صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

سال آينده فرصت بررسي بودجه 92 نيست

رضا صابری
کد خبر: ۲۸۷۲۱۱
| |
4402 بازدید
در سال‌هاي اخير هرساله متأسفانه با بدقولي دولت در ارائه بودجه سال بعد، مجلس فرصت بررسي كامل را از دست مي‌دهد و ادامه بررسي به سال بعد موكول مي‌شود. اما سال آينده قرار است انتخابات رياست‌جمهوري و شواراهاي شهر برگزار شود و نمايندگان به‌دليل مشغله‌هاي فراوان مربوط به امور مستقيم و غيرمستقيم مربوط به انتخابات فرصت ندارند همچون سال‌هاي گذشته به بررسي فشرده بودجه بپردازند.

اين هشداري است كه رضا صابری نماينده آزادشهر، راميان، فندرسك و چشمه ساران در مجلس شوراي اسلامي و عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس به دولت مي‌دهد تا حتي المقدور در فرصت قانوني و يا با كمترين تأخير لايحه بودجه سال 92 را به مجلس ارائه كند.

نيمه آذر مهلت ارائه لايحه بودجه سال آينده از طرف دولت است. آيا به‌نظر شما امسال دولت در موعد مقرر لايحه بودجه را به مجلس تقديم خواهد كرد يا همانند سال‌هاي قبل با تأخير چند ماهه روبه‌رو خواهد شد؟

اميدواريم كه دولت بتواند امسال به موقع لايحه بودجه را به مجلس تقديم كند. با توجه به اين‌كه اين بحث در پايان دوره كاري خودش قرار دارد عملا در سال آينده دولت نمي‌تواند تصميم‌گيري‌هاي اجرايي را داشته باشد به‌همين دليل مسير اين است كه دولت در موعد مقرر لايحه بودجه را به مجلس تقديم كند تا مجلس هم بتواند بررسي جامع و كامل انجام بدهد. اميدواريم در سال آينده كه ما درگير موضوعات انتخابات رياست‌جمهوري و شوراها هستيم و به هيچ‌وجه فرصت مناسبي براي بررسي اين مسئله وجود ندارد، درگير مشكلات تمام نشدن بررسي بودجه در سال‌جاري نباشيم. مطالبه جدي نظام از دولت است كه بودجه را در موعد مقرر به مجلس ارائه دهد.

چرا در دولت آقاي احمدي‌نژاد هر‌ساله شاهد تأخير در ارائه لايحه بودجه هستيم؟

يكي از مهم‌ترين مشكلات و مسائلي كه وجود داشته اين است كه معمولا دولت‌ها در مقاطع و مواقعي كه خودشان هم پيشنهاد دهنده بودجه هستند و هم اجراكننده هستند معمولا هر دو مسئله را تحت اختيار خودشان مي‌دانند و اين مسئله باعث تعلل مي‌شود. فكر مي‌كنم كه امسال شرايط متفاوتي را پشت‌سر بگذاريم و دولت نيز به حساسيتي كه وجود دارد پي ببرد و لايحه را به‌موقع تقديم مجلس كند.

اين تأخير چه عوارضي دارد؟

وقتي بودجه با تأخير وارد مجلس مي‌شود عملا كار كارشناسي روي آن آنطور كه بايد و شايد صورت نمي‌گيرد. به‌همين دليل دولت بايد هرچه سريعتر بودجه را به مجلس بدهد تا مجلس بتواند وقت كافي براي آن بگذارد. وقتي بودجه دير برسد، مجلس نيز مجبور مي‌شود شتابزده عمل كند كه اين اصلا اتفاق خوبي نيست. علاوه بر اين مسئله اشكالاتي نيز متوجه مسائل اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي جامعه مي‌شود. پسنديده نيست كه ما از اين فرصت قانوني استفاده نكنيم و جامعه را با مشكل روبه‌رو كنيم.

بودجه سال 92 با توجه به شرايط اقتصادي موجود چه ويژگي‌هايي بايد داشته باشد؟

قطعا بايد بودجه واقع گرايانه‌اي باشد كه براساس واقعيت‌هايي كه در جامعه ما وجود دارد، بسته شود. در حال حاضر امكان اين را داريم كه بودجه را براساس توليد ملي مان برنامه‌ريزي كنيم و با توجه به توانمندي‌هاي جديدي كه در صادرات برايمان پيش‌آمده است بتوانيم از درآمدهاي فروش محصولاتمان بيشتر استفاده كنيم. ما بايد طوري بودجه 92 را برنامه‌ريزي و ساماندهي كنيم كه در آن حمايت از توليد ملي، كار و سرمايه ملي پررنگ‌تر از هميشه باشد.

نحوه اجراي قانون بودجه 91 را چگونه مي‌بينيد؟

ما عملا در سال 91 قانون بودجه را نتوانستيم عملي كنيم و تنها كاري كه انجام داديم مديريت هزينه‌ها بود. منابع بودجه ما محقق نشد و دولت اعلام كرد كه حدود 50 درصد از منابع بودجه تأمين شده است به همين دليل ما فقط در بخش هزينه مديريت كرديم و متأسفانه اين مديريت آسيب زيادي را به بخش توليد در جامعه ما وارد كرد و بخش عمده‌اي از كارهاي عمراني ما نيز تعطيل شد و امسال سال خيلي خوبي براي كارهاي عمراني نبود.

گفته مي‌شود بودجه سال‌جاري، 50 هزار ميليارد تومان كسري دارد. چرا؟

يك بخش اساسي اين كسري به‌دليل عدم‌تحقق منابع پيش‌بيني شده از محل فروش نفت و منابع گازي بود كه تاثير آن روي بودجه ما شكل گرفت، بودجه‌اي كه تحت‌تأثير بخش صادراتي است. ما بايد در نظر داشته باشيم كه در برنامه‌ريزي كردن بودجه‌هاي آينده متكي به منابع مان نباشيم، چرا كه اين مسئله مي‌تواند بودجه ما را آسيب‌پذير كند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟