صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

دلایل و عوامل افزایش قیمت دارو چیست؟

با وجود این ‌که عمده داروهای مصرفی در کشور توسط تولیدکنندگان داخلی به بازار عرضه می‌شوند، در تولید این کالا‌ها ما عمدتا به مواد اولیه وارداتی وابسته هستیم و همین، باعث می‌شود صنعت داروسازی‌ نیز به ‌شدت از افزایش بهای ارز متضرر شود. از این گذشته، ما برخی از دارو‌های مهم و استراتژیک را عینا از خارج وارد می‌کنیم که تأثیر افزایش نرخ ارز بر بهای این دارو‌ها به ‌مراتب شدید‌تر است.
کد خبر: ۲۸۳۷۹۶
| |
4553 بازدید

افزايش نرخ ارز بر همه بخش‌هاي اقتصاد ما تأثيرگذار است، به ویژه كه اين افزايش در حال حاضر به مرزهاي بي‌سابقه و هشدار دهنده‌اي رسيده است.

به گزارش «تابناک»، سالار مرادي ضمن بیان این مطلب گفت: طبيعي است هر چه سهم كالاها و خدمات وارداتي در يك بخش اقتصادي بيشتر باشد تأثيرپذيري آن بخش از افزايش نرخ ارز هم بيشتر باشد. بخش بهداشت و درمان ما با وجود همه تواني كه در تأمين كالاها و خدمات بهداشتي و درماني كشور دارد، هنوز وابستگي بسیاري به كالاها و خدمات خارجي دارد؛ بنابراين، كاملا طبيعي است كه در وضعیت کنونی، هزينه تمام شده كالاها و خدمات بهداشتي و درماني و به دنبال آن، بهای اين كالاها و خدمات افزايش يابد.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: در بخش خدمات بهداشتي و درماني ما طيف گسترده‌ای از خدمات را مي‌توانيم نام ببريم كه به‌ شدت از افزايش قيمت ارز تأثير منفي مي‌پذيرند؛ از خدمات دندانپزشكي گرفته تا خدمات راديولوژي و پاراكلينيكي و آزمايشگاهي و طب هسته‌اي و جراحي‌هاي تخصصي و انواع اورتزها و پروتزها همگي به‌ شدت برگرفته از بهای ارز هستند.

این عضو کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه بهای دارو پس از افزایش قیمت دلار، به شدت افزایش یافته است: با وجود این ‌که عمده داروهای مصرفی در کشور توسط تولیدکنندگان داخلی به بازار عرضه می‌شوند، ولی در تولید این کالا‌ها ما عمدتا به مواد اولیه وارداتی وابسته هستیم و این مسأله باعث می‌شود، صنعت داروسازی‌ نیز به ‌شدت از افزایش قیمت ارز متضرر شود. از این گذشته، ما برخی از دارو‌های مهم و استراتژیک را عینا از خارج وارد می‌کنیم که تأثیر افزایش نرخ ارز بر قیمت این دارو‌ها به ‌مراتب شدید‌تر است.

وی با بیان کلید حل مشکل دارو در دست دولت است، گفت: وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی باید هر ‌چه زود‌تر فکری به ‌حال بازار ارز کنند و هر ‌چه زود‌تر جلوی رشد بیشتر قیمت ارز را بگیرند، در غیر این صورت، مشکلات روز‌به‌روز بیشتر خواهد شد و شاید خدای نکرده به شرایطی برسیم که اصلاح امور به ‌مراتب سخت‌تر از امروز شود. به هر جهت این مسأله یک مسأله اقتصادی است و راهکار آن در دست دولت است؛ به شرطی که به دیدگاه‌های کار‌شناسان و صاحب‌نظران توجه داشته باشد.

مرادی در ادامه با انتقاد از کارکرد تیم اقتصادی دولت گفت: بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی باید با کمک گرفتن از دیدگاه‌های کار‌شناسان با تجربه و توجه به دیدگاه‌های علمی قابل‌قبول، راهکاری برای حفظ ارزش پول ملی پیدا کنند و با سرعت، دقت و قدرت این دیدگاه‌ها را عملی سازند. در غیر این صورت، مشکلات ناشی از این رویداد نامطلوب به سرعت همه بخش‌های اقتصادی ما را در بر می‌گیرد.

وی در پاسخ به این که مجلس تا‌کنون چه کاری در راستای بازگشت آرامش به بازار ارز انجام داده است، گفت: مجلس همواره با دعوت از مسئولان اقتصادی، تلاش کرده تا موضوع افزایش بهای ارز را بررسی کند. هم‌اکنون مجلس کار دیگری نمی‌تواند انجام دهد، جز آن ‌که از ابزارهای معلومی همچون سؤال و استیضاح بهره گیرد؛ اما مسأله با این کارها حل نمی‌شود، زیرا تا دولت برای حل این مسأله عزم نداشته باشد، نمی‌توان انتظار داشت که مطرح شدن پرسش یک یا چند نماینده، گرهی از مشکلات بازار ارز باز کند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟