صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

بازگشت حجاج پس از رمی جمرات

کد خبر: ۲۸۱۴۸۷
| |
4994 بازدید
حجاج کشورهای مختلف امروز یکشنبه، برابر دوازدهم ذی‌الحجه، با انجام مرحله‌ی سوم و پایانی «رمی جمرات» به اعمال حج ادامه دادند.

به گزارش ایسنا، حجاج دیشب نیز برای دومین شب متوالی در منا بیتوته کردند و امروز انجام عمل رمی جمرات را با سنگ زدن به نمادهای سه‌گانه‌ی شیاطین تکمیل کردند. ضمن این‌که پس از اذان ظهر، حجاج سرزمین منا را به طرف هتل‌های محل استقرار خود در مکه‌ی مکرمه ترک خواهند کرد.

امروز در حالی که حجاج کشورها و ملیت‌های مختلف، لباس‌های معمولی خود را بعد از احرام به تن داشتند، از اولین ساعات پس از طلوع آفتاب از خیمه‌گاه‌ها در منا به سمت پل‌های جمرات روانه شدند تا با انجام مرحله‌ی سوم و پایانی رمی جمرات، بیزاری خود را از شیطان ابراز و بر دور راندن شیطان از خود تأکید کنند.

در مسیرهای منتهی به پل جمرات، محلی که در آن نمادهای شیطان سنگ‌باران می‌شوند، انبوه جمعیت حجاج از صبح امروز عمدتا در قالب گروه‌ها و کاروان‌هایی که هریک علامت خاصی را دارد، در مسیرهای رفت و برگشت در حرکت هستند.

جمرات نماد شیطان شمرده می‌شود و سنگ زدن به آن نوعی اظهار نفرت و انزجار از شیطان است. چنان‌که در دعای رمی جمرات نیز به این معنا اشاره شده است: الله‌اکبر اللّهمّ ادحرْ عنّی الشیطان؛ خدایا شیطان را از من دور گردان.

فقهای شیعه و اهل سنت اتفاق نظر دارند که یکی از واجبات حج و اعمال منا، رمی جمرات است. همچنین تعداد سنگ‌ها و چگونگی انداختن آن‌ها مورد اتفاق نظر آن‌هاست. از کند و کاو در کتب لغت و کلام فقهای سلف و سفرنامه‌های حج، چنین برمی‌آید که «جمره» نام آن محل و «زمین» است و ستون‌ها فقط علامت‌اند تا «زمینِ جمره» شناخته شود.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟