 90 اشاره كرد و گفت: در حال حاضر 52 پرونده مهم در اين كميسيون در دست بررسي است. البته نمي‌گويم كه توانسته‌ايم به وظيفه خود آن‌چنان كه حق بوده عمل كنيم.

رييس قوه مقننه درباره تحقيق و تفحص‌ها، اظهار كرد: وقتي مجلس تشخيص دهد كه نيت يك تحقيق و تفحص رسيدگي به يك مشكل و يك فساد است، حتما به آن رأي مي‌دهد و هيأت رييسه نيز نمي‌تواند از تحقيق و تفحص در مجلس جلوگيري كند.

او با رد برخي گفته‌ها كه بعضي اعضاي هيأت رييسه دستور كارهاي مجلس را پس و پيش مي‌كنند، گفت: من هم كه رييس مجلس هستم اين اختيار را ندارم كه خلاف آيين‌نامه عمل كنم.

حدادعادل با بيان اين‌كه هنوز مراحل آيين‌نامه‌اي تحقيق و تفحص از قوه قضاييه به پايان نرسيده به تحقيق و تفحص از آموزش عالي كه هنوز به اتمام نرسيده اشاره و درباره نتيجه تحقيق و تفحص از آزمون دستياري به اخراج 21 نفر در اين رابطه اشاره كرد و گفت: خلاصه 100 صفحه‌اي از تحقيق و تفحص از آموزش عالي تهيه شده كه در مجلس خوانده خواهد شد.

رييس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سوالي با بيان اين‌كه بنيه اقتصادي كشور معلوم است، آن را با قيمت نفت نسنجيد، تأكيد كرد: اگر پول نفتي كه به درآمد اضافه مي‌شود عاقلانه خرج نشود، باعث تورم مي‌شود.

وي در اين رابطه به وظيفه مجلس مبني بر توزيع پول اشاره كرد و لزوم توجه به موارد مختلف در بودجه را يادآور شد و گفت: به عنوان مثال مصيبتي كه داريم اين است كه شاهد ورود مواد مخدر از مرزهاي شرق كشور هستيم و در حالي‌كه قبل از ورود نحس آمريكايي‌ها به افغانستان، ورود مواد مخدر به كشور از مرزهاي شرقي 2 هزار تن در سال بود، در حال حاضر به 8 هزار تن در سال رسيده است. حال اين‌كه چگونه بايد از مرزها دفاع كنيم مسأله مهمي است. آيا مي‌توان گفت همه بودجه را كه شامل دفاع از مرزها هم مي‌شود به يك موضوع ديگر اختصاص دهيم.

رييس قوه مقننه با بيان اين‌كه نمايندگان مجلس در هنگام بررسي لايحه بودجه همه اين موضوعات را در نظر مي‌گيرند به افزايش بودجه دانشگاه‌ها در دو سال گذشته اشاره كرد.

نماينده مردم تهران در مجلس درباره هزينه‌هاي انتخاباتي نمايندگان، گفت: من از شما اين سوال را مي‌پرسم كه آيا مملكت نماينده و مجلس مي‌خواهد يا نه؟ اگر مي‌خواهد تبليغات دارد يا نه؟ هزينه اين تبليغات بايد از كجا تأمين شود؟

وي با اشاره به بعد آگاهي مردمي در تبليغات انتخاباتي، اظهار كرد: فردي كه چند صد روستا در حوزه انتخابيه‌اش وجود دارد اگر بخواهد يك كاغذ كوچك براي اطلاع‌رساني از حضورش در انتخابات تهيه كرده و به همه مردم آن حوزه بدهد چقدر خرج دارد.

به گفته حدادعادل، سازوكار درست منطقي براي تأمين هزينه‌هاي انتخاباتي نداريم چون حزب نداريم. اما اگر حزب داشتيم و آن حزب با سرمايه‌داران وابسته به بيگانه زد و بند مي‌كرد آن هم مفسده‌اي به وجود مي‌آورد.

وي درباره تأمين هزينه تبليغات انتخاباتي خود در مجلس هفتم، گفت: من در طول مجلس ششم حقوقي از مجلس مي‌گرفتم كه خود آن را استفاده نمي‌كردم و آن را به صورت قرض‌الحسنه گذاشته بودم و بعضا آن را وام مي‌دادم. از باقيمانده آن‌چه در اين صندوق قرض‌الحسنه مانده بود در انتخابات براي تبليغات كاغذ چاپ كرديم. البته جريان اصولگرا هم ما را تقويت كرده و حتما پولي خرج خواهد كرد.

حدادعادل خاطرنشان كرد: كسي كه منتخب مردم مي‌شود از جيب خود پول نداده كه صد ميليون تومان خرج كنند. بالاخره جاهايي هم براي او هزينه مي‌كنند. اگر اين منابع سالم باشد كه بهتر است اما اگر ناسالم باشد بايد فرياد كنيم.

رييس مجلس تأكيد كرد: در مجلس و دولت فعلي نديدم كه منبع ناسالمي پول خرج منتخبان كرده باشد و در نتيجه منتخبان در خدمت اغراض آن منبع باشند.

به گزارش ايسنا، رييس مجلس درباره اين مطلب كه برخي مي‌گويند مجلس در رأس امور نيست، گفت: اگر رأس امور بودن به اين معناست كه با رييس‌جمهور ستيزه كنيم اين را ما نداريم و من نيز نمي‌خواهم در چنين مجلسي رييس باشم؛ چون اين تفسير غلط از رأس امور بودن مجلس است. اما اگر منظور استقلال مجلس در برابر دولت است بايد بگويم اين مجلس با وجود اين‌كه پشتيبان اين دولت است استقلال خود را در مقابل دولت حفظ كرده است.

حدادعادل با بيان اين‌كه مطمئن باشيد مجلس هفتم مجلسي مستقل است، به موضوع رأي اعتماد به وزيران پيشنهادي دولت نهم اشاره و خاطرنشان كرد: در هيچ مجلسي اين طور نبوده كه رييس‌جمهور در ابتداي كار نتواند براي همه وزيران پيشنهادي خود رأي اعتماد بگيرد. اين مجلس چون مستقل بوده به چهار وزير پيشنهادي همين رييس‌جمهور كه دوستش داشته است، رأي نداده است.

وي در اين راستا به رأي اعتماد ندادن مجلس به سه وزير پيشنهادي نفت اشاره كرد و گفت: حالا هم اين‌طور نيست كه به معناي تسليم دست بلند كرده باشيم و بگوييم مجلس در مقابل دولت منفعل است. مجلس اصولگرا هر طور كه درست تشخيص دهد عمل مي‌كند، اما ستيزه نمي‌كند.

به گفته رييس قوه مقننه آن‌ها كه مي‌گويند مجلس در مقابل دولت بايستد، نه خير دولت، نه مجلس و نه مملكت را مي‌خواهند و مي‌خواهند داد و فرياد و جنجال شود و مردم از اصولگراها متنفر شده و به آن‌ها رأي ندهند. اين‌ها اين مسائل را مطرح مي‌كنند كه بين دولت و رييس مجلس ستيزه است و يا اين‌كه مي‌گويند حداد مي‌خواهد رييس‌جمهور شود و مدام اين سوال را مطرح مي‌كنند و مي‌گويند چرا وكيل‌الدوله شده‌ايد.

نماينده مردم تهران در مجلس، با بيان اين كه اگر بدانيم دولت كار اشتباهي مي‌كند سكوت نمي‌كنيم، تصريح كرد: چون دعوا نمي‌كنيم، بعضي‌ها فكر مي‌كنند در رأس امور نيستيم.

وي درباره حمايت از دانشگاه آزاد و نامه 200 تن از نمايندگان مجلس در اين‌باره، آن را بحثي دامنه‌دار دانست و لزوم گسترش دانشگاه پس از پيروزي انقلاب اسلامي را يادآور شد و با بيان اين‌كه ممكن است سطح دانشگاه آزاد در حد صنعتي شريف نباشد، گفت: من خود منتقد دانشگاه آزاد هستم اما با اين حال وجود آن را مفيد مي‌دانم. به جاسبي هم گفته‌ام كه اين دانشگاه را با اين سرعت گسترش ندهد و جلوي رشد بادكنكي آن را بگيرد.

به گفته حدادعادل، اين رشد بادكنكي، نيرومندي و چاقي نيست؛ آماس است. دانشگاه را نبايد باد كرد. بايد گذاشت كه به طور طبيعي رشد كند.

او با بيان اين‌كه رييس دانشگاه آزاد گفته است كه در حال انجام اقداماتي براي تقويت كيفي اين دانشگاه است، اظهار كرد: اگر مجلس هم در اين‌باره نامه‌اي نوشته بيش‌تر اظهار خوشوقتي كرده كه اختلافي كه پيدا شده با هدايت مقام معظم رهبري به سير درستي افتاده است.

رييس مجلس شوراي اسلامي معتقد است كه بايد اين دانشگاه را حفظ و عيوبش را برطرف كرد، چراكه دانشگاه آزاد سرمايه‌اي براي كشور است.

نماينده مردم تهران در مجلس با بيان اين‌كه تحقيق و تفحص از دانشگاه آزاد مثل هر تحقيق و تفحص ديگري مسير خود را طي مي‌كند، تأكيد كرد: بايد به دور از جنجال سراغ عيب‌هاي اين موضوع رفت.

اين استاد دانشگاه درباره ارتباط صنعت و دانشگاه، به منصوب كردن يك نفر به عنوان معاون علم و فن‌آوري از سوي رييس‌جمهور اشاره كرد و گفت: ذهن يك سرمايه‌گذار آن‌قدر علمي نشده كه به جاي وارد كردن به سراغ دانشگاه و تحقيقات علمي برود.

حدادعادل در عين‌حال جوان بودن مديران و دانشمندان هسته‌اي را نمونه‌اي از ارتباط بين صنعت و دانشگاه دانست و درباره كارهاي انجام شده در راستاي چشم‌انداز بيست ساله به تدوين الزامات اين چشم‌انداز توسط مجمع تشخيص مصلحت نظام اشاره كرد و افزود: تلاش مي‌كنيم برنامه پنج ساله را از دل چشم‌انداز 20 ساله، قانون بودجه سالانه را از دل برنامه و قوانين عادي را مرتبط با آن‌ها بيرون آوريم و تمرين مي‌كنيم كه ارتباط طولي بين سطوح مختلف قانونگذاري برقرار كنيم. در همين راستا در بحث هسته‌اي و نانو در منطقه اول هستيم و رتبه سوم در زيست فن‌آوري و رتبه دوم در توليد علم و مقالات ISI داريم.

وي درباره مقالات ISI، گفت: وزارت علوم كلياتي را به عنوان اصول ارتقاي استادان به شوراي عالي انقلاب فرهنگي آورده كه در حال حاضر در دستور كار اين شوراست.

رييس قوه مقننه در پاسخ به سوالي مبني بر اين‌كه چرا قانوني نداريم كه در آن ناظري بر مجلس وجود داشته باشد، گفت: اين سخن درست است. ما در مجلس فكر مي‌كنيم نياز به يك سازوكار براي نظارت در مجلس وجود دارد؛ اما اين كار بسيار ضعيف است چرا كه چنين سازوكاري بايد به نحوي باشد كه قدرت را از نماينده سلب نكند و در عين‌حال مانع تخلفات او شود.

او با بيان اين‌كه در هنگام قرائت تذكرات كتبي گاه نمي‌توانم تشخيص دهيم كه نماينده تذكر دهنده به ضعفي برخورد كرده و يا نظر شخصي خود را در تذكرش اعمال كرده است، افزود: تشخيص اين‌كه كجا نماينده به وظيفه‌اش عمل مي‌كند و كجا تخطي كرده است؟ مشكل است. اگر در اين باره راه‌حلي داريد ارائه كنيد.

حدادعادل با بيان اين‌كه معتقدم مجلس بايد خيلي كم عيب باشد، تأكيد كرد: گواهي مي‌دهم كه مجلس هفتم مجلس خوبي است و بدنه خوشنام و خوش‌عملي دارد و اين طور نيست كه مجلس هفتم به طور كلي مشكل‌دار باشد. نمايندگان عمدتا سختكوش هستند؛ البته ممكن است 10 درصدي هم اشكال داشته باشند.

اين عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در پاسخ به سوالي مبني بر اين‌كه اين شورا در مسائل روزمره غرق شده و اعضاي آن چند مسووليتي هستند، گفت: اين طور نيست كه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در مسائل روزمره غرق شده باشد. به عنوان مثال ارزيابي از وضعيت علمي و يا فرهنگي كشور از جمله كارهاي اين شوراست كه روزمره نيست.

به گفته او، البته يك اشكال در اين شورا وجود دارد و آن اين است كه افرادي كه تمام وقت و يا حتي نيمه وقت، وقت خود را صرف امور فرهنگي كنند تقريبا وجود ندارند و يا در اقليت هستند.

رييس قوه مقننه، افزود: براي تقويت اين شورا بايد يك گروه افراد خبير، بصير و تمام وقت در كنار مجموعه فعلي باشند كه چون مسوولان گرفتاري‌هاي بسياري دارند كار كارشناسي و فكري انجام دهند.

حدادعادل در ادامه پاسخ به سوالات دانشجويان در جمع دانشجويان صنعتي شريف در پاسخ به سوالي مبني بر اين‌كه آيا بيانيه سازمان جاسوسي آمريكا خلاف نظر دولت آمريكا نيست، گفت: بسياري اوقات دولت‌ها تصميم مي‌گيرند براي مصالح خود از راهي كه مي‌روند برگردند و بايد اين تغيير مسير را به شكلي موجه اعلام كنند.

رييس مجلس با بيان اين‌كه آن‌ها مي‌دانستند ما نمي‌خواهيم بمب درست كنيم، گفت: محاسبات نشان مي‌دهد كه جنگ‌طلبي در دنيا خريدار ندارد و آن‌ها سياست خود را تغيير دادند و گزارشي منتشر كردند كه ولو آن‌كه به ضرر يك شخص تمام شود به نفع يك جريان مي‌شود.

به گفته وي، مهم آن است كه در اين گزارش بر حقانيت ايران و صداقت جمهوري اسلامي صحه گذاشته شده و اين يك پيروزي براي ملت ماست.

حدادعادل در پاسخ به پرسشي درباره اظهارنظر وي در پرونده موسويان و نيز برخي اظهارنظرها مبني بر افشاي اطلاعات اين پرونده، گفت: اين مسأله، مسأله مهمي است كه به منافع ملي ما مرتبط است و احتمال خطاي بزرگي در آن نسبت داده شده است. من نيز گفتم كه اعلام شده موسويان تبرئه شده است، اگر اين طور باشد بايد خوشحال باشيم. من قضاوت نكردم، چون قاضي نيستم و جزئيات پرونده فاش نشده و وزارت اطلاعات مصلحت نديده كه فاش شود.

رييس قوه مقننه تصريح كرد: در اين موضوع كه به مسأله هسته‌اي مربوط است قوه قضاييه بايد اظهارنظر كند. اين قوه نيز بايد بدور از فشارهاي بيروني آزاد باشد كه رسيدگي درست انجام دهد.

حدادعادل افزود: اگر هم كسي بي‌گناه است نبايد بي‌جهت گناهكار معرفي شود. من گفته‌ام كه اگر ثابت شود موسويان بي‌گناه است، خوشحالم شما هم بايد خوشحال باشيد و اين بدان معنا نيست كه من نظر خاصي دارم. معتقدم در اين بحث نبايد فشاري وارد شود.

وي با بيان اين‌كه حتما بايد فشار از روي قاضي برداشته شده و بر اساس حق، عدل و واقعيت عمل شود، تصريح كرد: اگر رييس‌جمهور معتقد است كه در اين پرونده فشاري بر قاضي وارد شده است اسناد و مدارك را به رييس قوه قضاييه و مقام معظم رهبري عرضه كند.

اين استاد دانشگاه در ادامه با تأكيد بر اهميت كيفيت نسبت به كميت در دانشگاه‌ها، گفت: ما بايد دانشگاه‌هاي علمي و كاربردي و رشته‌هاي كارداني را توسعه دهيم. در كشور ما مقطع كارداني لاغر و ضعيف است و كارشناسي كميت زيادي را به خود اختصاص داده است. تحصيلات عاليه به خودي خود خوب است منتهي بايد متناسب با نياز كشور باشد.

وي لزوم هماهنگي ظرفيت دانشگاه‌ها با بازار كار و نياز كشور را يادآور شد و در پاسخ به سوالي درباره شعار وي مبني بر ايجاد ژاپن اسلامي در انتخابات مجلس هفتم، گفت: كجا من چنين ادعايي كرده بودم؟ من چنين حرفي نزدم، در جايي در حال صحبت بوديم و گفتم كسي گفته ما نگرانيم كه ايران، ژاپن اسلامي شود. بعد در مجلس ششم دست گرفتند كه حداد گفته ايران را ژاپن اسلامي مي‌كنيم. ما هم چيزي نگفتيم و تماشا كرديم.

رييس مجلس در عين‌حال افزود: اين كه پشتكار، نظم و كار گروهي ژاپني‌ها را با اسلام و خصوصيات مسلمانان تركيب كنيم، كار بدي نيست اما من چنين شعاري ندادم.

او با بيان اين‌كه براي سعادتمندي اين ملت در حد توانم تلاش مي‌كنم، گفت: مهم اين است كه ايراني مستقل، آباد و آزاد داشته باشيم.

حدادعادل در پايان در پاسخ به سوالي درباره سفر روحاني به اروپا كه گفته مي‌شود در موضوع هسته‌اي صورت گرفته، ‌گفت: چون مسوول داشته اين كار را كردند و تغيير حاصل شد، اين كه گرفتاري ندارد.

گفتني است در اين جلسه كه بعد از ظهر امروز در دانشگاه صنعتي شريف به دعوت بسيج دانشجويي اين دانشگاه برگزار شد، زاهدي ـ وزير علوم، تحقيقات و فناوري، محمديان ـ رييس نهاد رهبري در دانشگاه‌ها ـ، كوهكن و زاكاني ـ نمايندگان مجلس ـ حضور داشتند و پيش از سخنراني رييس مجلس نمايندگاني از جنبش عدالتخواه دانشجويي، شوراي صنفي دانشگاه شريف، جنبش دانشجويان جهان اسلام، انجمن علمي نخبگان شريف و نماينده بسيج دانشجويي اين دانشگاه به بيان نظرات خود پرداختند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟