امریکا درپی بهانه ای برای ماندن در عراق
در حالیکه براساس موافقتنامه امنیتی عراق و امریکا ، واشنگتن باید همه نیروهای خود را از عراق خارج کند امریکا به دنبال بهانه تراشی برای ادامه حضور خود پس از منقضی شدن موافقتنامه امنیتی است.
واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه گزارش داد، فرمانده نیروهای امریکایی در عراق گفت : طی چند هفته آینده درباره کاهش احتمالی 146هزار نیروی امریکایی مستقر در عراق گفتگوهایی را برگزار خواهیم کرد اما دراین حال ضروری است تا برای تضمین ثبات و امنیت در عراق شماری از نیروهای امریکایی در این کشور باقی بمانند .
ژنرال ریموند اودیرنو افزود : مذاکرات با مقامات عراقی درباره اجرای موافقتنامه وضع نیروها که در آن بر خروج نیروهای امریکایی از شهرهای عراق تا پایان ماه ژوئن و خروج آنها از کل عراق تا پایان سال دو هزار و یازده تاکید شده است، به زودی آغاز خواهد شد.
اودیرنو با اشاره به انتخابات و همه پرسی آینده عراق تصریح کرد: ضروری است ما در عراق حضور کافی داشته باشیم تا بتوانیم به آنها در این روند انتقال کمک کنیم.
وی گفت: با وجود موافقتنامه امنیتی جدید میان بغداد و واشنگتن ، گروه هایی از نیروهای امریکایی پس از ماه ژوئن در شهرهای عراق باقی خواهند ماند تا نیروهای امنیتی محلی را آموزش و توصیه هایی را در زمینه مسائل امنیتی در اختیار آنها قرار دهند .
اودیرنو افزود: احتمالا کاهش حضور نیروهای امریکایی در عراق از سال دو هزار و نه آغاز خواهد شد. ما سطح نیروهای خود را در وضع کنونی حفظ نخواهیم کرد و بدون شک شمار آنها کاهش خواهد یافت.
این ژنرال امریکایی درحالی این اظهارات را مطرح کرد که براساس موافقتنامه امنیتی بین عراق و امریکا ، واشنگتن باید همه نیروهای خود را از عراق خارج کند . این درحالی است که امریکا از هم اکنون به دنبال بهانه تراشی برای ادامه حضور پس از منقضی شدن موافقتنامه امنیتی بین بغداد و واشنگتن است .
موافقتنامه امنیتی بین عراق و امریکا جایگزین حکم سازمان ملل متحد می شود که مجوز نیروهای ائتلافی تحت فرماندهی امریکا برای انجام دادن عملیات نظامی در عراق به شمار می رود . حکم سازمان ملل متحد سی و یکم دسامبر (یازدهم دی ماه ) منقضی خواهد شد.
در موافقتنامه امنیتی امریکا و عراق تاکید شده است هرگونه عملیات نظامی در عراق باید با موافقت دولت عراق انجام و همچنین باید ازطریق کمیته مشترک امریکا و عراق با مقامات عراقی بطور کامل هماهنگ شود.
عراق حق دارد نیروهای امریکایی و غیرنظامیان وابسته به آنها را درصورتیکه خارج از مناطق مورد توافق و خارج از زمان ماموریت خود ، جنایاتی را بطور عمد مرتکب شوند تحت پیگرد قانونی قرار دهد.
در این موافقتنامه همچنین آمده است ارتش امریکا باید فهرستی از همه اقلامی را که برای استفاده نیروهای امریکایی یا پیمانکاران امنیتی امریکایی ارسال می شود به مقامات عراقی ارائه کند. مقامات عراقی همچنین حق دارند برای اطمینان یافتن از محتوی محموله های ارسالی برای نیروهای امریکایی ، هر کامیونی را که بخواهند بازرسی کنند.
نیروهای امریکایی نمی توانند هیچ کسی را بدون اجازه مقامات عراقی بازداشت کنند مگرانکه افرادی که می خواهند بازداشت کنند از سربازان خودشان یا غیر نظامیان وابسته به آنها باشند.


